pondělí 1. října 2018

Kosmetická statistika (září)

Při editování fotek jsem si říkala, že jsem to dělala naposled snad včera, a on už je klidně další měsíc za námi. Slibovala jsem, že to bude velké. Byť, co si budeme povídat, to už je u mě taková klasika. Takže krásná čísla, 44 novinek a 48 spotřebovaných kousků. Vyčítejte mi, že tolik nakupuji, když mám takto pěknou spotřebu. :-) Mimochodem, už třetí měsíc po sobě je toho ve spotřebovaných věcech více než nakoupených. Ale, ne že by to tedy u mě doma bylo nějak poznat...

Novinky

Pěkná hromádečka, vyvážená dekorativka, péče a hlavně je tam plno plátynkových masek, to zase bude hned pryč. Dny Marianne, nějaké ty menší spolupráce, nutné i méně nutné nákupy. Znáte to, čtyřicítka kousků, ani nevíte jak. 


Na Dny Marianne jsem toho měla v plánu opravdu hodně, až jsem to ve finále musela trošku omezit. Početně to tedy docela jde, hlavně je to skoro samá péče, ale finančně už je to horší. Ale dává to smysl, ve slevách vždy kupuji právě ty dražší kousky. 


Balíček od Elnino.cz. Rozhodla jsem se ve velkém otestovat všemožné masky Kocostar, tak se brzy těšte na recenzi. A k tomu jsem přidala ještě moji guilty pleasure vůni od Britney Spears. 


Měla jsem možnost zúčastnit se slavnostního uvedení paletky Makeup Revolution od Petry Lovelyhair. Kromě ní jsem dostala ještě i linky a rtěnku. Recenze taktéž bude brzy. Poté ještě dorazily novinky od Essence. Pro sebe jsem si nechala makeup a korektor. A přihodila jsem tam ještě řasenku Avon. To spolupráce vyloženě není, ale výhrála jsem ji u nich v soutěži. 


Po prázdninové pauze jsem se byla podívat v Yves Rocher. Kromě klasiky v podobě odličovače očí jsem sáhla po všech maskových novinkách a ještě přihodila i gel na obočí. Mléko bylo jako dárek. Mám ten obchod zkrátka ráda.


Tohle nejde shrnout jinak, než nezbytné (nudné) nákupy z drogerie. Mýdla na ruce, gely na holení, ústní vodu a odlakovač prostě potřebujete. 


Druhá vlna nákupů v drogerii, tentokrát už zábavnější. Další plátynkové masky, oční krém od nové značky LVLY. Mimochodem, je boží!. Tužka na oči Catrice a lak z limitky Trend It Up. Mýdlo na ruce Loccitane a maska Sephora byly jako dárečky v časopisech. A mám to komplet. 

Spotřebováno

Nebudu vám lhát, hlavní čísla tady udělala čistka v dekorativní kosmetice. Já to tak vždy na jaře a podzim dělám, že prohrábnu šuplík, vše tam uklidím, srovnám. Věci, na které jsem za ten půl rok nesáhla a vím, že se nebudou hodit ani na nadcházejí období, vyřadím. Pokud ještě nejsou staré a jsou v dobré kondici, putují kamarádkám. Pokud už jsou v šuplíku dlouho, jdou do koše. To se zkrátka nedá nic dělat. Při tom množství, které mi proplouvá rukama se holt se ztrátami musí počítat.


1) Ústní voda Zendium - Moje vůbec nejoblíbenější, jen je dost drahá, takže kupuji, jen když na ni narazím ve větší akci.

2) Gel na holení Isana - Můj nedávný objev a už druhé spotřebované balení. Je velmi příjemný, funkční a stojí nějakých směšných třicet korun. Doporučuji.

3) Tekuté mýdlo Ameté - Měla jsem ho v kuchyni a posloužilo velmi dobře. Taktéž za pár korun. Ráda si ho koupím znovu. 


4) Sprchový gel Dermacol - Tato letní vůně papáji a máty se vyvedla a používání gelu jsem si skutečně užívala.

5) Tonikum Lumene - Velké zklamání. Bylo agresivní, na obličeji pálilo, o očích nemluvě. Za mě v žádném případě.

6) Mléko po opalování Sebamed - Peklo! Mohli jste to roztírat, jak jste chtěli, ale stejně jste byli jeden velký bílý flek. Uživatelsky vážně nepříjemné. 

7) Opalovací mléko Sebamed - To naopak posloužilo velmi dobře. Skvělá manipulace, hezky se rozetře, voní, nelepí a funguje. Osobně mám ale raději třicítku, ta následně poté tolik nezalézá do vrásek a nedělá bílé mapy. Tohle už to občas dělalo.


8) Odlakovač Dermacol - Klasika, co dodat. Jiný už ani nepoužívám. 

9) Alpa - Pomocník při odmaštění nehtů před lakováním. Tento jednoduchý a levný tip můžu jedině doporučit.

10) Sprchový olej Saloos - Měla jsem ho už několikrát a je to fajn letní alternativa, kdy pokožku potřebuji hydratovat, ale nemám čas/náladu se mazat. Tak to zvládnu rovnou při sprchování. 

11) Odličovač očí Yves Rocher - Můj svatý grál. Dlouho tady nebyl, protože jsem testovala jiné kousky, ale už je opět na poličce jen tento chrpový poklad. 

12) Čisticí gel Dermacol - Velmi příjemný a snad bezedný. Dělal mi společnost neskutečně dlouho, a to jsem ho používala téměř denně. Mezitím se mi doma nastřádalo plno jiných odličovačů, ale nebránila bych se k němu v budoucnu vrátit. 


13) Opalovací mist Vichy - Geniální vynález. Nosila jsem ho v kabelce celé léto a byla naprosto v klidu, že je můj obličej/dekolt neustále chráněný před sluníčkem.

14) Krém na ruce Douglas - Velmi průměrný a dobrý spíše pro ten pocit, že si můžete mazat ruce, než aby to reálně hydratovalo. 

15) Samoopalovací krém Vita Liberta - Můj pokus o tmavší nohy. Já vám nevím, ten efekt byl pěkný až tak třetí/čtvrtý den a předtím to i dost flekatělo. Nepodařilo se mi přijít na to, jestli je to tímto konkrétním produktem nebo tím, že to neumím aplikovat. Příští rok to zkusím znovu s něčím jiným. 

16) Termální voda Avéne - Bez té by se žádné léto neobešlo. 


17) Plátynková maska Garnier - Z drogerie vůbec ta nejlepší maskovací alternativa. Mám ještě nějaké kousky v zásobě.

18) Tuhé mýdlo Aromatica - Suvenýr z Chorvatska. Vonělo božsky, jako moře, jen jsem to tedy spotřebovala (a to jen na ruce) asi za týden. Takže to opravdu za to nestálo. 

19) Maska Nivea - Nebyla špatná, byť tedy její medová alternativa je znatelně lepší, pořiďte si raději tu. 


20) Olejíček Nuxe - Na třpytivé oleje jsem nikdy nebyla, ale Nuxe mi tohle léto docela bodl. Po dovolené jsem tím rozzařovala své velmi decentně opálené ruce. Ono to lehce nahodilo nahnědlou (a velmi přirozenou) barvu a k tomu letmé třpytečky. Navíc to hydratuje a ještě božsky voní. Příští rok to chci znovu, ale klidně jen v miniatuře, na to léto to stačí. 

21) Oční krém Kiehls - Úžasný, lehoučký, na léto jak dělaný. Na zimu už mám v zásobě jeho avokádového kolegu, ten je přece jen o chlup lepší. 

22) Tonikum Kiehls - Tohle bylo neskutečně alkoholové a určeno na problematickou pleť. V plném balení bych ho určitě nevyužila.

23) Sprchový gel Loccitane - Oficiálně poslední kousek z adventního kalendáře 2016:-) Byl fajn, ale tato vůně není úplně můj šálek kávy. 


24) Krém na ruce treaclemoon - Voněl božsky bonbónově a překvapilo mě, že i velmi slušně hydratoval. Povedený kousek.

25) Sérum Yves Rocher - Moje vůbec první sérum, které jsem začala pravidelně používat. Velmi příjemné, k pleti šetrné, výsledky viditelné. Teď mám v hlavě milion sér, které chci zkusit, ale třeba se nostalgicky časem vrátím opět k tomuto. 

26) Deodorant C-Thru - Děs. Já tu značku nemám ráda. To prostě voní hrozně levně a nevkusně. Všechny jejich varianty.

27) Makuep Maybelline - Poctivě vypotřebovaný, rozhodně fajn a jeden z lepších makeupů z drogerie. Byť mám větší oblíbence, takže se k němu vracet nebudu. 

28) BB krém Loreal - Dávala jsem mu šanci, snažila jsem se z něj dostat to nejlepší, ale ne, tohle nefunguje za žádných okolností. 

29) Antiperspirant Dove - Můj nejoblíbenější společník proti pocení. Hned jsem vytáhla další balení. 


30) Oční linky Essence - Neotřelý nápad linek napuštěných v houbičce. Fungovalo to dobře, linky skvěle držely. Jen to mám doma přes dva roky a to už na oči dávat nechcete. 

31) Lak Essie - Můj velký oblíbenec a můžeme ho považovat za spotřebovaný. Je tam už jen tak půl centimetřík na dně, který nejde vydolovat. Za mě jsou tohle nejlepší laky. 

32) Lak Loreal - Ten už toho pamatuje, tohle se už nějaký rok nevyrábí. A je to škoda, tyto laky byly skvělé. 

33) 34) Oční stíny Colour Pop - Já vlastně nevím, co si o nich myslet. Jsou věhlasné, úžasně pigmentované, ve skvělých barvách. Ale to nanášení...já je ve finále moc často nenosila, protože mě nebavila ta aplikace. A asi po nich znovu netoužím. 

35) 36) Oční stíny Milani - Vcelku fajn, ale mám je léta a přijdou mi, že jsou teď takové suché a už se s nimi nepracuje dobře. 


37) Balzám na rty Burt's Bess - Považuji za nejlepší značku balzámů, měla jsem už asi tři a vždy byly výborné. Doporučuji. 

38) Rtěnka Yves Rocher - Byla fajn, ale oni jak do toho dávají třešňový olej, tak to nic nevydrží a poměrně rychle začala smrdět a drolit se. 

39) Balzám Loreal - Průměrná fajn věc, ale už jsem to moc nenosila a taky je to v šuplíčku dlouho. 

40) Tekutá rtěnka Rimmel - Tak ta se zkazila v rekordním čase, ani ne do roka, ale zkrátka smrdí. 

41) Balzám Essence - Moje hodně oblíbená červená. Zbyl tam jen pidi kousíček, ale mám to tady snad čtyři roky, tak už to nechci schovávat. 

42) Tekutá rtěnka Lancome - Taky zkažená a musím říct, že už je to asi třetí věc od Lancome, kterou mám na rty a která odešla hrozně brzy. To vzhledem k jejich ceně není moc dobrá vizitka. 

43) Tekutá rtěnka Dermacol - Mám je obecně moc ráda, ale zrovna tohle je odstín, který moc nedržel a už tady leží taky nějaký ten pátek. 

44) Konturovací tužka Dermacol - Je nanic, na rtech divná a nic s tím nevydrží. 


45) Řasenka Essence - Velmi průměrná, ale nakonec jsme to spolu nějak zvládli. 

46) Oční linka Eyko - Hrot se zlomil asi tak po třetím použití. Na takovou značku vážně ostuda. 

47) Tužka Catrice - Nejlepší černá tužka, kterou jsem kdy měla. Hned jsem kupovala nové balení. 

48) Paletka stínů Barry M - Závěrem moje srdcovka. Kdo jste tady pamětníci, tak víte, že jsem na ni původně napsala velmi chladnou recenzi, ale pak jsem se zamilovala nesčetněkrát ji zařadila do oblíbenců měsíce. Po více než pěti letech nastal čas poslat ji do kosmetického nebe. Všechny stíny, které jsem používala, jsou poctivě vydřené...

Opět se mi málem zavařila klávesnice a já sama doufám, že příští měsíc se nám spotřeba vrátí do nějakých normálnějších mezí. A novinky samozřejmě také. Nic neplánuji a budu šetřit. Plouživě se nám blíží Vánoce, tak je potřeba udělat si doma trošku místo. 

Co vy a Dny Marianne? Ulovili jste něco hezkého kosmetického?

17 komentářů:

  1. Ja tomu vazne nerozumiem ako to robis 😱 V septembri som horko-tazko spotrebovala 1 vzorku, 1 mini balenie a 5 plnych baleni. A to som sa vazne snazila 🤦‍♀️ Dni Marianne som tento rok vynechala.

    OdpovědětVymazat
  2. Asi taky budu muset prohrábout šuplíky s dekorativkou, sice to dělám až na jaře, ale už mi nějak přetékají a musím se v tom každé ráno přeškabávat:-D Největší radost jsem si udělala paletkou od Petry, doma mám i nový make-up Essence a chci si koupit i ten korektor.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já to dělám pokaždé, když začínám mít pocit, že se mi nic nelíbí a že nevím, co použít. ono kolikrát stačí to jen prohrábnout a na dně člověk najde fajn věci, na které už zapomněl :-), ale obvykle mi to vyjde tak dvakrát ročně.

      Vymazat
  3. No budu muset taky udělat čístku, protože polovinu věcí z toho vůbec nepoužívám :D Já toho tentokrát moc nenakupovala, spíše nic :D
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  4. Ty máš vždycky takové množství produktů, já to nechápu :D spoustu věcí by mě zajímalo, jak se ti bude líbit, tak snad bude recenze nějakaa :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Recenze určitě postupně budou, buď tady na blogu nebo to teď přesouvám částečně i na Instagram (je tam recenze každé pondělí). a musím říct, že jsem teď měla neskutečné štěstí a je tam hodně dobrých kousků.

      Vymazat
  5. Krásne zásoby! :) Mňa najviac zaujali novinky Yves Rocher :)

    OdpovědětVymazat
  6. Kosmetiku moc nenakupuju, jen když mi něco dojde. Nesyslím si věci do zásoby, nepotřebuji nový druh make up a novou paletku, dny Marianne mě vzrušují jedině tak, že raději zůstanu doma, protože nikde nebude k hnutí. Je tedy překvapením, jak si stejně ráda pročítám články a sleduji makeup videa. :D

    Nejvíce mě ale překvapilo to, že tě sleduji už tak dlouho!!! To není možný, vždyť recenzi na paletku jsi psala před rokem! :D A už nějaký ten pátek předtím jsem poctivě četla každý pátek..neskutečný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je úžasné slyšet, že mě někdo sleduje skutečně takhle dlouho. Moc děkuji!

      Vymazat
  7. Teda no to je novinek! Ta paletka Petry je povedená, chvílemi mám taky nutkání si jí pořídit, ale myslím si, že bych ji asi nevyužila.. takže váhám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle mě je tak úžasně barevně variabilní, že pokud stíny aspoň občas používáš, tak se v ní najdeš. já jsem z ní hodně nadšená a především z té barevné skladby.

      Vymazat
  8. Také nechápu, jak to děláš. Masky YR jsem si chtěla koupit na letáček, kde byl dárek ještě krémík a tělové mléko, ale nějak jsem to nestihla. Konečně jsem zkusila ale masky Garnier a nejvíce mi sedí modrá, ta je boží.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tento měsíc mají dokonce akci na ten peeling za 45 Kč při využití kuponků. tak možná budu mít dva :- )

      Vymazat
  9. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  10. Jé, já nemůžu tenhle korektor od Essence už nějakou dobu v obchodech najít. :( Nebo je to novinka? Přijde mi vizuálně úplně stejný jako ten starší. Já si koupila tento měsíc dost produktů od Trend It Up a taky tenhle makeup Maybelline, na ten se moc těším, až ho zkusím. :) Taky mám nově pleťovou vodu od Ellie. Teď se už zase musím hodně krotit, musíme šetřit na nové auto. :) Holt manželský život a péče o zahrádku. :D Stačilo mi těch několik nových produktů Trend It Up a makeup Maybelline, to mi udělalo radost. :) Diana

    OdpovědětVymazat
  11. Já dny Marianne letos vynechala. Naopak jsem kosmetiku protridila a rozdala, měla jsem toho fakt hrozně moc...
    Na ty linky od Mure jsem slyšela dobré ohlasy, tak jsem zvědavá, zda sednou i tobě.

    OdpovědětVymazat
  12. Paletku od Péti jsem si zrovna v úterý koupila :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat