neděle 20. ledna 2013

Co nosím v kabelce

Tohle je takový evergreen všech blogů, takže u mě to také nesmí chybět. Dnes vám dovolím nahlédnout do mé kabelky. Asi vás nepřekvapí, že je to spousta věcí, které jsou dohromady zbytečně těžké, ale stejně to s sebou prostě ,,musím" tahat.:-)

Co se obsahu týče, asi tam není nic výrazně odlišného od ostatních, jednou věcí jsem ale možná netypická. Kosmetické věci nemám v žádné speciální taštičce, ale své místo mají vždy v jedné z menších kapes kabelky. Přijde mi to tak praktičtější. Když se potřebuji během dne přepudrovat, obnovit rtěnku atd, tak mi přijde daleko jednodušší, otevřít postranní kapsičku, vytáhnout požadovanou věc, použít, vrátit a hotovo. Než abych na dně kabelky hledala malou taštičku, otvírala taštičku, hledala v ní výrobek, použila ho, vrátila do taštičky, vrátila taštičku do kabelky. Jelikož takové úpravy provádím za pochodu nebo na eskalátorech, každá ušetřená vteřinka se hodí. 
Že to není praktické, když se střídají kabelky? Tak takový problém já nemám. Co se kabelek týče, jsem hrozně konzervativní. Doma jich napočítám sotva pět a asi v 99% případů nosím jednu a tu samou. Takže přehazování z kabelky do kabelky u mě nehrozí.

Zde je můj aktuální kousek. Dostala jsem ji k Vánocům, takže se spolu zatím sžíváme. Předtím jsem nosila kabelku tři roky a fakt jsem ji milovala. S těžkým srdcem jsem ji ale musela odložit, protože už vážně nevypadala hezky. Měla mnohem lépe řešené právě ty postranní kapsičky, ale   nějak to zvládám i s touhle.



Vyfotila jsem všechny věci, které v ní mají své stálé místo (samotnou mě fakt zarazilo, co všechno jsem z ní vytáhla a co tam obvykle mám). Kosmetiku jsem poté vyfotila zvlášť, ta je na tomhle blogu přece jen důležitější.


Takže co se mi tam válí za nekosmetické věci. Samozřejmě peněženka. Tak tady jsem také neskutečně konzervativní. Mám už třetí po sobě, která vypadá úplně stejně. :-) Jsem na to prostě zvyklá a vyhovuje mi, že se mi do ní vejdou jak peníze, tak všechny kartičky, a že jich je. Další věcí je diář, ale přiznám se vám, je tam jen proto, že je teprve leden a novoroční předsevzetí ještě nestačila vyprchat. Já vám jako jiné nebudu tvrdit, že bez diáře neumím žít. Umím, naprosto bez problému. :-) Spíš mám opačný problém. Každý rok si ho koupím, každý rok si do něj začnu poctivě všechno zapisovat a každý rok ho vyhazuji téměř netknutý. :-) Já to s ním prostě neumím. Sice si tam všechno poctivě zapíši, ale už se nikdy nedívám, co kdy mám udělat. Buď si to pamatuji nebo to mám někde po papírcích a takhle žiji už spoustu let a vyhovuje mi to. Ale jak vidíte, koupila jsem si ho i letos, zatím ho poctivě tahám, ale jak dlouho mi to vydrží, to sama nevím. :-) Mezi peněženkou a diářem je propiska (trošku na té fotce zapadla), to je prostě taková věc, která se hodí vždycky. Voda je pro mě také základ, bez ní nevycházím z domu. Kapesníčky, k tomu také není co dodat. Potom tam mám většinou žvýkačky, ale zrovna aktuálně to jsou bonbóny. Takže prostě cokoliv pro svěží dech. Dále flashka, kde mám nějaké dokumenty plus ji nosím pro případ, kdybych si na ni potřebovala od někoho něco nahrát.  V dnešním digitálním světě nepostradatelnost. A na závěr tampóny. K těm také není asi co dodávat, snad jen, že se je snažím mít v nějaké samostatné malé kapsičce, kde není nic jiného a kterou běžně neotvírám, to aby se z kabelky omylem nevykutálely tehdy, kdy to není zrovna žádoucí.:-) 
A když se na to tak dívám, tak jsem zapomněla klíče. Když jsem doma, tak klíče jsou na věšáku, tak jsem si na ně při focení nevzpomněla, ale jinak jsou v kabelce také.
Ještě by vám tam mohl chybět mobilní telefon. Ten jsem se v poslední době naučila nosit v kapse u kalhot. Zaprvé mi tak neunikne žádný hovor (když byl na dně kabelky, tak jsem ho nikdy neslyšela) a za druhé je to ve víru velkoměsta bezpečnější. Odtud mi ho jen tak někdo nevytáhne.
A jdeme na kosmetiku.


Myslím si, že oproti jiným toho mám docela málo. Soudím podle narvaných taštiček, které ukazují jiné blogerky. Ale já toho během dne prostě víc nepotřebuji. Nejzákladnější základ je pro mě antibakteriální gel, ten tam být prostě MUSÍ. Tím jsem tak trošku pověstná. ,,Čistím" ruce v jednom kuse. Je to tak trochu moje úchylka. :-) Tím pádem nosím i krém na ruce, to když je třeba trošku je hydratovat. Přece jen ten antibakteriální gel jim dává zabrat. Poté pudr, protože s lesknoucí se pletí mám docela problém, takže jsou nutné úpravy během dne. Už jsem vám o něm psala, nosím právě tento od Maybelline, protože kromě toho ,že je to skvělý pudr, tak v sobě skrývá velké zrcátko a já tak ušetřím místo za další věc, kterou bych musela samostatně tahat. Na závěr je to balzám na rty a rtěnka. Střídám to podle toho, jak moc mám aktuálně času. Balzám je totiž rychlejší, s rtěnkou už se musí tahat z kabelky i zrcátko. A to je všechno.

Co vaše kabelka? Máte tam toho víc či míň?

15 komentářů:

  1. nosím úplně to samé :) a pudr a rtěnku máme stejné! :))

    zvu tě na GIVEAWAY o balzám na vlasy Gliss

    OdpovědětVymazat
  2. Pokud můžu poradit ohledně tamponů (nebo vložek) v kabelce: já je nosím v malé kosmetické taštičce.

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám neustále v tašce balzám, antibakteriální gel a krém na ruce. Kapesníčky mě neustále berou spolužáci rýmováci. Zrcátko nepotřebuji jelikož nosím ipod 4 touch a kdo ho zná, tak ví že má zrcadlový zadní kryt :D

    anasglamour.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. S diarom som mávala rovnaký "problém" ale odkedy sa učitelia v škole zbláznili radšej si tam píšem všetky písomky a celkom v pohode sa mi teraz používa :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jsem strašná, protože kabelky mám, ale moc nenosím :(
    Jsem prostě lepl :D ale chci si na ně navyknout :D
    Jako skoroosmnáctka bych už konečně měla :D

    OdpovědětVymazat
  6. Tyhle články nebo videa naprosto zbožňuju. :-)
    Diář nemám, všechno píšu do kalendáře ve smartphonu, který se mi synchronizuje i s tím pracovním.
    Antibakteriální gel mám ten samý, líbí se mi jeho vůně a absence alkoholového smradu.

    allthatgems.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ten gel je opravdu skvělý a navíc stojí pár korun. mám ho poprvé, ale asi ho budu kupovat opakovaně.

      Vymazat
  7. Super, já jako zvědavka takovéhle články fakt můžu :)

    OdpovědětVymazat
  8. Tvá kabelková kosmetická výbava se mi zdá naprosto dostačující :-D Taky nechápu, k čemu s sebou tahat stíny, řasenku, make-up a tak.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně tak, makeup, stíny, řasenku se snažím používat takové, co se mnou vydrží až do večera a nechci každou chvíli řešit, jestli už to potřebuje předělat nebo ne. výjimkou jsou nějaké večerní akce, to se maluji třeba znovu, ale to zase není nutné tahat to v kabelce každý den.

      Vymazat
  9. Já bych řekla, že je to taková klasika. Máš toho tak akorát :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Mně to přijde tak akorát, já nosím navíc korektor a nějakou gumičku do vlasů. Na tampony mám z dm malé plastové pouzdro asi na 4 ks a ve dnech, kdy to potřebuju, přidávám ještě plochou krabičku s vložkama. Pak ještě uvažuju, že přibalím odličovací ubrousek (1 ks, v zipovém sáčku nevyschne). Stíny, řasenka, make-up - to mi přijde zbytečné, buď se ráno namaluju, nebo ne, ale nepotřebuju se malovat během dne. Jo a ještě je fajn vychytávka aktuální lak na nehty, pokud má výraznou barvu. M.

    OdpovědětVymazat
  11. Pěkné, asi toho nenosím, kromě miniantiperspirantu o moc víc... :)

    OdpovědětVymazat
  12. Obdivuju lidi, kteří dokážou v kabelce nosit to, co potřebujou :-D Protože já s sebou tahám pořád tunu věcí včetně plastových jednorožců a tak :-D

    OdpovědětVymazat
  13. Taky nejsem ten typ, který se líčí přes den, ale i přesto tam věci jako je řasenka, aktuální stíny nosím. A bohužel, nosím toho opravdu hodně, ikdyž vím, že to třeba ten den potřebovat nebudu ale co kdyby :D Tudíž má moje kabelka snad 20kg. :D

    OdpovědětVymazat