středa 27. září 2017

Mix recenzí mono očních stínů

Dnes si dáme pro mě takový netradiční mix. Obecně totiž mono stíny moc nemusím a z mé sbírky se také začínají výrazně vytrácet. Jsem prostě paletková. Občas to ale nejde a i jeden malinký stín mi uhrane natolik, že u mě najde využití. Takže pojďme hned na tři kousky, které ráda používám a které jste ještě v recenzích neviděli. 


Začneme magnetickým stínem Kiko, který je z aktuální podzimní limitky. Takže pokud ještě někdo z vás v blízké budoucnosti pojede do zahraničí, ještě máte šanci ho ulovit.

Já jsem jej chtěla vyzkoušet hned jak jsem ho viděla a hezky mi k tomu nahrávala nedávná cesta do Berlína. Sekla jsem se jen u odstínů. Já jsem chtěla něco hodně využitelného do hněda či šeda, ale to zrovna nebylo v nabídce. A tak se mnou domů putoval tento fialový krasavec. Oficiálně je to tedy odstín číslo 01 a měl by být ,,taupe", ale ta fialová je v tom jasně čitelná.



Kalíšek je výjimečný v tom, že uvnitř najdete pigment, který drží pohromadě magnet. Jak to funguje, to sama nechápu, ale je to perfektní. Kromě toho, že se to fantasticky nanáší, tak vám navždy zůstane ten hezký reliéf. Na dotek je to jako plyš a byť prstem nebo štětcem to lehce poodhrnete, za chvíli se to samo přerovná a vypadá to jako nové. Nevěříte? Tak vězte že na fotce není nový netknutý produkt, ale už do něj bylo minimálně jednou sáhnuto. 



Nanáší se opravdu dobře, chytá rovnoměrně a je super pigmentovaný. Jen už člověk musí přemýšlet jak a s čím ho zkombinuje, sám o sobě je hodně výrazný. Výdrž je dobrá, ale je pravda, že ke konci dne trošku bledne, a to i v kombinaci z bází. 

I tak si myslím, že se takovou raritku vyplatí ve sbírce mít. Sice mě ta sranda stále 12 eur, ale stejně nelituji.

Na fotce je v kombinaci s růžovým stínem High ze Smoky paletky Urban Decay. S levnějšími stíny to bohužel moc kombinovat nejde, protože neudrží krok s intenzitou.


Přesuňme se do přírodních vod ke stínu od Couleur Caramel. Tento stín mám doma hodně dlouho, dobře přes rok, ale k recenzi jsem se nějak nemohla dokopat. On má chudák jediný problém, a to ten, že na oku vypadá téměř totožně jako můj oblíbený stín Loreal Infaillible, a tak na něj často zapomínám. Ale je to škoda, protože bourá všechny mýty o přírodních nefunkčních stínech.




To balení má fakt zábavné. Je to taková papírová kapsička na gumičku. Je to perfektně skladné a zase trošku něco jiného. Navíc, kdo si mono stíny přehazuje do vlastních paletek, tady to má velmi jednoduché. Stín jde snadno vyndat. 

Odstín má pouze číslo 153 a je to jedna z mých nejoblíbenějších barev na oči - hnědo zlatá. Hází krásné odlesky, takže je nositelná sama o sobě. Já ji využívám ve dny, kdy chci jen něco jednoduchého a nenápadného. Jen občas přidám ještě linku.



Překvapivě dobrá je textura. Byť je to doslova slisovaný pigment a na štětec naberete takové kousíčky, tak na oko to chytá velmi dobře a rovnoměrně. Jen to tedy trošku opadává. Ještě o něco víc jsem překvapená z výdrže, kde u mě všechny přírodní stíny dříve pohořely. Tento kousek s bází drží perfektně celý den. Až mě fakt trošku štve, že ho nosím tak málo. Musím se polepšit.


Na závěr ještě malá krabička od Lollipops, která v sobě vlastně ukrývá praktické duo. Stíny jsem dostala od kamarádky s tím, že ona je nevyužije, takže bohužel nevím, kde značku sehnat. Údajně dříve byla u nás ve Fann či Maronnaud, ale dnes to bude nutné dohledat spíše někde na netu. A je to škoda, protože je to opět pecka.



Ta krabička je hrozně roztomilá. Je úplně miniaturní, podle mě to nejsou na délku ani tři cenťáky. Ale i tak to obsahuje zrcátko a celkově je to designově vyvedené.

Co se odstínu týče, je to perfektní šedivé kombo na denní kouřovky. Pro mě se tohle stalo symbolem líčení na pracovní schůzky. Prostě když chci být namalovaná a chci aby to bylo vidět, ale zároveň to musí být decentní. 



Konzistenčně je na tom líp ta světlá stříbrná. Ta je hezky máslová a pigmentovaná. Tmavší šedá je trochu křídová a kdybych ji měla dávat na větší plochu, tak s ní asi praštím. :-) Já s ní ale vždy jen trochu ztmavím vnější koutek, a to ještě docela jde. Výdrž s bází opět celodenní.


I když stále platí, že jsem paletková, tak mít doma občas i nějakého menšího parťáka prostě není na škodu. Všechny tyto tři kousky mám ráda a rozhodně vám je můžu doporučit.

Co vy a mono stíny? Máte nějaké doma nebo jste také spíše na paletky?

8 komentářů:

  1. Lollipops mě strašně lákala, má boží obaly. Mono stínů mám hodně, ale snažím se je teď co nejvíc dodělat :D

    OdpovědětVymazat
  2. Taky jsem spíš paletková, ale když se mi zalíbí nějaký hezký mono stín, tak si ho pořídím:-) Nejvíc se mi líbí ten stín Kiko, ta barvička je krásná:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Do Kiko budu muset skočit tady v UK když jdu kolem, tak mají furt přeplněno. :D Stín mě láká. Přírodní dekorativní kosmetiku jsem nezkoušela, ale tento odstín se mi líbí. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Nejvíce se mi líbí ten zlatý stíny :) ten bude v zimním období skvělý.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  5. Jé, jsem moc ráda za Couleur! <3 A mají skvělé všechno, nejen stíny :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat