středa 2. ledna 2013

Kosmetická statistika (prosinec)

Ještě než naplno započneme nový rok, je ještě třeba ohlédnout se za posledním měsícem toho minulého. Je tady kosmetická statistika za prosinec. Dopadlo to tak nějak, jak jsem předpokládala. Boxíky, Ježíšek, slevy...je to rovných 43 nových kusů. Aspoň trošku to zlehčuje fakt, že jsem vypotřebovala 13 věcí. 
Tento měsíc byl docela hektický, ale nakonec se mi to podařilo bez chybičky nafotit úplně všechno. Jen budete muset odpustit, že je to roztaháno na tolika fotkách, foceno na různých pozadích za odlišných světelných podmínek.


Novinky

Tato fotka zahrnuje první tři prosincové týdny v Praze. Je tam Ladybox i Senzabox, jak už jsem psala dříve. Co se dalších nákupů týče, tak jsou minimální a myslím si, že jsem se držela docela dobře. Jedná se o druhý stín Inglot, čisticí pásky, lak na nehty z limitky Dermacol a balzám na rty.


O druhou hromádku se postaral Ježíšek a tomu přece nebudeme nic vyčítat. Naopak jsem ráda, že mi přinesl takhle štědrou kosmetickou nadílku. 


U poslední fotky už mi výmluvy docházejí. Horní řada patří obsahu zlevněných vánočních balíčků. Vpravo dole je sprej z Avonu, který jsem měla mít původně už minulý měsíc, ale nakonec se trochu zdržel a dostal se ke mně až teď. A nakonec vzorečky, které jsem dostala od parfums.cz ke zrecenzování. Pytlíčky jsem počítala jako jeden kus, i když je jich na hromádce vždy víc. Ale přece jen jsou malinké. Lahvičky už jsem počítala každou zvlášť, a to i přesto, že mám od každého druhu dvě.

Spotřebováno


Tento měsíc jsem spotřebovala celkem 13 věcí. Respektive 11 výrobků bylo spotřebovaných úplně, jeden byl prošlý a u jednoho se rozbil obal. Je to podobná bilance jako minule. Je tedy pravda, že velkou část tvoří vzorečky z boxů. Ale když už je poctivě započítávám do novinek, tak je v klidu můžu uvádět i ve spotřebovaných věcech. A které kousky to byly?

1) Christina Aguilera tělové mléko - Jsem kupovala spolu s vůní a pořád jsem si ho šetřila. Až jsem si jednoho dne uvědomila, že ani sama nevím, na co konkrétně si ho šetřím. A tak jsem se  ho rozhodla vypotřebovat, což vzhledem k množství 50ml, byla otázka několika málo dnů. S tělovým mlékem to ale moc společné nemá. Je to spíše taková voňavá srandička. Mléko je hodně tekuté, roztírá se hezky, ale vůbec nehydratuje. Prostě jen příjemné provoní pokožku, toť vše. Takhle jako miniaturka k vůni proč ne, ale samostatně bych si ho asi nekoupila.

2) Christina Aguilera toaletní voda - Vůni jsem si zamilovala, ale bohužel příliš nedržela. Za několik málo hodin byla pryč. A tak jsem i celé balení vypotřebovala v rekordním čase. 30 ml lahvičku jsem používala sotva dva měsíce. Víckrát už o ní také neuvažuji. Voní hezky, ale za tu cenu rozhodně nestojí.

3) tetesept sůl do koupele - Byla v jednom ze Senzaboxů. Vypotřebovala jsem ji na jednu koupel, i když jsem to trošku přehnala a klidně by to vydrželo na dvě koupání. Sůl hezky voněla, hydratovala pokožku a to je asi tak všechno. Vzhledem k tomu, že si vanu napouštím asi tak jednou ročně, tak sůl hodně dlouho zase potřebovat nebudu.

4) Dermacol pleťový krém - Krém jsem používala jako denní a byl celkem fajn. Nelepil, neucpával póry, hezky se vsákl a pleť hydratoval. Měl poměrně specifickou vůni, která ale byla velmi jemná a vyhovovala mi. Nemám tomu krému co vytknout, používala jsem ho ráda. Ale tak nějak mě nepřesvědčil, že bych si ho měla koupit znovu a tak už za něj mám náhradníka od jiné značky.

5) Elmex pasta na zuby - Byla také vzorek ze Senzaboxu. Musím říct, že mi moc nevyhovovala. Měla hrozně divnou chuť a v plném balení bych ji nechtěla.

6) Reniu tělové máslo  - Pokud si ještě vzpomínáte na recenzi Ladyboxu, z tohoto másla jsem byla nadšená. Milovala jsem jeho melounovou vůni. Byl to jen malý vzoreček, a tak jsem ho používala pouze na ruce. Nejdříve mi skutečně vyhovoval, ale časem mi přišlo, že vůbec nehydratuje a já jsem si mohla ruce mazat co deset minut. Takže jsem od koupi plného balení upustila.

7) Dermacol řasenka - Nejlepší řasenka na světě. Dělá nádherné dlouhé řasy. Bohužel, vydržela sotva tři měsíce. Plánuji si ji koupit znovu, ale až časem, protože mám teď doma další čtyři jiné řasenky.

8) Báze pod oční stíny Essence - Jsem vyhodila předčasně, protože začala dost divně smrdět. Ale stihla jsem vypotřebovat odhadem 2/3. Jako báze se mi to absolutně neosvědčilo, takže jsem výrobek používala jako korektor, což už celkem šlo. O jeho opětovné koupi ale neuvažuji.

9) Elf balzám na rty - Tady už mi definitivně došla trpělivost s tím hloupým balením. Vysouvání mi blblo od začátku a teď už se zaseklo úplně. Stihla jsem vypotřebovat asi polovinu balzámu. Ten byl docela fajn, voněl dost chemicky, ale skvěle hydratoval. Za ty peníze ale rozhodně nestojí. Za 39Kč pořídíte kupu lepších a větších balzámů. Ještě mám doma jeden, ale myslím si, že také brzy poletí, protože s ním mám úplně stejný problém.

10) NIP +FAB tělové máslo - Bylo skvělé, lehce se roztíralo, výborně hydratovalo. Moc mi neseděla parfemace, připomínalo mi to repelent. Vůbec bych se nezlobila, kdybych ho v jiné parfemaci potkala znovu, ale cíleně jeho nákup v dohledné době neplánuji.

11) Alverde oční krém - Podařilo se mi pokořit tuhle 15 ml tubičku. Vydržela mi při denním používání 9 měsíců. Krém jste viděli v oblíbencích uplynulého roku, takže je vám jasné, že jsem s ním byla spokojená. Nedráždil, hydratoval, byl příjemný. V budoucnu bych si ho chtěla koupit znovu.

12) Garnier balzám na rty - Mě příliš neoslovil. Parfemace nijaká, ze rtů zmizel bleskovou rychlostí a při jeho pravidelném používání jsem měla pocit, že mé rty zbytečně vysušuje. Znovu bych si ho rozhodně nekoupila.

13) Dr. Hauschka krém - Další vzoreček ze Senzaboxu. 5 ml mi vydrželo asi deset dní, což považuji za dostatečně dlouho dobu,abych si udělala obrázek o tom, zda bych krém chtěla v plné velikosti. A nechtěla. S mojí pletí si nesedl. Byl hodně mastný, hutný a zanášel mi póry. Není to nic na smíšenou pleť, takže nic pro mě.

Takhle tedy dopadl tento měsíc. Přiznávám, je toho celkem hodně a začínám mít tak trošku pocit, že mě ta kosmetika brzy zavalí. :-) Na leden jsem si sice naplánovala prošmejdit slevy, které jsou teď na každém rohu, ale slibuji, že se budu snažit aspoň trošku krotit. Trochu omezíme boxíky a také si zakazuji nakupovat tělová mléka, laky na nehty a cokoliv na rty. Protože toho mám takové zásoby, že to nespotřebuji ani za rok. Jak to všechno dopadne, vám samozřejmě ukáži na začátku příštího měsíce.

Plánujete také využít novoroční slevy nebo toho máte po Vánocích už dost?

16 komentářů:

  1. Pěkná statistika. :)
    A ten balzám od Garnieru mám já docela ráda... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky mám tenhle balzám ráda a i další z téhle série (nejvíc mi ale asi sedí ten žlutý)

      Vymazat
  2. Dobrý článek! :) Převáží někdy spotřebované nad novým? U mě určitě ne! :D
    Zvu tebe i ostatní na svůj nový blog svet-podle-klary.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tuto otázku si také kladu:-) ale jsem optimista a věřím, že se mi to aspoň jednou povede.

      Vymazat
  3. mna tieto statistiky bavia, aspon sa necitim vinna, ze mam nejake nove veci, lebo v tom nie som sama:)

    OdpovědětVymazat
  4. já minimálně plánuji ty slevy okouknout.. tak jsem zvědavá jak odolám:) a díky za tip s očním krémem, teď jsem si pořídila jeden o Baley, tak mám alespoň tip na ten další:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já to mám přesně naopak. aktuálně začínám testovat tu Baleu, tak jsem na to zvědavá.

      Vymazat
  5. Jak to děláš, že se ti toho daří tolik spotřebovat? Měla bych na sobě začít pracovat! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ani nevím, prostě toho na sebe denně napatlám docela dost a ono se to prostě nasbírá. navíc se snažím mít vždy od jednoho druhu mít otevřenou jen jednu věc.

      Vymazat
  6. Já už do žádného obchodu nechci :D Po letošních vánocích mám co dělat celý příští rok :) Max. si udělám radost nějakou kosmetickou maličkostí po složení všech zkoušek. Snad se vše povede :)

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to mám také v plánu, odměnit se za zkoušky. ale s mým tempem to bude nejdříve v únoru.

      Vymazat
  7. Skvělý přehled:) Já už jsem slev docela dost využila, hlavně na nákup oblečení:)

    OdpovědětVymazat
  8. skvely prehlad :o) ja tolko produktov asi nikdy nespotrebujem :D musim sa viac snažiť, asi..mne ide lepšie len nakupovanie :D

    OdpovědětVymazat
  9. Miluju tyhle články :-) Ono se to nezdá, ale já toho dodělám za ten měsíc taky docela dost. Blog nemám, takže o tom článek napsat nemůžu, ale píšu si do sešitu přehled toho, co jsem spotřebovala a od 10.11. to dělá 22 kusů, což taky neni špatný :-) Mini vzorečky teda do toho nepočítám, ani zubní pasty. Z věcí, co jsi spotřebovala ty, mám zkušenost s Elmex zubní pastou - taky mě nějak moc nenadchla. Chuť bych ještě přežila, ale přijde mi, že skoro nepění a s tím pocitem čistoty v puse to taky neni žádnej zázrak. Sůl do koupele byla naopak fajn, mně vydržela na 3 použití (máme malou vanu). Dr. Hauschka krém mi též nesednul ze stejných důvodů jako tobě. Tělová másla z boxíků jsem taky dodělala, ale po plných balení rozhodně netoužím.

    OdpovědětVymazat
  10. Já si po letošních Vánocích nesmím jít tak půl roku nic koupit :D. Na jednu stranu je fajn mít zásoby a dát si chvíli od kosmetiky klid, ale kdy to všechno spotřebuju by mě docela zajímalo :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jono, nejhorší jsou pro mě sprchové gely, protože jsem atopik a téměř žádný mi nesedí :D naštěstí už mi lidi začali dávat spíš šampóny :D

      Vymazat