pátek 27. dubna 2018

Tonika a masky Kiehls

Dáme si další kapitolu o produktech Kiehls. Jak víte, do této značky jsem se zamilovala a mám ji doslova plnou koupelnu. Navíc díky jejich skvělému systému, kdy často k nákupu dostáváte deluxe miniatury, nebo si je vyměňujete za prázdné obaly, jde toho vyzkoušet opravdu dost a v plném balení si poté koupit jen opravdu ty top produkty. 

O miniaturách to bude i dnes, mám tady trojici masek a trojici tonik. Přesto je jejich dávka velmi štědrá. Masky jsou v 14gramových kelímcích, který každý vyjde tak na šest použití. Tonika poté mají 40 ml a vyjdou mi zhruba na 10 dnů používání ráno i večer. 


Masek má Kiehls v portofoliu opravdu hodně. V minulosti jsem zkoušela například hydratační heřmánkovou, která mi přijde paradoxně nejslabší. Je příjemná, ale moc toho neudělá. Naopak třeba maska z Ultra Facial řady byla úžasná. A fajn jsou i všechny tři kousky z dnešního článku.


Rare Earth Deep Pore je taková ta klasická jílová čisticí maska. I její konzistence vás nepřekvapí, prostě našedlé bahýnko. To stačí nanést v tenké vrstvě na pleť a počkat asi deset minut, až zaschne. Poté smýt a je hotovo. I ten efekt je tak nějak dle očekávání, jíl prostě udělá vždy zhruba to samé. Póry jsou menší, pleť očividně čistší a spokojená. Jen lehce sušší a je potřeba ji určitě namazat. 

S maskou jsem spokojená, ale je pravda, že za ni mám levnější a stejně účinné alternativy. Opět budu jmenovat jílové masky Loreal, které jsou prostě úžasné a stojí dvě stovky. 


Zelená varianta Cilantro & Orange Extract je taková nejhůře zařaditelná a dlouho jsem nevěděla, co s ní. Oficiálně má pleť detoxikovat a působit proti nečistotám z ovzduší. Konzistenčně je příjemná, je to takový nazelenalý lehký krém. Má velmi výraznou parfemaci, je tam koriandr a já tam cítím něco jako kadidlo. Jako, není mi to úplně nejpříjemnější. Nebo tedy tak deset minut se to dá vydržet, ale maska se má nechat působit přes noc, a to jsem tedy nezkoušela, protože s tím bych fakt neusnula. 

Masku jsem tedy tak po čtvrthodince vždy smyla. Jestli byla pleť detoxikovaná, to těžko říct. Byla taková spokojenější, lehce hydratovaná. Celkově je to příjemné, ale ten efekt není moc velký. Jasně, kdybych to nechala přes noc, třeba by to bylo lepší. Ale celkově tohle považuji za nejslabší článek a v budoucnu bych ji znovu nepotřebovala. 


Přesouváme se k tomu nejlepšímu kousku, kterým je Turmeric & Cranberry. Maska by měla rozjasňovat, a ano, vaši pleť to doslova nakopne. Už jen tou zářivě oranžovou barvou. Maska se hezky nanáší, jsou v tom zrníčka, ale není jich moc a navíc mi přijde, že mají jakoby kulaté hrany a pleť vůbec neškrábou. Co je fajn, tak maska i lehce chladí. Mám v sobě mentol. Dávejte si tedy pozor a nedávejte ji moc k očím, umí to pálit. 

Maska úplně nezasychá a po zhruba deseti minutách ji sundávám. A pleť je fakt úžasná. Opravdu jen při letmém pohledu do zrcadla vidíte, že je něco jinak. Je taková sjednocenější, zářívější,spokojená. K tomu navíc krásně jemná a i póry jsou dost možná menší. Opravdu ten efekt miluji, a vždy když jsem už uprostřed týdne hrozně unavená, tato maska minimálně mé pleti vždy dokáže dost pomoct. Možná si ji časem koupím i v plném balení, ale zatím si vystačím s miniaturami, mám jich doma v zásobě víc. 


Ta mini balení jsou prostě božská, klidně by mohli prodávat jen je. Vejde se vám to všude a na pár použít to vydrží. A můžete je hezky prostřídávat. 


Přejděme k tonikům, které jsem nějak záhadně zapomněla vyfotit zvlášť. Nebo fotky jen neuložila, to už si teď nejsem jistá. Ale ne všechny lahvičku mám ještě u sebe, tak tedy jen takto ilustračně. 

Modré bylinkové tonikum má v sobě jako jediné alkohol. Je také určeno na problematickou pleť, takže ne primárně pro mě. I proto mi vyhovuje jen takto v miniatuře, schovávám si ho na cesty. Tonikum s alkoholem používám jen, když pleť čistím anebo se mi třeba zblázní a naskáče více pupínků. Což se mi právě obvykle na cestách děje. Pro tyto účely je pro mě fajn, ale plné balení bych nevyužila.

Zelená lahvička v sobě ukrývá okurkové tonikum, které mě mile překvapilo. Voní tak dost neutrálně, vypadá nevábně, ale je úžasné. Já jsem vždy měla spadeno spíše na heřmánek, o kterém vám více povím za pár řádků. Já se vždycky zdráhala kupovat drahá tonika, protože je prostě vypotřebuji hrozně rychle a bylo mi líto peněz. Ale nedá se svítit, ten rozdíl tam prostě je. Nejenže to plní svoji klasickou funkci, dočistí poslední nečistoty a zatáhne póry, ale pleť je neskutečně jemná a prostě cítím, že jí to vyhovuje. Stojí kolem 800 Kč, což je šílené, ale časem si ho stejně pořídím. 

Heřmánek je ještě o něco známější a dokonce patří k bestsellerům. Což jsem nikdy nechápala, jako tonikum za tisícovku? Proč? Pochopila jsem hned, jak jsem vyzkoušela. Baví mě už ta vůně, která je zkrátka uklidňující. Má to v sobě přímo ty okvětní lístky, které ale tím malým otvorem ven neprojdou. Jen tedy účinkují přímo v tekutině a navíc ta lahvička vypadá fakt hezky. Na pleť to má doslova zázračné účinky. Zvládá opět s přehledem to, co má a pleť je navíc neskutečně jemná, sjednocená a především zklidněná. Heřmánek ji zkrátka svědčí. Ano, asi mě to bude bolet, až si jej budu kupovat, ale určitě ho budu potřebovat. Jen si opět vyčíhnu na nějakou akci, abych k němu rovnou nasbírala i další miniatury. 


Kiehls mě zkrátka baví, na tom se nic nemění. Většina jejich produktů mi skutečně vyhovuje a jen to dělím na to, zda ve stejné kategorii produktů dokážu najít levnější alternativu anebo mi to za ty peníze zkrátka stojí. A co miluji nejvíc, tak jejich servis. Opravdu doporučuji navštívit jejich prodejnu, i kdybyste se chtěli jen podívat. Nechápu, kde ten personál berou, ale vždy jsou na mě neskutečně příjemní, ochotní vše vysvětlit, ale zároveň vám nic na sílu netlačí. A hlavně dostanete tolik vzorečků, kolik chcete. Ty produkty jsou drahé, některé fakt neskutečně, ale beru to tak, že ten skvělý servis a to množství vzorečků už máte zkrátka předem v ceně. A když toho správně využíváte, za ty peníze to vždy stojí. 


Zkoušeli jste nějakou masku nebo tonikum od Kiehls? Jak jste byli spokojení?

6 komentářů:

  1. Tak o téhle značce slyším poprvé. Já teď používám s avokádem od Freemana a po ní bude následovat Tea tree maska :)
    RIGHT HERE RIGHT NOW

    OdpovědětVymazat
  2. Značku vyzkoušenou nemám, ale to okurkové tonikum se mi líbí, jen ta cena už moc ne. Mám ráda kosmetiku s výtažky z okurek. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  3. lia: jen malé upřesnění, calendula je měsíček, ne heřmánek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no vidíš, a já pořád žiju v domnění, že heřmánek. díky za upozornění. :-)

      Vymazat
  4. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat