pátek 8. září 2017

Metalické rtěnky Maybelline

Již nějakou tu dobu jsou v kurzu matné rty, ale letos tyto stojaté vody rozvířila vlna metalických odstínů. Toho se držel i Maybelline a novinkou pro letošní léto byla tato kolekce třpytivých rtěnek.


Dostala jsem téměř celou kolekci, ale myslím, že ještě jeden, dva kousky navíc v drogerii najdete. Rtěnky mají různorodé finiše. Některé obsahují vyloženě třpytky, jiné jen shimmer. Já jsem obecně k matným finišům nikdy nepřilnula, takže mě tato kolekce nijak neuráží. Byť tedy pravda, některé kousky jsou trošku mimo a připomínají spíše těžké devadesátky. Ale ten svůj odstín si tam ve finále každý najde. 

Co se obalů týče, tak ty se moc nevyvedly. Jsou takové levně plastové a ta červená tomu taky moc nepřidává. Zajímavé také je, že vůbec nikde na nich nenajdete logo Maybelline. Tohle navíc vůbec není typický tvar rtěnek pro tuto značku, a tak to zmátlo nejednu blogerku, cože je to vlastně za rtěnky.


Já jsem si na první pohled vybrala tři kousky. I když nakonec tu nejméně třpytivou mauve barvičku jsem dala mamce. Ta ji přece jen využije více než já. Ale myslím si, že zrovna ta je ze všech nejhezčí (na fotce je uprostřed).


Já jsem si nechala nakonec dva odstíny, i když ve finále jsem nosila jen jeden. Konzistenčně jsou zvláštní. Takové spíše gelové a nechytají na rty v úplně první vrstvě, musí se přejet vícekrát. Poté jsou pěkné, ale komfortně se nosí spíše světlejší odstíny. Ono se to totiž umí trošku roztékat u okrajů, což u světlejších barev nevadí, ale u té vínové či červené už to není žádná sranda.


Na plné čáře to u mě vyhrála 165 Rose Sunrise, která je přesně taková, jak název napovídá. Krásná rose gold barva s množstvím zlatavo oranžových třpytek. Pro někoho by to bylo možná až moc, ale já mám takto třpytivé odstíny přes léto ráda. A můžu potvrdit, že jsem ji přes prázdniny vytáhla opravdu hodněkrát. Nosí se opravdu hezky. Samozřejmě po jídle to mizí, je potřeba ji opravit. Ale i po celém dnu jsou rty v pořádku a vůbec nejsou od třpytek poškrábané či vysušené. Není to úplně pro každého, ale pro mě je to jeden z top letních kousků letošního roku.



Zkoušela jsem ještě 340 Raspberry Sorbet, ale ta mě za srdce nechytla. Je to sice opět krásná barva, tentokrát vínová a jen s velmi decentní shimmerem. Vůbec to není barevně špatné, ale má to přesně ten problém, který popisuji výše. Je už trochu výraznější a necítím se v ní dobře, protože moc dobře vím, že úplně nedrží na svém místě a umí se rozpíjet. Plus ještě chytá nerovnoměrně, takže dělá šmouhy. Je to škoda, ale tento kousek v mé sbírce nezůstane.



Co vám budu povídat, úplně úspěšná kolekce to nebude. Což už asi tuší i v Maybelline, protože jsem rtěnky potkala ve výprodeji za 69 Kč. Což ale znamená jediné. Pokud si tam přece jen nějaký svůj odstín najdete, tak do něj běžte, ta cena je krásná. A za mě světlejší kousky jsou hezky nositelné, na rtech příjemné. 


Za poskytnutí rtěnek k recenzi děkuji PR Loreal.

Potkali jste tyto nové metalické rtěnky Maybelline? A objevili jste tam odstín pro sebe?

8 komentářů:

  1. Rtěnky vypadají zajímavě, ale souhlasím s tím obalem, ten je nic moc. Jinak se na ně juknu a vyzkouším. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  2. This is so inspiring! I love the post:)
    Have a nice day, dear!
    Soslu Badem by Dilek ...

    OdpovědětVymazat
  3. Obalem by mně nezaujaly ani v nejmenším, ale musím říct, že ten odstín Rose Sunrise se mi opravdu líbí.

    OdpovědětVymazat
  4. Tyto rtěnky vidím poprvé :) a líbí se mi obal.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  5. škoda obalu, ten rtěnka trochu ubírá.. :/ ale jinak vypadají moc fajn.. :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  7. No jako obal nic moc, ale mě se ty odstíny líbí, teď je daly do prodeje a už je výprodej :D

    OdpovědětVymazat