pátek 28. září 2012

Oční stíny Yves Rocher

Dnes to bude o očních stínech od Yves Rocher a bohužel chválit se nebude. Ale než se k tomu dostaneme, na úvod malý příběh, který se ke stínům váže a ukazuje na chytrou politiku této značky. Na kterou mi zákaznice s radostí skáčeme a firma ještě s větší radostí vydělává. 
Bylo to někdy začátkem tohoto roku, při jedné návštěvě Yves Rocher jsem měla zrovna štěstí, že probíhala akce líčení zdarma. Čehož jsem samozřejmě využila. Nebylo to žádné terno, paní mi s klidem naplácala makeup asi tak o pět odstínů tmavší než jsem potřebovala a vrcholem všeho bylo, když mi rty namalovala testerem lesku na rty. Přímo tou tyčinkou z lesku, kterou se přede mnou malovalo kdoví kolik slečen. Na tohle jsem docela háklivá, takže jsem to vydýchávala dost dlouho. Nicméně, co se povedlo, tak líčení očí. Slečna vizážistka na mě použila hnědo zelenou kombinaci, která se mi líbila, navíc mi na očích dlouho vydržela a já jsem začala o koupi stínů uvažovat. Jak už to u Yves Rocher bývá zvykem, stíny byly dost drahé, za 3g krabičku 279Kč a navíc ten jejich otravný zelený bod, takže na to nejde vztáhnout sleva, která mi každý měsíc chodí. Ale řekla jsem si, že čas od času přijde i slevový kupon na dekorativku, a tak jsem se rozhodla čekat. Trvalo to asi tři měsíce a já jsem opravdu ve své schránce našla slevu 30% na dekorativku Yves Rocher. Celá natěšená jsem vběhla do obchodu, a co nevidím. Mé vysněné stíny jsou zrovna v akci a jsou levnější o celých 50%. Jaká náhodička, x měsíců čekám, až dají konečně slevový kupon na kosmetiku, a když už to udělají, tak ji zlevní tak jako tak a kupon je vám ve finále úplně nanic. Jako samozřejmě, stíny jsem měla za krásných asi 139Kč, což je super, ale tady jde o ten princip. Oni vás každý měsíc lákají na slevové kartičky a dárečky, ale ve finále je to tak, že původní ceny mají super nasazené a ve skutečnosti skoro všechno zboží ,,zlevněné" a vaše slevové kuponky jsou vám tak trochu nanic. Ale stejně tam každý měsíc budeme chodit, že? :-D 

Celá tahle pohádka bude mít ale bohužel špatný konec. Na poslední chvíli jsem se rozhodla, že si nevezmu tu otestovanou zeleno hnědou kombinaci, protože tyto barvy mám hojně zastoupeny v jiných paletkách a sáhla po růžovo vínové 32 Dahlia et aubergine, která je strašná a pomalu nepoužitelná. 




Jsou to duo stíny. Větší část zabírá matná růžová barva. V menším chlívečku je poté tmavě vínová se třpytkami. Stíny jsou pevně slisované, vůbec nepráší. A tak trochu vůbec nemalují. Zvlášť ta růžová je prostě tragédie. Bez báze si neškrtnete, to prostě nejde vidět vůbec. Pokud dáte bázi, tak dejme tomu, pokud ji opravdu navrstvíte, tak dostanete světle růžovou barvičku. Vínový stín je dost hrubě namletý, pigmentace je zde lepší, ale bohužel obsahuje dost třpytek, které odpadávají pod oko. Což o to, kdybych měla kolem oka pár třpytek, asi by mi to nevadilo. Ale tady ty třpytky jsou černé a pod vašim okem připomínají spíše rozdrolenou řasenku nebo třeba saze a rozhodně to nevypadá dobře. Suma sumárum, ty stíny jsou úplně naprd. Růžová bez pigmentace a vínová s nepoužitelnými třpytkami. Takže stíny mi tady leží ladem a já přemýšlím, že se je pokusím poslat dál. Třeba s nimi někdo bude mít větší trpělivost než já.

Ten pomalu neznatelný flek úplně vlevo, to je asi pětkrát (!) navrstvená růžová bez báze, druhý trochu růžovější flek, je už růžová s bází a na závěr vínový stín, který na fotce působí trochu jako černá, ale ve skutečnosti je opravdu temně fialový.

Závěr je zde jednoznačný. Tuhle barevnou variantu stínů od Yves Rocher rozhodně nekupujte!

Máte nějakou zkušenost se stíny Yves Rocher?

14 komentářů:

  1. říkala jsem si, že bych jejich stíny možná vyzkoušela, ale tak hrozná pigmentace se nevidí ani u Miss Sporty a podobných drogérkových značek. Takže bych do nich určitě nešla.

    OdpovědětVymazat
  2. A přitom barvičky vypadají v paletce fakt pěkně...Jinak já zatím žádné zkušenosti se stíny z YR nemám, ale kámoška si pořídila tmavě zelené, a ty jsou teda nádherné! :)

    OdpovědětVymazat
  3. V životě by mě nenapadlo sáhnout u této značky zrovna po stínech. očividně dělám dobře

    OdpovědětVymazat
  4. Hmm, no nic moc... Tohle bych ji snad šla i vrátit, protože to jsou vyhozené peníze..

    OdpovědětVymazat
  5. Dokud jsou slevy, tak je mi vlastně jedno, že mě jen lákají:-). Ale od tohohle jsem si slibovala víc. Já mám přesně tyhle dva odstíny od L´Occitane (ano, byly o pár set dražší), ale to je teda špička! Jak je ráno nanesu, tak je večer sundám.

    OdpovědětVymazat
  6. Od YR žádné stíny nemám, neláká mě to a jak vidím tak asi lákat nebude :D

    OdpovědětVymazat
  7. Mám jedny mono stíny a pak velkou paletku stínu z Francie. Mono stíny z Česka jsou pigmentovaný normálně, ta paletka úplně hodně. Já jsem s nimi spokojená :)
    Jenom mi nejde do hlavy, když se ti nelíbí způsob prodeje YR, proč máš jejich zákaznickou kartu. Každá firma má nějakou marketingovou taktiku :)
    Nechci tě nijak napadat, já jen že mám s YR většinou dobré zkušenosti a když mi něco přijde drahý, tak tam prostě nanakupuju a nedělám si vip kartičku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já miluji jejich výrobky, a to natolik, že jim jejich obchodní strategii odpustím, i když mě občas trochu štve.

      Vymazat
    2. aha, tak to jo :) Je pravda, že zelené body jsou zlo, to zase jo :)

      Vymazat
  8. V paletce vypadají moc pěkně, škoda, že tomu tak fakt není :/

    Michell

    OdpovědětVymazat
  9. Vůbec nic od YR nevlastním, ale hrozně se mi líbí ty jejich maličká tělová mlíka :).

    OdpovědětVymazat
  10. Do YR jde také využít mnoho slevových kupónů - http://slevovykupon.net/stores/yves-rocher/

    OdpovědětVymazat
  11. Já teda mám taky ty stíny akorát jen jednu barvu a to královsky modrou ! vůbec si nemůžu stěžovat pigmentace náááádherná až taková že se modlím aby to šlo dolu :DD ne to si dělám srandu ! mám je fakt moc ráda ikdyž je moc nenosím protože modrá se špatně nosí a na den to není zrovna ideální !

    OdpovědětVymazat
  12. Doporučuji přírodní kosmetiku Oriflame. Já sama jsem se zaregistrovala na www.oricosmetics.cz , kde jsem ke své registraci získala dárky zdarma a také vzorečky.

    OdpovědětVymazat