středa 6. března 2013

Kosmetické štětce Elf

Přiznám se vám dobrovolně, do nedávna jsem byla na štětce pořádný lajdák. Na pudr jsem měla nějakou pidi vypelíchaninu a stíny si s klidem nanášela pěnovými aplikátory. V momentě, kdy jsem začala sledovat kosmetické blogy a u všech viděla ty hordy štětců, tak jsem se za svoji výbavu pěkně styděla a rozhodla jsem se s tím něco udělat. 




Tak trošku jsem ale měla problém utrácet za takovou věc horentní částky. Přitom to logicky zase takový problém není. Štětec vám vydrží i pár let, takže dát do něj nějakou tu stokorunu, není tragédie. I tak jsem ale začala lovit v levnějších vodách. Mám doma něco od Oriflame, jeden kousek ze Sephory (ten je zároveň i tím nejdražším) a v poslední době jsem se pustila do štětců od Elf. Ty jsou pro mě symbolem spojení nízké ceny a kvality. Všechny mé štětce jsou ze Studio řady a stály 97 Kč. A co je hlavní, jsem s nimi velmi spokojená.

Powder Brush

Tohoto štětce jsem se nejdříve trošku bála. Nezdála se mi ta rozšířená část, ale nakonec se z toho vyklubal můj každodenní pomocník a pudr už bych si asi neuměla nanést jinak. Štětec je velmi hustý, jemný a vůbec nepelíchá. Je to rozhodně příjemná změna od té hrozné věci, kterou jsem pudr nanášela dříve. S tímhle štětcem je to rychlé, pohodlné a díky jemným štětinkám i příjemné. Tento štětec vám můžu jednoznačně doporučit.

Complexion Brush

Tento štětec jsem si kupovala jako záchranu, kdybych se nedokázala sžít s Powder Brush, což nakonec nebylo třeba, takže jsem mu našla jinou funkci. Je to můj dvorní štětec na tvářenku. Sice není speciálně zkosený, jak by měly štětce pro tyto účely být, ale nemám s tím žádný problém. Štětec je opět velmi hustý, jemný a štětinky vůbec nevypadávají. Navíc, jak jeho název napovídá, je multifunkční, takže s ním pohodlně půjde nanést i pudr. Takže je to takové 2v1, které se bude hodit hlavně na cesty. 

C Brush

S tímto štětcem jsem si nějakou dobu vůbec nerozuměla. Přišel mi na oči zbytečně velký. Ale teď už na něj mám svůj grif a naopak dokáže stíny nanést rovnoměrně a hlavně rychle. Nehodí se sice na nějaké menší paletky, kam se špatně dostává, ale jinak je celkem obstojný. I když cítím, že to úplně to pravé nebude a v této oblasti budu po nějakých dalších štětcích pátrat dál.

Concealer Brush

Nejnovější přírůstek do mé sbírky. Jedná se o štětec na korektor, ale na ten jsem ho nikdy nezkoušela. Objednávala jsem ho primárně pro některé druhy stínů. Třeba Loreal infalllible jsem nikdy nedokázala nabrat běžnými štětci a nanášela jsem je pěnovými aplikátory. Takže jsem již delší dobu hledala něco s pevnějšími štětinkami a štětec na korektor se jevil jako dobrá volba. A nespletla jsem se, je perfektní. Štětinky jsou opravdu o poznání hrubější. Velikost je přesně akorát na oči. Štětec je pevný a máslové stíny s ním jdou skvěle nabírat. Používám ho jak na nanesení stínu na celé víčko, tak na stínování. Jak moc dobrý je na korektor, to vám bohužel neřeknu, ale pokud také hledáte nějakou pevnější alternativu na oční stíny, tak vám tento kousek můžu jen doporučit.

Pěnové aplikátory

Odstrašující případ na závěr. I když jsou obecně nenáviděny, já jsem na pěnové aplikátory ještě úplně nezanevřela. Pokud jsou pevné, tak jsou občas prostě docela dobrá alternativa. Především na cesty nebo když spěchám a stejně si dávám jen jednu barvu stínů. V balení jich bylo 12, což je za cenu 97 Kč paráda. Bohužel jsou totálně naprd. Některé z nich jsou těsně před rozpadnutím ještě dříve,než na ně sáhnete, ostatní můžete párkrát použít a rozpadnou se po jednom, maximálně dvou umytí. Takže to jsou takové nouzové jednorázovky. Jednoznačně krok vedle a tahle věc za mě ne.

Když opomenu tu poslední hrůzu, tak vám můžu Elf štětce ze Studio řady jen doporučit. Všechny jsou velice jemné, při aplikaci příjemné, nepelíchají a pracujeme se s nimi dobře. Navíc levnější štětce už budete hledat opravdu těžce.

Máte doma nějaké štětce Elf? Jak jste s nimi spokojení?

32 komentářů:

  1. Ha, ja na tom byla stejne :D. Jeste pred rokem jsem mela na sypkej pudr jeden stetec a pak penovy aplikatory :D. Ted mam stetcu tak 10, vetsinou elfi a jsem moc spokojena. Akorat patram po rovnem na mineralni pudr. Ten Powder Brush je uplne rovnej? Dle obrazku by mohl byt :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ha, koukam, ze tenhle je fakt rovny a maji ho tam :D.
      Je tvrdsi? Jako myslim, jestli se da pouzit na vtlacovani mineralniho makeupu nebo se proste jednoduse ohne?

      Vymazat
    2. minerální makeup bohužel nemám, takže nemůžu vyzkoušet. ale rovný je a řekla bych, že pevný také. myslím si, že za ty peníze to za vyzkoušení stojí. Zvlášť když zrovna teď budou mít akci na poštovné zdarma.

      Vymazat
    3. No prave, to postovne zdarma :)). Moc diky za odpoved :).

      Vymazat
    4. mám celý set 12 štětců a jsem naprosto spokojená. Hravě se vyrovná dražším štětcům. Je pevný a hodí se na minerální i tekutý makeup :)

      Vymazat
  2. Ten štětec na pudr používám na tekutý makeup a nemůžu si ho vynachválit. Je to můj nejoblíbenější štětec vůbec a docílím s ním dokonalé pleti. Je lepší než ten od RealTecchniques.

    OdpovědětVymazat
  3. Se štětci od Elfu jsem taky moc spokojená. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak ač jsem velká Elfí fanynka, jejich štetce jsem zatím obcházela... Po tvé recenzi už však kolem nich asi obloukem chodit nebudu :D

    OdpovědětVymazat
  5. Připadám si blbě,protože si stíny nejlíp nalíčím aplikátorama ale těma silikonovýma z paletky MUA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tomu se fakt divím, protože to bylo první, co jsem vyhodila. Ta silikonová houbička vylezla při prvním dotyku a navíc děsně škrábou. Ale známe MUA! Je možné, že to mají s aplikátory stejné jako se vším ostatním a každý kus se liší. Mé dva jdou nepoužitelné!

      Vymazat
  6. Tak já zase se štětci od elfu spokojená nejsem, mám úplně stejný, jeden jsem jednou použila na make-up a od té doby je úplně zničený, ze všech mi vypadávají štětiny, prostě znovu už bych si je nikdy nekoupila...

    OdpovědětVymazat
  7. Já jsem s štětci z ELFu moc spokojená. Mám celou sadu a jiné už rozhodně nechci.

    OdpovědětVymazat
  8. Taky mám od Elfu pár štětců a naprostá spokojenost :) Complexion Brush používám na nanesení pudru a je krásně heboučký :) A rovný Powder Brush zase na tekutý makeup a nemůžu si ho vynachválit.

    OdpovědětVymazat
  9. Já mám zatím pár štětců od MUA, ale až si budu příště objednávat štětečky, tak určitě zkusím ELF. Vypadá to, že na tu cenu jsou skvělé :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Od elfu jsem ještě žádné neměla... ale chtěla bych vyzkoušt ten powder brush...i když momentálně uvažuju o objednání sady Is´ mine

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
  11. Já používám ten první štětec na tekutý make-up a je to super, mě osobně tak vyhovuje víc než na pudr :)

    http://cosmetic-styling.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  12. Tyhle ELFí štětce ze Studio řady jsou skvělé :)

    OdpovědětVymazat
  13. Ten stetec na ocni stiny taky mam a take mi trvalo, nez sem se s nim szila, kvuli tomu, jak je velky. Nakonec je ale fajn. Mam ze studio rady taky ten na tvarenku a je super, vymenila jsem ho za ten ze zakladni rady. Zakladni rada nic moc, ale za tu cenu si asi kazdy, kdo nakupoval u Elfu, nejaky ten stetec do kosiku prihodil :)

    OdpovědětVymazat
  14. Mám doma dva, na makeup a tvářenku a mám je moc ráda :).

    OdpovědětVymazat
  15. Děkuji všem za komentáře, jsem ráda, že mnohé z vás jsou také se štětci Elf spokojené.

    OdpovědětVymazat
  16. Já mám doma stipple brush z téhle řady, jinak jsem si víc oblíbila ty bambusové, hrozně moc se mi líbí a jsou jemňoučké :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Juu o těchto štětcích jsem toho hodně slyšela! :) Hezký blog! Přidala jsem se do tvé skupiny na facebooku (jako Petra Lorencova), pokud se ti líbí můj blog, můžeš mi dát like nazpátek ;) moc si toho cením. Díky a měj se krásně!

    www.lorietta.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, blog jsem si přidala. To je vtipné, jak je ten svět malý. Naháníme se takhle na netu a přitom se známe osobně ze školy. :-D

      Vymazat
    2. a já jsem sem koukala ještě několikrát a až teď mi to došlo :D prohlížela jsem posty, ve kterých zrovna nemáš portrét a teď tak mžourám na profilové foto a nestačím se divit :D vážně gratulace! super blog!

      Vymazat
  18. Já mám malý kabuki štětec a ten je taky naprosto dokonalý, takže tvou chválu naprosto chápu :)

    OdpovědětVymazat
  19. Elfí štětce nemám, ale podle různých recenzí s emi zdá, že se jejich kvalita dost liší. Některé pelichají, jiné ne.. ale ty ceny jsou oprvdu přívětivé. Takže děkuji za další názory. Veronika

    OdpovědětVymazat
  20. Já jsem taky před pár měsící vystačila s pěnovými aplikátory :-) Pak jsem přesně jako ty usoudila, že když teda mají štětce všichni že na tom musí něco být a pro začátek si nakoupila pár štětců ze základní řady od e.l.f. se kterými jsem si nějaký čas vystačila i když teď to naprosto nechápu, protože jsou vážně děsný... škrábou, pelichají... Před pár týdnny jsem si koupila sadu štětců od IS'MINE, což je napodobenina Essentials kitu od Sigmy a musím říct, že mě vážně překvapily. Takovou kvalitu jsem za takové peníze vážně nečekala. určitě o nich brzo budu psát, tak kdytak můžeš nakouknout. Fakt mě dostaly :D

    OdpovědětVymazat
  21. mám doma taky 2 štětce od elfu a jsem spokojená taky z řady Studio :))

    http://reginanailpolishes.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  22. Stejně jako Ty jsem si roky vystačila se škrábavou opelichaninou na pudr a tvářenku (že je to škrábavé a opelichané, jsem si samozřejmě nikdy nemyslela, dokud jsem neměla porovnání se štětci lepší kvality :-)). A stejně jako Tobě se mi hned nechtělo dávat za štětce horentní sumy a jako nejlepší v poměru cena/kvalita mi z toho vyšla právě Studio řada od elf.

    Complexion Brush jsem si stejně jako Ty oblíbila na tvářenku, pracuje se s ním fakt skvěle, tím jak je lehce zploštělý. A Powder Brush taky miluju, používám na sypký i tuhý pudr. Mám i ten malý kabuki štětec, přibrala jsem ho k objednávce, protože jsem nevěděla, jak mi ten flat top Powder Brush bude vyhovovat, ale ten kabuki v podstatě nepoužívám. Je sice super, jemňoučký a hustý, ale ten flat top mi prostě na pudr vyhovuje mnohem víc. Klasickými kulatými štětci mi to s pudrem už jaksi nejde.

    Používáš nějaký štětec na makeup nebo nanášíš prsty? Na ten Powder Brush jsem už četla tolik chvály, že je skvělý právě na makeup, že jsem se konečně odvážila to zkusit a jako dobrý, ale myslím si, že nějaký flat top určený přímo na makeup bude asi lepší (menší a pevnější), takový nějaký mi ještě do sbírky chybí. S tímhle jsem měla pocit, že spotřebovávám víc makeupu, že tak nějak zalízá do toho štětce. Ale výsledek skvělý, to zase jo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za dlouhý a vyčerpávající komentář. Makeup zatím nanáším prsty, ale přemýšlím, že bych to mohla také už zkusit štětce. aktuálně mám v hledáčku tenhle, právě kvůli tomu, že je multifunkční a když mi nesedne na makeup, bude mít jiné využití.http://www.lovelyhair.cz/lovelyhair/eshop/9-1-STETCE-PETRA-LOVELY-HAIR/0/5/76-Stetec-PetraLovelyHair-flat-top-na-makeup-pudr-i-tvarenku

      Vymazat
    2. No já prostě neumím napsat krátký komentář většinou :-D Ten štětec od Petry se mi taky moc líbí, určitě bych si chtěla štětec tohoto typu pořídit, když ne konkrétně tenhle, tak jiný, slyším v poslední době chválu třeba na Hakuro.

      Vymazat