pátek 6. října 2017

Makeupy, o kterých se mluví

V posledních měsících jste o nich určitě museli slyšet ze všech stran. Na makeupovou scénu vtrhlo pár nováčků, které chtěli všichni vyzkoušet. Uvízli také v mé síti, jen tedy ani jeden z nich není moc vhodný na léto, a proto mi testování trvalo tak dlouho. A o čem tedy bude dnes řeč? O Noblesse od Dermacol, HD Liquid Coverage od Catrice a Fit Me od Maybelline.


Pro mě asi největší překážkou je žádné nebo nízké SPF. Ne každý na to hledí, ale já mám nejraději, když má makeup vysoké SPF, v létě dvojnásob. Catrice a Maybelline nemají žádné, Dermacol aspoň desítku.

Co ale zase musím pochválit, tak u všech se našel odstín pro mě, což je fakt zázrak. Já to mám obvykle problematické, protože často nejsvětlejší odstíny mají růžový podtón a ty další v pořadí už jsou zase tmavé. Ale tady  ve všech třech případech šel najít kompromis.


Nejdéle testuji právě tekutý Dermacol. Mám ho v odstínu Nude, což je druhý kousek v řadě, celkem jsou v nabídce čtyři. To balení bude platit i pro kousek níže, ale prostě kapátko je sice cool, ale to patří k séru, olejům nebo něčemu, čeho potřebujete dvě kapky. U makeupu na celý obličej je to scestné. Rozčiluje mě to pokaždé, když ho chci použít. Potřebujete nejmíň tři plná kapátka a kolikrát se fakt naštvu a naliju si to na hřbet ruky rovnou z lahvičky.


Zpátky k samotnému makeupu. Ohlasy jsou na něj hodně rozpačité a takový pocit z něj mám i já. Nejdříve jsem ho chtěla vyhodit po prvním zkoušení, pak se to naštěstí zlepšilo, ale dobrý makeup to není. 

Je hrozně tekutý a hlavně silikonový. Zkoušela jsem ho nejdříve nanášet prsty, ale to vůbec nešlo. Nejvíce se mi odsvědčil hodně huňatý široký štětec a je potřeba makeup do pleti doslova zatlačit. Což tedy není sranda, protože je tekutina hrozně kluzká a před štětcem doslova utíká. Po skončení boje to ale vypadá docela dobře.

Krytí je slabší, ale nepovažuji za problém, mám ráda lehké textury i na úkor kryvosti. Pleť je taková hezky sjednocená, matnější, ten efekt je pěkný. Problém je, že to vůbec nedrží. Za pár hodin se extrémně lesknu a makeup se různě sráží, s mastnějších míst úplně mizí a večer tam nemám skoro nic. 

Problém podle mě bude, že v tom bude něco na způsob té jejich silikonové báze a já mám s bázemi obecně problém, že mi na nich makeup nedrží a sjíždí dolů. Tak tady to mám rovnou v tom makeupu.

Za mě tedy ne. Sice si ho doma schovávám, že ho po víkendech nějak dodělám, ale ještě uvidím. Cena je přes 400 Kč. 


Kolem Catrice se strhla doslova hysterie, a tak i mě přirozeně zajímalo, jaký makeup bude. Mám ho v nejsvětlejším odstínu 010 Light Beige, dostupné jsou celkem tři. Je to fakt zázrak, ale barevně mi perfektně sedí, dokonce ze všech dnešních tří kousků nejvíc. 

Co se balení týče, tak platí to samé jako výše od Dermacolu, je to stupidní! Ale makeup samotný je tedy pecka. 


Velmi dobře se nanáší a fanstasticky kryje, zároveň je však na pleti velmi lehký. Je to parádní kompromis. Já moc nemám ráda těžké makeupy, tak raději slevuji z kryvosti, ale tohle má v sobě obojí. Efekt na pleti je takový matnější a hlavně dobře drží po celý den. Sice ho párkrát přepudruji, ale to dělám běžně. Jinak drží, nesráží se ani nedělá jinou neplechu. Teď přes léto jsem ho moc nepoužívala, to mám fakt radši lehčí věci a navíc s SPF, ale něco mi říká, že to bude můj velký zimní oblíbenec. Cena je necelých 200 Kč.


Na závěr ještě matná verze Fit me od Maybelline. Dostala jsem odstín 110, což by měl být druhý kousek v řadě z asi pěti nebo šesti variant a světe div se, je moc světlý. Opravdu je to tak o půl odstínu světlejší, než bych potřebovala. Ale na pleti ještě trošku zoxiduje, takže nositelný je. 

Balení v tubě mi vyhovuje, hned po pumpičce je moje nejoblíbenější. Konzistenčně je hutnější, ale štětcem se nanáší dobře. 

Tento makeup už je pro mě trošku hutnější a nemám na něj náladu úplně každý den. Kryje tedy opět velmi dobře, řekla bych, že srovnatelně s Catrice, ale už to jde ruku v ruce s tou texturou. Většině lidí by to tedy přišlo úplně normální, ale já mám ty hranice položeny trošku níže a fakt mám radši lehčí textury. 


Makeup po nanesení vypadá hodně dobře, pleť je matná. Bohužel během dne trošku zlobí. V teplejších dnech se doslova roztékal, v těch chladnějších to bylo lepší. Ale k večeru se umí prostě "rozpadnout" a udělat lehké mapy. Není to nic hrozného a většinou je to fakt třeba po osmi hodinách, ale pokud mě čeká náročný dlouhý den, sáhnu raději po něčem jiném. Stojí kolem 200 Kč. 

Tady ještě srovnání mých odstínů. Nejvíce mi sedí právě Catrice. Dermacol je lehce studenější a Maybelline očividně trošku světlejší.


Za mě rozhodně vede Catrice, kde tu hysterii plně chápu. Je perfektní v tom, že je neskutečně lehký, ale zároveň dobře krycí. Stejně tak dobře drží. Asi i chápu, proč mají všichni rádi Maybelline, protože ve své podstatě není špatný. Úplně v klidu ho vypotřebuji, ale znovu si ho asi pořizovat nebudu. A Dermacol se podle mě opět a zase nepovedl. Je smutné, že značka, která má image založenou především na perfektních makeupech, sype v poslední době jeden fail za druhým. Jsou lidí, kteří ho mají rádi, ale většina ho odsoudila, a ani já s ním spokojená nejsem. 

*Všechny makeupy jsem k recenzi dostala od PR zastoupení jednotlivých značek.

Který z těchto makeupů máte vyzkoušený a který vám nejvíce sedí?

21 komentářů:

  1. Fantastic post!
    Kisses :)
    Soslu Badem by Dilek

    OdpovědětVymazat
  2. Zkoušela jsem všechny tři, Dermacol jsem dala mamce, Maybelline jsem používala v létě a teď používám Catrice nejvíc :).

    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  3. Je fakt, že sehnat správný odstín je kumšt. Já používám nejraději BB krémy nebo lehké tónovací krémy, kde na odstínu až tak nezáleží :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
  4. Mě docela odrazují ta kapátka, radši mám pumpičky.

    OdpovědětVymazat
  5. Za sebe říkám Catrice, popravdě jsem nečekala, že by make-up za nějaké dvě stovky mohl být až tak skvělý:-) Maybelline mám koupený, ale taky trochu bojuji s odstínem, ještě mám nachytaný bronz z léta, tak je na mně moc světlý a s používám čekám, až trochu vyblednu:-D

    OdpovědětVymazat
  6. Nejvíc mě láká právě Maybelline, ale čekám s koupí až trochu vyblednu na zimu, ať vyberu správný odstín. Teď mám ještě rozdělané "letní" makeupy, tak toho nechci mít otevřeno zbytečně moc. :)
    Katarina

    OdpovědětVymazat
  7. Osobně nemám vyzkoušený žádný, ale strašně se těším až někdy zkusím ten od Catrice. Ne každý ho sice chválí, ale mě moc láká :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  8. A já mám paradoxně ten od Dermacol ráda :D Překvapila jsi mě s informací "tři plná kapátka". Já teda nevím, myslím si, že nepoužívám makeupu úplně málo a bohatě si vystačím s jedním kapátkem na celý obličej. Celkově na mě ten makeup vypadá moc hezky a zatím ho mám radši než jeho kolegu od Catrice, který má tendenci na mé pleti vytvářet efekt masky. Holt co člověk, to názor :)

    OdpovědětVymazat
  9. Kapátka mi celkem vadí, ale mohla bych zas někdy vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat
  10. Catrice mám a používam ho od leta, úplne celý deň nevydrží to by som nepovedala, ale viem to prežiť. Kryje fakt krásne, robí pleť takou dokonalou a aj na môj ružový podtón pleti prekvapivo sedí. Ja mám zase s tými odtieňmi opačný problém, všetko je zvyčajne strašne žlté takže nechápem kde je problém. Slečne so žltým podtónom nevedia kúpiť make-up, ja s ružovým tiež nie takže neviem. Jedine Dermacol robí také ružovkasté odtiene a občas Rimmel.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S těmi odstíny je fakt kříž, také to tak slýchám, že si správný makeup nemůžou sehnat ani ty se žlutým ani s růžovým podtónem. ona když každá značka má u nás čtyři odstíny, tak je fakt těžké uspokojit všechny.

      Vymazat
  11. Mám to úplně stějně - když už nějaký make-up nebo BB krém mám, preferuju pumpičku. Přijde mi nejlogičtější. Obsah je chráněný a dostanu ho ven jednou rukou.

    Ani jeden make-up jsem nezkoušela (a nějak to nemám v plánu), ale od Catrice mám velice oblíbený tekutý korektor. Je hodně krycí a na uvedení do stavu "neděsím kolemjdoucí" po probdělné noci je geniální :-)

    Bebe

    OdpovědětVymazat
  12. Dermacol mě neláká, ale za to Catrice bych ráda vyzkoušela. Maybelline jsem měla normální verzi ve skleněné lahvičce a ten byl fakt dobrý. :)

    OdpovědětVymazat
  13. Zaujímavý článok. Tieto mejkapy poznám, skúšala som z nich ten od Dermacolu a bola som spokojná :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  14. Skúšala som Catrice a Maybelline. Catrice je jednoznačne jeden z top makeupov a Maybelline zas jeden z najmenej podarených, čo som kedy vyskúšala... :/

    OdpovědětVymazat
  15. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  16. Thanks for the tips and advice! I always love checking out your blog, keep up the posts! Thanks for the share.
    Margot

    OdpovědětVymazat
  17. Ten Catrice mě hodně zaujal. Budu muset ještě vyčíst, jak se chová na sušší pleti, mám takový sušší místečka, kde to občas nevypadá moc hezky.

    OdpovědětVymazat