úterý 3. dubna 2018

Březnoví oblíbenci

Jaro je tady a doufejme, že nejen v kalendáři, ale už konečně i za okny. Tohle období do mě vždy vlije novou dávku energie, která se projeví ve všech směrech. A tak jsem vám tentokrát připravila oblíbence již po měsíci, protože jsem ve své rutině přetočila téměř vše. Vytáhla jsem veselejší barvičky, lehčí textury a nebude chybět ani pravidelná dávka jídla.



Pastelově růžová, tu mám vždy spjatou s jarem, a tak jsem začala hojně využívat paletku stínů Freedom. Mám ji hrozně ráda a pořád nechápu, že kousek za dvě stovky dokáže sekundovat mnohem dražším paletkám. I na nehtech jsem se po dlouhé době vzdala šedivé a sáhla pro růžové. Essie a Kiko, to jsou moje top značky na nehty. Jen škoda, že ani jeden z nich se stále nedá sehnat u nás. Na tváře to střídám, ale hodně jsem teď přilnula k Rockateur od Benefit. Je to takový kompromis mezi ledovou růžovou a letní oranžovou, takže k tomuto období skvěle pasuje. A na rty to není žádná velká novinka, opravdu jsem si zamilovala rtěnky Clinique, které mám hned ve dvou jarní odstínech.


Po delší době jsem se vrátila také k tělovému mléku Indulona a musím i takto zpětně říct, že tato formule se jim vážně povedla. Mléko se krásně roztírá, toto měsíčkové i hezky voní a pokožka je skvěle hydratovaná. Vytáhla jsem také vůni od Dermacol. Mám ji doma asi dva roky a nikdy jsem ji moc nepoužívala, protože květinové vůně nepatří k mým nejoblíbenějším. Ale tato je vážně hezká a říkala jsem si, že je škoda ji mám pořád někde zastrčenou. A tak jsem ji dala na kraj poličky a tu a tam ji použiji. Je výrazná, opravdu jiná, než vůně, které běžně používám, ale líbí se mi. Je to zase změna.


Jak jsem slíbila posledně, pustila jsem se více do focení jídla, které vás tolik baví. I tady došlo k odlehčení. Mám to tak vždy každé jaro, že mám potřebu po zimě jíst trochu lépe a zdravěji. Ale samozřejmě vše s rozumem, nemám ráda žádnou hysterii a vyčleňování se do nějakého moderního dietního stylu. Na čokoládu a jiné neřesti také občas přijde.




Vždycky, když jsem se snažila jíst trochu lépe, tak jsem se nutila do slaných odpoledních svačin. Protože by to tak prostě mělo být, tím spíše, když už začínám sladkou snídaní. Ale pak jsem se kolikrát přistihla, že ten salát odpoledne fakt nedávám a často to končilo tím, že jsem ho sice ke svačina spořádala, ale kompenzovala jsem to večer něčím sladkým. A tak jsem se na to letos vykašlala, proště mi to není vlastní a spíše jsem se zaměřila na zdravější sladké verze svačin.

Tohle jsem měla za poslední měsíc asi čtyřikrát. Mango s burákovým máslem a ještě kopou oříšků. Je to skvělé a zasytí to. 


Tohle byl takový pokus, ale už jsem to taky měla dvakrát. Chia semínka v mandlovém mléce s kapkou javorového sirupu a malinami. Je to boží. 


Celkově jsem si březen užila a po těch nepěkných měsícíh jsem konečně měla pocit, že se vše vrací do normálu. Věřím, že jste to postřehli i běžným režimem na blogu a nezapomínejte sledovat i můj Instagram (stannah.navlastnikuzi), kde jsem v poslední době čím dál častěji.

Jak jste si březen užili vy? Také už na vás jde jarní nálada?

11 komentářů:

  1. Z kosmetiky už krásně dýchá jaro, nádhera. A z jídla mě zaujalo poslední mandlové mléko, to vypadá božsky. Obdivuji, jak řešíš i svačiny apod, moje stravování je šílené.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já vždycky říkám, že jsem jako malé dítě, potřebuji jíst pořád, tři hodiny pauza, to je moje maximum :-) takže jsem hodně i na svačinky.

      Vymazat
  2. Odstíny laků na nehty se mi hrozně líbí :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  3. Na tvářenky od Benefitu se taky dlouho dívám :)

    OdpovědětVymazat
  4. Paletka vypadá moc hezky. Indulona je klasika, která nikdy nezklame. A to mango s arašídovým máslem? Wow. Tahle kombinace by mě v životě nenapadla.. :) mňam.

    OdpovědětVymazat
  5. Z těch fotek jídla jsem dostala hlad:-D Paletku od Freedom jsem jeden čas hodně používala, fakt mně bavila, ale už mi dlouho jen tak leží v šuplíku.

    OdpovědětVymazat
  6. To jídlo vypadá moc hezky, děláš mi chutě :D
    V3ronika life

    OdpovědětVymazat
  7. Já ty Benefití tvářenky budu muset taky vyzkoušet. Všichni si je chválí, a mají tak krásný obaly...! <3

    OdpovědětVymazat
  8. Vše vypadá skvěle :) líbí se mi ta paletka

    OdpovědětVymazat
  9. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat