pondělí 3. prosince 2018

Kosmetická statistika (listopad)

Blížíme se do finále tohoto roku a čeká nás předposlední statistika. Jak jinak, než velmi bohatá. Držím se svého standardu. :-) Novinek je celkem 39 a spotřebovaných kousků 30. Berme to jako novou normu, jeden produkt denně. :-)

Novinky

Pokud se vám zdá být hromádka malá, velká část listopadových nováčků je schovaná v adventním kalendáři níže. Jinak si myslím, že jsem se pěkně držela. Lookfantastic box, nějaké drobné radosti a pár provozních věcí. 


Tady ho máme, ještě pěkně zabalený adventní kalendář od Rituals. Pokud vás zajímá, co ukrývá, sledujte poctivě můj Instagram (stannah.navlastnikuzi), kde ho s vámi každý den otvírám. Do statistiky ho počítám jako 18 kousků. Okýnek má sice 24, ale jsou tam 4 svíčky, pilník a jeden pánský produkt, a to nám sem nepatří. 


Lookfantastic box ke mně zavítal i v listopadu a jako vždy mi udělal radost. Nakonec jsem dala pryč jen tekutou rtěnku, která byla vážně nanic. Ale jinak vše využiji a už se moc těším, až mi dorazí vánoční edice. 


Na Black Friday jsem se těšila, ale jestli něco neumím, tak nakupovat ve slevách. :-) Na sadu Clinique se akce nevztahovala, v Lush akce nemají nikdy, tak aspoň ten peeling od The Body Shop byl za pěknou cenu. 


V listopadu dorazil jediný PR balíček, a to od Nivea. Obsahoval novou dvoufázovou micelární vodu a pastelky na rty Labello. Celkem v pěti odstínech, kterou se fakt povedly. Ale nakonec jsem si nechala jen dva, protože se mi doma nebezpečně hromadí věci na rty, tak to musím redukovat. 


Nechyběla návštěva v Yves Rocher, i když jsem se držela zkrátka. Vzala jsem jen limitkový sprchový olej a krém byl jako dárek. Carmex jsem dostala pak od známé. Mimochodem, je to můj první Carmex vůbec. 


A závěrečný mix nezbytností z drogerie. Kromě mých stálic jsem se rozhodla zkusit všemi chválené masky na vlasy Garnier. Tak doufám, že mi po ní neslezou vlasy. :-)

Spotřebováno

Zase je toho hodně, já vím. Ale opět je tam dost miniatur a jednorázových masek, ty dělají to obří číslo. Jinak je to taková klasika. 


1) Barva na vlasy Loreal - Provedli s ní nějakou inovaci, tak jsem měla nahnáno, ale naštěstí dobrý. Barva se zdá být stejná, odstín taky sedí. Jen je tam nový balzám, ale ten jsem ještě nestihla vyzkoušet, ještě jsem měla kapku toho starého. Ale hlavně že moje oblíbená barva může i nadále zůstat oblíbenou.

2) Bezoplachový kondicionér Glisskur - Dřív jsem tyto vodičky měla ráda, ale teď už na ně nemám moc prostor a tohle se mi doma válelo tak tři roky, takže vyhazuji. 

3) Slaný sprej Tony and Guy - Měla jsem ho ráda, ale fungoval spíše na kratší vlasy, které teď v dohledné době neplánuji a také už tady ležel léta, takže musí jít. 

4) Šampon Elséve - Vypotřebovaný na štětce, na vlasy ani náhodou. 

5) Ústní voda Dontodent - Moje oblíbená, stojí doslova pár korun a vyhovuje mi. 


 6) Odličovací gel Dermacol - Technicky mu nic nebylo a odličoval dobře, ale konzistenčně byl neskutečně tekutý, a tak rychle jsem nikdy žádný gel nespotřebovala. Znovu ho neplánuji. 

7) Tělové mléko Avon - Taková nostalgie. Dřív jsem si kupovala celé ty jejich sady se sprejem, sprcháčem a mlékem a vypotřebovala jsem toho tuny. Teď už mě to tolik nebere, je to velmi průměrné mléko, ale na zavzpomínání fajn. 

8) Odličovač očí Yves Rocher - Klasika, co víc dodávat. 

9) Tonikum Panier des Sens - Tuto značku jsem si zamilovala a tonikum bylo skvělé. Seženete jej zde

10) Sprchový gel Dermacol - Aroma Ritual nikdy nezklame a na chmurný podzim byla hruška příjemnou variantou. 


11) Pásky Nivea - Dlouho jste je neviděli a je taky dost možné, že také dlouho neuvidíte. Ano, i když máte svůj svatý grál, neznamená to, že nemůže přijít něco lepší. Vy víte, jak tyto pásky miluji, ale našla jsem na čištění pórů něco daleko účinnějšího. Těšte se na objevy 2018 a na samostatnou recenzi onoho zázraku v úvodu lednu. A páskám Nivea zatím dávám sbohem. 

12) Maska Earth Kiss - Skvělá jílová maska, obecně všechny masky od této značky byly skvělé. Je škoda, že se o nich vůbec nemluví. 

13) Maska na oči Garnier - Tahle je z těch dvou novinek ještě ta lepší. Příjemně to oční okolí ochladí, ale velké věci to tedy neudělá. 

14) Maska Garnier - Naopak plátynko na celý obličej mám ráda a tohle je moje nejoblíbenější maska z drogerie. 

15) Maska Tony Moly - Ten výsledek je velmi dobrý, ale tak nekvalítní plátynko jsem jinde neviděla. Hrozně se trhá. 


16) Micelární voda Garnier - Příjemně mě překvapila a na cesty byla skvělá, protože zvládala odlíčit i oči. Na denní používání to není, ale na cesty je k nezaplacení. 

17) Krém na ruce Vollaré - Méně známá salonní značka, ale krém byl příjemný, voňavý, hydratoval. 

18) Oční krém LVLY - Příjemné překvapení, že i oční krém za pár korun může fungovat. Jen nevím, jestli to nebyla jen limitka, už jsem jej v dm při mé poslední návštěvě nezahlédla. 

19) Maska na vlasy Loreal - Příjemná, úžasně voňavá, vlasy hezky hydratovala. 

20) Mýdlo Loccitane - Tuhle vůni verbeny absolutně miluji. Mýdlo používám na ruce a je skvělé, nevysušuje a ta vůně mě vždy dostane. Navíc neskutečně dlouho vydrží. 


21) Antiperspirant Nivea - Taková ta klasika ve spreji, víte, že já na ni moc nejsem. 

22) Odličovací gel Kiehls - Příjemný, funkční, jen on si prostě z nějakého záhadného důvodu nerozumí s konjak houbičkou, kterou k odlíčení používám, takže proto bych si ho v plném balení nekupovala. 

23) Krém na ruce Essence - Ještě dopotřebovávám loňskou vánoční limitku. :-) Příjemný, voňavý, hydratační. Essence krémy umí. 

24) Intimní mýdlo Sebamed - Já tohle prostě moc nepoužívám, doporučuji nahradit intimní mýdla kokosovým olejem, je to daleko lepší. Tohle se mi tady válelo od letní dovolené a znovu neplánuji. 

25) Krém na dekolt Prai - Zvláštní věc, ten krém je mi hodně sympatický a bavilo mě jej používat. Ale nějaké hmatatelné výsledky, já vám nevím. Možná ten krk a dekolt ještě nemám tak povolený, ale zase jako prevence...Plánuji se k němu časem vrátit, podle mě stojí za pozornost. 

26) Tělové mléko Loccitane - Tuto miniaturu jsem měla už snad desetkrát, plné balení nikdy. :-) Mám ráda tu vůni, opět verbena a Loccitane, to jde zkrátka k sobě. Hydratačně průměr a za ty peníze to nestojí. 


27) Rtěnka Dermacol - Čtyřka od Dermacolu, to je moje pravá červená. Tohle bylo už mé druhé balení, ale mám ho tady pár let a musím ho vyměnit. Za ten samý kousek, samozřejmě. 

28) Gel na obočí Loreal - Moje stálice a nedám na něj dopustit. 

29) Řasenka Avon - Nebyla špatná, ale není to ta pravá řasenka pro mé řasy. Pokud milujete řasenky Maybelline, tak po ní ale mrkněte, je docela podobná. 

30) Lak na nehty Maybelline - Prosím, poctivě vypotřebovaný. Ano, to se mi s laky moc nestává. :-) Krásný neutrální odstín a Maybelline tyto laky umí. Jen škoda, že už se u nás neprodávají. 

Máme to za sebou a před námi kouzelný prosinec. Ten je vždy, co se týče novinek, trošku nekontrolovatelný, tak si netroufám odhadovat, ale věřím, že to bude velké. Šetříme až v lednu. A spotřebováno, to se u mě také vždycky najde.

Krásný advent! 

7 komentářů:

  1. Jsem vážně zvědavá, co trumflo pásky Nivea, už se těším, až o tom povíš víc:-) Masku na vlasy Garnier mám v banánové variantě a je skvělá. Na nové pastelky Labello už jsem se dívala a určitě budu nějakou potřebovat:-)

    OdpovědětVymazat
  2. No toho zase je :-)))
    Jsem zvědavá, co nahradilo pásky od Nivey. Já je taky občas kupuji, nefungují stoprocentně, ale na nic lepšího jsem zatím nenarazila.

    OdpovědětVymazat
  3. Na pastelky Nivea budu muset mrknout, to já ráda a odstíny vypadají super. Hrušku Dermacol miluji.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  4. Tyjo, tak zrovna ten sampon od Elseve uplne miluju, zbavi me lupu a jeste mam po nem hezke vlasy. 😊 Jinak ja teda kokosovy olej nedoporucuju snad na nic. Pri dlouhodobem pouzivani vysusuje a to jak vlasy, tak pokozku, takze bych ho na intimní partie opravdu nepouzivala (zvlast pokud ma nekdo nejake problemy). Na plet bych ho take nedavala - ucpava pory, muze se po nem tvorit akne. Kamaradka ho pouzivala nekolik mesicu a vytvorily se ji na obličeji opravdu ošklivé bolaky, ktere lecila skoro rok...

    OdpovědětVymazat
  5. S tou maskou na vlasy od Garnier, tak zkušenosti nemám, ale mám zkušenosti s její "sestřičkou" banánovou maskou. Ta vůně je skvělá a na vlasy má také super účinky :-) ta tvá mi v drogérii vůbec nevoněla :-(

    Přeji veselé a klidné Vánoce :)!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuji moc za komentáře. Ty pastelky Labello jsou vážně skvělé, určitě doporučuji.

    OdpovědětVymazat