pondělí 21. ledna 2013

Mé seznámení s China Glaze

Ani nevíte jak jsem ráda, že konečně píši tuto recenzi. Její vydání bylo původně plánováno na říjen a máme pomalu konec ledna. Laky China Glaze se asi urazily, protože jsem na ně byla vážně naštvaná a tak mi při focení dělali pěknou paseku. Vždycky až v počítači jsem zjistila, že mám všechny fotky rozmazané nebo jinak nepěkné, na rukou už lak oprýskaný, takže se to nedalo fotit znovu, takže jsem musela čekat, až je opět přelakuji. A tak pořád dokola. Až jednoho dne jsme byla konečně spokojená a to se mi zase fotky jednoho laku někam záhadně vypařily. Takže se fotilo opět znovu. Výhodou tohoto boje bylo to, že jsem každý z laků stihla pečlivě otestovat, lakovala jsem každý více než pětkrát. A možná je to dobře. Mé původní naštvání malinko opadlo, i když opravdu jen o něco.

Dnes se budeme bavit o těchto dvou konkrétních kouscích - 952 Pelican Gray a 1040 Sweet hook.



Je to mé první setkání s laky China Glaze. Přiznám se vám, že dokud jsem nezačala sledovat kosmetické blogy, neměla jsem o jejich existenci nejmenší tušení. Pak to ale začalo, objevovaly se na každé stránce a že prý China Glaze a OPI jsou nejlepší laky na světě a v drogerii je to samý šmejd. Tak mi to nedalo a musela jsem je tedy vyzkoušet. Skvělá příležitost se mi naskytla u Labradoory, která dělala úklid ve svých lakových zásobách a já je tak mohla získat za příznivou cenu. 

Když jsem lahvičky viděla poprvé, dojem na mě neudělaly. Jsou takové moc velké a bachraté a vůbec se mi nehodí do sbírky. Osobně mám radši laky menší, 14 ml je zbytečně moc, jestli spotřebuji polovinu do té doby, než po pár letech zatuhnou, tak to bude zázrak. Pro mě je to zbytečné plýtvání, ale tohle je dost individuální, takže popojedeme.

Druhým šokem byl štěteček. To jsem zírala dost nevěřícně. Tady těch pět chlupů, to má jako být chlouba věhlasných laků? Za mě teda ne. Já mám nehty poměrně široké a s tímto se mi lakuje velice špatně. Jeden nehet musím přejet i pětkrát, než je přetřený celý a má tendenci dělat to šmouhy. A to odhlédnu od toho, že to také mnohem déle trvá než s normálním hustějším štětečkem.


Aby toho nebylo málo, tak laky jsou hrozně řídké. A kombinace pidi štětečku a řídkého laku, to je katastrofa. Při prvním lakování, kdy jsem na to nebyla připravena, jsem byla opravdu hodně naštvaná. Lakovala jsem to tak třikrát déle než obvykle a ještě z toho byl naprosto katastrofální výsledek. Lak byl úplně všude, na nehtech to dělalo šmouhy a ještě i bublinky (ty už se ale víckrát neobjevily, takže za to zřejmě mohlo něco jiného, ne lak samotný.) Neměla jsem moc daleko od toho, že to všem, kteří tvrdí, jak to jsou skvělé laky, půjdu omlátit o hlavu. :-D Ale je to už nějaký čas, trochu jsem vychladla a hlavně jsem se s tím naučila lépe pracovat. Takže dneska už to zvládám i bez přetahů. Naučila jsem se dávat druhou vrstvu hodně silnou a nechám lak jakoby samostatně rozlít po nehtu, abych po něm nemusela těmi pár chlupy pětkrát přetahovat. Takže dejme tomu, že s tím lakem jde vyjít, ale že by mě to nějak bavilo, to teda ne.

A poslední kámen úrazu - výdrž. Naprosto bídná výdrž!! V pěkném stavu to vydrží asi tak 24 hodin. Druhý den se lak začne loupat (zdůrazňuji, nikoliv ošoupané špičky, ale oloupané kusy laku!). Plus ten fialový má ještě takovou ,,skvělou" vlastnost, že do dvou dnů jakoby rozpraská po celém nehtu a působí to nehezkým nepěstěným dojmem. Takže po dvou dnech to musí jít bezpodmínečně dolů. Když si vzpomenu, že Miss Sporty mám na nehtech i týden, tak se musím fakt smát.

Abych nebyla jen zlá, tak opravdu miluji ty barvy. Ty jsou podle mě povedené obě dvě. Jsou matné, šedý je skvělý na běžné nošení, je hezky nenápadný, ale přitom hezký. Fialová je lehce výraznější, ale stále dobrá na normální den. Navíc takhle na zimu skvělé barvy.

Pochválit musím i schnutí. Dávám tedy vždy dvě vrstvy, s tím, že tu druhou opravdu silnou a zaschne to rychle. Do půl hodinky můžu dělat cokoliv a rýhu do laku už neudělám.


Pelican Gray


Sweet hook


Celkové shrnutí: Omlouvám se všem lakovacím maniakům a vyznavačům China Glaze, ale za mě bohužel NE. Negativa: Tenký štěteček, řídký, špatná výdrž. Pozitiva: rychle schne. Je tedy možné, že jsem měla štěstí na nepovedené kousky (ale zrovna oba dva?), ale co nemůžu odpustit, tak ten vypelichaný štěteček, to je pro mě naprosto nedostačující. Celkově mi to dává hodně průměrný lak na nehty. Když se podívám do své sbírky, tak horší už je snad jen ta nová verze Essence a jeden noname. Takže tohle jsou zřejmě mé poslední dva kousky od China Glaze a s klidným svědomím se vrátím do drogerie...

Co vy a China Glaze? Milujete je jako většina nebo s nimi má někdo problém jako já?

17 komentářů:

  1. Vždycky si říkám, když se mi do rukou dostane něco, co je obecně strašně oblíbený a mně to připadá úplně příšerný, jak je možný, že je to tak populární... Aspoň vím, od kterých laků se mám držet dál :D

    OdpovědětVymazat
  2. Zvláštní - mám z jiné kolekce a štěteček je naopak strašně fajn, tlustý (tak 3x co tvůj) a konzistence mají všechny taky docela husté. Asi záleží jak jsou staré kolekce a odlkud je kupuješ, jinak nevím. To, co popisuješ, je noční můra.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že nemají všechny jejich laky tyto štětečky. Asi mám nějakou starší kolekci a už to stihli inovovat.

      Vymazat
  3. je,takove jemne barvicky,to se mi libi.. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. V drogériích se náhodou najdou poklady, takže investovat do dražších laků mi přijde zbytečný :) Třeba Rimmel má dobrý laky. A Miss sporty je vůbec nějaká blogersky podceňovaná (slabý slovo) značka, když je to vlastně Essence v bledě modrym. Já mám obě ráda a stojím si taky za tím, že MS laky rozhodně nejsou k zahození.

    OdpovědětVymazat
  5. To je škoda, že ti nevyhovují. Mně sice ten štěteček taky nesedí, ale všechny laky, co od nich mám, mají vynikající výdrž:)

    OdpovědětVymazat
  6. Ja si akurát dnes idem po svoj prvý lak China Glaze, tak dúfam teda, že budem spokojnejšia ako ty, ale začínam sa trochu báť po prečítaní tohto príspevku :D

    OdpovědětVymazat
  7. Ten fialkový vypadá fakt krásně. Já jsem žádný lak od China Glaze ještě neměla. Myslela jsem, že to musí být zázrak, když stojí 5x víc než laky z drogerie. Každopádně já zatím asi zůstanu u mých laků NYC, Miss Sporty, Maybelline a Rimmel:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zas o tolik dražší nejsou. Dají se běžně sehnat kolem 100-120 Kč, což není o tolik víc proti třeba stejně velkému Rimmelu (vlastně ani ne, Rimmel má 10 ml a ChG standardně 14 ml) nebo ani ne dvojnásobek ceny laků Gabriella Salvete (a opět větší množství). V přepočtu to vychází dobře i s těmi malými laky Maybelline, Essence a Catrice. (NYC a Miss Sporty jsou za mě dost shity, sorry, fakt nehorší zkušenost :D)
      Verunka

      Vymazat
  8. Já mám štěteček takhle široký (nebo spíš úzký) u každé ChG a úplně pohodlné mi to není, ale až tolik to nevadí, spíš jenom u metalických laků, které občas pruhují a tenhle štěteček tomu pomůže. A výdrž - no, to je jak u čeho, obecně mají pro mě tyhle laky mnohem lepší výdrž než většina drogerie, ale je jasný, že každá značka má pár outsiderů, neznám žádnou, která by měla komplet celou kolekci bezchybnou...
    Verunka

    OdpovědětVymazat
  9. lol Veruna zase musí nesouhlasit :DDD no to potěš koště.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bylo na mě? Výborně! :) Zjištění, že někdo vážně čte moje komentáře pod jinými články, doopravdy potěší ;)

      Vymazat
  10. Já ti nevím, ani jeden z těchto konkrétních odstínů nevlastním, ale tyhle pastelové barvy s bílým základem bývají slabší snad u všech značek, myslím... Já ChG moc ráda a tak se k nim ráda vracím.
    Každopádně v drogerii se dají sehnat bezva laky (třeba LycraPro od Rimmelu jsou snad nejlepšími laky v drogeriích, nebo třeba GS).. ;)

    OdpovědětVymazat
  11. Sweet hook mám také a je to jeden z mých nejlakovanějších. Ze začátku jsem měla obrovský problém s řídkostí těch laků (objednala jsem si jich rovnou 9), měla jsem lak vždycky všude kolem prstu, ale když jsem lakovala třeba už po druhé nebo po třetí, bylo to mnohem lepší. Je pravda, že štěteček by mohl mít o pár chlupů víc, ale vyhovuje mi :).

    OdpovědětVymazat
  12. Mně zase naopak kombinace úzkého štětečku a vodové konzistence moc vyhovuje a lakování mi přijde jako bájo. Výdrž je slabší, to souhlasím, ale i tak mám ChG laky moc ráda.

    OdpovědětVymazat
  13. Stovka není sice zas tak moc, za korektor, rtěnku nebo cokoli, dá člověk většinou víc, ale asi bych od laku za tuhle cenu čekala teda lepší výsledky. Co do výdrže, teda. Že to vychází příznivěji při přepočtu na velikost laku, to teoreticky může být, ale prakticky já laky stejně nestíhám spotřebovat, než zatuhnou do nepoužitelna. U drogerkového laku, ve kterém mi malý zbytek zůstane, mě to alespoň pak tak nemrzí.

    OdpovědětVymazat