středa 4. října 2017

Tvářenky Benefit

Tvářenky od Benefitu jsou prostě legenda a i u mě patří k velkým oblíbencům. Za tu nejlepší z nejlepších stále považuji Hervanu, ale mám ráda i ty další. Na jaře se strhlo velké šílenství ohledně limitované paletky, kde najdete hned pět kousků. Paletku už sice neseženete, ale jednotlivé tvářenky jdou koupit samostatně a myslím si, že příští rok se zase nějaká ta limitka objeví, a třeba i s nějakou novinkou.



Původně jsem si paletku ani pořizovat nechtěla. Hoolu a Dandelion jsem doma měla a na mém wishlistu byla pouze Galifornia. Ale pak mě kamarádka strhla a ono se to opravdu vyplatí. Jedna tvářenka samostatně stojí kolem 1 100 Kč, zatímco tato paleta pěti tvářenek v plném balení vyšla asi na 1 500 Kč a možná nějaké drobné. A to je prostě super, tím spíš když víte, že celý obsah využijete. Dandelion už jsem stejně měla stařičký a vymletý na pánvičku, tak šel do důchodu a Hoolu jsem poslala o dům dál. 


Největším lákadlem paletky byly nová Hoola Lite. Na tu jsem se hodně těšila, ale upřimně, nesplnila moje očekávání. Je to hrozně divný pudr. V paletce to působí světle, až si tím chcete zapudrovat celý obličej, ale když to dáte na pleť, má to hrozně teplý až oranžový podtón. A textura je taková divně suchá a prášivá, takže se s tím i hůře pracuje a ve finále s tím na obličeji nejsem spokojená. Hodně lidí z toho bylo nadšených, ale za mě se tohle fakt nepovedlo a pokud bych si měla vybrat, raději sáhnu po klasické Hoole. Je sice tmavší, ale sedí mi podtón a jde dobře zapracovat do ztracena. 



Dandelion pak pro mě není žádná novinka. Měla jsem ji v takové pidi paletce, kde tvářenka měla 3 gramy a spotřebovala jsem ji téměř celou. Mám ten odstín ráda a díky své nenápadnosti je to skvělá volba, když se mi zrovna udělají pupínky tam, kam má přijít tvářenka. Tohle je aspoň zbytečně nezvýrazní.


Hvězdou celé paletky je nová Galifornia. Ta se mi hodně líbila a chtěla jsem ji ve své sbírce. Barevně je na tváři opravdu perfektní. Taková decentně oranžová, ale s růžovým nádechem. Jen mě trošku štve ta textura. Tvářenka je hodně zapečená a ještě si mi na tom reliéfu udělala taková krustička, takže v tom vždycky musím rejdit štětcem jako blázen, abych něco nabrala. Asi to budu muset seškrábnout, i když mi při té představě srdce krvácí, že budu muset sundat tu nádheru. 

Jinak Galifornia a Rockateur mají na sobě pro efekt třpytivou vrstvičku, ale je to opravdu jen na první dojem. Můžete to dobře vidět na fotkách níže. Na první je nová netknutá paletka a u té druhé jsem obě tvářenky pouze letmo přejela štětcem a bylo to fuč. 



Zbývá nám ještě Rocateur a za mě je to asi největší překvapení paletky. Nikdy jsem po té tvářence netoužila a i v paletce jsem ji brala jako doplněk k těm ostatním. Ale nakonec se z ní stal nejoblíbenější kousek. Je skvěle neutrální a hodí se ke všemu. Pro mě fakt překvapení a nosím ji opravdu často.


Aspoň jedna ukázna na obličeji, i když mně to focení tvářenek fakt nejde. Na fotce mám klasickou Hoolu a Galifornii.


Co se týče konzistencí. Tak Hoola a Dandelion jsou na tom podobně, lehce práší, ale nanáší se skvěle. Hoola Lite, jak už jsem psala, tak je taková divně křídová a práší ještě víc, a tu fakt v lásce moc nemám. Galifornia a Rockateur jsou zase hodně slisované, nepráší vůbec, ale musíte v nich pořádně zarejdit. Podobně to má třeba i Hervana. 

A ještě tedy, všechny tvářenky (bronzery ne) nádherně voní. Je to taková příjemně nasládlá vůně, která je jednoduše typická pro Benefit tvářenky. Mám ji moc ráda a vždycky ve mně vyvolá to štěstí, když jsem si kupovala Hervanu, což byl jeden z mých prvních high end kousků. 

Ohledně výdrže, tak tam chtě nechtě musím říct, že je o něco slabší. Drží fakt hezky, ale ke konci dne to prostě zeslábne, úplně všechny odstíny. Běžný pracovní den to dá, ale když vím, že den bude dlouhý a potřebuji super tvářenku i večer, sahám po jiných kouscích. 



I tak si stojím za tím, že tvářenky Benefit jsou legenda a aspoň nějakou doma mít je povinnost každého beauty maniaka. Já mám aktuálně všechny, které mi sedí. Chybí mi už jen Dallas, Sugarbomb a Coralista, které jsou stejně spíše na tmavší typy. A poté tedy nový rozjasňovač Dandelion Twinkle, na který už si brousím zuby. 

Co vy a tvářenky Benefit. Máte nějakou doma?

7 komentářů:

  1. Benefit má spoustu pěkných věcí, hlavně teda ty tvářenky. Kolikrát jsem si řěkla, že si pořídím Hoola a nakonec si ji stejně nekoupila protože mi je prostě líto dát za ní tolik peněz i když ve výsledku člověk utratí daleko více peněz za jiné ptákoviny..

    OdpovědětVymazat
  2. Tie sú DOKONALÉ! <3 Najviac sa mi zapáčila California, vyzerá ako skutočné umelecké dielo :)

    OdpovědětVymazat
  3. Paletka samotná je nádherná a jmenovitě se mi nejvíc líbí Galifornia, i ten její reliéf je skvostný:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Taky jsem po téhle paletce toužila, ale než jsem se vzpamatovala, tak byla všude vyprodaná :D Já mám doma miniaturu Hooly, kterou už mám pěkně vydlabanou a miluji ji a nově také miniaturku Galifornie, kterou jsem si rovněž moc oblíbila. Navíc tím, že je to miniatura, tak na sobě nemá ten zapečený reliéf o kterém mluvíš, což může být na jednu stranu výhoda :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já žádnou od Benefitu nemám, ale ráda bych si nějakou pořídila, tato paletka vypadá hodně dobře. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ja som veľmi túžila mať doma Dandelion a Rockateur. Potom sa na trhu objavila Galifornia a povedala som si, že tú určite potrebujem. Takže táto paletka pre mňa bola úplne najlepšou možnou voľbou. Dlhšie som ju nevedela u nás zohnať, minule som ju ale objavila na notino a dnes mi akurát dorazila domov :)

    OdpovědětVymazat
  7. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat