pondělí 21. května 2018

Mix recenzí produktů na oči (Lorac, Too Faced, Yves Rocher)

Sešlo se mi tady pár kousků k líčení očí, a tak jsem si řekla, že vám to spojím v jeden článek. Mám tady jeden opravdu archivní kousek, který mám doma už asi rok a půl, tak by si recenzi skutečně zasloužil a k tomu dvě čerstvé novinky. 


Paletky Lorac Pro jsou v Americe velmi provařené a blogerky je milují. U nás se příliš nevyskytují, dost možná proto, že není jednoduché se k nim dostat a spolu se clem se z nich nestává levná záležitost. Já jsem měla to štěstí, že jsem si svoji "jedničku" i tuto "trojku" nechala přivést kamarádkami rovnou z USA a vyšly mě tak na něco přes tisíc korun. Jedničku mám doma už snad čtyři roky a fakt ji miluji. Moc se mi líbila i tato třetí edice, a i přesto, že zahraniční recenze byly vlažnější, musela jsem ji vyzkoušet. 


Vizuálně nemá chybu, čeká na vás 8 matných a 8 třpytivých stínů, vše lehce teplejší a do nude barviček. Ale máte tam i černou a šedou, takže jde případně lehce přitvrdit. Barevně se mi fakt líbila a říkala jsem si, že minimálně ty třpytivé využiji snad všechny. U těch matných třeba taková terracotta nebo jet black nejsou úplně moje barvy, ale zbytek je také fajn. 




Jednička má naprosto skvělou kvalitu a jsou to ty nejlepší stíny, co doma mám. Trošku mě tedy mrzelo, že trojka šla s kvalitou dolů. Pigmentace je stále skvělá, jsou tam ale problémové stíny. Například Medaillon jsou jen slisované třpytky a nejde kloudně nanést, je vlastně nepoužitelný. Nebaví mě ani Dk. Mocha, který neskutečně práší a po dvou třech použitích je v něm kráter. Ubývá děsivou rychlostí. Ten zbytek už je vlastně fajn, hezky se nanáší, dobře blendí a v kombinaci s bází drží celý den. 

Celkově ale musím říct, že mě paletka tolik nebaví a používám ji velmi málo. Rok a půl už je dlouhá doba, abych to mohla takto shrnout. Problém je, že to líčení je vždy na jedno brdo. Myslím si, že tři následující fotky mluví za vše. Ať už sáhnete po čemkoliv, vždycky máte neutrální teplejší kouřovky. 




Docela mě to mrzí a občas si říkám, že ji prostě musím používat a pak na ni zase nějaký ten měsíc vůbec nesáhnu. Úplně to nejiskří a jednička zkrátka byla důmyslněji poskládaná. Vyloženě špatná ale není. Sice je prašnější a ty dva stíny za mě fakt ne, ale zbytek je dobrý a pokud někomu tyto barevné variace sedí a používá je denně, tak to není špatné. Pro fajnšmekry je to ale tak trošku nuda. Asi není nutné brečet, že ji u nás neseženete. 


Pojďme se přesunout k dalšímu kousku, který už je o úplně něčem jiném. Třpytivé linky jsem měla ráda vždycky, jenže není úplně jednoduché je sehnat. Občas se objeví v drogerii, ale ty  většinou nedokáží vykreslit hezkou  výraznou linku a jsou takové vodovější. Nejraději jsem měla ty od Artdecda, ale byla to limitka a nejdou sehnat. I proto mě nedávná novinka od Too Faced opravdu zaujala a chtěla ji hned vyzkoušet. 


Vlastně jsem šla původně pro zlatý odstín, protože ten mám na očích obecně nejraději, ale tento Yes Way Rose mě naživo zkrátka dostal. Bála jsem se, že na mě bude moc teplý, ale on to je primárně takový letní produkt, kdy to líčení teplejší mám, tak mně to ani nevadí. A dobře jsem udělala, protože je fakt nádherný. 


Tekutinou je trochu hustější, úplně super precizní tenkou linku s tím neuděláte. Ale ono to tady ani není tím účelem. To je na tom to krásné, u třpytek fakt nepotřebujete ty linky mít přesné a dost možná je to i super způsob, jak s linkami začínat. Tady se nějaká vlnka navíc úplně ztratí. 

Je lepší si dávat jen pozor, aby vrstva nebyla moc silná, tenčí drží na oku lépe a nemá tendence praskat. A barva je sytá dostatečně, takže chytí rovnoměrně na první dobrou. 



Spokojená jsem i s výdrží. Na víčku je to úplně bez problémů, a to i včetně vnitřních koutků, které umí být problematičtější. Jediné, co nedoporučuji ,tak to zbytečně vytahovat do kočičích linek, vnější konce se naopak umí během dne trošku ,,porouchat".


A poté je tady "benefit" slupování. Byl to marketingově velký tahák, byť pro mě osobně spíše druhotnější informace. Věc se má tak, že linky na konci dne můžete za jeden konec vzít a z oka jednoduše sloupnout. Jde to o to líp, o co je vrstva silnější. Ale to jak jsem už říkala, raději nedělejte. A úplně klidně je večer vezměte klasickým odličovačem. I tady se ten jejich benefit projeví a oceníte ho. Pokud občas nosíte na očích třpytky, tak víte, že odličování je osina v zadku, nebo spíše v oku. Třpytky máte i na bradě, občas se dostanou do oka a některé z nich najdete na obličeji ještě za dva dny. Tady tento problém nenastane. Když na linky sáhnete odličovačem, nalámou se na takové drobné plátky, které se lehce zachytí na tamponek a je to komplet dole. Nerozdrolí se to na jednotlivé třpytečky, které byste museli někde nahánět. Takže kromě toho, že ty linky jsou na očích naprosto úžasné a skvěle drží, tak je jako bonus velmi snadno večer sundáte. Tohle je pro mě jasný aspirant na nejoblíbenější letní produkt i objev roku. A možná si skočím i pro ty zlaté...Cena je 650 Kč. 


Potom tady máme dvě nové tužky na oči od Yves Rocher. Je to poměrně nedávná novinka a v obchodě mě hned zaujala. Mají plno zajímavých barev, a než jsem je všechny ozkoušela, zůstaly nehnutě na ruce a nešly dolů. To mě fakt nadchlo, a tak jsem brala hned dva kousky. Zcela univerzální a mezi sebou hezky kombinovatelné. Šampaň světloučkou 02 Or. a tmavší bronzovou 03. Bronze. 




Je to taková ta typická letní věc, kdy spěcháte a chcete mít na víčku něco jednoduchého. Tedy pro některé je tohle i denní rutina. Myšlenka je to skvělá, ale mně moc takových tužek nevyhovuje, obvykle mi nedrží. Zkusit jsem to ale musela, však mě znáte.

Na ruce tužky malovaly dobře, ale přenést je na oko najednou nebyl takový med. Musíte mírně tlačit a přejíždět tisíckrát. I tak je výsledek spíše decentní. Druhou věcí je, že daleko lépe vypadají bez báze. Zkoušela jsem jich několik, ale vždy do bylo podobné. Barva se na nich tak divně shrocovala a ve finále to ani dlouho nevydrželo. Takže kupodivu jsem je začala nosit bez báze. Předtím ale víčko aspoň co nejpečlivěji zapudruji. Výdrž není celodenní, ale kratší nenáročný den to zvládne.

Co je fajn, tak barvy jdou do sebe hezky zapracovat, takže můžu použít obě najednou. A úplně nejraději používám tu světlejší do vnitřních koutků na rozjasnění. Tam je úžasná a také neskutečně drží. Takže aspoň v tomhle mi sedí. Jinak jsem z nich upřimně lehce zklamaná a s čistým srdcem vám je nedoporučím. Cena je s jejich obvyklou slevou něco kolem 200 Kč za kus. 


Vítěz dnešního článku je jednoznačný. Linky Too Faced jsou dokonalé a určitě některé z nich potřebujete. Paletka Lorac a ani stíny Yves Rocher nejsou primárně špatné, ale úplně jsme si nesedly a doporučit vám je také nemůžu.

Jaký produkt na oči aktuálně nejvíc baví vás?

4 komentáře:

  1. Linky mě docela zaujaly, ty jsou fakt pěkné :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  2. Ty linky jsou dokonalý :) jenom co začalo jaro, tak už taky začínám vytahovat ze šuplíku barevné linky - oblíbila jsem si olivové a hnědé od Kiko Miláno

    OdpovědětVymazat
  3. Mě pobavilo tvé popisování nahánění třpytek po obličeji při odličování. :D Já mám momentálně moc ráda paletku 10 Shades od Gabrielly Salvete, Nude verzi. Fakt mi přijde, jako kdyby výběrem odstínů byla šitá přímo mně na míru. Ani moc nepráší a obsahuje stíny třpytivé i matné a přesně v těch barvách, které využiju.

    OdpovědětVymazat
  4. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat