pátek 13. dubna 2018

Mix recenzí Nyx

Nyx nabízí takové množství produktů, že vám je již tradičně shrnuji takto to jedné recenze. Zase se mi totiž nakupilo doma pár produktů, které jsem měla možnost vyzkoušet. Něco jsem kupovala sama a něco dostala od kamarádek. Tak se do toho pojďme pustit.  


Paletek má Nyx v portfoliu ohromné množství a pořád chrlí nové. Vizuálně jsou úžasné, ale s kvalitou mám dlouhodobě problém. Ono tedy nikdy nevíte, do čeho jdete, protože texturami to má Nyx v každé paletce jiné a některé jsou údajně dobré. Na ty jsem ale já ještě nenarazila. Jsou to už několikáté stíny, které od nich mám, ale kloudně použitelné zatím nebyly ani jedny. 


Wind paletka z Element kolekce je barevně vyvedená. Ty modré stíny sice nejsou pro mě, ale nalákala mě hlavně na tu zlatou a také různé odstíny fialové. Kdyby fungovala, rozhodně bych si s ní dokázala představit nespočet líčení. 




Jak vidíte na fotkách, tak pigmentace sama o sobě není problém. Sáhnout do toho prstem  a nanést na ruku, potud vše v pořádku. Horší je, když do toho jdete štětcem a chcete to přenést na víčko. Ona tedy ta kvalita je napříč paletkou dost nevyrovnaná, s některými stíny to jde, jiné jsou jen třpytivý prach, který nedrží. Paradoxně, ty stíny, které bych využila více, tak jsou na tom hůř. 


Když se dívám na ty fotky, tak si to ta paletka snad ani nezaslouží. Když vezmete dobré štětce, navlhčíte je a obrníte se dávkou trpělivosti, ten výsledek je dobrý. Sice vám to opadá všude kolem, takže to pak musíte uklízet a předělávat makeup, ale nosit se to dá. Ještě se to tedy lehce drolí i během dne, ale s bází to obstojně vydrží až do večera. Ruku na srdce, tu trpělivost ale v běžných dnech při ranním líčení fakt nemám. Tím spíše, když na mě v šuplíku čeká tolik jiných lepších paletek. Za mě prostě ne a když si vezmu, že cena je někde kolem 600 Kč, tak už vůbec ne. 



Konec nářků, pojďme na něco lepšího. Tvářenko-bronzer v odstínu Taupe je jeden z nejslavnějších kousků, které Nyx nabízí a nakonec dostal i mě. Ke konturování mám čím dál blíž a vpodstatě se to stalo mojí každodenní rutinou. Tento kousek mi nejdříve přišel hrozně studený. Můj tón pleti je totiž spíše do žluta. V létě jsem ho nenosila, ale v zimě se z něj vyklubal každodenní parťák. Už v něm mám pěkný důlek. 




Svými vlastnostmi je naprosto v pořádku. Je hezky pigmentovaný, na tvář chytá rovnoměrně a jde hezky rozetřít do ztracena. Drží v pohodě celý den a nedělá ani žádnou jinou neplechu. Uživatelsky je velmi příjemný, funkční a díky své studené světlé barvě využitelné pro velké množství nás bledých středoevropanek si své místo na výsluní rozhodně zaslouží. Za necelé dvě stovky, tohle je výborný kup. 


Produkty na rty Nyx obecně umí, a tak není velké překvapení, že i tato verze Velvet matte je velmi vyvedená. Mám ji tedy v trošku crazy odstínu, takže ji nevyužívám často, ale jejím vlastnostem není co vytknout. 



Rtěnka se hezky nanáší, a i přes svoji výraznou barvu chytá naprosto rovnoměrně  a pro plné krytí postačí jedna tenká vrstva. I během dne drží skvěle na svém místě. Běžné pití či menší jídlo ji absolutně nerozhází. Po větším obědě je nutné ji poupravit, ze středu rtů lehce zmizí. Kompletně ji ale dáte dolů až dvoufázovým odličovačem. 


Barevně je to divočina, je to v podsatě totožná barva jako typický růžový zvýrazňovač. Díky tomu, že barva na rtech skvěle drží a zároveň se hezky nosí - není suchá, nedrolí se, tak ji tu a tam vytáhnu. Je to takové příjemné osvěžení líčení. 


O Epic Ink Liner se také hodně mluví a jelikož mám tento typ linek ráda, musela jsem je hned zkusit. Mají přesně ten hrot sestavený s milionu malých vlásečků, což zaručuje nejen lepší aplikaci, ale měl by i déle vydržet. Jsou připodobňovány k Tattoo Liner od Kat von D. Osobně tento názor ale nesdílím. Tedy, co se týče nanášení, tak jsou si minimálně podobné. Aplikují se velmi snadno a jde s nimi vykouzlit i ta nejtenčí linka. Bohužel mi tedy během dne moc nedrží a umí se rozmazávat. To vám Kat von D neudělá. 

Co je ještě horší, tak jsem fix vyhazovala asi po pěti použitích. Okamžitě to vyschlo. :-( Tatto Liner jsem posledně měla 10 měsíců, to je o něčem jiném. Linky nejsou nejlevnější, vyjdou asi na 260 Kč a pokud mi nevydrží aspoň půl roku, tak to vážně nemá cenu a raději si připlatím. Za mě tedy spíše zklamání. 


U Nyx je to zkrátka jako na houpačce. Mají spoustu skvělých produktů, ale v té rychlosti, v jaké ty novinky chrlí, se občas něco nepovede. Za mě fakt ne jejich stínům, na ty nemám nervy a ani do budoucna je neplánuji. Naopak rtěnky a občas třeba i ty linky mají skvělé (miluji třeba ty jejich barevné). Určitě budu v jejich stojanech i nadále objevovat další líčící poklady. A časem vám dám zase vědět, co stojí za to.

Co máte od Nyx rádi vy?

11 komentářů:

  1. Od NYX mam par kuskov, ale ani jedna vec nepatri medzi moje holly grails. Ocne tiene NYX su dost tragicke a do paletky od nich by som vazne nesla.

    OdpovědětVymazat
  2. Jejich matné rtěnky jsou moc fajn, i když mi tedy celkem smrdí. Ale obecně mají u produktů na rty super výběr netradičních odstínů, a když se ještě vychytají ve slevě, tak není co řešit. Nedám dopustit i na jejich matný fixační sprej na make-up.

    OdpovědětVymazat
  3. Fantastic post!
    Kisses .
    Dilek ...

    OdpovědětVymazat
  4. Já si teď od téhle značky koupila paletku stínů, odstínově nádherná, ale jinak nestojí za psí štěknutí. Dost mně to odradilo si kupovat nějakou další jejich paletku.

    OdpovědětVymazat
  5. Zrovna na ty linky jsem koukala, aspoň ušetřím :-D

    OdpovědětVymazat
  6. Líbí se mi ty hnědé odstíny.. :) vypadá to přirozeně.. modrou na oči moc nepoužívám.RIGHT HERE RIGHT NOW

    OdpovědětVymazat
  7. Já si nedávno koupila jednu menší paletku a ta je perfektní.:) Rtěnku bych nějakou velmi ráda vyzkoušela.
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  8. Je pravda, že mám doma několik paletek stínů NYX a je to s nimi jak na houpačce.nektere jsou úžasné, jiné nic nevydrží ani nejsou pigmentovane, takže nejčastěji je nanáším navlhko nebo na rtěnku, kterou nanesu na víčko a pak na to dám stíny, které drží a navíc jsou fakt syté :)

    OdpovědětVymazat
  9. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  10. Ono je to taky tím, že člověk nanáší ty stíny štětcem, pak logicky nebude tak vysoká pigmentace jako při nanesení prstem nebo pěnovým aplikátorem. Viděla jsem nějaké video zahraniční youtuberky a tam to ukazovala, mazec, jak najednou ztratí stíny na intenzitě při nanášení štětci. :D Přijde mi, že štětce na stíny lidi vymysleli, aby si ženské musely kupovat co nejdražší stíny (takové, které jsou hodně pigmentované i při nanesení štětcem). :D

    OdpovědětVymazat
  11. Tuhle značku mám mooc ráda. Na první pohled se mi zalíbila ta paletka, ale pak si říkám, že odstínově bych jí určitě nevyužila.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat