pondělí 16. září 2013

Dny Marianne

Bylo to vůbec poprvé, co jsem se těchto nákupních svátků zúčastnila, takže jsem si to také náležitě užila. Jezdila jsem po obchodech celé tři dny. :-) Věcí se mi tady naskládalo opravdu dost, a to jsem cíleně nějaké obchody už vynechala. A samozřejmě, utěšuji se tím, že spoustu věcí jsem skutečně potřebovala. I když pravda, nějaké ty blbůstky se také našly.



Původním plánem byly nákupy oblečení a kabelky. Kosmetiku přece vůbec nepotřebuji, to když tak jen něco menšího. A jak to dopadlo? Přesně naopak. :-) Z oblečení jsem nakonec sehnala jen kalhoty, tričko a svetr. Vše v černé barvě, protože to potřebuji do práce, takže jsem to ani nefotila. Poté ještě nějaké to spodní prádlo (také jsem vás ušetřila fotek) a šátek (ten jsem použila jako pozadí pro následující fotky). Objevily se i nějaké blbůstky jako svíčka Yankee Candle, bižuterie nebo čaje a jinak to ,,překvapivě" vyhrála na všech frontách kosmetika. A vůbec nevadí, že jsem nesehnala rifle, které tak potřebuji nebo náhradu za moji rozpadající se kabelku. Já opravdu obdivuji ty z vás, co mění kabelku každý den. Já mám nejen jednu jedinou, ale vždy mám hrozný problém koupit za ni náhradu. Nic se mi nelíbí, vše je malé, velké, hranaté, moc kapes, málo kapes, krátké/dlouhé/tlusté/tenké ramínko a tak dále. V tomhle jsem prostě nemožná a asi to s tou mojí rozpadlinkou nějak vydržím do Vánoc a nechám to na někom jiném, ať mi něco vybere. Kéž bych takový odpor někdy dostala i k nákupům kosmetiky :-D


Nákupy jsem započala v pátek v OC Flora. Tam to bylo docela příjemné. Obvykle tam totiž nepotkáte ani nohu. Tentokrát už se tam sice nějací lidé objevovali, ale nebylo to nic, co by při nákupech rušilo. Zde jsem udělala svůj největší nákup oblečení v Orsay a poté už se šlo po kosmetice. Asi poprvé v životě jsem zavítala do Fann. Vybrala jsem si rtěnku ve fixe od Bourjois a k tomu jsem dostala miniaturu laku na vlasy. V Manufaktuře jsem původně měla v plánu utrácet více, ale naživo mě to všechno spíše zklamalo. Například aktuální grepová limitka mi hrozně smrděla, a tak jsem z ní nakonec vzala jen čaj a k tomu přidala krém na ruce a antibakteriální gel ze stálé nabídky. Ten den jsem ukončila v Yves Rocher. Mamce jsem koupila odličovací mléko (na fotce není) a pro sebe dvě novinky - brusinkovou masku a grepovou obličejovou vodu. Jako dárek k nákupu jsem dostala miniaturu tělového mléka. Tu samou už po třetí, takže mi zrovna dvakrát radost neudělali.


V sobotu mě čekala největší zkouška, protože jsem se domluvila s Francoais na Palladiu. A to jak známo, je narváno každou sobotu, natožpak takovou výjimečnou. Ale musím tedy říct, že v mých představách to bylo horší. I tak jsme šly ale primárně po obchodech, které nikde jinde nejsou a snažily se to vybavit co nejrychleji to šlo. Nejvíce jsme se sekly asi v F&F, kde už to ale bylo lehce probranější a já si nakonec odnesla šátek a punčocháče. V Potten and Pannen jsem následně ukořistila svíčku Yankee Candle v mé nejmilejší vůni Fireside Treats. V Albi jsme se probíraly nejen dárky, ale také Bomb Cosmetics. Vzala jsem si jedno tuhé mýdlo, které jsem od nich chtěla už delší dobu vyzkoušet. Na dnech Marianne se svezl také The Body Shop, který na tento víkend nachystal několik lákavých slev. Vybrala jsem si malinové tělové máslo, které mě vyšlo na polovinu původní ceny.


Největší nákupy jsem ale nechala na neděli, kdy jsem se pro změnu rozjela na Arkády. V nedělní dopoledne tam panoval klídek a lidí bylo poskrovnu, takže jsem mohla v klidu vybírat. V Six jsem si vybrala naušnice a náramek. O kousek dál jsem si nechala namíchat dva čaje Oxalis. HM patřil k těm, co sice oficiálně dny Marianne sabotovali, ale jinak měli celý víkend 15% na vše. Bohužel mě tedy nic nezaujalo, a tak jsem vzala jen ponožky. :-) Poté jsem zavítala do Sephory, kterou jsem chtěla původně vynechat, protože mě jejich slevy nepřišly nijak zázračné, ale nakonec mi to nedalo. Koupila jsem si dva štětce a odličovací tampónky. Lak a lízátko jsem dostala jako dárek. Vše jsem slavnostně ukončila v Douglas, kde jsem původně chtěla vůni Bourjois, ale bohužel stále nebyla na skladě. A tak jsem se rozhodla vyzkoušet jejich tonikum a k tomu vzala antiperspirant Bourjois. Vzorek zázračné masky jsem dostala jako dárek. Původně jsem chtěla zajet ještě do Inglot, ale usoudila jsem, že už jsem utratila dost a odložila to na nějakou z budoucích akcí.


Nakupování jsem si tedy náležitě užila a teď už mám do Vánoc zákaz. Aspoň ten kosmetický tedy. :-) Věcí je to dohromady sice dost, ale myslím, že jsem to namixovala tak, že absolutní většinu začnu hned používat a nebude se mi to někde zbytečně válet. Vesměs je to pečující kosmetika a tu já obecně spotřebovávám docela rychle. Kupónků jsem měla nachystaných původně i více, ale naštěstí jsem se dokázala většinou udržet a než kupovat nějakou blbost jen kvůli dárku nebo slevě, tak raději nic. Takže za mě naprostá spokojenost.

Co vy a dny Marianne? Nakupovali jste nebo vás to pro tentokrát nechalo chladnými?

18 komentářů:

  1. Taky jsem vyrazila a nic nekoupila:D

    OdpovědětVymazat
  2. :-) Tedy, na to, že jsem si v Palladiu připadala jak stromeček a ty jsi odcházela s kabelkou jsi se pěkně rozjela :-)
    Ale co, jednou za čas si člověk radost udělat musí!

    OdpovědětVymazat
  3. Já nákupy Marianne kvůli dovolené oželela poprvé za nějakých šest let a mrzí mě to, nákupy věcí typu svetry, kabelka a boty mě čekají v sobotu a bez slev:D Každopádně s tou kabelkou jsem na tom stejně. Sice nemám jen jednu, ale jen jednu běžně nosím, a nevím, kde najdu nějakou, která má podobně ideální velikost.

    kissabee.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně v tom je ten problém. tím, že používám jen jednu jedinou, potřebuji najít nějaký naprostý ideál a to je prostě jen tak nejde.

      Vymazat
  4. Ja jsem se teda zasobila az az :)) A ty jsi taky pekne nakoupila :) Do yves rocher jsem vesla nekolikrat a proste jsem si nic nebyvrala.. :( http://sororessa.blogspot.cz/2013/09/new-in-dny-marianne.html#more

    OdpovědětVymazat
  5. S tou kabelkou jsem na tom podobně, sháním ji už od jara (vlastně už od loňských zimních kolekcí). Chci nějakou, aby se tam vešla A4 naležato, dala se nosit na rameni a byla béžová nebo hnědá bez nějakého velkého zdobení. Asi to nakonec dopadne jak s botama, u těch jsem slevila u všeho kromě toho, že musí být kožené a jiné než černé. Tak mám zelené.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky tak, já ji chci velkou, ale zase ne přehnaně moc, zdobení mi taky vadí, nechci ani zlaté zipy, protože nosím jen stříbro a nutně musí být černá, protože ji nosím ke všemu. plus samozřejmě milion dalších parametru. asi si ji snad nechám ušít :-D

      Vymazat
  6. Kdyby jen kabelky, mám problém sehnat skoro cokoliv. Například bych si ráda koupila nějaké barevné kalhoty, ale nechci slimky. A co myslíš, co je prakticky jediný střih barevných kalhot, který se za poslední 2 roky objevil v obchodě? :) Taky bych ráda víc nosila sukně a šaty, ale všechno je na mě krátké, chtěla bych délku ke kolenům, vše je do půli stehen. Šaty, halenky, saka, vše je mi malé přes prsa, protože módní postava už léta žádná prsa nemá... Zlatá kosmetika. :)
    Kabelku jsem naposledy kupovala v lednu a uspěla jsem v Deichmanu, je teda pravda, že A4 v pevných deskách se tam vejde tak tak, ale jinak je skvělá. Jen je to koženka a na uchách to začíná být znát.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. slimky mi také pijou krev. vůbec mi nesluší, takže je nechci, ale sehnat něco normálního je občas fakt problém.

      Vymazat
  7. Nákupy pěkné, a skromné... :)
    Tak snad kabelka přijde sama. :)) Já jich mám sice několik, ale stále nosím asi dvě... :)

    OdpovědětVymazat
  8. Já jsem nenakupovala v rámci dnů Marianne vůbec, byla jsem jen v Inglotu :)

    OdpovědětVymazat
  9. Tý jo pěknou zásobu sis udělala :) Já jsem nebyla nikde :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  10. Děkuji moc za vaše komentáře.

    OdpovědětVymazat
  11. Jéé v Sephoře jsem byla taky a všichni ve frontě braly ty vatový tampónky:)

    OdpovědětVymazat
  12. Ahojky, na Dny Marianne jsem se chystala už několikrát, ale dříve nebyl čas a letos mne popravdě kuponky skoro vůbec nezaujaly :/ takže jsem zatím Dny Marianne nedotčená :)

    OdpovědětVymazat
  13. wow neskutocne nakupy!

    Pozyvam na giveaway o Bielenda balicek, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/09/bielenda-super-mega-giveaway.html

    OdpovědětVymazat