úterý 29. ledna 2013

Oční stíny Inglot

Oční stíny Inglot jsem si chtěla pořídit od té doby, co u nás loni otevřeli obchod. Ale pořád jsem to nějak odkládala, přece jen jsem nutně žádné nové stíny nepotřebovala. A pak přišel z jejich strany skvělý marketingový tah a jeden ze svých stínů umístili do Ladyboxu. A to byl pro mě jasný signál. Přiznám se, že tak jak stín v boxu přišel (jen tak osamocený bez pořádného obalu) bych asi nepoužívala a ležel by někde v koutě. Preferuji paletky aspoň o dvou barvách a mono stíny jsou u mě výjimka. Takže jsem ještě ten samý den, co jsem obdržela Ladybox, jela na Chodov a pořídila mu brášku a paletku, kam jsem oba umístila.

K samotnému obchodu. Jistě jste četli mnoho pochvalných recenzí na super ochotný personál. To sama za sebe tvrdit nemůžu. Nevím, jestli jsem vždy vychytala špatnou dobu, ale byla jsem tam dvakrát a vždy se opakoval stejný scénář, prodavačky se tam někde v koutku bavily mezi sebou a zákazníci je nezajímaly. Plus k tomu můžu dodat ještě ne zrovna milý tón, když jsem si dovolila koupit paletku na dva stíny, ale stín jen jeden. Ale tak budu to svádět na to, že měly zrovna špatný den a přejdeme k samotné paletce.



Tmavší fialová (odstín 325) ke mně doputovala v Ladyboxu. Trefili se mi skvěle do vkusu, protože fialovou nosím na očích často. Zároveň mi výrazně ulehčili práci. V Inglotu na vás čeká nepřeberné množství odstínů, ale já jsem šla tak trošku na jistotu, chtěla jsem světlou fialovou. Trošku mi tu hlavu ale přece jen zamotali. V Inglotu totiž najdete asi dvacet odstínů fialové a ideálně bych je brala všechny. :-) Nakonec padla volba na odstín číslo 346, hlavně kvůli tomu, že je stoprocentně matný a takové stíny se hledají těžce. V tmavé fialové už pár miniaturních třpytek je, i když na oku to ve finále také nejde vidět. 

Co se obalu týče, původně jsem si chtěla koupit paletku pro čtyři stíny a postupně si je dokoupit. Ale na místě jsem si to rozmyslela, protože paletky mě překvapily svojí velikostí a také hmotností. Jsou hrozně velké a těžké a mně se najednou ty pro více stínů nelíbily. Takže jsem se rozhodla jen pro paletku o dvou místech. I tak je na můj vkus zbytečně robustní. I když samozřejmě je to dáno i velikostí jednotlivých stínů. Každý z nich má 2,3 gramu a je to skutečně obr. Vypotřebovat ten světlý bude trvat opravdu dlouho a ten tmavší nespotřebuji asi nikdy. :-)

Konzistence stínů je velice jemný prášek, který je sice pevně slisovaný, ale stejně při aplikaci práší. To mě trošku překvapilo, protože u tak věhlasných stínů jsem to nečekala. Nicméně jsem zjistila, že to není žádná velká překážka. I tak se se stíny pracuje velmi dobře. Stačí pár tahů a jsou rovnoměrně a v dostatečném množství rozetřeny na oku. Opravdu mi jejich aplikace zabere výrazně méně času než s jinými stíny.



Výdrž jsem testovala i bez báze, ale žádný zázrak se tady nekonal. Asi po 3 hodinkách se začaly stěhovat do vrásek a barva bledla. Což je totožný výsledek jako se všemi stíny, co mám. Nutno ale dodat, že stíny bez báze v podstatě vůbec nenosím, pouze je tak vždy jen párkrát vyzkouším kvůli recenzi. Takže mně to ani tolik nevadí. Podstatná je pro mě výdrž s bází a ta je nekonečná. Barva začne lehce mizet asi po 12 hodinách. Minimálně 10 hodin však vydrží ve stejném stavu v jakém je ráno nanesu. A to už je rozdíl oproti jiným stínům. Obvykle se mi i s bází začnou ztrácet po 5 až 8 hodinách. Takže výdrž stínů Inglot s bází je pro mě naprosto dostačující. Více jak 10 až 12 hodin už opravdu nepotřebuji. 

Celkové shrnutí: Jsem velice spokojená. Barvy se mi líbí, dobře se s nimi pracuje, i když trošku práší a výdrž s bází je pro mě naprosto dostačující. Jsou to pro mě asi nejdražší stíny, které vlastním a je to na jejich kvalitě docela znát. Především jejich textura a ta lehkost při nanášení mě velice mile překvapila. Pokud si chcete dopřát trošku luxusu pro své oči, tak určitě vřele doporučuji. Jednotlivý stín stojí 150 Kč, paletka samotná 100 Kč. Takže celková cena mojí sady je 400 Kč, i když já jsem něco ušetřila, protože jeden stín byl součástí Ladyboxu.

Máte doma stíny Inglot nebo aspoň plánujete jejich nákup?

21 komentářů:

  1. Úžasné barvičky, něco takového zrovna sháním! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ach, ta tmavě fialová! Já jsem ve svém Ladyboxu dostala černou se třpytkami - za což jsem byla spokojená. Ovšem teď ti tedy silně začínám závidět tu tvou variantu:D

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné barvy, fialovou taky miluju :) Moc ti slušní. Neměla jsi je i na tom Wella večeru? :)

    OdpovědětVymazat
  4. Fialové stíny mám také ráda. Vybrala jsi krásný odstín. Paletka se mi moc líbí, ale jestli je těžká, tak je to taky na nic, protože třeba při cestování se to potom nastřádá.
    Svět podle Kláry

    OdpovědětVymazat
  5. Krásně Ti to ladí se vzhledem blogu... :)) Jinak odstíny jsou pěkné, taky časem plánuju se tam zajet podívat... Až někdy doputuju až do Prahy, protože sice vím, že posílají na dobírku, ale já si chci vybrat nějaký hezký odstín. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Barvy jsou nádherné! Já mám jenom jeden Inglot stín, právě z LB, ale až někdy budu mít cestu do Prahy, tak dokúpim :)

    OdpovědětVymazat
  7. Krásné odstíny, moc Ti sluší. Já mám momentálně fialových stínů dost, ale jinak jsem na fialovou taky dost ujetá :). Co se stínů týče, tak poslední dobou jsem nadšená z Color infaillible od L´oréalu a z tužky NYX coby báze pod stíny :-).

    http://bourjoisgirl.blogspot.cz/2013/01/loreal-color-infaillible-tuzka-nyx-tipy.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to nechtěj vědět, kolik fialových stínů mám já. potřebovala bych se líčit pětkrát denně, abych to někdy spotřebovala. :-D A infaillible od Loreal také miluji. to jsou pro mě jedny jediné stíny, co drží i bez báze.

      Vymazat
  8. Jsem ráda, že jsi se stíny spokojená. Já mám paletku na 5 a naopak se mi ta robustnost líbí, vypadá to profi :). Ale chápu, že to se nemusí líbit každému. Vybrala sis pěkné odstíny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, že to působí takovým luxusnějším dojmem. Prostě je to vždycky něco za něco.

      Vymazat
  9. Tu tmavší fialovou mám taky z Ladyboxu, ale ještě jsem neměla odvahu ho vytáhnout a vyzkoušet :D Snad se k tomu někdy odhodlám :D

    OdpovědětVymazat
  10. Ta světlá je úžasná. Jakou máš prosím tu bázi pod stíny? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Artdeco, vřele doporučuji.
      http://navlastnikuzi.blogspot.cz/2012/10/baze-pod-ocni-stiny-artdeco.html

      Vymazat
  11. mne sa velmi pačia, fialova je moja oblubena :)inak od inglotu zatial nič nevlastnim

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj, na mém blogu je giveway.. Byla bych ráda, kdyby jsi se přihlásila.. :)
    http://beautyandcosmeticcz.blogspot.cz/2013/01/1-giveway.html

    OdpovědětVymazat
  13. Aj mne sa v LB trafili presne. Tmavohnedý. Keď sa možno niekedy dostanem do prahy isto pojdem omrknúť.

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj, stiny jsi vybrala krasne! Jestli muzu "poradit" tak ja v Inglotu byla nekolikrat a celkem spokojenost - nikdo se mi sice sam od sebe nevenoval, ale tak ja jsem drza, normalne jsem sla k tem povidajicim prodavackam a poprosila o asistenci. A pak to bylo uplne v pohode, vybiraly se mnou desne dlouho stiny, zkousely jsme je atd..takze bych priste asi radila na nic necekat a normalne k nim jit a rict si o asistenci.
    Osobne mi ty paletky prijdou taky obri a tezke, ale miluju je na cestovani - ono totiz diky te robusnosti jsou dost bytelne a stiny se ti neomlati a neznici, takze se na to zkus treba divat takhle :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Odtieň fialovej je krásny !!!! :-)
    Bola by som rada, keby si navštívila môj blog. Môžeš sa stať i mojou followerkou, čo by som sa veľmi potešila :-) - http://luciapodmanicka.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  16. ÓÓÓ. máš velmi zajímavé obočí

    OdpovědětVymazat