úterý 18. září 2012

Pleťový krém Dermacol

Jestli je něco, co v oblasti kosmetiky nemám ráda, tak je to právě výběr denního krému. Vždy zoufale stojím před regálem a přemýšlím, co by mi asi tak mohlo sednout. Problémem často bývá, že krémy jsou určeny pro starší pleť, jsou buď na suchou nebo mastnou pleť a já nemám ani jedno. A u denních krémů speciálně ještě odpadnou ty, které nemají SPF. A ve finále není z čeho vybírat. Po mém posledním zoufalém průzkumu nakonec skončil v nákupním košíku pleťový krém Dermacol.



Pár slov přímo od výrobce:

Tento krém je určen pro všechny typy pleti a může se použít jako denní i noční. Nejsem sice zastánce takto multifunkčních krémů, ale jak už jsem psala na začátku, výběr pořádného denního krému pro mě opravdu není lehký. Sama ho ale používám pouze ráno. Na noční péči už mám jiného pomocníka.

Podle popisu i obalu jsem čekala meruňkovou vůni, ale nakonec jsem byla docela překvapená. Vůně je hodně neutrální, nemůžu tvrdit že žádná, ale není v tom cítit nic konkrétního. Snad jen, kdysi jsem měla jiný krém, který v sobě také obsahoval výtažky z pecek meruňky a voněl tak nějak podobně.

Krém je lehký, ani zbytečně hutný, ale ani ne tekutý. Prostě tak akorát. Roztírá se dobře a poměrně rychle se vstřebává. Nelepí. V podstatě tak během pěti minut už můžu začít s líčením a  není zde žádný problém. Takže takovou tu základní péči po ránu, kterou já vyžaduji, tak krém zvládne a jeho aplikace je příjemná. Na druhou stranu, nevšimla jsem si, že by se mi pleť nějak speciálně rozzářila, byla jemnější a všechny ty věci, které sliboval výrobce. Krém používám už dva měsíce, takže si myslím, že je to dostatečná doba, aby se tyto účinky dostavily.

Když to shrnu, jsem s krémem spokojená, pleť mi prostě po ránu lehce hydratuje a chrání proti UV. Není to ale žádná bomba se speciálními účinky. Je to fajn průměrný krém. Já ani nevím, co konkrétně proti němu mám. Opravdu jsem spokojená, ale tak nějak podvědomě cítím, že tohle ještě není ten můj pravý denní krém a že mé hledání ještě není u konce. 

Každopádně, pokud hledáte nějaký nenáročný krém, ať už na denní či noční péči, s klidným srdcem vám ho doporučit můžu.

Na závěr určitě ráda uvítám nějaké tipy od vás na dobrý denní krém. Ať vím, co zkusit příště.

7 komentářů:

  1. Tenhle krém mám taky a přijde mi takový hodně "navoněný" až moc na mě... Jinak doporučuju vyzkoušet jakýkoli od RYORu, já jsem s krémama od nich hodně spokojená :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdysi jsem od nich měla nějaký noční a byl fajn, ale co jsem se tak dívala, tak jejich denní krémy nemají SPF, což je škoda. ale třeba časem nějaký vyzkouším, tuto značku mám ráda.

      Vymazat
  2. Já mám gelový krém Avon Anew Aqua Youth a měnit nehodlám, protože po něm mám skvělý pocit pleti :-) Taky má být noční i denní, já ho používám hlavně na den, ale občas i na noc, protože prostě žádný z krémů, které mám, není tak dobrý. Taky se mi na něm líbí, že je hypoalergenní, což byl jediný důvod, proč jsem se rozhodla ho zkusit, a vyplatilo se to :-) Dermacol má krémy, které se mi velice líbí, ale je to přesně problém, jaký píšeš - jsou spíš pro starší pleť, takže s nimi ještě pár let počkám :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem ráda, že nejsem jediná, kdo má takový problém s výběrem denního krému! Naposledy jsem se rozhodovala právě mezi tímto a L'Oreal Tripple Active, žádný jiný nesplňoval co jsem chtěla, hrůza:)
    Nakonec jsem skončila u L'Orealu, se kterým jsem sice velmi spokojená, ale taky myslím, že budu ještě hledat pana pravého:)
    S.

    OdpovědětVymazat
  4. Řeším aktuálně stejný problém :) Potřebuju krém s SPFkem, které ale většinou mají jen krémy na suchou či starší pleť s vráskami (prostě jak píšeš), no já mám mladou pleť a mastnou a občas lehce problematickou :-D Těžko vybrat.
    Tenhle krém jsem měla a nakonec jsem ho stěží spotřebovala na mazání nohou. Vůně mi vadila - většinou s parfemací nemám problém, ale tohle mě lehce štípalo v nose. A na kůži mi příjemný nebyl - dělal mi jakoby takovou "masku", jednoduše jsem ho cítila a nikdy se dokonale nevpil. Zkrátka mi nevyhovoval. :-(
    Takže co s tím? Než mi dorazí nákup od Hadka, přemýšlím zkusit od Baley krém do nepříznivého počasí - ten má SPF 15, ale trochu se bojím, že bude moc hutný a bude mi zanášet póry (ale zase stojí pár korun). Anebo mi teď někdo doporučil lehký fluid od Olay, tak na něj se kouknu...
    Verunka

    OdpovědětVymazat
  5. Mě tenhle krém nesedl, mám mastnější pleť a po tomhle krému, jsem byla jak zrcadlo. Rozhodně není pro každou pleť. =)
    Niki

    OdpovědětVymazat