pondělí 10. září 2012

Oční krém Alverde

Dnes bude recenze o očním krému Alverde a nejde začít jinak, než klasickou osvětou. Kontrolní otázka, používáte oční krémy? Já osobně jsem toho názoru, že oční okolí potřebuji speciální péči a rozhodně by se nemělo čekat, až se objeví první vrásky. Četla jsem, že oční krém by se vám měl zabydlet v kosmetické výbavě od vašich 18 let. Sama jsem ho ale začala používat až po dvacátém roku. Nejdříve jen tak nepravidelně, ale dnes už je to tak silný zvyk, že každodenní použití je pro mě samozřejmostí. 



I když je pro mě tedy používání očního krému samozřejmost, dávám si také pozor, abych nepoužívala výrobky, které jsou určené pro starší pleť. A to i u klasických krémů, nejen těch očních. Myslím si, že tak svoji pleť zbytečně zvykáte na něco, co si ještě dokáže vyrobit sama a je to spíše kontraproduktivní. Najít ovšem oční krém, který není zároveň proti vráskám, je docela oříšek. Ale pár produktů mým představám naštěstí odpovídá. Aktuálně mi dělá společníka oční krém od Alverde určený pro všechny typy pleti.

Balení má praktický aplikátor, díky kterému vždy vymáčknete jen malé množství krému, což hodnotím velmi pozitivně. Krém docela výrazně voní po kytičkách. Před prvním použití mi to dokonce evokovalo to, že mě to musí začít hned pálit. Ale naštěstí se nic neděje, neštípe, nepálí, je příjemný. Dobře se roztírá a rychle vstřebává. Oční okolí lehce hydratuje. Takže za mě vlastně naprostá spokojenost. Používám ho už pět měsíců, opravdu pravidelně každý večer. Stále mi z něj zbývá asi třetina, takže jedno balení vydrží opravdu dlouho. Cena je 100Kč.

Takže pokud hledáte třeba váš úplně první oční krém, tak tenhle vám můžu určitě doporučit. Jediné, čeho se trochu obávám, tak díky té parfemaci by asi nemusel sednout těm, co mají citlivé oční okolí. Což za sebe nemůžu bohužel nijak potvrdit, já na sobě snesu všechno a kdybych měla spočítat výrobky, u kterých jsem někdy měla alergickou reakci, tak by mi stačily prsty jedné ruky a ještě by mi nějaké zbyly. Takže to je takové jediné varování. Ale pokud nemáte problém s extrémní přecitlivělostí, tak si myslím, že tento krém je pro první roky péče o oční okolí naprosto dostačující.

Ptám se tedy znovu, používáte oční krém? A jaký je váš oblíbený?

9 komentářů:

  1. Můj první oční krém byl právě tenhle od Alverde, teď ho používám na střídačku s Eucerin Aquaporin a ylangovým pleťovým olejem. Alverdí oční krém mi vyhovuje, je tak akorát mastný i hutný, jak jsi psala, dobře se aplikuje a rychle se vsakuje. Oči i pleť mám opravdu hodně citlivé a i tak mi vyhovuje. Kdyby moje oční okolí nebylo tak rozmazlené, že si občas řekne o něco víc hydratačního, nebo naopak mastnějšího, ani bych neměla důvod ho střídat s dalšími výrobky.

    OdpovědětVymazat
  2. Já zatím žádný nepoužívám, pořád jsem si říkala, že mám ještě čas.. ale ono tomu tam úplně nebude :) Určitě se v dohledné době chci po nějakém podívat a tenhle se mi zdá jako dobrá volba:)

    OdpovědětVymazat
  3. Kouknu na něj :) díky za tip ! Momentálně mám od Clinique, ale to je opravdu možná zbytečná péče :))

    OdpovědětVymazat
  4. Oční krém žádný nevlastním, ale minulý týden jsem se na tenhle v DM dívala, asi mě hlodalo svědomí :D A hlodá dál, takže se pro nějaký vypravím a možná sáhnu po tomhle, vypadá dobře :)

    OdpovědětVymazat
  5. Pořád nemůžu najít ten pravý oční krém pro mě. A když říkáš, že je tenhle silně parfemovaný, tak ho asi taky nevyzkouším. :/

    OdpovědětVymazat
  6. Já používám, ale zatím mám pořád první, začala jsem nedávno, takže nemůžu odpovědět, který je nejoblíbenější :-D Ovšem po tomhle zkusím nějaký jiný, takže tenhle to zřejmě nebude :-D Hodlám zkusit vyhlazující z řady Planet Spa s rýží a sake od Avonu, protože další výrobky z té sady mi velice vyhovují a pomáhají.

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to už bych měla pomalu shánět, děkuji za typ :)!

    OdpovědětVymazat
  8. Oční krémy nepoužívám nijak pravidelně (kaju se...), ale krému (nebo oleje) na očním okolí rozhodně nešetřím. Večer si dám pod oči takovou vrstvu, že mám pocit, že si tu pokožku ucpu:-D

    OdpovědětVymazat
  9. Tento zbožňuju :), jsem ráda, že čtu, že vyhovuje i jiným :)...

    OdpovědětVymazat