pátek 1. března 2013

Kosmetická statistika (únor)

Čas nám opravdu neúprosně letí a další měsíc je za námi. Tentokrát to bylo velmi napínavé, protože sloupce nakoupené i spotřebované kosmetiky se v jednom kuse předbíhaly a do poslední chvíle nebylo jisté, jak to dopadne. A i když jsem doufala, že se mi konečně jednou podaří spotřebovat více věcí než koupit, nakonec to dopadlo úplně jinak, i když stejně překvapivě. Statistika za únor je jednoduše vyrovnaná - 18 koupených versus 18 spotřebovaných kousků. Moje kosmetická sbírka se početně nerozrostla, a to už po těch nákupech v posledních měsících potřebovala jako sůl. 


Novinky

Tento měsíc mi mou statistiku nabouraly především beauty boxy, které ke mně, po lednovém půstu, doputovaly hned dva. I když pravda, Ladybox mi v tom zase tolik nepomohl. Největším hříchem tentokrát byla asi objednávka z Elf, ale čítá jen 5 kousků, takže to není natolik zlé. A zbytek jsou spíše už jen drobnosti. Po delší době jsem šla zase do sebe a koupila jsem si ústní vodu, konečně jsem se odhodlala k hojně chválenému Dermacol Makeup Cover, vyzkoušela další čisticí pásky na nos, koupila do zásoby oblíbený balzám Figs and Rouge (ten druhý jsem na poslední chvíli ze svého seznamu smazala a už je na cestě k nové majitelce) a na závěr ještě řasenka Lumene, kterou jsem získala výměnou za čokoládové pokušení z aktuálního Ladyboxu. Oproti měsícům minulým opravdu chudá bilance, ale vzhledem k mým zásobám to bylo určitě potřeba. Tento měsíc jsem sama se sebou spokojená. Na nižší číslo za měsíc už se asi budu dostávat dost těžko. Už jen vzhledem k tomu, co jsem schopna za měsíc vypotřebovat. :-)

Spotřebováno

Vždycky mě hrozně těší, když mi v komentářích píšete, že jste překvapené, kolik toho dokáži spotřebovat. Ale tento měsíc už je to tak vysoké číslo, že si říkám, že už to snad ani není normální, abych toho používala tolik. :-) Ale uklidňuji se tím, že třetina z toho jsou vzorečky, a ty vydrží opravdu jen chvíli.

1) Šampón Biosilk - Jednoznačně jeden z nejlepších šampónů, co jsem kdy měla, a že jsem jich vyzkoušela už hodně. Vlasy po něm byly lesklé, poddajné a viditelně zdravější. I když si šampóny obvykle opakovaně nekupuji, o tomhle do budoucna vážně uvažuji.

2) Tělové mléko Balea - Tak tady to bylo pro změnu zklamání. Balea tělová mléka jsou obecně chválena, ale za mě tedy ne. Je to hodně řídké, hydratace nulová a vonělo to sice hezky, ale asi tak minutu. Mléko od Balea u mě asi jen tak znovu neuvidíte. Ani za těch 40 Kč to podle mě nestojí.

3) Krém na ruce Essence - Na tuto vánoční limitku byl pořádán velký hon. Krém sám o sobě byl skutečně dobrý. Hydratoval, rychle se vsakoval a celkově byl na rukou příjemný. Parfemace v tomto případě byla velice silná. Sice jsem si na to dokázala zvyknout, ale pro příště už zůstanu u mých oblíbených méně výrazných parfemací.

4) Krém na nohy Balea - Vypotřebovat krém na nohy uprostřed zimy, tomu já říkám zázrak. Zatímco v létě si nohy namažu denně, v zimě je to možná tak jednou za 14 dnů. Nějak mám prostě pocit, že v zimě nohy tolik té péče nepotřebují. A také je pravda, že zrovna tento krém jsem asi tak se dvou třetin stihla vypotřebovat zhruba do září a tu poslední třetinku jsem měla až doteď. Takže to vlastně zase takový zázrak není. Krém sám o sobě je úžasný. Tvrdou kůži krásně zjemní, výrazně hydratuje, bleskově se vsakuje a lepší krém na nohy jsem ještě neměla. Aktuálně jsem vytáhla ze zásob krém jiné značky, ale tady k tomu od Balea se na léto zase vrátím a už asi po žádném jiném krému na nohy pátrat nebudu.

5) Čisticí pásky Balea - A pro změnu zase nic moc produkt. Ze všech čisticích pásků, co jsem vyzkoušela, jsou tyto nejslabší. Smrdí a dokážou vytáhnout jen velmi málo nečistot. Vracet se k nim nebudu.

6) Odličovač očí Yves Rocher - Jednalo se o ten modrý dvoufázový. Byl rozhodně dobrý, odlíčit dokázal skvěle, ale na můj vkus byl moc mastný. Ještě jsem se nevzdala myšlenky, že skvěle dokáže odlíčit i něco bez olejovité složky, takže v této oblasti budu hledat dál a k tomuto kousku se aktuálně vracet nehodlám.

7) Toner Dermalogica - Bohužel jsem se musela rozloučit i s dalším vzorkem, který jsem od tohoto úžasného toneru měla a teď přichází období, kdy zkusím, jestli bez něj má pleť dokáže existovat nebo jestli za něj ty hříšné peníze dám. Uvidíme.

8) Maska a odličovač 2v1 Fleur de Santé - Tohle byla rozhodně nejlepší věc, kterou jsem od této značky vyzkoušela. Používala jsem to tedy výhradně jako masku a naprosto mi vyhovovala. Lehce stáhla póry a zmatnila pleť a celkově jsem z ní měla dobrý pocit. Navíc jí stačila opravdu trocha a 15 ml balení mi vydrželo při používaní 1x týdně téměř 2 měsíce. V budoucnu bych se plnému balení rozhodně nebránila.

9) Pasta na zuby Sensodyne - Psát recenze na pasty na zuby se mi stále nějak nedaří. :-) Prostě to fungoval tak jak mělo, neměla jsem problém.

10) 11) Dvakrát vzorek šampónu Rene Furterer -  Božsky voněl, ale jinak mě nijak zvlášť nezaujal a plné balení bych si asi nekoupila.

12) Pleťový krém Avéne - Pytlíčky sice normálně nepočítám, ale konkrétně tyhle jsem jako jeden kus započítala v prosinci do novinek, takže je teď musím poctivě odečíst. Krém mě docela zaujal, i když pro sebe bych si ho raději pořídila v jeho odlehčenější verzi.

13) Odličovací mléko Avéne - Docela sympatická věc. Mléko bylo bez parfemace, při menším množství trochu drhlo, ale odlíčit zvládlo velmi dobře. Obecně mě ale nezaujalo a v plném balení bych si ho nekoupila.

14) Lak na nehty (noname) - Tento lak jsem kupovala v nějakém obchodě s oblečením. Stál asi 20 Kč, tak jsem ho chtěla vyzkoušet. Byl ale celkově nic moc. Na nehtech vydržel asi tak den, navíc to byla dost šílená zářivá modrá. A ani ne po roce totálně ztvrdl, takže putuje do koše.

15) Balzám na rty Elf - Už druhý kousek se kterým mně došla trpělivost. Použila jsem ho párkrát, ale s tím vysouváním se prostě nešlo rozumně domluvit, takže letěl do koše a tento šmejd už nikdy víc.

16) Balzám na rty Essence - Další šmejd v pořadí. Nehydratoval vůbec, měl protivnou super sladkou parfemaci a nic nevydržel. Za mě určitě ne.

17) Řasenka Rimmel - I tento měsíc jsem byla nucena vyřadit řasenku, která vyschla. Tato konkrétní od Rimmel byla čistě průměrná. Trochu řasy zhustila, trochu prodloužila, ale existuje tolik lepších řasenek ve stejné cenové kategorii, že nemá cenu se jí vůbec zabývat.

18) Paletka Oriflame - A na závěr má oblíbená paletka, se kterou se loučím opravdu s těžkým srdcem, ale bohužel už má odslouženo a je potřeba udělat místo novým kouskům. Paletku jsem dostala před dvěma lety k Vánocům a od té doby jsme byly nerozlučná dvojka. Obsahovala 8 stínů (5 z nich je úplně vydřených, zbyla akorát polovina černého a dva téměř netknuté modré, to už těžko kdy využiji), 4 lesky na rty (1 vypotřebovaný asi z poloviny, další byly jen párkrát vyzkoušené, ty jsem nikdy moc nemusela, byly dost suché a nic nevydržely, navíc poslední půl rok už byly tak zaprášené od těch stínů, že používat ani nešly), tvářenku (úplně vydřená, má historicky první tvářenka, na které jsem se učila, takže na ni mám jen ty nejlepší vzpomínky) a bronzer (jen párkrát vyzkoušený, s tímto produktem jsem se nikdy nekamarádila). Takže bohužel, vše co jsem z ní používala, už použitelné není, navíc je celá chudinka už upatlaná a zaprášená, takže musí z kola ven. Ale bude mi chybět. :-(

Tento měsíc jsem opravdu spokojená. Nákupy by se sice daly ještě více minimalizovat, ale vzhledem k tomu, co jsem vyváděla v posledních měsících, tohle je skoro nic. A příští měsíc by ten půst mohl klidně pokračovat. Plánuji akorát nějaké odličovací přípravky, protože těch začínám mít nedostatek a případně další věci, které budu potřebovat a nenajdu je doma v zásobě. A nějaká ta limitka či neodolatelná akce se do toho určitě taky přimotá, takže se mi tady opět určitě něco nastřádá. Na druhou stranu, mám tady spoustu lahviček, kterým už sahám na dno, takže i spotřeba bude vysoká, tak se mi to třeba zase podaří nějak vyrovnat.

Co jste si tento měsíc koupili hezkého vy?

17 komentářů:

  1. O tom krému na nohy čtu jenom chválu :)) a mně přijde tak k ničemu... :))

    OdpovědětVymazat
  2. Já článek teprve chystám, ale troufám si říci, že nikdy nemůže být úspěšnější než ty! :D fakt obdivuhodná čísla.. já paradoxně za únor vypotřebovala nejméně výrobků.. mít únor o ty 2-3 dny navíc, tak rozhodně vypotřebuju i další, protože min.4 věci už dosluhují.. no, tak alespoň přístí měsíc vím, že nebudu na nule:)
    z tvých vypotřeovaných věcí mám ten krém od Essence, souhlasím, že parfemace tohoto perníčkového je až moc, ale dá se s ní žít:) a krém na nohy Balea mám v zásobě, těším se, až ho načnu.. čtu na něj jen samou chválu:) já naopak nohy musím mazat v průběhu celého roku, nohy si totiž dokážu odřít jak v létě, tak v zimě.. prakticky v každých botách, takže musím "léčit" odřeniny a puchýře:/

    OdpovědětVymazat
  3. Ten krém na nohy od Baley si budu muset pořídit a já už si tyhle tělové emulze od nich nekupuju. Hezky voní, ale jinak nejsou k ničemu...

    OdpovědětVymazat
  4. Já měla měsíc zákaz nákupu čehokoli (přepadla mě deprese, že příliš utrácím), skončí mi až za čtyři dny. Ale dvěma balzámům na rty jsem neodolala- jeden od tebe :) a kokosový z Yves Rocher. Do jejich balzámků jsem momentálně zamilovaná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. balzámy od Yves Rocher mám také moc ráda a doufám, že ti udělá radost i ten ode mě:-)

      Vymazat
  5. Moc hezká bilance! Jsi šikovná, já mám taky vždycky radost, když jsem chválena, kolik jsem toho spotřebovala. Z těchto výrobků mám doma ten kréem na nohy od Baley a též jsem s ním moc spokojená. A lákají mě ty čisticí proužky na nos, které máš v novinkách.

    Mou kosmetickou bilanci za únor najdeš zde:

    http://bourjoisgirl.blogspot.cz/2013/02/spotrebovano-doma-unorova-bilance.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky za odkaz, ráda se podívám, jak jsou na tom ostatní.

      Vymazat
  6. Já tenhle měsíc statistiku vynechám, spotřebovala jsem jen dvě věci - sprcháč a antiperspirant :-) Pokud mi to čas dovolí, udělám post jen s nákupy, kterých bylo naopak požehnaně.
    Jinak co se týče nohou, mám to opačně než ty - v létě je mám celkem bezproblémové, ale v zimě musím odstraňovat ztvrdlou kůži a mazat pořád.

    OdpovědětVymazat
  7. fotky tvých nákupů mám moc ráda. ulehčuje to mému svědomí:-D

    OdpovědětVymazat
  8. Souhlas s biosilkem, co mi udělal s vlasy je neuvěřitelné:-)

    OdpovědětVymazat
  9. ten krém na chodidlá si musím kúpiť, keďže som moje nožičky posledné mesiace dosť zanedbávala...inak nevedeli by ste mi poradiť nejakú pleťovú masku vhodnú pre mladú a suchú pleť ? ja som zatiaľ nikdy žiadnu nevyskúšala, a vlastne som v drogerkách na žiadnu ani nenarazila...moja kamarátka má jednu tuším od ryoru? neviem...ale bola dosť drahá a ja hľadám skôr niečo do 100 korún ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já mám pleť smíšenou, takže s maskami na suchou pleť bohužel nemám vůbec žádnou zkušenost. Ale pokud hledáš nějakou novou a levnou, zkus se nejdříve podívat po nějaké v pytlíčku. Ty stojí 20 - 40 Kč a můžeš si jich prozkoušet více než narazíš na tu pravou. Třeba já mám v pytlíčku oblíbenou od Nivea, jsou dvě fialová na smíšenou pleť a žlutá na suchou, tak po té se když tak podívej. Nebo třeba Freeman dělá masky v pytlíčcích a jsou docela chváleny.

      Vymazat
  10. Měla jsem jen ten krém na nohy od baely a za tu cenu není co dodat. Moc mi vyhovoval

    OdpovědětVymazat
  11. mi se povedlo vypotřebovat jenom 3 věci (deodorant, malé ústní sprej a čístící pleťový gel), takže tento měsíc asi taky vynechám. doufám, že se mi v březnu povede vypotřebovat více věcí

    OdpovědětVymazat
  12. Mě došel asi jen šampon.
    Krém na nohy od Balea asi vyzkouším.

    OdpovědětVymazat