úterý 26. března 2013

Hledání toho pravého BB (část 1)

Před nedávnem jsem si objednala vzorky asijských BB krémů, abych pro sebe našla tu nejlepší variantu a konečně si pořídila pravý asijský BB krém. Vzorku mám celkem 12, ale na jeden článek by toho bylo zbytečně moc, takže to rozdělím na tři částí. Od každého jsem sice měla jen 1 ml vzorek, ale vždy mi vystačil na tři použití plus zbylo ještě něco na focení. Dávala jsem tedy jen tenkou vrstvu, takže o tom, jak se to chová v silnější vrstvě, vám bohužel nic nepovím. Ale vycházela jsem z toho, že já si obvykle dávám jen velmi málo produktu, takže mě nějaké vrstvení ani moc nezajímá. 

A takhle dopadla první čtyřka.





Lioele Dolish Veil Vita
První kousek a hned trošku šlápnutí vedle. Tato věc na sobě sice má napsáno BB, ale také je tam uvedeno makeup base, což splňuje asi o něco víc. Tento krém je úplně bílý a obsahuje v sobě malé mikro částečky. Po rozetření se to sice malinko zbarví do hněda, ale bílá stejně převládá. Nikdy bych sama nevěřila tomu, že tohle někdy napíšu. Ale tato věc je na mě moc světlá. :-) Zírala jsem do zrcadla dost nevěřícně, ale prostě se na mě zubila mrtvola. Sice jsem se to snažila zachraňovat tmavším pudrem a větším množstvím tvářenky, ale výsledkem byl stejně nezdravě vybledlý obličej. Tahle věc je tedy ultra světlá a ještě navíc nic neumí. Krytí je nulové, nezvládne to vůbec nic. Pleť to akorát rozjasní, a to takovým způsobem, že jsem se mohla přepudrovávat každou hodinu a stejně jsem se pořád neskutečně leskla. A ještě jako bonus začal po pár hodinách na obličeji oxidovat a dělat nevzhledné šmouhy. Takže takhle jsem si BB krém opravdu nepředstavovala. Mrtvolný odstín, nulové krytí, lesknoucí se pleť a špatná výdrž. Možná je to skutečně dobré jako báze pod makeup pro východní krásky milující alabastrovou pleť, ale za mě ne.

TonyMoly Expert triple
Tento BB byl velice příjemný. Opět velice světlá barva. V momentě nanášení jsem dokonce měla vždy pocit, že je až moc světly, ale po chvíli se barevně sladil s obličejem i když moji obecnou bledost to dokázalo ještě více podtrhnout. Já mám ráda, když má pleť zůstane tak bílá, jaká ve skutečnosti je, ale je pravda, že tady jsem trošku cítila, že ten odstín není úplně stoprocentně pro mě. I když nositelný byl bez problémů. Toto BB je velice lehoučké a nenápadné. Jeho krycí schopnosti jsou nízké. Pleť také dokáže sjednotit spíše jen lehce. Jeho plusem je rozhodně přirozenost. Vypadá to, jako byste na pleti neměli vůbec nic. Ani při nejdetailnějším zkoumání na obličeji nevidíte nanos krému. Nezvýrazňuje šupinky, během dne neoxiduje. Je to doslova neviditelný pomocník. Otázkou je, jestli když si na obličej nedáte vůbec nic nebo toho BB, zda uvidíte nějaký výrazný rozdíl. Já bych ho označila jako letní BB. Je velmi lehký, velmi nenápadný a navíc má SPF 45. Kdyby mi ho někdo dal v plné velikosti, tak ho budu ráda právě přes léto používat. Ale na běžné nošení po celý rok bych si přece jen představovala něco jiného.

Missha M Signature Real Complete (21)
Na tento BB krém jsem byla zvědavá snad ze všeho nejvíce. Hned po růžovém Skin 79 je to druhý obecně nejoblíbenější BB krém. Existuje ve třech odstínech a mně dorazil právě v tom prostředním. Říkala jsem si, že aspoň vyzkouším texturu a případně větší objednám ten světlejší. To jsem ovšem zapomněla na fakt, že výrobci východní kosmetiky, narozdíl od euro - amerických kolegů, ví jak vypadá skutečná bledulka. Ten odstín je fantastický. Krásně světlý a padne mi jako ulitý. Nejdříve má tedy trošku tendence chytnout do šedo - růžového odstínu a trošku jde vidět, že krk mám spíše do žluta. Ale během chvíle se to srovná a BB se přizpůsobí skutečnému tónu pleti. S krémem se velmi dobře pracuje, roztírá se jedna radost a vůbec nedělá šmouhy. Krytí je velice obstojné, řekla bych střední a pro mě více než dostačující. Korektor jsem použila jen na kruhy pod očima, na pupínky to nebylo vůbec potřeba. Pleť se po tomto BB docela dost leskne, takže pudr je nutností. Největší nešvarem je bohužel zvýrazňování šupinek. I když jsem vždy před BB nanesla klasický denní krém, stejně mi z obličeje vylezla každičká šupinka, která tam je. To mě dost mrzí, protože jinak je tento BB fakt skvělý. Lehká aplikace, přirozený vzhled, výborný odstín, celodenní výdrž, ale bohužel zvýraznění šupinek. Jsem tak trošku na vážkách, jestli je tohle ten pravý BB pro mě. A rozhodnou to asi až další testované kousky. 

Innisfree Eco natural green tea
Poslední dnešní kousek se honosí tím, že je 100% přírodní. A smrdí jako...houby:-D Je to docela nepříjemné, ale naštěstí to jde cítit jen při nanášení, později už ne. Toto BB je ze zatím zkoušených vzorků nejtmavší a jako jediné chytá odstín spíše do žluta. Nejdřív to sice vypadalo, že je pro moji pleť zbytečně tmavý, ale šel velmi dobře rozetřít a ve finále mi sedl mnohem lépe než aristokratické růžovo - bílé odstíny. Krytí je velmi obstojné, řekla bych že střední. Pleť vypadá velmi přirozeně. Nemá to v sobě žádné rozjasňující pomocníky, takže se nelesknu jako diskokoule, ale ani to nezmatňuje, takže se zbytečně nezvýrazňují šupinky. Ještě jsem ho tedy přepudrovala, ale výsledkem jsem byla nadšená. Vypadalo to velice přirozeně, ale přitom tam byl výrazný rozdíl, než kdybych nepoužila nic. Všechny nedostatky skryty, pleť sjednocená se zdravou barvou. Spokojenost! Výdrž také výborná, drží na svém místě celý den. 

I když se to možná nezdá, tak z této čtyřky mě nejvíce zaujala Missha. Na Innisfree jsem možná pěla větší ódy, ale Missha je mi tak nějak celkově sympatičtější. Nicméně tyhle dvě BB bych si dokázala představit v mé kosmetické výbavě i v plné velikosti. TonyMoly je vcelku příjemné BB, také bych ho dokázala používat, ale vzhledem k předchozím kolegům je o něco slabší. A Lioele byl úlet.
Zatím se mi jako největší problém jeví vychytat ten opravdu správný odstín. Světlé jsou sice dle mých představ, ale ten růžový podtón na mé spíše žluté pleti nevypadá vždy úplně přirozeně. Ale mám tady ještě dalších 8 vzorků, takže stále je z čeho vybírat.

Jakého favorita mezi asijskými BB máte vy?

12 komentářů:

  1. Super článek, těším se na pokračování :) Já jsem pořád ve fázi výběru, taky jsem přemýšlela o vzorečcích, ale v květnu by měl v Brně otevírat Missha obchod, tak to půjdu omrknout až tam. Stejně bych vybírala asi mezi Misshou a Skin79.

    OdpovědětVymazat
  2. Ja mam momentalne jen jednu Misshu, ale chci urcite zkusit dalsi. Samozrejme asijske, ty evropske me nejak nezajimaji... Tesim se na pokracovani clanku :).

    OdpovědětVymazat
  3. Mně zatím nejvíce oslovil Skin79 VIP Gold (mám ozkoušených cca 10 různých vzorků této značky).
    Ale přemýšlím o pořízení dalšího plného BB, takže se budu těšit na pokračování článku :-) Doufám, že bude brzo ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. ten Dollish Veil je BB + vitaminova starostlivost + baza, cize 3 v 1 a nie len baza...
    mne sa osvedcilo ho dobre rozotriet, potom sa komplet premeni z tej bielo-fialovej na telovo-ruzovu. ak nerozotriem dobre, ostane to take biele. ale ano, je to aj tak dost svetly odtien

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám nejradsi prave signature real:-)

    OdpovědětVymazat
  6. skvělý článek..:) těším se na pokračování, momentálně používá Hot Pink a jsem z něj nadšená, vzorků mám taky spoustu ale přes týden do práce nemám odvahu na změnu - co kdyby vzorek nebyl zrovna ideální a přes víkend dávám pleti volno, ale musím se už taky vrhnout na ozkoušení jiných bb, jinak kdo by měl o vzorky zájem - www.panmnousek.com, mám i Innisfree, jen zatím není vystaveno ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Zajímavé, taky se chystám na vyzkoušení nějakých dalších asijských, ale zatím mám doma moc BB a make-upů, tudíž jsem si to zakázala...:)

    OdpovědětVymazat
  8. já už nějaký ten pátek pokukuji po misshe, potřebuju něco lehčího na léto a ta barva vypadá na fotce fakt moc hezky :)
    nemesisjournal.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Já pořád čekám, že si našetřím na růžový Skin 79, po žádném jiném netoužím :D.

    OdpovědětVymazat
  10. Signature je fajn, i když se lépe cítím v Perfect Coveru, ale na pokračování se budu moc těšit, protože mám taky podton do žluta a oba výše zmíněné jsou do růžova.
    Četla jsem, že 23 je narozdíl od 21 do žluta a ani není nijak etrémně tmavší...

    OdpovědětVymazat
  11. já mám doma plné balení Misshy Signature Real a jsem nadšená. Zkoušela jsem pár evropských BBček a hned jsem je sundavala z obličeje, protože ty oranžové odstíny svítily jak pomeranče na dálku. Teď mám objednané ještě nějaké vzorky asijským BBček od Misshy a Skin 79 abych prubla, co umí ty další, ale rozhodně budu věrná asijským produktům než těm evropským.

    OdpovědětVymazat
  12. chci vyzkoušet Misshu a Skin79 :))

    http://reginanailpolishes.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat