středa 19. dubna 2017

Líčení s novinkami Rimmel

Rimmel pro mě bude mít vždy nádech nostalgie. Dlouhá léta to byla jediná značka dekorativky, kterou jsem používala. A byť tomu dnes již takto není, stejně ráda vyhlížím jejich novinky a nechávám se překvapit, co se jim povedlo. 

Dnes se mrkneme hned na trojku produktů, která rozvířila kosmetické vlny loni na sklonku roku. Já jsem si je nechala nadělit od Ježíška, takže povelikonoční doba je na recenzi jako dělaná. :-)


Fresher Skin vás asi tolik nepřekvapí. Za poslední měsíce jsem o něm mluvila několikárt. Tento makeup je trochu kontroverzní a najdete mnoho recenzí, kdy ho uživatelky haní, aby ho druhá půlka žen jednoduše milovala. A myslím si, že ho to skvěle vystihujete. Ta textura je dost zvláštní a odlišná a buď vám absolutně nesedne nebo se zamilujete. Já patřím do té druhé skupiny a od Vánoc je to můj top makeup, který používám 3 - 5 krát do týdne.


Zároveň jsem fakt ráda, že jsem konečně mohla vyzkoušet nějaký makeup Rimmel. I když mám jejich stojan prozkoušený křížem krážem, makeupy mě vždy míjely. Nějak neuměli umíchat odstín pro mě. Ty světlé jsou moc růžové a ty druhé v řadě zase tmavé. I u Fresher Skin jsem musela udělat trochu kompromis, ale už to vyšlo. Mám odstín 100 Ivory, což je druhý kousek ze čtyř. Najdete tam ještě jeden super svěltý růžovoučký. Já jsem kvůli podtónu musela sáhnout až po druhé tmavší verzi. Ta je sice o kapičku tmavší než bych potřebovala, ale už s tím jde pracovat. Pojďme ale už konečně k makeupu samotnému.



Textura je vážně zvláštní a mně nejvíce připomíná termix. Prostě to není ani gel, ani pěna, ani tekutina. A želatinou bych to taky nenazvala. Rozhodně se mi osvědčilo nanášet ho prsty. Zároveň se musí pracovat opravdu rychle. Takže jednoduše nanesu pár šmouh na obličej a pak je prsty rychle rozmažu do ztracena. Krytí je spíše lehčí až lehčí střední, ale úžasně to sjednotí pleť a vyhladí póry. Pleť je krásně sjednocená, svěží. 

Nejdříve jsem měla i pocit, že to dělá takovou masku. Ale ne tu typickou makeupovou. Pro ostatní lidi budete mít na sobě lehký svěží makeup, který nejde vidět. Ale já mám takový pocit, že mám na obličeji vrstvičku, která odděluje pleť od okolí. Vím, že to zní zvláštně, ale fakt to myslím v tom dobrém slova smyslu. Sice jsem se i chvíli bála, že by to třeba pleť mohlo zatěžovat, ale používám ho fakt dlouho a často a nic takového jsem nezaznamenala.

A co je na něm úplně nejlepší, tak jak ho ráno nanesete, tak ho večer na obličeji najdete. Je to fakt neskutečné, ale nic s tím nehne. Samozřejmě ho zapudruij, a to jak ráno, tak minimálně ještě jednou během dne. Ale jinak nemizí, neshlukuje se, nedělá šupínky, nesjíždí. Prostě i po osmi deseti hodinách vypadá pořád dobře, jen jak já se lesknu, tak ho občas přepudruji. Díky tomu se pro mě stal parťákem i pro ty nejnáročnější dny, kdy můžu zůstat naprosto v klidu a nemusím si každou chvíli kontrolovat, co makeup vyvádí. 


Byť má lahvička jen 25 ml, tak můžu říct, že ubývá neskutečně pomalu. Já ho používám téměř denně už skoro čtyři měsíce a mám spotřebovanou tak půlku. Jediné, co bych na něm změnila, tak bych brala vyšší SPF. Má jen ,,patnáctku" a já v létě radši nosím vyšší ochranu, takže ho možná v příštích měsících na chvílí odložím. Jinak je to ale za mě úžasný makeup a má u mě rezervované stálé místo.


I paletky stínů patří tak trochu ke kontroverznějším kousků, a byť jsem sama cítila, že to nebudou nejlepší stíny na světě, prostě jsem je chtěla zkusit. Přece jen stíny Rimmel jsem používala celou pubertu. 

V nabídce jsou tři barevné variace a já si z nich nedokázala vybrat. Brala bych klidně všechny. A tak jsem se nechala překvapit, kterou mi Ježíšek nadělí. Ten sáhl po růžové variantě a určtiě udělal dobře. Stíny jsou barevně krásné a sedí mi. 


Co se pigmentace týče, tak první dva stíny jsou hodně slabé. Ty jsou použitelné jen na nějaké nenápadné rozjasnění, ale na celé víčko ne. Zbytek paletky už je v pořádku a jde dosáhnout pěkných barviček.

Textura je takový průměr. Moc nepráší, ale zároveň to celkem rychle ubývá. Na oko to jde nanést rovnoměrně a výdrž je tak akorát. S bází to celý den dá, ale když mám nějaký opravdu náročný a dlouhý den, tak raději sáhnu jinam. Přece jen to umí za takových osm hodin trochu vyblednout. 



Nebudu vám nic nalhávat, poměr cena výkon není úplně uspokojivý. Paletka stojí bez slevy tři stovky a za ty peníze nebo s menším příplatkem můžete mít i něco lepšího. Anebo třeba takové paletky Freedom nebo Makeup Revolution tohle strčí do kapsy. Cenou i kvalitou. Na druhou stranu,v drogerii zase tolik dobrých stínů nenajdete a rozhodně je povedenější než třeba paletky Loreal, které jsou ještě o stovku dražší. Mně k ní táhne prostě i nostalgie, a tak po ní čas od času sáhnu a rozhodně si ji ve sbírce nechám. 


Tohle jsou dvě takové základní variace, co s tím jdou vytvořit. Hlavně tu růžovou mám hodně ráda.



Nakonec ještě rtěnka by Kate, jejíž kvalita není žádnou novinkou. Jen loni přišla na trh tato krásná rose gold kolekce, a tak jsem neodolala. Tím spíš, že jsem nedávno vyhazovala svoji vůbec první rtěnku, která byla jak jinak, než právě také od Rimmel.



Tady není potřeba dlouho nic popisovat. Ta textura je pořád stejná a určitě už jste se někdy s rtěnkou Rimmel setkali. Za mě osobně je taková trošku sušší a úplně můj top to není. Alep přesto ji mám ráda. Navíc jsem si vybrala úžasný nude růžový odstín 54 Rock n roll nude, což je moje nejoblíbenenější barva, takže na ni přijde řada docela často.



Nakonec líčení se všemi zmiňovanými produkty

Musím říct, že jsem s těmito produkty spokojená. Absolutní top je makeup, ten u mě získal stálé místo a zdaleka ho nevidíte naposled. Opravdu v té drogerii svými vlastnosmi vyniká a pokud máte rádi lehčí krytí a přirozenější vzhled, určitě ho musíte aspoň vyzkoušet. Co se paletky týče, jak už jsem psala výše, musí vás k ní táhnout něco více. Úplná výhra v poměru cena výkon to není, ale mé srdce si i tak získala. A rtěnka je jednoduše klasika. To snad každý, kdo má aspoň trochu ráda kosmetiku, musí mít doma minimálně jeden kousek. 

Co vy a produkty Rimmel? Máte mezi nimi nějaké oblíbence?

12 komentářů:

  1. Mám tu rtěnku a mám ji ráda, Rimmel prostě rtěnky umí. Táhlo mně to vyzkoušet i ten make-up, ale momentálně jich mám v šuplíku nějak moc, tak to zatím nebude aktuální.

    OdpovědětVymazat
  2. Mám doma tu rtěnku a má opravdu moc krásný odstín. Jinak se mi hodně líbí i ta paletka. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  3. Šel by ten makeup i na hodně suchou pleť? Mám s tím docela problém, že mi většina makeupů během dne zvýrazňuje suchá místa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Abych pravdu řekla, vůbec si tím nejsem jistá. Z většiny recenzí to spíše více sedí lidem se smíšenější pletí. Určitě bych to před nákupem co nejvíc prozkoušela, třeba jen v drogerii na kousek obličeje, pokud neseženeš vzoreček.

      Vymazat
    2. Děkuji za odpověď.

      Vymazat
  4. Mně by makeup asi nesedl, zkoušet ho spíš nebudu. Rtěnku doma mám, je boží, jako všechny jejich rtěnky!

    Cosmokočka

    OdpovědětVymazat
  5. Makeup mám a také jsem si ho velice oblíbila. Paletka se mi líbí svými odstíny a rtěnka ma dokonalý odstín od nich mám myslím jen jednu rtenku a ta je dobra.

    OdpovědětVymazat
  6. Make-up prima, stíny nic moc, a další jsem raději dala do soutěže, ale označovat toto jako novinku mi přijde příliš ... vždyt je to kolekce lonského podzimu ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však já píšu, že je to novinka ze sklonku minulého roku. Mně vždycky trvá, než to prozkouším, tak se to takto natáhne.

      Vymazat
  7. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat