pátek 29. června 2018

Letní mazací pomocníci (Nivea a Dermacol)

Léto je pro mě ve znamení mazání. Hodně lidí to má spojeno se zimou, ale v této době to umím flákat. Přece jen to všechno schováte pod dlouhé kalhoty a svetry. Jenže v létě té kůže ukazujete více a ještě navíc tím i více trpí, takže se mažu v podstatě denně nebo to aspoň kombinuji s olejovými sprchovými gely. I proto jsem uvítala spoustu letošních mazacích novinek a dnes se mrkneme nejen na revoluční pěny Nivea, ale i nová mazadla od Dermacol. 


Nivea přišla už na jaře s tělovými pěnami. Najdete je ve třech verzích, kromě voňavé maliny a okurky ještě v té jejich klasické "modré" parfemaci. Na obrázku rovnou vidíte i nová Labellina. Ale ta jsem ještě nestihla vyzkoušet. 


S pěnami je sranda. Jsou krásně nadýchané a ze začátku se musíte naučit vychytat to správné množství. Na jedno vytlačení toho dostanete více, než byste předpokládali. Když jsem to zkoušela poprvé a chtěla jsem si namazat jen ruce, vyjelo mi toho tolik, že jsem rovnou mazala i obě nohy. :-) Pěna je ale jinak velmi příjemná a je to přesně ten typ produkty pro mazací lenochy. Tohle je zkrátka něco jiného, je to vtipné, neobvyklé, zároveň velmi rychlé  a uživatelsky příjemné. 




Hydratace je za mě v pořádku. Řekla bych, že průměrnější. Na běžné denní mazání naprosto bez problému, ale na vyloženě suchou kůži bych to nedávala. Sama po tom sahám právě ve dnech, kdy spěchám. Rozhodně mě to baví. Na druhou stranu, já jsem zrovna spíše mazací typ, takže klasické tělové mléko nebo krém mám pořád radši a ve výsledku mně přijde, že i lépe hydratují. Ale na letní zpestření nebo pro lenochy je to rozhodně fajn věc a stojí za zkoušku. 


Parfemace mi vyhovují obě dvě, těžko se mi určuje, která je lepší. Jsou každá úplně jiná, ale obě mají něco do sebe. Malina je sladká, ale ne přehnaně. Je spíše tak letně osvěžující, milá. Už ji mám celou spotřebovanou a bavila mě. Ještě dodám, že jedno balení mi vystačilo na cca 8 použití. Bylo to méně než deset, ale více než pět. Je potřeba s tím počítat, že pěna mizí rychleji než klasické mléko. Je to podobně jako u sprcháčů. 


Okurka a matcha tea je oproti tomu velmi decentní, lehká a hodně svěží. Baví mě také, byť zase z jiného důvodu. Přijde mi to jako skvělá varianta do parných dnů, kdy se vám z vidiny hutného krému a těžké parfemace dělá špatně. Tohle obojí skvěle nahradí a navíc osvěží. 


Dermacol přišel nedávno na trh s novými tělovými mléky a jedním krémem. Mléka má celkem tři, ale zase tak často se nemažu a mám toho doma opravdu hodně, a tak jsem dvěma variantami podarovala kolegyně a sama si nechala mléko s ureou a poté tělový krém s karité. 


Varianta s ureou u mě vyhrála  hlavně kvůli parfemaci. Ty dvě další mi svojí parfemací připomínaly klasickou Indulonu, a tu já nemusím. Urea voní jinak, čistě, lehce pudrově. Mám takové neutrální vůně ráda. 



Mléko je jinak skvělé po všech stránkách a přesně takhle já si představuji ideální tělové mléko. Lehce neutrálně voní, konzistenčně dělá čest svému jménu, dobře se roztírá, rychle se vstřebá a velmi dobře hydratuje. Zkrátka radost používat. Také už ho mám komplet vypotřebované. A prý vám mám napsat, že nadšené jsou i kolegyně ze zbylých dvou variant. Kvitovaly hlavně skvělou hydrataci a na rozdíl ode mě neměly problém ani s tou parfemací. 


To nejlepší jsem si však nechala na konec. Tělový krém s karité je skutečně úžasný. Voní opět velmi lehce pudrově. Já vždycky říkám, že takhle voní "maminka". Protože ta moje vždycky používala podobně laděné krémy, tak mě to vždy myšlenkami vrací do dětství a sama ráda takové krémy používám. Konzistenčně je trochu hutnější a už je to na takové to mazání, kdy se tomu chcete pověnovat a dopřát si skutečnou péči. Chvíli to musíte roztírat, ale nakonec se to hezky vstřebá a ten výsledek stojí za to. Pokožka je úžasně hydratovaná, příjemná na dotek, zkrátka spokojená. Paradoxně tedy tohle je pro mě produkt vhodnější spíše do chladnějšího období, takže ho nyní nepoužívám tolik, ale jeho čas určitě také přijde. 


Se všemi dnešními produkty jsem spokojená. Každý je jiný, ale to mě také baví používat každý den něco jiného. Nivea je taková miloučká na nenáročné rychlé mazání, tělová mléka Dermacol jsou taková klasika a pro větší pocit hýčkání je tady tělový krém Dermacol. Já je rozhodně užiju všechny a je už jen na vás, které z textur dáte přednost vy.

Za poskytnutí produktů k recenzi děkuji zastoupení obou značek.

Čím se v létě nejraději mažete vy? 

9 komentářů:

  1. mám doma tú malinovú penu Nivea a veľmi mi vyhovuje :)
    MakeupbyVeo

    OdpovědětVymazat
  2. Já zbožňuju krémy jak od Nivei tak od Dermacolu a po té pěně jsem se zrovna v týdnu dívala :)

    OdpovědětVymazat
  3. Mám jednu z těch pěn Nivea, v té modré, výživné variantě a opravdu mně baví, určitě budu muset vyzkoušet i tu malinovou verzi:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Ty pěny od Nivei musí být úžasné. Asi si jednu zkusím koupit. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  5. Fantastic post!

    Kisses ...

    Dilek .

    OdpovědětVymazat
  6. Já se mažu poctivě po celý rok, v zimě dávám přednost hutnějším máslům, v létě mi stačí obyč mléko. Nedávno jsem měla gel od YR a to byla pecka. Pěny mě velmi lákají.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  7. Pěny mě moc baví, tyhle jsem ještě nezkoušela :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  8. Pěnu od Nivei mám v plánu si pořídit :) I ten Dermacol vůbec nevypadá špatně.
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  9. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat