středa 26. dubna 2017

Testování kosmetiky L'occitane

Ne, nezbláznila jsem se a opravdu vám jdu v dubnu představit adventní kalendář od L'occitane. :-) Nebudeme se tedy rozplývat nad krásným balením a radostí, kterou mi dělal po celý prosinec, ale podíváme se blíže na všechny produkty, které jsem za tu dobu stihla vyzkoušet. 


Dlouho jsem přemýšlela, jestli utratím tolik peněz za pár lahviček, ale takhle zpětně jsem moc ráda. Mohla jsem si aspoň hezky vyzkoušet celé portfólio L'occitane a myslím si, že mě to vyšlo nejlevněji, jak to u této značky jde. V přepočtu to vycházelo zhruba na 56 Kč za jeden kus. Což samozřejmě třeba za pidi sprcháček není nic moc, ale ve srovnání, kolik stojí plná balení nebo klidně i miniatury, tohle byl opravdu dobrý kup.

Co se týče celkově značky L'occitane, měla jsem dosud vyzkoušeno jen pár miniatur z časopisu nebo Ladyboxu. Značka je mi sympatická, klidně bych zkoušela více, ale je fakt neskutečně drahá a ve finále ničím zase tolik výjimečná, abyste si běžně kupovali sprcháč za pětistovku. 

Co jsem tak z testování vypozorovala, tak L'occitane vyniká ve svých parfemacích. Ty jsou fakt skvělé, neotřelé a pokud vám nějaká vůně sedne, tak si ten sprcháč za pětikilo klidně i koupit půjdete. :-D Co se samotných účinků jednotlivých produktů týče, tak je to vesměs funkční, ale pokud vás nechytí ta omamná vůně, tak obvykle nemáte důvod za to utratit půlky výplaty.


Kalendář byl nejvíce štědrý právě na sprchové gely. Bylo jich tam celkem 7, ve velikostech 30 - 35 ml. Můj absolutní top je Verbena (druhý zleva), který už jsem takto v miniatuře měla, a ano je to přesně ten kousek, za který bych si klidně připlatila. Je to úžasná svěží, pozitivní vůně a na léto je jak dělaná. 

Dále se mi líbil i relaxační kousek (třetí zleva), který na mě měl fakt uklidňující účinky a myla jsem se s ním vždy, když jsem měla špatný den. 

Fajn byl i sprchový olej (první v řadě), který mi hodně připomínal mého oblíbence od Yves Rocher. Který stojí půlku, takže asi tak.

Co mě naopak moc nechytlo, tak jsou ty hranaté lahvičky uprostřed, ty voní trochu jako prostředek na nádobí.

Jinak co se vlastností sprcháčů týče, tak prostě klasika. Voní, napění, umyje. Není na tom co zkazit. 


Další početnou skupinkou byly krémy na ruce. Ty byly v super roztomilém 10ml balení. Postupně je spotřebovávám na cestách, do kabelky jsou úplně boží. 

Co se vlastností týče, je to hodně těžký průměr a plné balení bych si nekoupila. Krém na ruce od Essence vám od suchých rukou pomůže snáze. Říká se, že jediný, který je fajn, tak je s tím bambuckým máslem (uprostřed). Ten už jsem i vypotřebovala a osobně mi tedy nepřijde. Přijdou mi na jedno brdo, jen každý jinak voní.

Za mě je favorit ten první s vůní mandlí. Na takové to namazání během dne je vážně fajn. 


Je škoda, že tělových mazadel je tam takto pomálu. Za mě je absolutním favoritem mléčný koncentrát (poslední). Ta textura a ta vůně, to je fakt boží. Hydratace je spíše průměrnější, aspoň co můžu ze dvou namazání soudit, ale třeba na léto bych do toho klidně šla. 

Ultra Rich Lotion (první) je takový průměr. Hydratačně asi super, ale vůbec mi to nevoní. Je to takové nijaké, sterilní.

Třešně (uprostřed) voní krásně, akorát v tom jsou teda třpytky. Ale musím říct, že docela hezky a decentně, tak se to asi přes léto nějak vypotřebuje.


Pytlíček v sobě ukrývá napuštěný kapesníček s vůní. Ještě jsem to nerozdělala, schovávám si to na léto, ale obecně tento typ produktu mě nijak nebere.

Naopak tuhá mýdla byla opět dost fajn. Hlavně to větší, opět vonělo po mandlích a to se mi u L'occitane hodně líbí. Používala jsem je jen na ruce a vydržely fakt dlouho. Nemůžu si na ně stěžovat a pokud máte chuť na luxusní tuhé mýdlo, není to marné.


Pár zajímavějších kousků. První je pleťový krém a byť byl neskutečně hutný, tak mě mile překvapil. Používala jsem ho na přelomu prosince a ledna v těch největších mrazech a fakt mi přišel vhod. Klidně bych o něm i do budoucna uvažovala.

Naopak krém na nohy mě nijak neučaroval. Balea za zlomkovou cenu toho zvládne více.

Šampon byl určený na suché vlasy, takže mu ani nemůžu moc vyčítat, že mi neseděl.


Na tyto tři lahvičky jsem se těšila  asi úplně nejvíc. Tonika mají fakt úžasná balení, ještě i s rozprašovačem. Zatím mám vyzkoušené jen to tmavě modré. Voní výrazně po slamněnkách a na pleti je vážně příjemné. Jen tedy úplně nezvládá dočišťovat všechny nečistoty, proto bych si ho nekoupila. 

A miniaturka s vůní třešňového květu je nejen neskutečně roztomilá (má 7 ml), ale i moc pěkně voní. Ne nadarmo byla v okýnku 24, jako největší pecka kalendáře.

A tady ještě na památku celé balení kalendáře. Bylo také vážně povedené, dotáhnuté do posledního detailu.




Jsem moc ráda, že jsem do kalendáře šla, protože jsem si mohla udělat pěkně detailní přehled o značce L'occitane. Jediné, co mi tam chybělo, tak je nějaký jejich balzám na rty. Ten asi budu muset dokoupit samostatně. 

I když ve většině případů plné balení neplánuji, tak toho nelituji. Za vyzkoušení to stálo. A časem se možná plácnu přes kapsu a pořídím si něco s vůní verbeny nebo mandlí.

Co vy a značka L'occitane? Zkoušeli jste něco?

11 komentářů:

  1. Myslela jsem si, že onen vychvalovaný krém na ruce nijak neohromil jen mě. Takže jsem ráda, že nejsem divná :-) Taky souhlasím s tím, že sprcháč s vůní verbeny je dokonalý. Já k němu mám i tělové mléko a je to paráda.
    Plnou cenu bych za ně ale nedala.
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
  2. Od této značky jsem ještě nic nevyzkoušela. Omrkávala jsem dvě malé miniatury jako přílohu časopisu, ale nakonec jsem si to nekoupila.

    OdpovědětVymazat
  3. Kalendář vypadá moc pěkně. Taky jsem na něj koukala, když byl v prodeji, ale mám od L´Occitane vyzkoušeno už tolik produktů, že pro mě by se až tak nevyplatil. Ale jako první otestování této značky, proč ne. Já mám ten jejich legendární krém na ruce a na chodidla moc ráda, považuji ho za vůbec nejlepší krém tohoto druhu. Za mě tedy s Essence a podobnými značkami absolutně nesrovnatelný :-) Jinak se mi líbí u L´Occitane taky hlavně vůně. Pár dražších sprcháčů jsem taky měla, ale co se týče funkčnosti, úplně mě o svojí kvalitně nepřesvědčily. Po šamponech mě svědí hlava (obsahují silikony). Pleťovou kosmetiku jsem zatím moc nezkoušela.
    Verbena je super, mám doma parfém :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Tolik sprcháčů bych asi nepotřebovala , také bych dala přednost balzámku na rty :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ten krém na tělo s bambuckým máslem je super a používám ho moc ráda, občas i na obličej pod makeup a kupodivu to není vůbec špatné a nedělá to žádnou neplechu. Celkově celou tu řadu s bambuckým máslem mám ráda a sem tam si koupím i ten krém na ruce, sice je dražší, ale taky fajn :)
    HAUTE BASICS

    OdpovědětVymazat
  6. Měla jsem miniaturky z časopisu, tím moje zkušenosti s touto značkou začínají i končí:-) Kalendář vypadá moc hezky, taky bych byla ráda za takovouto možnost probádat nabídku téhle značky.

    OdpovědětVymazat
  7. Měla jsem od nich miniatury sprcháče, tělových mlék a krému na ruce. Značka je mi moc sympatická svou filozofií, vůněmi, obaly, ale pro mě je prostě předražená, zas tak zázračné složení a účinky nemá.

    OdpovědětVymazat
  8. Já tuto značku ještě nezkoušela, její obaly se mi moc líbí, ale spíše by mě lákal tento kalendář než nějaké plné balení. Na krémy na ruce čtu chválu i nechválu, škoda, rptoože se mi vzhledově líbí.

    OdpovědětVymazat
  9. Měla jsem možnost vyzkoušet pár vzorků či miniatur a za sebe musím říct, neurazí, nenadchne. Nic mě neoslovilo tak, abych si zapamatovala druh produktu nebo se začala shánět po plném balení. Souhlasím s tebou. Jinak značka jako taková je mi sympatická :)

    OdpovědětVymazat
  10. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  11. Pre mna je top krem na ruky, je to jedina vec, za ktoru som ochotna tam utratit peniaze, pomaha mi aj na atopicky ekzem. Totalnym prepadakom bol pre mna ocny krem /modry slamienkovy/, to je nula, nula nic ucinok za 30 EUR.

    OdpovědětVymazat