pátek 21. září 2012

Kosmetické boxy

Pokud pravidelně sledujete kosmetické blogy, už jste o tom určitě slyšeli. Kosmetické boxy budou konečně k dostání i u nás. V těchto dnech se to vše pořádně rozjíždí, tak tady mám pro vás malý přehled.

Co je to kosmetický box?
Upřimně, sama jsem se to dozvěděla až před pár týdny, kdy právě na jeden box začala velká kampaň. V zahraničí je to ale údajně běžná praxe a milovnice kosmetiky si svůj box užívají každý měsíc. Jak to tedy funguje? Zaplatíte si balíček, který bude obsahovat minimálně jedno plné balení nějakého kosmetického výrobku a k tomu několik dalších vzorečků. Pokud se vám nějaká věc zalíbí, můžete si ji na stránkách těchto boxů objednat za sníženou cenu. Box by měla být hezky a úhledně zabalená krabička a kromě kosmetiky bude obsahovat i nějaké tipy, jak být ještě krásnější.


Lady Box

Na tuto krabičku začala před pár týdny docela masivní kampaň. Která zřejmě zabrala. Na Facebooku už mají téměř 500 fanoušků a prvního boxu je prý méně než zájemkyň. Zdá se, že čekání je již u konce a během dneška půjde první Lady Box objednat. V tomto konkrétním případě každý box bude obsahovat jedno plné balení a čtyři až pět vzorků. O jaké značky půjde, to je prý přísně tajné a údajně to pro nás má být překvapení. Což se mně osobně moc nelíbí, já bych radši předem věděla, jestli půjde o něco, co aspoň trochu využiji a nekupuji něco, co mi bude jen ležet na poličce. Každopádně cena je 259Kč včetně poštovného. Platit by mělo jít jak předem kartou, tak na dobírku a LadyBox bude možné zasílat i na Slovensko. Nový box bude připraven jednou měsíčně a sami si můžete zvolit, jestli je budete kupovat jednotlivě nebo si je třeba na nějakou dobu předplatíte.
Více informací se dozvíte přímo na stránce http://ladybox.cz/

Senza Box

Tomuto já říkám pěkně vypálený rybník. Zatímco LadyBox nás atakoval obrovskou kampaní a velkými sliby, pěkně potichu se chystal další kosmetický box, který se světu ukázal až v momentě, kdy byly první krabičky připraveny k expedici. Je to záležitost asi tři dny stará, takže jste určitě ještě nic nezmeškali. Koncept je podobný jako v předešlém případu. Jednou měsíčně k vám dorazí úhledně zabalená krabička, která bude obsahovat nějaké plné balení kosmetického výrobku plus několik vzorečků. Tato firma je mnohem sdílnější a tak už teď víme, že první SenzaBox obsahuje rovnou dvě plná balení a několik vzorečků od značek Dermalogica, Yves Rocher, Crabtree and Evelyne, Dermacol, Fleur de Santé. Cena je trochu vyšší, a to 289Kč včetně poštovného. Na stránkách se stačí zaregistrovat a balíček vám bude následně zaslán na dobírku. Raději jsem se ještě ptala, jestli se počáteční registrací upíšete k automatickému zasílání boxů každý měsíc či si můžete rozmyslet, jestli o další balení budete mít zájem. Naštěstí, aktuální registrace vás zavazuje pouze k prvnímu boxu. Od příštího měsíce už si  můžete zvolit, zda koupíte jeden box nebo si ho předplatíte na delší dobu.
Stránky jsou následující: http://www.senzabox.cz/

Bird Box

A aby toho nebylo málo, je tady ještě BirdBox. Zde vám toho ale zatím moc neřeknu. Na své stránce zatím kromě loga nemají vůbec nic. Když jsem se snažila něco více vyhledat na googlu, tak mi to nabízelo jen samé klece pro ptáky.:-) Takže zde si musíme ještě počkat, každopádně koncept lze očekávat obdobný, jako u dvou předešlých boxů. Jednou měsíčně krabičky plné kosmetických vzorečků...
Stránka: http://birdbox.cz/

Co na tuto kosmetickou smršť říkáte? Mně se to docela líbí, akorát bych to viděla, že si prostě občas udělám radost, ne že budu každý měsíc objednávat, a to ještě hned několik boxů. Trochu mi vadí, že se člověk předem moc nedozví, co ho čeká. A dát skoro tři stovky za něco, co absolutně nevyužiji, a ještě každý měsíc, to už nezní tolik lákavé. Ale do nějakého toho testování se určitě pustím, takže nějaký kosmetický box u mě na blogu jistě potkáte.

29 komentářů:

  1. Já nevím..Nechce se mi zrovna kupovat zajíc v pytli :))

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za tip na kosmetické balíčky, nicméně, a teď nechci být zlá, prezentace ladyboxu je mi krajně nesympatická. V podstatě už od začátku zájemcům píší že je máš podpořit tam a onde ale asi na Tebe nezbude, počet je omezen...To má být jako zvládnutá akce?...Tak jsem zvědavá na senzabox...snad to dopadne lépe:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím se přiznat, že SenzaBox je mi už teď sympatičtější, právě proto, že kolem toho nedělali takové haló a spustili to normálně v klidu a ještě řekli aspoň zhruba, na jaké značky se můžeme těšit.

      Vymazat
    2. musím souhlasit, Ladybox mě svou propagací naprosto otrávila, takže jsem se včera zaregistrovala na Senzabox, tak uvidíme, jestli si krabičky získají oblibu jako v zahraničí, nebo to bude zase velká nepovedená akce.Zatím z toho mám smíšené pocity...

      Vymazat
    3. no, já musím hrubě nesouhlasit. S Ladyboxem jsem naprosto spokojená. Komunikace i servis naprosto v pořádku, takže pro mě palec nahoru a můžu vřele doporučit.

      Vymazat
  3. Tak kdybych měla hodnotit podle názvu, není mi moc sympatický ani jeden. První mi připomíná názvem LadyCup (ten menstruační kalíšek), ten druhý zní jak krabička pro děti od Mc's (a zkrátka dost bulvárně), třetí - no, nevím proč zrovna ptáci?? To už zní lépe Birchbox, jako mají ve Státech.
    Jedno plné balení je fajn, vzorečků bych si představovala víc - teda za předpokladu, že to budou standardní "pytlíkové" vzorečky - pokud to budou třeba miniaturky těch produktů (cca 5 ml u každého), tak to už zní lépe. Ale hodilo by se předem vědět, co bude obsahem.
    Díky za info, budu sledovat vývoj a pak si vyberu, co ozkouším:)
    Verunka

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem se registrovala do Ladyboxu na jednu zásilku zdarma. Tak uvidíme, s čím se vytasí. Třeba to nebude taková hrůza :) A ten SenzaBox vypadá taky pěkně, snad se to nezvrhne jen v to, že budou zasílat pouze vzorečky ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Já se těším na Ladybox:-) U ostatních krabiček se asi rozhodnu na základě ostatních recenzí:-) Ale je fajn, že se objevily i další, konkurence neuškodí:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Jsem ráda, že se do něčeho takového taky u nás někdo pustil. Jak dlouho to bude trvat, to je ovšem otázkou. Osobně se mi víc líbí SenzaBox. Tak uvidíme :D

    OdpovědětVymazat
  7. senzaBox je mi velmi sympatický. Lady box neobjednám už z důvodu příšerné propagace, všem budeme vnucovat atd, atd...hrajou si na kdoví co. A taky si říkám, aby po rozbalení Lady boxu na mě nečekalo nějaké překvápko. např. kosmetika neznámého původu atd...
    Tereza♥

    OdpovědětVymazat
  8. Nejvíce zvědavá jsem asi na Ladybox, Senza box mě neláká kvůli tomu, že mi nejsou moc sympatické značky Fleur de Santé a Yves Rocher.. Ale nechám se překvapit :)

    OdpovědětVymazat
  9. Já už jsem registrovala na ladyboxu a moc se těším :). Dneska večer to určitě zkontroluju :D.

    OdpovědětVymazat
  10. Páni.To jsem netušila, že je takové krabičkové boom.Nějak je mi nejvíce sympatický LadyBox, je vidět a komunikuje, taky jeho stránky jsou milé.Ten SenzaBox možná bude také zajímaví, ale ten BirdBox, jenom logo(pěkné logo) a nic?Jinak jsem ráda, že i my budeme mít krabičky, a konkurence je dobrá.
    :D

    OdpovědětVymazat
  11. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  12. Musím tedy nesouhlasit s některými příspěvky, které vyzdvihují Senza box vč. obsahu samotné autorky blogu a to na základě několika podstatných skutečností. 1) , že by Senza box hezky v klidu a skromně vyšel na světlo se sice říct do jisté míry dá, ale že by vypálil rybník? Očividně na světlo vyšel jen z důvodu, že mu pro konkruneci Ladyboxu nic jiného nezbylo. Odpovídá tomu jejich nezkompletovaný web, na kterém nenalezneme ani kontakt na společnost, která službu provozuje, ani nic jiného! Není toto náhodou protizákonné? Osobně nechápu, že si někdo na základě takovéhoto webu vůbec něco objedná. 2) Otázkou je kolik kusů Senza box vůbec dokázal zájemkyním ve skutečnosti zaslat vzhledem k takovému nucenému startu. Na FB vidím max dva příspěvky o tom, že k slečnám dorazila krabička. 3) Na fb jsem si všimla, že cenzurují a mažou příspěvky, když jim komentář nevoní, dle mého názoru velmi NEKOREKTNÍ (nedej bože, že se zmíníte o Ladyboxu, jak se stalo u jedné slečny, která nesouhlasila s tvrzením Senzaboxu, že jsou první, kdo rozesílají krabičky, přičemž slečna reagovala, že ona testovací verzi od Ladyboxu dostala již v srpnu.) - výsledkem? SMAZÁNÍ KOMENTŮ!!!! 3) Koncept jasně říká a ze zahraničí je znám, jako PŘEKVAPENÍ, tedy pod překvapením si představuji neznámý obsah. Tak nechápu, proč to tu někdo pak kritizuje. a za 4) Ladybox nikoho do ničeho nenutil, pouze nabídl možnost zaslat na žádost testovací verzi, osobně v tom nevidím nic vlezlého, stejně jako v tom si vytvořit základnu fanoušků a průzkum trhu (zda někdo k tomuto účelu využije standratní reklamu, kterou provozují všechny společnosti v různé intenzitě či buzzmarketing v případě Ladyboxu není snad předmětem kritiky,ale to by musel někdo rozumět PR a marketingu)...na základě těchto skutečností musím říct, že mne připadá nesympatický a hl NEKOREKTNÍ právě Senza box.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zajímavé, takhle mě nad tím přemýšlet nenapadlo, ale něco na tom je. Každopádně po pár boxech se ukáže samo, kdo z nich je lepší a schopnější delšího trvání. Sama jsem na to zvědavá.

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    3. Přesně tak,souhlasím..mne jen občas vytáčí, jak krátkozrace a z jaké perspektivy lidé v ČR přemýšlí a kritizují..nic víc..nic nového... Omlouvám se za mega koment :-)

      Vymazat
    4. Podle mě to není třeba tak hrotit, Anetit příspěvek dává znát, že o Ladyboxu ví hodně a všimla si i smáznutí postu na FB u konkurence :-)) Z toho a z rychlého startu pak vyvozuje nekorektnost? Proč mi to její slohové cvičení připadá jako by ho psal Ladybox? Počkejme co bude v krabičkách za 3 měsíce, pro nás jako zákaznice je konkurence jenom dobrá.

      Vymazat
    5. Souhlasím s Líbou... jen konkurence by si mohla dát tak záležet na analýze :D

      Vymazat
    6. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    7. K těmto závěrům nepotřebuji mít nic společného s ladyboxem,stačí se koukat kolem sebe a vnímat. Ladybox sleduji od začátku a byla jsem jedna z mála, co dostala testovací verzi v sprnu, nezastírám, že mi je Ladybox sympatický,ale na základě faktu, i o Senza box jsem se zajímala..koukám, že tady někdo opět nechápe a nerozumí textu, nekorektnost vyvozuji z chování a z neúplnosti webovek, je divné, nemít na sebe kontakt a název společnosti na webu...
      Btw. analýzami se živím,ale že by se tento můj text dal nazvat analýzou.?. Díky za uznání :-D

      Vymazat
    8. webovky už trochu dodělali, už je tam i provozovatel. opravdu to vypadá, že to rozjeli dost narychlo, aby jim neutekla konkurence a dodělávají to za pochodu.

      Vymazat
    9. Anet, tak to ses mi trefila do noty. Mne totiž Senza box komentář smazal, nejdříve mi na něj odepsali, jooo aby, se neřeklo a pak to smazali a to jsem se jich ptala na další podstané věci. A smazali mne jen proto, že jsem se zmínila s komentem o tom, že je super, že už existuje krabička krásy číslo dvě po Ladyboxu :D A normálně mne smazali!! Tohle se na sociálních sítích nedělá a tímto si dělaj dost špatnou vizitku.

      Vymazat
  13. No asi po mé zkušenosti budu muset souhlasit s Luciskem .. objednala sem si senzabox a jsem z toho akorát spatna, protoze mi neprisel a podpore firmy je to asi uplne jedno.. :( birdbox jsem zatim nezkousela

    OdpovědětVymazat
  14. Ahojky .-) jsem strasne rada, ze jsem si poridila ladybox - bavi me :)

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj holky,
    vypadá to, že se blíží další vlaštovka ;-) Tak jsem zvědavá, co nám přinese...
    https://www.facebook.com/pages/Cute-Box/485182014901386

    OdpovědětVymazat