středa 5. prosince 2018

Mix dekorativní kosmetiky z drogerie

V říjnu se proti nám drogerie spikly a připravily si na nás akce na dekorativku. Kromě nějakých věcí do zásoby jsem sáhla i po novinkách, něco mi pak přišlo ještě od Maybelline, a tak jsem se rozhodla ty věci dát všechny dohromady do jedné recenze. Mix je to čistě náhodný, produkty spojuje pouze to, že se ke mně dostaly zhruba ve stejnou dobu. I tak věřím, že zde najdete nějakou inspiraci. 


S makeupy jsem si trochu naběhla. Přemýšlela jsem, že si vezmu do zásoby můj oblíbený Catrice, ale já si řekla ne, musím zkusit zase něco nového. A tak tady mám hned dva nováčky. Ale povím vám, kdybych se já radši držela klasika, udělala bych líp. 

Bourjois 1 2 3 Perfect jsem měla na wishlistu snad několik let, a když byl za půlku, tak jsem po něm sáhla. Odstín mám 51,což je u nás nejsvětlejší varianta, ale i tak je tmavý. Má výrazný podtón do žluta, což mi nevadí, ale potřebovala bych to světlejší. Musím ho vždy míchat s kapičkami od Catrice, jinak je pro mě nenositelný. 

Texturou je to spíše hutnější makeup, krytí střední až vyšší. Slibuje barevně vyrovnat pleť, a mám pocit, že to tak skutečně činí. Zmizí všechna začervenání a jiná diskolorace. Na nanášení doporučuji štětec nebo houbičku, prsty to prostě nikdy hezky nenanesete. 

V prvním okamžiku vypadá i dobře, ale postupem dne jde vidět, že si s mojí pletí zase tolik nerozumí a přijde mi zbytečně moc hutný. Dost se lesknu a k večeru se začne "rozpadat". Z mastnějších míst mizí, umí se udělat i mapy. Není to zkrátka ono. Sice teď v zimě jej zvládnu a nechám si ho, ale můj oblíbený makeup se z něj nestane. 


Dalším makeupovým kouskem je tato slavná tyčinka od Makeup Revolution. Všude ve světě si vysloužila spoustu chvály, tak jsem na ni byla zvědavá. Docela překvapivě mám až odstín číslo 6. Zase je trošku tmavší, ale bojovala jsem s podtónem. Ta předchozí čísla jsou moc růžová nebo šedá a šestka je první se žlutým podtónem. A u makeupů se vždy držte toho, že podtón je na první místě. Tam pak plus mínus jeden odstín můžete schovat, ale pokud netrefíte podtón, neuděláte s tím nic. 


Používání makeupu je hrozně rychlé a jednoduché. Párkrát čárnete přes obličej a poté zapracujete, opět doporučuji štětec. Byla jsem překvapená, jak rychle a hezky to na pleti zpracujete a ten výsledek je perfektní. Krytí nižší až střední a udělá to moc hezký přirozený, lehce matnější finiš. Moc se mi to líbí a opravdu jsem to od takového produktu ani nečekala. 



Kámenem úrazu je výdrž, což se bohužel u takto levných makeupů stává. Dalo by se to srovnat s Essence. Ti taky umí fajn makeupy, ale pokud vám je víc jak dvanáct a váš den nekončí poslední zvoněním ve dvě odpoledne, tak je to pro vás málo. S Makeup Revolution se mi opakovaně stalo, že kolem poledne to začalo povážlivě mizet a odpoledne jsem kolikrát na nose, bradě neměla vůbec nic a opravdu jsem se v práci s takto "no makeup makeupem" necítila dobře. Je to škoda, ale nositelný na běžný pracovní den z tohoto důvodu není. Používám ho teď přes víkendy, protože efekt je pěkný a pár hodin to vydrží. 

vlevo makeup, vpravo korektor


Další legendou Makeum Revolution je jejich korektor. Už jsem si ho pořizovala dříve z webu, ale netrefila jsem odstín. V drogerii jsem si je lépe prohlédla a nakonec se mnou domů odcházel odstín číslo 2. Ten mi sedí skvěle. 

Co se týče korektoru samotného, já jsem v tomhle směru divná nebo mám zkrátka jiné požadavky, ale většina všemi chválených korektorů mi nesedí. Super slavný Nars, ne děkuji, cenově dostupnější Catrice, vůbec ne. A houbička od Maybelline, taky ne. No, Makeup Revolution je na tom podobně. :-) Na mě je to zkrátka všechno až moc hutné a přijde mi, že to není úplně přirozené. Kryje krásně, s pletí splyne, i když postupem času zalézá do vrásek. Rozhodně je lepší než třeba zmiňovaný Catrice, ten nemůžu nosit vůbec, ale oblíbený korektor se z toho také nestane. 


Dnes je to nějak moc negativní, tak to pojďme prolomit. Barevné linky já můžu, ale sehnat nějaké povedené v drogerii je téměř nemožné. A tak jsem novinky od Rimmel přivítala s povděkem. Mají spoustu krásných barev, ale já šla do klasiky, kterou nosím ráda - zlaté. 

Nejdříve jsem se bála výdrže, protože když jsem linky zkoušela na ruku, rychle a snadno šly smáznout. Na oku naštěstí drží lépe. Aplikátor je pěkně pevný a linka se s ním nanáší rychle a přesně. Doporučuji nedělat příliš výrazné ocásky, tam už ta výdrž může zlobit. Přece jen voděodolné a ani otěruodolné to není. Na víčku samotném to drží dobře, ale ty konce se umí k večeru lehce umáznout. I tak je považuji za nejlepší barevné linky z drogerie a pokud chcete nějaké barvičky vyzkoušet, určitě je to dobrá volba. Mně se líbí například ještě fialová nebo stříbrná. 




Linky v peru z drogerie nemám moc ráda, protože velmi rychle vysychají. Z novinky Maybelline jsem byla zpočátku nadšená, protože se s ní kreslí skvěle, ale bojím se, že dopadne stejně jako její předešlé kolegyně. 

Hrot je klasický molitanový, ale velmi pevný a přesný. Kreslí s s ním dobře, ale doporučuji delší rychlé tahy, jinak má tendence se trochu rozpíjet. Výdrž je skvělá, ale nedoporučuji žádné extrémy. Při dlouhém a náročném dni přece jen umím něco uklízet z pod očí.

Linky mám tak měsíc a určitě jsem je nepoužila mockrát, ale při posledním nanášení už jsem cítila, že to není ono a druhé oko jsem dokreslovala horko těžko. Vypadá to tedy, že na dlouhé používání do nebude. Tady pořád trvám na tom, že linky od Kat von D se vám vyplatí daleko více. Ta původní investice je vyšší, ale rok to nemusíte řešit. (PR produkt)


To nejlepší na konec. O tomto produktu mnoho lidí mluví nelichotivě a nechápou ho a přiznám se vám, také mi to nejdřív přišlo divné, ale když se na to člověk podívá z jiného úhlu, je to objev roku. Super Stay Eraser je odličovač na rty. Většina lidí se diví, že je to blbost, že se v koupelně odlíčíte komplet něčím jiném a nepotřebujete další speciální věc na rty. Souhlasím, jenže tato věc nepatří do koupelny, ale do kabelky. 

Určitě už jste to zažili, dáte si ráno krásnou tekutou rtěnku, jenže v poledne už je ošklivá, hrudkuje a vy nevíte, co s tím. Upravit to nejde, protože to hrudkuje ještě víc (zdravíme Dermacol 16h Lip Colour) a sundat to kloudně také nejde. Nejednou jsem tam rty drásala kapesníčkem. Přitom je to tak jednoduché. Tohle vypadá jako balzám. Nanesete to na rty a lehce otisknete do kapesníčku. Pak proces ještě jednou opakujte a je to. Rty jsou odlíčené, zároveň díky olejům vláčné a vůbec ne suché. A rtěnka se může v klidu nanášet znovu. Za mě geniální a tohle mi odteď v kabelce nesmí chybět. Podle mě to zachrání spoustu nepříjemných situací, kdy se své aktuální rtěnky potřebujete zbavit hned a efektivně. (PR produkt)


Nebylo to celé pozitivní, ale jsem ráda, že jsme skončili dobře. Odličovač rtů od Maybelline mě fakt nadchl  a je vtipné, že to všichni hned odsoudili a tohle je nenapadlo. Přitom to tak dokáže ulehčit život. Za pozornost určitě stojí barevné linky od Rimmel a co se týče makeupů, asi všichni zůstaňme u Catrice, na ten nic nemá. :-)

Co jste při nedávných slevách ulovili v drogeriích vy?

10 komentářů:

  1. ten odličovač na pery je super vec! :) vidím to prvýkrát a tiež som si najskôr povedala, že načo ešte špeciálny odličovač na pery, ale keď si napísala, že do kabelky napríklad do práce, alebo hocikam, tak mi napadlo x situácii, kedy som si povedala, že sakra, keby som si mohla celé pery odlíčiť a dať si rúž nanovo :D určite sa po tom popozerám :) a čo sa týka linky, tak neuveríš ale včera som si ju objednala z notina spolu v balení s maskarou Lash Sensational, o ktorej viem, že je super, ale o linke som nevedela, a nenašla som ani žiadnu recenziu na blogoch, tak sa úplne teším, že si o nej teraz napísala :) neznie to až tak zle, tak som zvedavá ako sadne mne :)
    MakeupbyVeo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě to taky nejdřív nenapadlo,ale je to geniální, přesně jak píšeš, každá z nás to x krát zažila, že z jakéhokoliv důvodu potřebovala dát rtěnku dolů a ono to kolikrát pohodlně nejde. A držím palce s linkami, věřím, že budeš spokojená a snad chvíli vydrží.

      Vymazat
  2. Fantastic post!
    Kisses ...
    Dilek .

    OdpovědětVymazat
  3. Ty zlaté linky Rimmel byly jasná volba i pro mně, zatím jsem je vyzkoušela jen párkrát, ale za mně ano a nejspíš rozšířím sbírku ještě o nějaký odstín.
    Co se týká toho odličovače rtů, normálně bych si řekla, že ho vůbec nepotřebuji, ale využití do kabelky, o kterém mluvíš tomu dává úplně jiný pohled, rozhodně se po něm podívám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Odličovač rozhodně doporučuji a já se asi také podívám po dalším odstínu linek. lákají mě ty stříbro bílé, jen jsou drahé, tak budu číhat na slevu.

      Vymazat
  4. Korektor od MUR mám taky a docela mě na první pohled překvapil velký pěnový aplikátor, ale sedí mi :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
  5. Děláš hezké línky :-) mě se ty zlatí líbí :-) supeer na nějaký zimní, vánoční či Silvestrovský look.

    Přeji veselé a klidné Vánoce :)!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji! Já mám obecně třpytivé linky ráda nosím je často. Je to hodně jednoduchý trik, jak rozzářit pohled. Víc je nosím v létě, ale právě v období vánoc se k nim vracím.

      Vymazat
  6. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat