pátek 22. července 2016

Makeupy Astor a Gabriella Salvete

Dnes jsem se rozhodla spojit do jedné recenze dva makeupy, které mi dělaly společnost v posledních měsících. O Astor Skin Match jste toho u ode mě slyšeli hodně. Dostala jsem ho k Vánocům a absolutně jsem si ho zamilovala. Na fotce vidíte již jeho druhé balení. Brilliance od Gabriella Salvete je v drogeriích poměrně čerstvá novinka. Nalákal mě na příjemně lehkou texturu a SPF 30. Bohužel zase takový zázrak to ale není. Vezměme to však popořadě.


Vyzkoušet nějaký makeup od Astor jsem chtěla již dlouho. Jenže problémy mi dělají odstíny a Skin Match je vlastně jediný, který mi v nejsvětlejším odstínu 100 Ivory vyhovuje. Je uspokojivě světly s podtónem do žluta, takže přesně tak, jak potřebuji. SPF 18 je také fajn, i když bych snesla i vyšší.


S tímto makeupem to byla láska na první pohled a po pár použitích jsem měla jasno - tohle mě baví. Jediný důvod, proč jsem takhle čekala s recenzí, byl ten, že jsem jej chtěla otestovat i v letních měsících a zjistit, zda je zvládne také. 

Líbí se mi, že tento makeup je velmi lehký, nanáší se rychle a vytváří přirozený finiš. Krytí je spíše nižší až nižší střední. Pokud se mi obličej zblázní a je potřeba jej maskovat, sahám vždy po něčem jiném. 

Nanaším ho štětcem, ale kupodivu vypadá hezky i po nanesení prsty. Nedělá šmouhy, během dne necuckuje, necestuje ani nedělá žádnou jinou neplechu. K večeru se pouze nenápadně vytrácí, ale úplně nezmizí. 

Pro mě je to takový upgrade mého oblíbeného BB krému od Maybelline. Spojuje je lehkost nanášení, přirozený finiš a nulová starost a jejich vzhled během dne. Jak je ráno nanesete, tak na obličeji vypadají po mnoho hodin. A namísto nějakých map či jiných neplech, prostě v náročnějších chvílích nenápadně blednou. Což je pro mě daleko přijatelnější, než hlídat nějaké nevzhledné mapy. Maybelline se sice nanáší ještě o něco rychleji, Astor zase více kryje. 

Skin Match jsem stihla vyzkoušet v mnoha různých podmínkách a musím říct, že mi seděl jak v zimě v lednu, tak klidně teď v červenci. Odkládám ho pouze v případech, kdy jsou extrémní mrazy a chce to něco hutnějšího nebo naopak, když jsou extrémní vedra a je lepší právě výše zmiňovaný BB krém. Plus také ve dnech, kdy požaduji vyšší krytí. Pro všechny ostatní běžné dny, kterých je absolutní většina, je pro mě Astor top makeup. 

Pokud tedy sháníte lehčí makeup pro běžné nošení, tohle je za mě ta nejlepší volba. Cena je 300 Kč. 


Novinka od Gabriella Salvete mě hodně lákala. Viděla jsem v ní odlehčenou letní variantu makeupu. Trošku problém byl s odstíny, ale nakonec jsem uznala, že na léto tu nejsvětlejší 100 Light Ivory nějak zvládnu. Ten podtón je už hodně žlutý, ale je to pro mě ještě tak na hraně nositelnosti. Úplné bledulky si ale tady neškrtnou. 

Makeup má velmi lehkou, až vodovou texturu. Nanáší se velmi snadno, byť tedy doporučuji štětec, a ten prvotní dojem z něj je velmi dobrý. Pleť je krásně sjednocená, zmatněná, ale ne příliš, pořád tam zůstává takový ten přirozený, trochu rozjasněný finiš. Možná to nedává úplně smysl, ale já tam prostě vidím obojí. Zmatnění i přirozený lesk. 

Co se krytí týče, výrobce jej slibuje vysoké. To bohužel nepotvrdím. Krytí je nízké a zvládne vpodstatě obličej jen sjednotit, na pupínky a jiné nedokonalosti to chce korektor.


Kámenem úrazu je ovšem výdrž. Ta je velmi průměrná a vzhledem k tomu, že takový makeup chcete používat v létě, se to ještě zhoršuje, protože teplo to nedává už vůbec. 

Pěkný je asi tak hodinu, poté začne dělat nejrůznější neplechu. Slévá se do vrásek, umí vytvořit nevzhledné mapy a s postupujícím časem ve velké míře mizí z obličeje a zanechává jen mastný a lesklý film. Ještě v nějakých běžných dnech s normálními teplotami to jde, ale ideální letní makeup to není. 

Zmínit musím i dávkovací pumpičku, která je úplně pitomá. Stříká dost divně a pokaždé jinak, ale téměř vždy mimo. Už jsem si stihla zničit dvoje pyžama a díky bohu, že se líčím aspoň v nich a ne v normálním oblečení. 

Cena makeupu je kolem 230 Kč. 

Tady srovnání odstínů. Astor je můj ideální odstín s dobrým podtónem, Gabriella je o poznání tmavší a oranžovější.


Výsledek je tedy jasný. Astor se stal mým miláčkem a já jen budu doufat, že ho časem nestáhnou z prodeje, jak mívají u dobrých produktů zvykem. Gabriella Salvete je velmi průměrný makeup, který ve svém arzenálu spíše nepotřebujete. 

Stihli jste vyzkoušet některý z těchto makeupů?

8 komentářů:

  1. Nezkoušela jsem ani jeden a přiznám se, že Astor a GS jsou značky, které mě bohužel nikdy nelákaly a v drogerii je přehlížím.

    OdpovědětVymazat
  2. Byla jsi to právě Ty, kdo mně nalákal na ten make-up od Astoru a taky můžu mluvit o spokojenosti, vyhovuje mi barevně, konzistenčně i efektem na pleti. Make-up od GS jsem okoukávala ve stojanu už v době, kdy byl novinkou, ale nějak jsem doteď neměla nutkání si ho pořídit a teď ani nelituji.

    OdpovědětVymazat
  3. Taky mě tenhle make-up láká, snad ten žlutý nádech není příliš silný, já mám plet' do růžova.

    OdpovědětVymazat
  4. Ten Astor mě dost zaujal, GS má dost divný odstín.
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  5. Astor mám a musím potvrdit vše, co jsi o něm napsala.

    OdpovědětVymazat
  6. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat