pondělí 22. října 2018

Plátynkové masky Kocostar

Plátynkové masky jsou stále velký hit a jejich nové a nové variace se na nás valí ze všech stran. A já jsem ráda, protože mě baví. Jejich použití je jednoduché, příjemné a tím jak jsou jednorázové, můžete jich prozkoušet hromadu. 

Jestli na nich mám obecně něco ráda, tak to není jen hydratace pro pokožku, ale i relax pro duši. S většinou těch masek totiž nemůžete dělat nic jiného, než ležet a relaxovat. A dost možná i proto jsou zkrátka skvělé. 


Dnes se mrkneme na masky značky Kocostar. Ta je proslulá tím, že v jejich sortimentu najdete masku snad na každý centimetr těla. Ta nabídka je pestrá a hravá. Já jsem si zvolila pár těch nejtypičtějších variant - dvě masky na obličej, pod oči, na ruce a na nohy. A ještě v minulosti jsem od této značky zkoušela masku na vlasy (zde).



Happy mask mě neskutečně baví. Hned jak jsem ji viděla, musela jsem ji mít. A když mi přišla, měla jsem ji celý den vystavenou na stole, abych na ni dobře viděla. Líbí se mi ta myšlenka, protože zkrátka chvíle relaxace s maskou na obličeji vám ten den skutečně veselejší udělá. Maska navíc příjemně voní. Není v tom cítit nic konkrétního, je taková sladká, milá. Plátynko je hezky střižené, tak akorát napuštěné a na obličeji dobře drží. Po sundání chce zbytek zapracovat do pleti, ale nelepí. Pleť je hezky hydratovaná, ten efekt se udrží do druhého dne. Zkrátka po všech směrech fajn plátynková maska. 



Doménou Kocostar jsou tyto "slice" varianty plátynkových masek. Nenajdete v tom typickou masku, ale dvanáct malých koleček vždy ve tvaru ovoce/zeleniny, ze které jsou tam extrakty. Já měla jahodu, takže jsem si na obličej nalepila 12 malých jahod. Jako, je to vtipné. Tím víc, že to opravdu voní velmi výrazně jako jahody. Nebo přesněji jako jahodové bonbony. Ale co si budeme povídat, úplně praktické to není. Tu masku zkrátka nemáte úplně všude a to je škoda. Jinak je výsledek fajn, po sundání ten zbytek rozetřete po celém obličeji a ten je skutečně takový osvěžený i lehce hydratovaný. A stále voňavý, ta vůně je tady opravdu silná a cítila jsem to na obličeji ještě pár hodin. 

Není to úplně marné, na druhou stranu běžné plátynko je podle mě praktičtější. Tohle je super varianta na pyžamovou party s kamarádkami. To si skutečně užijete plno srandy a ještě vaše pleť bude hezky hydratovaná. Ale na běžnou rutinu bych šla do normálního plátynka. 



Následuje maska na oči, které mám obecně také ráda. Občas je to oční okolí natolik unavené, že vám jdou okamžitě vidět i ty  vrásky, které tam nemáte, že to chce rychlou pomoc. V tomto pytlíčku nenajdete běžné plátynko, ale dva (asi) silikonové polštářky napuštěné tekutinou. Tedy, abych byla přesná, té tekutiny tam zase tolik není, až jsem byla překvapená, že i přesto to pod okem dobře drželo. Výsledek byl takový rozpačitý. Jako pomohlo to, byla ta pleť taková svěžejší, ale za ty peníze mi to přijde málo. Upřimně, masky od Dermacol jsou daleko lepší. Doporučuji spíše ty a ještě jich za dvě stovky dostanete hned šest. 



Nějaké masky na ruce jsem už v minulosti zkoušela, ale nikdy mě žádná z nich úplně neoslovila. Z Kocostar jsem ale příjemně překvapená. Uvnitř najdete rukavičky, do kterých vklouznete a ještě si je můžete pěkně u zápěstí zalepit tak, aby vám nepadaly nebo z nich tekutina nevytékala. A pak už jen hezky relaxujete. 

Moc pěkně to voní, jako citrusy, ale ne záchodově, spíš jako čerstvý citron a mandarinka. Po sundání toho ještě dost na rukou zbude, chce to pořádně rozetřít a ještě chvíli počkat, než se to vsákne. Ruce jsou opravdu skvěle hydratované, hlavně u nehtových kůžiček, které mám v poslední době hrozně přesušené, jde vidět výrazný rozdíl. A co víc, nezmizí to za hodinu, ale ještě tak dva dny cítíte, že jste rukám dali něco navíc. Tohle mě moc mile překvapilo a na zimu se to bude asi ještě párkrát hodit. 



Ponožky fungují obdobně jako rukavice. Hezky do nich vklouznete a u kotníků zalepíte. Tady už mi vůně moc nesedí, je hodně těžce květinová, něco na způsob leknínů. No, taková ta typická nic moc vůně na nohy. Co mi také moc nesedlo, tak maska na nohách chladí. Za což tedy může blbá doba testování. V létě by to člověk ocenil a asi takhle bych k té masce i přistupovala. Jako letní osvěžení dobrý. Nicméně aktuálně mi ten pocit příjemný nebyl a navíc ten výsledek je vesměs nijaký. Nohy jsou osvěžené, nějaká ty hydratace tam asi je, ale druhý den neucítíte rozdíl. U masek na nohy jsem ještě žádnou pořádnou variantu nenašla. Jsou fajn na osvěžení a úlevu od těžkých nohou, ale s hydratací moc nepomůžou. 

Všechny masky(s výjimkou jahody, která byla jako dárek k časopisu) jsem dostala od elnino.cz, kde je koupíte za jednotnou cenu 121 Kč. Za sebe doporučuji Happy Mask, tu na zlepšení nálady zkrátka potřebujete. A poté neprohloupíte maskou na ruce. A na dívčí jízdu si pořiďte jahody nebo jiné ovoce či zeleninu. :-) 

Zkoušeli jste nějaké masky od Kocostar?

6 komentářů:

  1. Od Kocostar jsem měla kiwi masku a byla fajn. Měla jsem po ní fakt úžasnou pleť, ne jako po některých celoplátýnkových maskách z drogerky:-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
  2. Se značkou zkušenost nemám, ale vypadá super. Lákají mě pro srandu hlavně ty ovocné masky :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  3. Od téhle značky jsem ještě nic nezkoušela, ale mám v šuplíku masku Rose a opravdu se na ni i na ten relax s ní těším:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  5. Od téhle značky jsem ještě nic nezkoušela. Budu muset nějakou masku od Kocostar zkusit :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat