čtvrtek 24. března 2016

Gely na obočí Maybelline a Loreal

Barevné gely na obočí se v našich drogeriích začaly množit jako houby po dešti. Já sama jsem je začala používat teprve zhruba před rokem. Od té doby se ale staly mým každodenní pomocníkem a jsou pro mě velmi jednoduchou a efektivní cestou, jak zvýraznit obočí. To mé je od přírody tmavé i poměrně husté, takže si jej již nijak nedobarvuji, pouze ho decentně vylepším právě tónovaným gelem.

Zatím jsem postupně střídala a zkoušela to, co trh nabízí. Začínala jsem s Artdeco, přešla na Essence a nyní mám doma Maybelline a Loreal, na které se blíže podíváme právě teď.




Maybelline


Maybelline gel je známý pro svůj velmi netradiční tvar, jež spousta lidí nechápe a jiní v něm zase vidí přednost. Sama jsem se s ním musela sžívat, ale nakonec jsem se s ním naučila pracovat a nemůžu si na něj stěžovat. 

Skvělé video o jeho používání natočila Zuzka, což nakonec pomohlo i mně. Důležité je gel nanášet za pomocí té delší plochy a kuličkou na konci to vždy jen finálně pročísnout. Chce to cvik, ale jde to a výsledek je poté super přirozený. I když pravda, s úplně tenkým obočím to asi možné nebude. A nebudu lhát, nejednou jsem musela gel uklízet z podobočí.



Když jsem vychytala jeho nanášení, stal se gel mým velkým pomocníkem. Barevně je možná o kapku světlejší než moje obočí, ale není to nic zásadního. Výsledek je pro mě skvělý. Je tedy skutečně decentní a nejvíce přirozený ze všech gelů, co jsem kdy zkoušela. Nicméně, přesně tohle já mám ráda. Dodá to obočí šmrnc, ale přitom to vypadá, že ho vlastně takové máte od přírody.

Spokojená jsem i s výdrží. Přes den drží na svém místě a večer jde v pohodě odlíčit. I výdrž celého balení je uspokojivá. Mám ho otevřený již tak čtyři měsíce, možná i déle a byť se jeho konec nezadržitelně blíží, stále s ním jde obstojně pracovat.

Prodává se ve dvou provedeních, já mám to tmavší. Cena je asi 180 Kč. 

Loreal

Loreal všichni chválí, takže byl v další v pořadí, který jsem si chtěla pořídit. Bylo to ale trochu oříšek, protože se prodává jen v některých Rossmannech a ještě je často vyprodaný. A taky pozor, abyste si ho nepopletli s jeho čirým dvojčetem, které má balení celé hnědé. 

Jinak je u nás dostupný jeden odstín. Ten však byl stvořen přímo pro mě. Je to konečně gel, který věrně koresponduje s barvou mého obočí.



Štěteček je drobný a manipulace s ním je jednoduchá a velmi precizní. Chloupky obalí rovnoměrně a obočí byť zvýrazní docela dost, tak stále působí přirozeně. Byť tedy v trochu jiné rovině než Maybelline. Celkově s ním docílíte takového ,,formálnějšího" vzhledu.

S výdrží jsem opět spokojená. Jak se ráno nanese, tak ho večer sundáte. O výdrži celého balení zatím nemůžu moc mluvit, protože ho mám otevřené sotva měsíc. 

Cena je 200 Kč, ale zrovna teď je v Rossmannu na Loreal akce, takže ho pořídíte levněji. Určitě vám ho můžu doporučit. Rozhodující je ta barva, která není pro každého, ale pokud vám sedne, běžte určitě do něj. Pro mě je to nejlepší gel, který jsem zatím měla a určitě se k němu budu vracet i v budoucnu.

Tady srovnání jak nalíčeného a nenalíčeného obočí, tak i jednotlivých gelů. Myslím, že se mi krásně podařilo zachytit, jak gely dokáží obočí decentně podtrhnout. Mybelline tak nedbale, Loreal precizněji.



Pro mě jsou gely na obočí objevem posledního roku a jsem ráda, že jsem je do své líčící rutiny zařadila. Stejně tak je fajn, že jsou běžně dostupné v drogerii. Sice to s sebou pořád nese nedostatek odstínů a ne každý si vybere, ale pořád je to lepší než před pár lety a hlavně novinky neustále přibývají. 

Ať už potřebujete jen zafixovat domalované obočí tužkou či stínem nebo vám, stejně jako mně, postačí jen barevný gel, určitě vám můžu dnešní oba jmenované kousky doporučit. Byť tedy Maybelline doporučuji spíše jen majitelkám trochu širšího obočí. Ta bambulka tam má sice svoji funkci, ale ne vždy je to s ní jednoduché.

Používáte barevné gely na obočí? Jaký je váš oblíbený?

13 komentářů:

  1. Gely na obočí jsou skvělá věc, nejraději mám od Essence. Bohužel si L´Oreal ani Mayb. nemůžu koupit, protože odstíny jsou dost tmavé. To je úskalí našich drogerií :-(

    Jsi krasna

    OdpovědětVymazat
  2. Mám momentálně gel na obočí od Rival de Loop a jsem moc spokojená :). Používám ho teď častěji než tužku

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám už podruhé gel na obočí Essence. Docela se mi líbí ten gel od Loreal, ale odstínově by pro mně byl pravděpodobně tmavý, škoda.

    OdpovědětVymazat
  4. Oba gely vypadají dobře, více mě zaujal ten L'Oreal :) Já používám gel na obočí od Essence a jsem s ním moc spokojená, ale určitě plánuji vyzkoušet i jiné značky :)

    Lovely imperfections | Naturalium giveaway

    OdpovědětVymazat
  5. Loreal vypadá skvěle, chci ho zkusit :)
    HAUTE BASICS

    OdpovědětVymazat
  6. Já mám vyzkoušený Maybelline a momentálně používám Essence, ale Loreal mě hodně zaujal, takže ho asi vyzkouším až vypotřebuji essence.

    OdpovědětVymazat
  7. M byl trochu oříšek ale jak píšeš časem si každý najde ten správný postup,teď mám L a ten je úplně dokonalý.

    OdpovědětVymazat
  8. Jé, tobě ty gely dělají tak krásné obočí! Mně bohužel obecně gely na obočí nevyhovují, protože dělají až příliš přirozený efekt. Nad okem mám chlupů pět a půl, a tak musím hodně dokreslovat, a na to mi nejvíc vyhovují stíny.

    OdpovědětVymazat
  9. Používám Loreal a jsem s ním maximálně spokojená. Vyhovuje mi zejména odstín, který není do červena.

    OdpovědětVymazat
  10. Já mám období tužek a gelů :-D momentálně je období tužky...
    Každopádně tužku Dermacol nebo P2 a gel Alverde nebo P2... ale Zuzka mi nalákala na ten Maybelline, že si ho koupím a testnu ho :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Ja pouzivam Make up Revolution gel a je uzasny!


    Pozyvam na mega GIVEAWAY o Rimmel, Niveu a ine, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2016/03/giveaway-bioderma-nivea.html

    OdpovědětVymazat
  12. Moc vám všem děkuji za komentáře. Gel od Essence byl svými vlastnostmi také velmi dobrý, ale tam jsem já právě narazila na tu barvu. Byl na mě moc šedivý.

    OdpovědětVymazat