středa 3. října 2018

Nové tekuté rtěnky (Dermacol, Loreal, Maybelline, Wet n Wild)

Někdy se to opravdu hezky sejde. Tato hromada rtěnek se mi doma naskládala asi tak v rozmezí dvou týdnů. A to není zdaleka všechno, bylo toho více, ale rovnou jsem to protřídila a od každé si nechala jen pár odstínů šitých právě pro mě. Která to nakonec vyhrála? Pojďme na to hezky popořadě. 


Tekutým rtěnkám obecně jsem se dlouho bránila kvůli jejich sušší textuře, která jde ruku v ruce s delší výdrží. Později jsem ale jejich kouzlu propadla a nyní se mi to tak střídá. Mívám období, kdy si na ně ani nevzpomenu a potom přijde čas, kdy je nosím denně. Jejich nespornou výhodou je, že je na ně spolehnutí a obvykle s vámi zvládnou i ten nejnáročnější den. 





16H Lip Colour od Dermacolu asi není nutné dlouze představovat. Novinkou je pouze to, že se řada rozrostla o 11 nových odstínů. Všechny jsem si je nenechávala, to bych vážně neuživila, tím spíše, že mám doma asi čtyři další kousky těch předchozích. Já mám tyto rtěnky moc ráda a z těch tekutých asi úplně nejraději. Bohužel tedy je to odstín od odstínu, pár jich zlobí, ale ty ostatní drží celý den a nejednou jsem testovala i těch 16 hodin a fakt to jde. 

V mé síti uvízla bláznivá 18. Nejdříve jsem si říkala, že to bude fajn někdy na zpestření. Ale ve finále musím říct, že je to na mě asi až moc a spíš to chce nějakou víc bezprostřední blondýnku. Svými vlastnostmi je to ale přesně ten odstín, který s vámi zvládne celý den. 



Na 20 jsem nejvíce vsázela. Už jeden oblíbený červený odstín od Dermacolu mám, ale tohle je takové víc podzimní, zastřenější a nositelnější na každý den. Trošku tady zlobí textura, je prostě jiná, taková tenčí. I proto musíte dát produktu víc (což obvykle dělat nemůžete, jinak se to drolí). Tady se tedy nic nedrolí a ty dvě vrstvy to potřebuje, ale má to tendence flekatět. Na fotce to vidíte. Výdrž ale opět výborná a pracovní den to se mnou zvládne. To flekatění mě štve, ale zase si říkám, že je to něco, co vidím já, když se studuji v zrcadle, ale nikdo jiný to nepostřehne. Ten odstín se mi líbí, takže si ji nechávám.



Na závěr ještě 21, což je moje typická podzimní barva. Ten odstín miluji. A mám ho doma asi v dalších deseti verzích. :-) Textura je opět velmi tenká a musíte vrstvit. Což je u těchto rtěnek fakt divné. Na rtech vypadá skvěle, ale bohužel to je jeden z těch případů, kdy to vůbec nedrží. Při větším jídle to komplet sundáte dolů. A to si potom můžu klidně nosit příjemnější textury. Pokud použiji 16H Lip Colour, očekávám celodenní výdrž. Jen nechápu, proč to nezvládají všechny odstíny. Obecně se dá říct, že ty tmavší to paradoxně dávají líp než ty světlejší. 21 mě tedy dost zklamala, škoda.



S 16H Lip Colour je to zkrátka jako na houpačce. Některé odstíny jsou bezkonkurenční a vydrží s vámi všechno. A potom se mezitím nacházejí odstíny, které vám po sebemenším jídle zmizí. A také mě zarazila ta očividně jiná textura u některých nových odstínů. Možná by to mělo být více konzistentnější, mít těch odstínů 10 namísto 30 a mít je všechny skvělé. I tak jim zachovávám přízeň a pár odstínů v mé sbírce vždy najdete. Za mě úplný top 04 - klasická červená. 





Přesuňme se k novinkám. Dost podobný koncept - na jedné straně barva, na druhé balzám přinesl i Loreal. Tyto rtěnky mě zaujaly už ze zahraničních stránek a byla jsem překvapená, když se snad do pár týdnů objevily i u nás. Sice klasicky ve velmi zeštíhleném výběru barev, ale docela se to povedlo. Mám dva kousky, jeden světlejší, druhý tmavší, abych zjistila, jak se který chová. A musím hned pochválit ten balzám. Přijde mi to daleko praktičtější než u Dermacolu, protože jak víte, u těch je ten tekutý balzám časem tak trošku nechutný. Tady to jednoduše otřete a jedete dál. 





Rtěnky se moc hezky nanáší, jsou takové tekutější a tenčí než Dermacol. Díky tomu ale necuckují a celkově jsou na rtech příjemnější. Výdrž je u obou odstínů podobná, jen u toho světlejšího vám to mizení zase tolik nevadí. Slibovaných 24 hodin to není, ale to jsme nikdo nečekali. A není to ani celý den. Jako drží to na rtech dobře, nic se nikam nerozpíjí a i v tmavším odstínu se budete cítit dobře a nehrozí, že vám při sebemenším pohybu, napití, skončí až na bradě. Ono i to samotné pití zvládají se vší parádou, po jídle už je to horší. Více méně to zmizí, v případě toho tmavšího odstínu tam zůstane i relativně rovnoměrný stain, ale musíte to upravit. Narozdíl od "Dermacolek" se to ale upravuje dobře a při opakovaném nanášení se to nedrolí. 

Odstín 11 Permanent Blush je moc hezká podzimní barvička. Zastřená starorůžová s drobným zlatým shimmerem. Nosím ji teď docela ráda. 


214 Raspberry for life je také podzimní barva, typická vínová. V reálu mi přijde tmavší než na fotce. Je pro mě nositelná, byť ne každý den. Musím na ni mít náladu. Ale na rtech drží hezky, cítím se v ní dobře, takže také má u mě místo v šuplíčku rezervované.



Pokud je mám srovnat s Dermacolem výše, což se tak nabízí, tak o co je Loreal na rtech příjemnější a nositelnější, tak o to hůře vydrží. Ve finále si nejsou zase tak podobné, jak by se na první pohled zdálo. Pokud chcete fakt výdrž, vyplatí se Dermacol, pokud jdete po zajímavých barvách, příjemné textuře a nevadí vám po obědě rtěnku upravit, Loreal je také fajn. Já budu používat obojí. 





Vivid Hot Lacquer jsou pro mě nejzajímavějším produktem. A také dost opomíjeným. Dost mých kolegyň je ihned vrazilo někam na dně šuplíku s tím, že tmavé lesky nemají rády nebo že vůbec lesky nemají rády. Jenže ona je to také tekutá rtěnka a její výdrž vás překvapí. 

Nanáší se opět moc hezky. Do rtů se vpije, jen úplně nezaschne a finiš zůstává lesklý. Zároveň to i na rtech lepí. Takže komu tohle vadí, asi ho to nenadchne. Výdrž je odstín od odstínu velmi odlišná, a tak si to probereme postupně. 



Světloučká 66 Too Cute je váš každodenní parťák. Alespoň pro mě je nude s nádechem do růžova něco, na co mám náladu neustále. Ta lepivost mně nevadí a nosím ji skutečně ráda. Nikam se nerozpíjí, lehčí pití zvládne, ale jinak je to svými vlastnostmi opravdu spíše lesk. Po jídle to komplet zmizí a musíte nanést znovu. U takto nude barvy to ale není problém. 



68 Sassy je překvapením tohoto článku, tohle jste nečekali a věřte mi, já také ne. Tím spíše, že jsem dřív testovala ten světlý kousek, a tak jsem věděla, že to poměrně rychle mizí, což jsem u takto tmavé barvy moc nechtěla a poprvé jsem ji testovala pouze v bezpečí domova. Na rty se to opět nanáší dobře, rovnoměrně, lepí to a byť to úplně nezaschne a třeba i na skleničce vám zůstane drobný otisk, tak to velmi dobře drží a nerozpíjí se to. Pití s tím nehne a co víc, nehne s tím ani oběd. To jsem fakt zírala, ale po normálním jídle to možná trošičku ztratilo na svém lesku a intenzitě, ale jinak jsem měla stále na rtech sytou růžovou, navíc rovnoměrně nanesenou. A tak se šlo dál, pití, svačina (já jím pořád, takže věřte, se mnou to rtěnky nemají jednoduché). Postupem dne to dále ztrácí na své původní intenzitě a barva je světlejší. Pořád ale rovnoměrná a navíc i příjemná. Vůbec nemám pocit suchých rtů. Pak je na řadě večeře a poté už to vzdávám a jdu to odlíčit dvoufázovým odličovačem, jinak se toho nezbavíte. Tenhle "lesk" svojí výdrž strčí do kapsy všechny 16H Lip Colour od Dermacolu. Neskutečné. Tohle jste nikdo nečekal. 



Za mě jsou Vivid Hot Lacquer velkým překvapením a mrzí mě, že jsou tak přehlíženy. Vážně stojí za to. Kdy si nepotrpíte na matný vzhled, milujete lesky, ale zároveň chcete výdrž, tady to je. Miluji oba odstíny, byť jsou si svými vlastnostmi odlišné. 





Závěrem ještě jeden bonus od Wet n Wild. Americké blogerky Liquid Catsuit milují a nemůžou si jej vynachválit. V Chorvatsku na mě tedy čekal poloprázdný stojan s touto značkou, ale rtěnky tam naštěstí byly, a tak jsem si jednu musela odnést. Volba padla na letní odstín Coral Corruption. A je pravda, že takto teplou tekutou rtěnku nemám, takže se mi do sbírky hezky hodí. 

Svými vlastnostmi je tak nějak typická, jak od tohoto produktu očekáváte. Hezky rovnoměrně se nanáší, zaschne a ani se nehne. Finiš je takový sametový a na rtech poměrně příjemný. Nikam se nerozpíjí, ale jinak toho moc nedává. Pití tedy ano, ale s jídlem se tak zvláštně oddrolí a musíte to komplet sundat a nanést znovu. Po celém dni navíc mívám pocit suchých rtů. Co vám budu povídat, tohle není moje top rtěnka a ten hype kolem ní úplně nechápu. Není to tragédie a ráda si ji nechám, na příští léto se bude opět hodit, ale jinak netřeba smutnit, že ji u nás neseženete. V našich drogeriích jsou i lepší kousky. 



Když to tak vidím, říkám si, že bych ty rty potřebovala aspoň troje, abych to mohla všechno hezky střídat a nosit. :-) Jsem z novinek vesměs příjemně překvapená, byť z každé trošku jiným způsobem. Nejsou si tak podobné, jak se na první pohled zdá. Tím pádem já potřebuji všechny. :-) Vy normální smrtelníci ale určitě vybírejte dle svých preferencí. Tak schválně, kterou už máte vyzkoušenou a která vám sedí nejvíc?



*Rtěnky Dermacol, Loreal a Maybelline mi byly poskytnuty k recenzi jejich PR zastoupeními. Wet n Wild jsem si kupovala sama. 

13 komentářů:

  1. Ten odstín 21 u rtěnky Dermacol se mi líbil asi nejvíc, vážně škoda. Ale jsem dost překvapená z té rtěnky Maybelline, i odstín se mi líbí:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Mám doma ty starší odstíny Dermacol a jsem s nimi moc spokojená :).
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  3. Zkoušela jsem jen 2 odstíny Dermacolky a byla jsem spokojená 😊 je ale fakt, že výdrž i hutnost barvy byla u každé jiná.

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám doma 3 odstíny dermacolích rtěnek a je pravda, že ne všechny stejně dobře drží, což je škoda. Ale z těch nových odstínů jsem si nejvíce zamilovala č.16.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  6. Wow, hezké barvy. :) Zatím nemám žádnou tekutou rtěnku, ale v řadě Matte Mania od Dermacolu se mi libi asi 4 odstíny. :D Tak snad až budu mít víc peněz, si dopřeju aspoň jednu. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Novém Dermacol odstíny jsou krásné, ale mně rtěnky prostě nedrží. Dermacol mi navíc popraská, cuckovatí a zůstává hnusná linka. Lépe mi sedí Rimmel a překvapivě teď novinka od Essence, matná tekutá rtěnka, která drží super. Líbí se mi novinky Loreal.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. u toho Dermacolu se musí dávat opravdu ultra tenká vrstva jinak to má tendence cuckovatět. A ten Rimmel musím vyzkoušet, slyším chválu ze všech stran, že je lepší než Dermacol, ale ještě jsem se k tomu nedostala.

      Vymazat
  8. Tak mně Dermacolácká 21 vydrží s přehledem celý den a nedělá žádnou paseku, nemizí, nežmolkuje, sytost je taky skvělá na jedno namočení.
    Jejich 18 je dokonalá i pro brunetku.
    16 je bezva na denní nošení. A pak 6, 8, 10, 12 ... no co budu povídat ... na všechny platí viz výše.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ráda slyším, že to není s tou tak marné a někomu to drží. každý máme rty jiné a mě fakt štve, že to u mě nějak nejde, ten odstín je skvělý.

      Vymazat
  9. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  10. Dermacol rtěnky jsou fakt povedené, zatím mám dvě a jsem nadmíru spokojená :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  11. Ty Dermacol 16h jsou stará dobrá klasika. Je fajn, že je výrobce obměňuje za nové odstíny :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat