středa 25. dubna 2018

Urban Detox Nivea

Dlouho nebylo nic o pleťové kosmetice, tak vás tento týden budu zásobovat. Dnes se podíváme na zoubek řadě Urban Detox od Nivea. Produkty mě hodně lákaly k vyzkoušení, a byť se v poslední době u péče orientuji spíše na dražší produkty, těch levných není nikdy dost, tím spíše, kdyby to třeba fungovalo. 


V této řadě najdete denní krém, noční krém a jílovou masku. Od začátku měly produkty mé plné sympatie. Na druhou stranu mě trošku doháněly předsudky. Vážně budu používat krém z drogerie? To už tady dlouho nebylo. Víte co? Pak jsem přišla na to, že vlastně Niveu mažu od hlavy k patě a je spoustu věcí, které od nich miluji, nevyjímaje produktů na pleť. Co třeba moje oblíbené čisticí pásky nebo hydratační masky? Tak proč ne krémy.


Začneme nočním krémem, protože ten používám déle a bude to s ním jednodušší. Byť se tedy oba kousky tváří na první pohled dost podobně, liší se. Líbí se mi i ten detail, že noční má tmavě modré víčko a denní bílé. Je to naprosto blbuvzdorné a tak nějak podvědomě ty barvy vnímáte, že světlá je den, tmavá noc a nemusíte nad tím v koupelně moc přemýšlet, i když jsou krémy vedle sebe. 

K nočnímu, konzistenčně je lehoučký a paradoxně lehčí než jeho denní kolega.Je to spíše gel krém, a ano v nazelenalé barvě. Voní jako klasická Nivea, jen je v tom kapka svěžesti navíc. Je to hodně příjemné. Nanáší se krásně,rychle se vstřebá, nelepí ani nedělá jinou neplechu. I přes svoji lehkost je hydratačně naprosto v pořádku a šupinky se neobjevily. 


Krém jsem nejdříve používala v kombinaci s jiným denní krémem, a to mi sedělo nejvíce. Pleť byla po všech stránkách spokojená a sama jsem byla překvapená, že mi krém vlastně sedí a používám ho ráda. 


Pak jsem přidala do péče i ranní krém, ale s tím už to tak veselé nebylo. Texturou je lehce hutnější, ale stále se dobře roztírá. Na pleti však už zůstane takový lepivější pocit, někdy jsem měla pocit, že je pleť až přidušená. Je v tom SPF , takže to může mít na svědomí právě ono. Vůně je opět téměř totožná, možná méně svěží, ale stále hezká a decentní. 


Na první pohled ten krém nedělá nic špatně a tak nějak to funguje. Ale když jsem zůstala ráno i večer na těchto dvou krémech, najednou jsem po pár týdnech zjistila, že té pleti něco chybí. Něco nespecifikovatelného, byla taková unavenější, nesjednocená a chyběla nějaká ta jiskra. Asi se nedá nic dělat, ale tohle dokážou právě ty dražší krémy a nakonec mě to stejně dostihlo a není to prostě stoprocentně ono. I když problém bude asi v tom denním. Nejsem si tím jistá, ale možná i trošku ucpává póry a nepoužívám ho prostě ráda. Ještě jsem tomu dávala šanci, ale po této recenzi ho obměním a schovám právě na léto kvůli SPF a vymažu třeba i na dekolt a tak, to se zase bude hodit. 

Oba krémy chválím za dobrou hydrataci, na moji smíšenou/ normální pleť to bylo přesně akorát. Myslím si, že pokud nejste extrém, hodně mastná nebo naopak hodně suchá, tak pro ten střed to bude ideální. 


V nabídce je ještě maska, která by se dala shrnout stejnými slovy. Je docela fajn. Na použítí příjemná, funguje, nic špatného nedělá, ale zázraky to také nejsou. 

Obsahuje jíl a v sobě má i drobounké částečky. Pleť tak hezky vyčistí a zbaví odumřelých buněk. Na pleti je příjemná, úplně nezasychá. A co je nejvíc super, k působení jí stačí jedna minuta. Je to přesně ta maska, po které sáhnete, když vaše pleť volá sos, potřebuje vyčistit, ale vy na to nemáte čas. Tohle vám zabere minutu a ten výsledek tam je. 



Opět to samé, na běžné rychlé čistění nebo pro nenáročné uživatelky je to značka ideál. Pro nás zpovykané je to tak trošku málo, a pokud potřebuji pleť skutečně vyčistit, sahám po silnějších kouscích, tentokrát ani ne tak dražších, jako těch, kde je toho jílu více a víc to ty póry pročistí. Za mě třeba klidně masky od Loreal. 


I na konci testování jsem pořád tak trošku rozpolcená, stejně jako na začátku. Značku Nivea mám moc ráda, tato řada je mi hodně sympatická a mám tendence jí tak trošku nadržovat. Možná i proto jsem si hlavně noční krém fakt oblíbila a ty dva další kousky zkrátka nejsou zlé. Ale objektivně, mám v těchto kategoriích účinnější kousky a asi to není nic, k čemu bych se vracela v budoucnu. Každopádně, pokud vám přijde blbost utratit za krém tisícovku nebo desetiminutová maska je pro vás utrpení, tak Urban Detox řada od Nivea je ta pravá pro vás. Uživatelsky jsou všechny produkty velmi příjemné, krémy dostatečně hydratační, nedělají nic špatného a pokud vaše pleť není žádný extrém a nepotřebuje nějakou speciální péči, tohle udělá za pár korun hodně muziky. Tak už je to jen na vás. 

Za poskytnutí produkty k recenzi děkuji PR Nivea.

Co vy a péče o pleť z drogerie? Máte tam nějaké oblíbence?

7 komentářů:

  1. Já teď používám krémy od Yves rocher a právě jsou oba stejné, takze je vždycky musím prohlížet, který je denní a který noční :D
    Nivea krémy vyzkoušené nemám, ale koupila jsem si od ni pleťové mléko na odlíčení a je boží :)

    OdpovědětVymazat
  2. Oba krémy mám koupené, zatím jsem se k nim nedostala, nečekám od nich kdovíco, ale jak říkáš, Nivea je má oblíbená značka, nebyly drahé a prostě je vyzkouším a uvidím:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak masku jsem chtěla vyzkoušet, ale zas tak mě neláká, to radši opravdu Loreal masky :))) Ale ty krémy mě celkem zaujali :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám Niveu moc ráda. Z těchto výrobků mě nejvíce zaujal noční krém a trochu i ta maska. Na takové to rychlo čištění může být fajn. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  5. Já četla na tuhle řadu jednu hooodně pozitivní recenzi , tak koukám, že to až tak horké není, Niveu mám také vcelku ráda, ale zatím na krém na obličej jsem zatím neměla štěstí, jinak odličovací mléka a vody byly v poho, krémy na tělo taky super , sprcháče fajn , jen ty krémy na obličej mi zatím nesedly , ale možná jsem jen nenašla ten pravý :-D

    OdpovědětVymazat
  6. Mamka si tuhle řadu pořídila a myslím, že je spokojená. Určitě od ní vyzkouším tu čistící masku :)
    RIGHT HERE RIGHT NOW

    OdpovědětVymazat
  7. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat