středa 10. října 2018

Makeup Revolution by Petra

Paletka stínů od Makeup Revolution připravená ve spolupráci s blogerkou Petrou LovelyHair nedávno zvedla ze židlí snad úplně všechny. A je úplně jedno, jestli se jednalo o ty pozitivní nebo negativní reakce. Byť ty pozitivní rozhodně převládaly. 

Sama jsem byla na paletku hodně zvědavá a mám radost z toho, že se něco takového povedlo na české scéně. Ta paletka se se jménem české blogerky prodává celosvětově, a to je za mě skutečný úspěch. Zároveň vám nebudu lhát a pokud budete mít pocit, že paletce v recenzi nadržuji, tak se předem dobrovolně přiznávám. Jsem také jen člověk, ne robot. Petru sleduji mnoho let, dlouho se známe i osobně, k tomu všemu jsem měla možnost zúčastnit se slavnostního večera, kde se paletka odhalovala, a kde jsem ji také přímo od Petry dostala. Když se podívám na svojí početnou sbírku paletek, tahle tam má prostě speciální místo a vidím za ní i ten příběh a osobní vazbu. Na druhou stranu, kdyby byla naprd, asi by to u mě tak jednoduché neměla. Ale ona zkrátka dobrá je. 





Už samotné provedení je netypické a mně se skutečně líbí. V krabičce na vás vykoukne hned 36 stínů s absencí zrcátka i štětečku. Tady se vedou dlouhé diskuze. Samozřejmě ti, co zrcátka v paletkách používají, tak jim chybí, mně upřimně vůbec ne. A že tam není štěteček, díky bohu, ten stejně nikdy není použitelný. Takhle je skvěle využito každé místečko a vy v poměrně malé a skladné paletce máte úctyhodný počet stínů. 



Další věc, kterou miluji, tak je barevné rozložení. Už na první pohled je to skvost, ale až při zkoušení vám dojde, že máte asi milion variant, jak se nalíčit. Poskládané je to naprosto perfektně, každý se v tom najde, a to jak na něco velmi neutrální běžného, tak na večer nebo nějaké extra vyblbnutí. Mně se občas u paletek stává,  že se zaseknu na dvou, třech variantách líčení a to pak jedu pořád dokola a zbytek paletky ani moc nevyužívám. S touto paletkou jsem se líčila už nespočetněkrát a snad žádnou kombinaci jsem neměla dvakrát. Pokaždé mě napadne něco nového, jak to zkombinovat. 

Paletku máte rozdělenou na studenější a teplejší část, ale míchat jdou hezky i mezi sebou. Obecně tíhnu spíše k té studenější a k těm fialovým tónům, ale hezké barvy jsou i v té druhé části. Jediné barvy, které ke mně moc nejdou, tak je těch 5 teplých úplně dole - žlutá, červená atd. Co naopak kvituji, tak spodní řada ve studené části, kde jsou jen přechodové barvy. Ty jsou možná na první pohled nic moc, ale využijete je naprosto pokaždé a je super, že tam máte tolik přechodovým barev ve všech podtónech.









Kvalita stínů, to je něco, na co jsem byla zvědavá asi nejvíce. Makeup Revolution sice považuji ve své kategorii za jedny z nejlepších, ale ne vždy jsem s jejich kvalitou byla spokojená a svojí nevyrovnaností v této oblasti jsou proslulí. A tak jsem si říkala, jestli Petra tohle dokáže pohlídat a nevypustit něco, co nebude fungovat. Já jsem psala recenzi na jinou paletku MR docela nedávno a rovnou vás na ni i odkážu, protože co se kvality týče, má chuť tam některé pasáže zkopírovat a hodit vám sem. Sedí to totiž úplně přesně, a dokonce i podobné odstíny. Budu se dnes jen opakovat. Stíny jsou pigmentované skvěle, to vidíte na fotkách a většina s vámi i skvěle spolupracuje. Jen tu a tam se zjeví stín, který tak trošku kulhá. Některé fialové a i ta černá mají tendence flekatět, ty dvě oranžové jsou fakt bídně pigmentované a uvidíte i při líčení níže, že to není ono a potom některé třpytivky jdou na celé víčko nanést jen na mokro jinak nechytají rovnoměrně. 

Je to však jen malé procento těchto "problémistů" a jako celek s vámi paletka spolupracuje. Na oko se nanáší hezky, ty stíny si spolu rozumí, dobře se kombinují a při blendění neblednou. V kombinaci s bází navíc dobře drží celý den a neztrácejí na své intenzitě. Ano, pokud ji položíte vedle Urban Decay, má Makeup Revolution své limity, nicméně ve své cenové kategorii nemá konkurenci. 

Několik líčení. Vznikaly spontánně, od pondělí do neděle a pořád jsem nevyčerpala všechny možnosti. 

První variace - Drugstore Queen (na mokro), Couple Goals - jeden z mých nejoblíbenějších a Get Ready.


Druhý den - B-Day Girl (tohle je můj top stín), Weirdo, Sweet Tooth a Multi Tasker. 


Třetí den hra s oranžovými, která moc nevyšla a vše jsem zachraňovala až třpytivou linkou. Použito Yaaas!, Apricot Pie, Hashtag, Banana Milk.


Čtvrtý den něco výraznějšího - Golden Boy, AllBlackEverything, Multitasker a Cute Af.


Neutrální pátek - na mokro nanesený Cute Af ( ty byl trošku porod, to asi víckrát zkoušet nebudu, je to hezké, ale dá to moc práce, tento stín je hezčí čistě pod obočí), Weirdo, Get Ready a No Filter.


Sobota byla bláznivá, ale chtěla jsem to zkusit. Použit Wedding Cake (na mokro), OMG, Savage (flekatí potvora), Get Ready a No Filter.


A i neděle byla výrazná, chtě nechtě jsem musela zkusit stín I'm Shock, který své jméno nese skutečně hrdě. Je to nejvíc pigmentovaný a nejvíc wow stín paletky. Má úplně jinou texturu, je neskutečně pigmentovaný, ale zároveň máslový a dobře se s ním pracuje. V kombinaci s Coffee First, Snobby, Multitasker a No Filter.


Já vám říkala už v úvodu, že tu paletku miluji a opravdu to není jen Petrou. Ty stíny jsou barevně úžasně seskládané a tohle bude bavit jak kosmetického začátečníka, tak pokročilého. Patnáctiletou slečnu i pravou dámu v letech. Každý si v tom najde ty svoje kombinace a paletku můžete používat jak na každodenní nošení, stejně tak si s ní bláznivě vyhrát. Pokud oční stíny jen trošku používáte, tuhle paletku potřebujete. Vyjde vás na  úžasných 350 Kč. Koupíte buď na webu nebo v Rossmannu (na Slovensku v dm drogerii). 



*Za poskytnutí paletky k recenzi děkuji Petře a celému týmu Makeup Revolution.

Co vy a tato paletka? Máte ji doma, láká vás nebo naopak nechává chladné?

11 komentářů:

  1. už by som si ju mala zadovážiť tiež :) vyzerá naozaj sľubne :)
    MakeupbyVeo

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem s paletkou víc než spokojená, počet a skladba odstínů, díky tomu si jde do nekonečna vyhrávat s líčením a cena víc než skvělá. Zrcátko ani štěteček v ní zas tak nepostrádám:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Paletka mě neláká, protože bych pro ni neměla využití, ale je krásná. Líbí se mi, že tam nezabírá místo žádné zrcátko ani štěteček. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  4. Mám ji koupenou od sestry, která mi jí dá k Vánocům, tak si na ní musím počkat, ale strašně se na ni těšim :) swatchovala jsem si ji v obchodě na ruku a některé jsou fakt peckové :) třeba ten modrý, ten se mi strašně líbí, nebo ty kombinace fialkových s ružovýma :)

    OdpovědětVymazat
  5. Paletka je nádherná, fakt využitelné odstíny. :) A za tu cenu je to fakt podařené :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  6. Paci sa mi, ze je tam vela tienov a ziadne zrkadlo a stetec 👍 Bohuzial toto farebne nie su tiene, ktore by som som vyuzila, takze nic pre mna. Aspon usetrim 😉

    OdpovědětVymazat
  7. Paletku mám a jsem z ní nadšená! Je super. Jinou momentálně na líčení nepoužívám :)

    OdpovědětVymazat
  8. Mě by vzhledem k tomu uspořádání zajímalo, jestli se při zaklapnutí nenadrobí jedna půlka stínů do té protější... ale asi vůbec nepráší, že k tomu dojít nemůže?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Praší tak nějak standardně, když se do toho hodně zaryje štětcem, tak to umí lehce opadat, ale určitě ne tak, aby se ti stíny od sebe špinily. schválně jsem se dívala i na ty světlejší a není v nich ani zrnko protějšího stínu, a to tu paletku používám fakt hojně.

      Vymazat
  9. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  10. Paletku jsem si taky musela pořídit :-) a jsem z ní nadšená. Jsem fakt moc ráda, že Petra dostala takovou možnost a že jí mám doma.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat