pondělí 8. října 2018

Podzimní novinky Essence

Podzimní novinky Essence už jsou nějaký ten pátek v regálech a já jsem si pro vás do recenze vybrala tři kousky, které jsou zároveň jedny z těch nejdiskutovanějších a zaslouží si vaši pozornost. S postupem let mě produtky Essence baví méně a méně a tu cílovou skupinu zkrátka mají spíše ve školních lavicích. Nicméně ráda jejich věci zkouším a občas se tam dá najít něco pěkného i pro nás "dospěláky".


Na makeup #insta perfect jsem se hodně těšila a moc mě potěšilo, když mi od zastoupení značky přišel v použitelném odstínů. Ty se tentokrát fakt vyvedly, je jich v nabídce široká škála a hodně lidem barevně sedne. Já mám odstín 30 a světe div se, je dokonce pořád lehce světlejší, než bych potřebovala. Ale zvládnu to s ním. 


Překvapivě makeupy Essence umí a měla jsem tam v minulosti hned několik oblíbenců. Jen jak oni to neustále mění, tak už dávno nejsou v nabídce. Proto ráda vyhlížím novinky, jestli se třeba neobjeví opět něco použitelného. Tato novinka je tak někde na půli cesty. 

Textura je trochu tekutější a možná i lehce silikonová. Trochu hůř se do pleti zapracovává, protože po ni tak divně kluzce jezdí. Určitě doporučuji stětec, jde to pak lépe. Co se krytí týče, buďme k sobě upřimní, tohle nekryje veskrze vůbec. Nicméně moc pěkně to pleť sjednotí a nahodí takový pěknější "filtr". Pleť působí svěže, mladistvě, nikde se přehnaně neleskne ani není extra matná, a jak přes to prosvítá občas nějaký pupínek či jiná nedokonalost, působí to přirozeně a vlastně to někdy není na škodu. 

Takový ideální makeup pro hezkou mladou pleť. Pro mě osobně spíše na víkend. Nejen kvůli krytí, ale hlavně výdrž je slabší. Dá to tak pět, šest hodin, potom to nenápadně zmizí. Dobré je, že nezalézá nikam do vrásek ani se nesráží, jen zkrátka ráno tam je a za pár hodin není. :-) Zkoušela jsem to párkrát i do práce a když mám dobré období, tak mi nevadí, že to nekryje, ale když jsem už ve tři odpoledne neměla na pleti fakt nic, tak jsem se dobře necítila. Jenom to celé podtrhuje to myšlenku, že je to makeup pro náctileté slečny. Ty, co mají krásnou pleť samy o sobě, jen chtějí mí ten pocit, že jsou nalíčení a ve dvě odpoledne jsou ze školy zpátky doma. V takovém případě je to vlastně super makeup. Já osobně ho schovávám aspoň na líné víkendy. 



O korektoru vlastně úplně nevím, co si mám myslet. On není veskrze špatný, ale mě osobně nějak úplně nechytil za srdce. Ale své vysvětlení to možná má. Dost lidí ho připodobňuje ke korektoru od Catrice. Který mně nesedí. :-) Tam bude ten zakopaný pes, oni si fakt podobní budou. Minimálně Essence mi sedí aspoň barevně, odstín 10 light ivory je pěkně světloučký a přes svůj název spíše do žluta. Textura je taková lehce tužší, ale do pleti jde zapracovat hezky, stejně tak kryje. Problém je opět výdrž, mně to za chvíli nějak divně zaleze do vrásek a úplně to pak nefunguje. Bude to tím, že mě tyto hutnější formule u korektorů obecně vadí a mám jiné oblíbence. Takže za mě spíše ne, ale kdo máte rádi Catrice, tohle vás bude taky bavit. 



Na závěr ještě magnetické řasy. O těch se v poslední době mluví u více značek a je fajn, že se to tak rychle dokáže dostat i do drogerie a za dostupnou cenu. V tomhle je Essence zkrátka pořád jednička. 

Mně se moc líbí ta myšlenka, protože celý proces je daleko jednodušší, než něco lepit. Funguje to tak, že jednu část přiložíte shora na své řasy a druhou dáte zespod a ono se to magnety sepne k sobě. Teorie krásná, praxe horší. Jde to vychytat, ale celé to pak závisí na vašem tvaru oka. Ono s tím nejde nic moc dělat, prostě buď vám to sedne nebo ne. Obecně si myslím, že to budou mít jednodušší menší a méně klenutější oči. Mně to moc nedrží. Respektive, už jedny doma mám, daleko dražší a ty jsou oproti Essence kvalitněji provedené, i lepší na pohled, ale ty nemůžu nosit vůbec. Essence mi tvarem sedne líp, ale pořád mi to přijde dost nepřirozené. Pro mě osobně to tedy dnes do třetice opět moc není. Pokud vás ale myšlenka magnetických řas láká, levněji to neseženete, tak na vyzkoušení tohle bude ideál. 



Ani jsem to původně tak nechtěla, aby to vyznělo takhle negativně, ale nedá se svítit. Cítím to tak v poslední době při každém novém updatu. Tato kosmetika už není pro mě. Pořád ji ctím jako skvělý první makeup pro mladé slečny a fandím jím, s jakou rychlostí dokážou nejnovější trendy aplikovat v praxi. A pořád se budu těšit, co nového přinesou. Jen to zkoušení už budu muset přenechat mladší generaci. 

*Za poskytnutí produktů k recenzi děkuji eshopu kupkosmetiku.cz.

Zkoušeli jste něco z podzimních novinek? Našli jste tam nějakého oblíbnce?

14 komentářů:

  1. Na korektor se chystám :) Makeup mě vůbec nezaujal
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  2. A to já si od Essence vždy něco vyberu, i když je pravda, že už rozhodně ne tolik jako dřív. Make-up mám koupený, ale ještě jsem ho nestihla vyzkoušet. Korektor od Catrice mi sedí, nějak mám nutkání vyzkoušet i tento, tak uvidím:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já mám docela ráda jejich rtěnky a obecně produkty na rty, tam si vyberu pořád.

      Vymazat
  3. Už dlouho jsem od Essence nic nekoupila, ale ráda si čtu o jejich produktech, takže děkuji za článek :).
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  4. Make-up jsem měla v DM boxu, ale že bych ho musela používat denně, to ne. Jsou i lepší make-upy. nedám třeba dopustit na ty od Bell :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
  5. ten make up bych taky chtěla ale za tak malou lahvičku jako 129 korun mi přišlo šílený :D dm box jsem bohužel ted nestihla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ona možná klame "tělem", ale má standardních 30 ml jako jiné makeupy, takže produktu tam málo není.

      Vymazat
  6. Já jsem koukala v práci a zkoušela, ale teda nic z toho mě nepřesvědčilo o koupi :/

    OdpovědětVymazat
  7. Korektor jsem zvažovala, že koupím.. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Je to škoda. Zaujal mě aspoň ten korektor, protože Catrice mám docela ráda. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  9. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  10. Ani jedna novinka od Essence mě bohužel nezaujala. Poslední asi 2 roky jde tato značka mimo mě :-( a mrzí mě to. Dříve jsem jí měla moc ráda a bedlivě sledovala, kdy se naskytnou nové produkty.


    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat