pondělí 30. října 2017

Kosmetická statistika (říjen)

Říjen se nám nachýlil ke svému konci a je opět čas to celé zkalkulovat. Musím říct, že říjen šlapal dle plánu. Novinek nebylo zase tolik, ale na druhé straně jsem vyklízela svůj šuplíček s dekorativkou, a tak nám čísla vyšla opravdu pěkně. 30 novinek versus 49 vyhozených kousků. Jo, být to tak každý měsíc, hned bych měla doma víc místa. :-)

Novinky

Říjen byl po všech směrech takový neutrální. Už utichl ten poprázdninový boom novinek, ale zároveň do Vánoc bylo ještě daleko. Kupovala jsem si vesměs nezbytnosti, radost jsem si udělal snad jen krémem od Kiehls. A poté samozřejmě přišlo pár novinek od firem. Celkově jsem ale ráda, že na hromádce není moc velkých lahviček se sprcháčí či tělovými mléky. Těch mám doma hrozně moc a nemám je kam dávat.


Tuto testovací hromádku jsem dostala od ladybio.cz. Značka Akamuti u mě zatím vede, másličko na ruce i květová voda jsou skvělé. S pleťovou péči Balm Balm zatím trošku bojuji, ale ještě tomu dávám čas a více se dozvíte v celkové recenzi.


Tohle je takový mix, který jsem dostala. Nové soli do koupele tetesept. Ty si nechám na Vánoce, kdy je u rodičů vyzkouším. Poté mi přišel celý balíček s kosmetikou Femfresh. Sama jsem si nechala ubrousky a na zbytek se brzy můžete těšit v soutěžit. A nakonec mě oslovilo moc milé zastoupení značky Alcina. Četli u mě na blogu, že toužím po jejich novém toniku, a tak mi ho poslali na vyzkoušení. Palec nahoru!


Dostala jsem také kupu nové dekorativky, kterou jsem ale hned třídila, protože toho bylo fakt hodně, a to jak od Maybelline, tak Dermacol i Essence. Nejvíce se těším na testování tekutých rtěnek. 


Takové náhodné nákupy - Alpu používám na odmaštění nehtů před lakováním a poté se mi nikde nepodařilo sehnat ve slevě moje oblíbené pásky Nivea, a tak jsem zatím vzala za vděk levnější alternativou. Ale spokojená nejsem. A poté jsme s Adri udělali výměnou akci a dostala jsem od ní šampony Yves Rocher. 
¨

Krémík Manufaktura jsem dostala, v Yves Rocher jsem brala jen klasiku v podobě odličovače a opět krém byl jako dárek. A nakonec Kiehls měl 20 % slevu, což se neděje často, a tak jsem toho musela využít a brala jsem pleťový krém.  


Slevové šílenství v Rossmannu se mi bohužel (nebo bohudík) trefilo do nejhoršího pracovního týdne ever, a tak jsem byla vůbec ráda, že jsem se tam na pár minut otočila. Neměla jsem ale chuť ani čas ty stojany moc probírat, a tak jsem brala do zásoby jen mé svaté grály - makeup Astor a gel na obočí Loreal a poté na zkoušku bázi pod stíny od Rimmel. 

Spotřebováno

Číselně to vyšlo nádherně, ale také mi tady chybí nějaké fakt velké lahvičky. Z těch klasických věcí tady  toho moc není. Hodně jsem se soustředila na miniaturky a největší čísla poté udělala čistka v dekorativce. V poslední době jsem z toho svého šuplíčku byla taková nešťastná a nic mě nebavilo, a to je vždy znamení, že se musí uklidit. Staré a nepoužívané věci pryč a zároveň člověk znovu objeví zahrabané poklady. 


1) Sprchový gel Yves Rocher - Moje oblíbená klasika, ráda si časem koupím další.

2) Odličovač očí Yves Rocher - Stálice.

3) Deodorant La Rive - Docela překvapení. Na to, že je to no name značka, tak to docela dobře fungovalo.

4) Suchý šampon Batiste - Nesdílím tu všeobecnou hysterii kolem této značky, ale zrovna tato zabarvená verze používat šla. 


5) Tonikum Ziaja - Je to jedno z mých nejoblíbenějších a ráda se k němu časem vrátím.

6) Sprchová pěna Rituals - Královna mezi sprchovými pěnami, tato navíc ve skvělé vůni. Jen škoda, že to vydrželo asi na pět použití.

7) Krém Indulona - Tohle voní jako modrá klasika, což já nemám ráda. Ve finále jsem to domazávala na nohy, abych se toho zbavila.

8) Alpa - Na vaše doporučení jsem si ji koupila na odmašťování nehtů před lakováním a skutečně to dobře funguje. Za dvacet korun, neber to. 


9) Tělové máslo Kiehls - Byl to jen vzorek na jedno namazání, ale je to tedy perfektní. Geniální vůně a celkově příjemný pocit na pokožce. Jen škoda, že plné balení stojí asi tisícovku.

10) Pleťový krém Kiehls - Moc příjemný, lehoučký, ale zároveň dobře hydratační. Jen mě asi nepřesvědčil, abych si ho asi za 1 600 Kč koupila. 

11) Tělové mléko treaclemoon - Já tyto mini lahvičky používám jako krémy na ruce a mám je vždy v práci na poličce. Tato mandarinková varianta ale byla nic moc. Opravdu špatně hydratovala. 

12) Antibakteriální gel Bath and Body Works - Já ho má vždycky v kabelce, proto ke konci dopadne chudák takhle.:-) Ale je to nejlepší gel na ruce a jiné už nepoužívám.

13) Balzám na rty Clarins - Opravdu dobrý. Asi bych ho neoznačila za nejlepší jako jiní, ale rozhodně na něj budu vzpomínat v dobrém.

14) Tělové mléko Eco - Vzala jsem ho v nějakém hotelu a na cestování fajn. Takové neutrální mléko.

15) Hydratační mist Kiehls - Příjemná vodička, ale nic zázračného to neumí. Používala jsem jej ráda, ale znovu ho nepotřebuji.


16) BB krém Skin79 - Chtěla jsem ho po letech znovu zkusit, a ano pořád je dobrý. Musím si na léto koupit zase nové zásoby.

17) Krém na ruce Loccitane - Stejný jako všechny ostatní. Je roztomilý, hezky voní, ale nehydratuje.

18) 19) Tonikum a odličovač Balm Balm - Trošku mě chlapíci zlobili, ale víc si nechám do samostatné recenze.

20) Pleťový krém Sephora - Příjemně mě překvapil. Sama bych péči od privátní značky nekupovala, ale krém byl fakt super. Krásně lehký, ale zároveň uspokojivě hydratační. Používala jsem ho ráno i večer a obstál skvěle.


21) Paletka Maybelline - Tohle bych označila za blbost roku. Je to hrozně velké a ve finále jsou tam jen tři rtěnky. To vedle jsou prosím konturky. Aspoň to tvrdí výrobce, ale konzistenčně je to všechno stejné. Je to úplně nanic a vrcholně nepraktické. Prostě ne.

22) Odličovací ubrousky Nivea - Na cestách je mám nejraději, za mě ano.

23) 24) Plátynkové masky The Face Shop - Moje velké testování pokračuje. Tato značka je ale nic moc. Masky smrdí, lepí a výsledek průměrný.


25) Lak Essence - Nejlepší top coat na světě, hned ho střídalo nové balení.

26) Pudr Avon - To je takový smutný příběh. Nejdřív jsem ho milovala, pak mi přišlo, že pleť zase tak hezky nezmatní a nakonec se ukázalo, že to byl právě on, kdo mi v létě ničil pleť a já pořád nevěděla, co za tím stojí. Proto ho vyhazuji.

27) Paletka Sephora - Tato roztomilost se se mnou něco nacestovala. Velké je to jako dlaň a ukrývalo to v sobě čtyři stíny, dva lesky a tvářenku. Už je to ale vesměs spotřebované, a tak je čas se rozloučit.

28) Makeup Astor - Řečeno mnohokrát, můj nejoblíbenější makeup vůbec a tohle třetí spotřebované balení mluví za vše.


29) 30) 31) Oční stíny Loreal - Kde jsou ty časy, kdy je všichni milovali. Už dávno zmizeli z našich drogerií a s těžkým srdcem se s nimi musím rozloučit i já. Ty stíny jsem kupovala ještě předtím než jsem zakládala blog a táhne jim již na šest let, a to prostě na oči dávat nechci.

32) Oční stíny Essence - Docela jsem tuto kombinaci měla ráda, ale nepoužila jsem je víc jak rok. 

33) 34) Tužky na oči Sephora - Moc jsem je nepoužívala a za necelé dva roky vyschly na troud.

35) Tužka Avon - Tu jsem naopak milovala, ale taky už má asi čtyři roky a nemaluje tak jak má.

36) Linky NYX - Tohle je asi jediná modrá, která mým očím sluší. Měla jsem je moc ráda, ale také už vyschly. Určitě si je ale chci pořídit znovu.

37) Gel na obočí Loreal - Můj velký oblíbenec, rovnou ho střídalo nové balení.


38 - 49) Pozdrav z rtěnkového nebe. Nedalo se nic dělat, ale všem těmto kousků je tak tři až pět let, a to na rty opravdu nechcete. Musela jsem se ale rozloučit s mnoha milovanými kousky. Třeba hned ten první kousek je Catrice rtěnka, kterou jsem kupovala ve výprodeji za pět korun, a jak skvěle sloužila. Nebo taková ikonická Coral tonic od Maybelline, Colour Elixir od stejné značky, které nikdy nedoputovaly do našich drogerií a také butter gloss od Nyxu. Ty určitě potřebuji nějaké nové. 

A v listopadu budeme odpočívat, na obou frontách. Ještě tedy plánuji uklízet v lacích na nehty, ale to už by nemělo být tak divoké. A jinak budeme šetřit a připravovat se na tradičně bohatý prosinec.

Co vy a uklízení v dekorativce. Hlídáte si datum spotřeby nebo je vám líto se toho zbavovat?

13 komentářů:

  1. Ja datum spotreby vobec neriesim. Pokial to nezmeni vonu a konzistenciu (alebo pokial na to nemam alergicku reakciu), tak to veselo pouzivam dalej. Mam ceruzku na oci staru vyse 10 rokov a stale je uplne v pohode. Maskaru pouzivam rok a no problem. Datum spotreby je podla mna len marketingovy tah, aby ludia vyhadzovali veci, ktore su stale OK a kupovali nove.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Som rada, ze so mnou niekto suhlasi 😊 Bala som sa, ze ma tu ukamenuju 😂

      Vymazat
    2. Určitě to tak taky mám. Většina těch vyhozených věcí je daleko starší než co říká číslo na obale. taky čekám na divnou vůni, konzistenci a někdy se to ve mně obecně zlomí a já prostě nemám chuť ten produkt používat, protože mi leží v šuplíku fakt roky. je to individuální.

      Vymazat
  2. Budu muset už konecne udělat nějaký nákup v Yves Rocher. :) Já teda datum spotřeby neřeším, vyhazuji věci až to buď divně smrdí, nebo to změnilo konzistenci. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Akamuti je skvělá značka a sama ji začínám stále více na vlastní kůži prozkoumávat :-) v Yves Rocher zbožňuji sprchové gely, hlavně ten kokosový a kávový!
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
  4. U mně byl říjen ve znamení zběsilých nákupů dekorativky a mohl za to Rossmann a jeho slevy:-D Datum spotřeby nijak neřeším, co mám zkušenost, tak většina produktů vydrží i déle, pro mně je zásadní to, aby produkt neměnil vůni, konzistenci atd, to už je pak nefalšovaná známka toho, že s produktem něco není v pořádku.

    OdpovědětVymazat
  5. Alpu jsem také tento měsíc spotřebovala na pupínky :-D

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  6. Já už budu muset tu kosmetiku taky probrat :D Už to není kam dávat a někomu by to mohlo takhle před Vánoci udělat radost :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já měla říjen opravdu extrémní hlavně díky nákupům v Rossmannu. 82 nových kousků a spotřebováno 34 kusů. Takže mě čeká velká čistka dekorativní kosmetiky a musím spotřebovávat aspoň za 3 lidi :D Fakt jsem ráda, že jsem si tuhle statistiku podle tvého vzoru zavedla! Mám ráda přehled a tohle je fakt perfektní! Aspoň vidím co používám opakovaně a ráda, co byl přešlap (a nekoupím to už znovu, což se mi dřív občas stávalo) a co třeba bylo úplné bezmyšlenkovité utrácení (ehm, nákupy v Rossmannu)

    Datum spotřeby neřeším. Pokud daná věc nezměnila parfemaci, konzistenci, barvu, pigmentaci, nedrží, nepracuje se mi s ní dobře nebo pozoruji jiné nedostatky, tak vyhazuju, ale nebudu kosmetiku vyhazovat jen proto, že bych podle výrobců měla. Podle mě se tím spíš výrobci jistí. Chtějí, aby lidé neustále kupovali novou kosmetiku a utráceli tak další a další peníze. A taky proto kdyby se někomu objevila nějaká vyrážka, případně horší věci ze starší kosmetiky, tak aby po nich nechtěli třeba nějaké odškodné apod. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat