pátek 22. června 2018

Plátynkové masky na vlasy

Dnes si dáme další díl o plátynkových maskách. Pořád trvám na tom, že ty skutečně funkční a nejlepší jsou ty na obličej, ale to mi nebrání v tom zkoušet je i na jiné části těla. Dnes přišly na řadu vlasy.


Vybrala jsem pro vás dvě masky pohybující se v podobné cenové relaci. Sephora nabízí pár variant u své privátní značky a Kocostar je zase značka, která má plátynkové masky skutečně na jakoukoliv část těla. Koupíte ji v Marionnaud. Obě stojí shodně plus minus kolem stovky. 

Používají se každá trošku jinak, budu se tomu dnes věnovat podrobněji. A rovnou musím říct, že byť účinky se dostavily, tak mě aplikace moc nebavila. To se u mě moc nestává, většinou dokážu zkoušením kosmetiky trávit hodiny, ale tohle mi nějak nesedí. 



Začneme Sephorou, na kterou jsem se těšila více. Působí profesionálněji, má i daleko lepší složení. Dle návodu se má maska nanést na suché vlasy a poté ji překrýt přiloženou čepicí. Působit má celou noc. To jsem tedy rovnou vzdala, protože představa, že spím s čepicí se mi fakt nelíbila. Zvolila jsem tedy den, kdy jsem byla jenom doma, masku aplikovala ráno a smývala někdy po obědě. Měla jsem ji tak cca 6-7 hodin. 

Balení je super, masku máte zvlášť a přiložená čepice je poté velmi kvalitní. Je to něco na způsob potravinářské. Je to takový ten lepší pevnější papír a ještě to mělo i gumičku. Povedené. 

Maska měla takovou klasickou konzistenci, jak u takového produkty předpokládáte. Voněla jemně po kokosu, to bylo příjemné. Jinak mě ale čepice na hlavě rozčilovala a těšila jsem se, až to smyju. Za těch pár hodin to na vlasech zatvrdlo, ale vymýt to šlo bez problémů. Vlasy jsem poté klasicky umyla šamponem.

Výsledek byl fajn, byť ne nijak ohromující. Vlasy byly jemné, hydratované a celkem výrazně a dlouho voněly po kokosu. Ani je to nijak nezatížilo a myla jsem až za mé obvyklé dva dny. Jediné, co mi vadilo, tak jak jsem to měla x hodin na hlavě, tak mi přišlo, že mi to vysušilo a podráždilo pokožku hlavy. Nebylo to nic hrozného, víte, že já jsem na to háklivá a pokožka mi takto reaguje, a rychle to vymizelo bez větších následků. Nicméně je to pro mě varování, že tento typ masky a udržování vlhka u vlasové pokožky pro mě není značka ideál. Ten výsledek na vlasech nebyl zase tolik oslňující, abych do toho šla znovu. 



Do masky od Kocostar se mi dlouho nechtělo, nelíbily se mi silikony ve složení, ale zkusit se má všechno. Tato maska se má používat trochu jinak a je pravda, že je mi to o kapku příjemnější. Vpodstatě vám supluje kondicionér. Vlasy si klasicky umyjete šamponem a poté na ručníkem prosušené dáte masku. Nanést to je tedy boj. Vevnitř najdete takový divný plastový sáček (připomínalo mi to obaly od vložek, materiálem, barvou i vůní. :-D) a přímo v tom už byla ta maska. Jenže jen na dně. Fakt jsem nevěděla, jak to dát na hlavu a zároveň pohlídat, aby to bylo hlavně v délkách a pokud možno tak vůbec ne na pokožce hlavy. Nakonec jsem to vzdala, normálně vyndala a nejdříve klasicky prsty nanesla masku do délek. Až potom jsem dala čepici na hlavu. Sice si ji můžete zalepit a přizpůsobit, ale i tak držela docela blbě. Naštěstí stačí 20 minut působení a poté vše smyjete. 

Výsledek mě velmi mile překvapil. Vlasy byly nádherné. Inu silikony to vizuálně umí. :-) Vlasy byly jemné, lesklé a konečky očividně v lepší kondici. Celkově zůstaly nadýchané a nebyly nijak zatížené. Myla jsem zase až za dva dny. Vážně pecka. Asi víme, co to v tom složení způsobilo a rozhodně bych to nepoužívala pravidelně. Ale přijde mi to super jako taková záchrana, kdy někam vyrážíte a potřebujete krásné vlasy hned. Tohle je vážně pecka a ty vlasy vypadají lépe než po běžné masce. Tohle ze mě ano a asi si do budoucna ještě nějakou pořídím. 

Co vy a plátynkové masky na vlasy? Už jste nějaké zkoušeli? 

10 komentářů:

  1. Měla jsem tu masku ze Sephory a nic, co bych potřebovala znovu. Spát s maskou ve vlasech a čepicí na hlavě nebylo nic pro mně, radši zůstanu u klasických masek na vlasy.

    OdpovědětVymazat
  2. Ještě jsem tyto masky nezkoušela ale vypadají pěkně od Kocostar bych ji chtěla vyzkoušet :)

    TheBlondieTale

    OdpovědětVymazat
  3. Tyjo to jsou mi noviny! Já zkoušela platynkovy jen na obličej.
    Nelíbí se mi na obličeji, to se mě naši psi boji a štěkají a nelákají mi ani na vlasech.
    Se sáčkem na hlavě bych neusnula, kdysi mi napadlo dát si henu přes noc a hrůza, šustilo to a nepořádek... Haha

    Toto asi oželím :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadají dobře, ale já jsem za klasiku co si doma vždycky udělám. Vezmu balzám na vlasy, přidám olivovy olej, zamíchám a dám na vlasy na 15 minut. Je to hodně účinné na suché vlasy :)

    OdpovědětVymazat
  5. Vůbec jsem nevěděla, že existují masky i na vlasy. :) Ale popravdě mě to moc nezaujalo.
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  6. Tú masku zo Sephory mám už dlhšie v pláne vyskúšať ale zatiaľ som sa k nej nedostala 😁

    Suesanqa

    OdpovědětVymazat
  7. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  8. Znám plátýnkové masky na ruce, pleť i nohy, ale na vlasy, to vidím poprvé :-D

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat