pátek 11. května 2018

Moje péče o pleť (zaměřeno na masky)

I přesto, že neustále něco zkouším a pokouším, moje kosmetická rutina se s věkem přece jen ustaluje a minimálně některé postupy mám pevně dané a moc je neměním. O moji péči o pleť jsem vám už dlouho nepsala, ale ten základní princip je pořád dost obdobný, můžete se mrknout na starší článek zde (i když se dívám, že je už tři roky starý, musím vám ho sepsat brzy znovu), co jsem k tomu přidala, tak séra (článek zde) a v poslední době i AHA kyseliny a vitamín C (článek zde). A ať je to komplet, zde ještě článek o péči o oční okolí. 


Co nám tedy zbývá? Ano, maskování a taková nadstavbová péče o pleť, která není na denní bází. Začlenila jsem všechny svoje aktuální produkty, ale spíše než na ně se zaměřím právě na ten proces, který mi vyhovuje. Není to žádné dogma a vždy musíte poslouchat svoji pleť, co aktuálně potřebuje a dle toho to nakombinovat. Já si dělá takové ,,víkendové spa" a ideál je takový, že v pátek exfoliuji, v sobotu čistím a v neděli hydratuji. V pondělí mám poté pleť jako novou. Jak ale říkám, tohle je ideál, který ani já sama striktně nedodržuji. Občas vám do toho skočí nějaká akce, moc práce anebo pleť má aktuálně jiné potřeby a chce více a častější čištění, někdy naopak hydrataci. Berme ale tento článek jako představení toho ideálu. 


Začínám tedy v pátek, kdy jen k odličovací rutině přídám peeling. Tedy abych byla přesná, já těch peelingu doma moc nemám.Vždycky jsem k nim byla dost zdrženlivá. Postupem času jsem se je sice naučila používat a hlavně využívat jejich benefitů, ale stále mám ráda velmi jemná zrníčka a ne příliš často. Úplně nejraději mám ty přírodní v sypkém stavu, které smícháte s vodou. Na fotce je prášek od Balm Balm. Už je vypotřebovaný, ale byl skvělý. Asi si něco takového znovu pořídím nebo aktuálně mě hodně lákají peelingy od Loreal. 

Abych to ale úplně nezamluvila, mám tady několik pomocníků, které primárně peelingem nejsou, ale zrníčka v sobě mají a rovnou už kombinují buď čištění nebo hydrataci. Na čištění i s jílem je super maska Loreal Glow nebo tady mám řeckou značku Lava Rock. Marilou BIO je zase něco jiného a kromě lehkého obroušení pleť hydratuje. A "céčko" od The Body Shopu pleť rovnou hezky rozzáří. Střídám to prostě podle nálady. 


Na sobotu je v plánu velký úklid. Obvykle začínám už odpoledne. Na nos nalepím moje oblíbené pásky na nos Nivea a poté ještě zbytek obličeje zbavím černých teček mechanicky. Pleť poté ošetřím tonikem s alkoholem. Aktuálně mám doma Dermacol Acne Clear a vyhovuje mi. Na fotku jsem přidala ještě i krém Avéne. Tím tedy den končím, ale po všech těch čisticích procedurách bývá pleť trochu červená, a tohle ji do rána krásně zklidní a zahojí ranky.


Ještě před krémem ale nanáším čisticí masku. Tady mám ráda ty s jílem, ty jsou zkrátka nejlepší. Opět u mě vede Loreal, ty jejich masky se skutečně povedly. Moje letitá stálice je poté Pure System od Yves Rocher, už se ale bohužel nevyrábí. Testuji i jílovou masku Kiehls a když je potřeba proces urychlit, fajn je jedno minutová maska od Nivea. 


Máme neděli a tady už je čas hydratace. Zde dávám největší prostor plátynkovým maskám. Přijdou mi v tomto nejúčinnější a pleti toho nejvíce předají. Z drogerie miluji Garnier a z těch korejských Misshu. Ale víte že jsem zblázněná do zkoušení nových a nových značek a u masek to platí dvojnásob, takže u mě doma najdete ledacos. Z těch klasických masek je docela fajn Bioderma a opět testuji Kiehls, ten mi nesmí nikde chybět. 

A máme hotovo, v pondělí se budím s krásnou čistou, svěží pletí. Tedy alespoň teoreticky. :-) Takto mně to zkrátka vyhovuje a na moji pleť sedí nejvíce. Občas to tedy nějak přehodím nebo třeba v týdnu ještě něco přidám (obvykle to céčku na probuzení), ale základ tvoří tyto tři kroky po sobě jdoucích třech dnech. 

Jak často používáte masky vy? A jaké jsou vaše oblíbené?

7 komentářů:

  1. Moc ráda používám masky Original Atok - čokoládovou, mořské řasy...

    OdpovědětVymazat
  2. This is so inspiring!
    I love the post:)
    Dilek ...

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkná zásobička masek. Masky používám strašně ráda, tak cca dvakrát týdně, mám suchou pleť, takže nejčastěji sahám po hydratačních, ale občas se hodí i čistící. Hodně jsem si teď oblíbila různé pytlíčkové, člověk toho vyzkouší alespoň více.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  4. Pleťové peelingy používám jen sporadicky, prostě když mám pocit, že pleť potřebuje nějakou hloubkovou očistu. Teď jsem si koupila ten nový cukrový peeling Loreal s kiwi, s tím by to teoreticky mohlo jít častěji, uvidím:-)
    Masky používám jak kdy a jak které, podle aktuálního stavu pleti, pleť si většinou sama řekne, jestli potřebuje hydrataci nebo hloubkové vyčištění a zmatnění.

    OdpovědětVymazat
  5. Peeling používám a to jsem si koupila od Loreal kiwi a musím ho jen a jen doporučit, je výborný. Mám také masku černou od loreal jedno velké ano. :) Já plátýnkové masky nejsou zas tak u mě oblíbené, vadí mi jak jsou moc napuštěné tekutinou.

    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  6. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat