pondělí 8. února 2016

Oblíbenci za měsíc leden

Jsem docela ráda, že leden je již za námi. Ještě nějak přežít únor a poté se nám to již začne blížit k jaru. Já opravdu nejsem zimní člověk. Nicméně jsem se snažila, i tento smutný a ledový měsíc, zpříjemnit si, co to šlo.


Kosmetika
Byť tedy ráno byla stále tma, tak jsem si líčení užívala a trávila nad ním ještě více času než obvykle. S oblíbenci to je o něco horší, protože jsem věci hodně střídala a lovila ze své sbírky zapomenuté poklady.


Jedním z nich je paletka Essence All about nude, která se již v této podobě ani nevyrábí, ale ta novější  je jí hodně podobná a je dokonce o něco větší. Já jsem tento kousek dříve používala hodně často, ale v poslední době jsem na ni zapomněla. V lednu jsem ji zase vytáhla a musím říct, že mě stále baví. Však už jsem se také u nejtmavšího stínu probojovala až na dno.


Jestli jsem si něco bezmezně zamilovala, tak to byl makeup Astor Skin Match. Připravte se, že o něm uslyšíte asi ještě tak tisíckrát. Tenhle makeup byl totiž stvořený přímo pro mě a myslím si, že mám nový svatý grál. Je naprosto dokonalý. Nanáší se bleskově, kryje, hydratuje, vypadá přirozeně a drží celý den. Je opravdu perfektní a jen výjimečně jsem sáhla po něčem jiném. Ještě jsem zvědavá, jak se bude chovat v teplejčích měsících, ale minimálně zimu zvládá skvěle. 


Co se věcí na rty týče,tak již nějaký ten měsíc dodržuji nákupní stopku a musím říct, že se mi daří. Jsem totiž smutná z toho, že se mi tyto produkty v poslední době dost kazí a není měsíce, kdy bych něco nevyhodila. A tak se snažím spotřebovávat, co to dá. O různorodost barev není v mé sbírce nouze, takže vlastně ani nemám jednotnou oblíbenou barvu za leden. Nosila jsem všechno od nude, přes ledovou růžovou až po sofistikovanou vínovou. Tahle trojka moji rozpolcenost zobrazuje více než přesně. Pro vás zleva Catrice Ultimate Shine 240, Catrice Gel Colour 060 a hydratační rtěnka Artdeco číslo 12. Tu vám ukazuji snad pravidelně každý měsíc. Ale tohle je realita, nosím ji pořád.


Z vůní jsem nosila paradoxně body sprej. Voní sladce, jako vanilkové rohlíčky, takže se jindy než v zimě moc nosit nedá. Také ho mám již tři roky a stále je v něm dost. Když se však vychytá jeho období, voní skvěle a na to, že je to jen mist, tak i obstojně vydrží. 


V lednu jsem se také rozhodla pro lehčí změnu barvy vlasů. Vlastně to začalo v drogerii, kde jsem hledala nějakou tmavě hnědou. Jenže mě výběr plně neuspokojil, a tak jsem sáhla po ebenové černé. A musím říct, že zpětně jsem hodně spokojená. Tyhle Casting Créme Gloss od Loreal se navíc perfektně nanášejí. Je to jednoduché, takže to zvládnu sama a výsledek je skvělý. I samotná barva se mi líbila. Kontrast bledé pleti a tmavých vlasů se mi hodně líbí a tak nějak ke mně patří. Příště se asi na hledání té pravé hnědé vykašlu a sáhnu zase po černé. 

Úvaha o bázích pod oční stíny

Tohle nejsou oblíbenci v pravém slova smyslu. Jen jsem v lednu přišla na jednu zajímavou věc a chtěla jsem se o ni s vámi podělit. Přišla jsem na nepotěšující věc, a to, že moje nejoblíbenější oční báze od Too Faced na mě sice funguje, ale až tak od druhé půlky balení. Bázi jsem si poprvé kupovala asi před třemi lety. Nejdříve jsem byla hodně rozpačitá a vlastně i má recenze pár měsíců na to nebyla příliš jásavá. Jenže jak šel čas, nějak jsem si zvykla a později si ji i zamilovala. Mezitím jsem vyzkoušela i pár jiných bází, ale žádná nefungovala. Když mi po nějaké době báze došla, ihned jsem koupila další balení. A ejhle, ono to nějak nefunguje. Kdybych neměla zkušenost s tím předchozím kouskem, tak vám řeknu, že je ta báze naprd. Prvních asi 14 dnů byla naprostá katastrofa, to hned z víček sjely všechny stíny. Pak se to o něco zlepšilo, ale stále to není ono a ve večerních hodinách žádné stíny nevypadají uspokojivě. 

V tento moment jsem opět sáhla po bázi Lorac. Tu jsem letmo shrnula v článku o paletce. Nikdy jsem jí nevěnovala větší pozornost a jak už jsem zmínila dříve, báze je dost podobná Too Faced, ale je o něco horší. Nyní je v mé sbírce něco málo přes rok. A jelikož mě Too Faced štvala, zase jsem ji po čas zkusila a ona najednou funguje. Naprosto skvěle a aktuálně lépe než Too Faced. Paradox.

Resumé je asi takové, že obě báze jsou skutečně velmi podobné. Když jsou nové, jsou o něco mazlavější, postupem času vysychají. Na začátku mi moc nesedí, ale časem se z nich stávají super kousky. Není to pro mě vesele zjištění, protože báze pro mě nefungují od začátku, ale musím se k jejich dokonalosti propracovat a párkrát skončit se slitými stíny. Je to pro mě ponaučení i do budoucna. Když budu chtít zkoušet nové báze, nesmím dát na první dojem a zkoušet více. Jo, závidím vám všem, kterým stíny drží celý den i bez báze. To vám tento zapeklitý problém odpadá.

Něco na zahřátí

Naprosto ujíždím na čaji Spiced Orange od Pickwick. Obecně nejsem milovník ovocných čajů, protože ve všech je nacpaný ibišek, který mi vadí. Tohle je ale jiná. Je to nasládlá kořeněná chuť i vůně a v kombinaci se lžičkou medu to nemá chybu a rozzáří to každý mrazivý den. 

Jídlo
Jídlo vás obvykle baví nejvíce, takže jsem se něco snažila vyfotit i tentokrát. K Vánocům jsem dostala gril, a tak se s ním pomalu učím zacházet. A dost možná, více než grilované maso, mi chutná cuketa. :-)


Ne příliš fotogenická, ale naprosto výborná klasika - gnocchi se smetanou, kuřetem a špenátem.


A také jedno mé oblíbené jídlo, nad kterým se obvykle všichni podivují. Tak schválně, jestli něco podobného jíte nebo vám to také přijde divné. :-) Je to dušená mrkev s bramborami a vařeným vajíčkem.


Konec studií

Nejvýznamnějším lednovým okamžikem pro mě byla obhajoba mé diplomové práce, jež dopadla úspěšně a oficiálně tak ukončila má dlouholetá studia. Odteď se můžu nejen pyšnit titulem Mgr., ale také mě již konečně může přestat tížit vidina rozdělané práce. Jo, odkládala jsem to opravdu dlouho a pokud vám můžu radit, dopište tu práci co nejdřív a nesnažte se to míchat s prací. Je to pak trochu peklo. 

Jaký jste měli leden vy?

20 komentářů:

  1. Vyzkoušej bázi na oči od Avonu. Měla jsem taky ten problém, že cokoliv jsme použila na oči, bylo během chvilky dole. S touhle bází mi drží VŠECHNO na víčku až do večera. Pokud mám špatné stíny, tak celý den teda nevydrží, ale jinak mi fakt drží všechno a svůj kosmetický rituál si bez téhle báze nedovedu předstvit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. bázi Avon jsem měla. nebyla špatná, rozhodně patřila k těm lepším, ale celý den mi na ní stíny bohužel nevydržely :-(

      Vymazat
  2. K obhajobě velice gratuluji. Astor make-up mám také a jsem s ním velice spokojená. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Zaujal mě ten makeup, vypadá docela dobře. Možná ho zkusím :)
    HAUTE BASICS urban decay giveaway

    OdpovědětVymazat
  4. Dušnou mrkev miluji, ale raději k ní maso než vajíčko. Jídlo vypadá dokonale, udělala jsi mi chutě. Grilovaná cuketa musí být výborná. Gratuluji k obhajobě. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  5. Můj leden byl tak trochu nudný... Gratuluju k obhajobě, je skvělé mít tohle za sebou. Z tvých kosmetických výrobků jsem žádný nezkoušela. Mám zkušenost jen s čaji a jídlem :-)

    GA Jsi krasna

    OdpovědětVymazat
  6. Gratuluji k úspěšnému ukončení studia:-) Dušenou mrkve nemusím vůbec, prskala jsem nad ní už ve školce a trvá to doteď:-D A make-up od Astoru mně láká, teď když jsi ho tak vychválila, tak ještě víc:-)

    OdpovědětVymazat
  7. Gratuluju k ukončení školy, sama vím jak si člověk po ní oddechne.....

    OdpovědětVymazat
  8. Gratuluji k ukončení, já tu práci tedy dopíšu, pravdu díš! :)
    Jinak jsem dostala chuť na dušenou mrkev, s vajíčkem ji sice nejím, ale vlastně proč ne... :)

    OdpovědětVymazat
  9. Gratuluji, já se budu radovat v polovině dubna, kdy snad odatestuji a pak budu konečně dělat jen to co mě opravdu baví :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Tak gratuluju ke studiu =o)
    Jinak co se bází týče, tak to dává smysl, že vyschne a pak víc lepí =o)
    já mám objev roku, bázi od Rival de loop, stojí pade a nejvíc podobná je bázi od ArtDeco, každopádně jí naprosto miluju, je lepší, než UD, Too Faced, MUFE a vůbec všechny, co jsem vyzkoušela =o)

    OdpovědětVymazat
  11. Stejné stíny používám již rok a jsem s nimi moc spokojená :) Zajímalo by mě, jaká je ta nová verze. Make-up Astor plánuji do budoucna, ze vzorečku jsem byla nadšená :) Jinak i já gratuluji (bude víc článků, když už máš hotovo? ;))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě jich bude více než v průběhu prosince, snažím se udržovat 3-4 články týdně, ale někdy to bohužel nejde. Nápadů je spousta, mohla bych psát denně, ale ten čas bohužel není.

      Vymazat
  12. Na Pickwicku teď ujíždím taky :) V Tescu měli jednu krabičku asi za dvacku, nakoupila jsem jich hned několik. Víc mi chutná Sweet Apple (právě jsem dopila :)) a Hot Raspberry, ale ani Spiced Orange nebyl špatný. Gratuluji k ukončení studia :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem si udělala zásoby v Tescu :-) Mně ty další varianty moc nechutnají, právě kvůli ibišku.

      Vymazat
  13. Gratuluju k titulu! Dušenou mrkev taky můžu, díky za tip, dlouho jsem ji nevařila. Leden byl celkem fajn, ale únor je nějaký hektický a doma i bohužel úrazový, ale snad bude líp...

    OdpovědětVymazat
  14. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  15. Moc gratuluji k úspěšnému dokončení studia jídlo vypadá božsky!

    OdpovědětVymazat
  16. Gratuluji k Mgr.! :)
    Já momentálně jako bázi pod stíny používám Paint Pot od MAC v odstínu Painterly, a nenmůžu si ho vynachválit. Je super i pro 'no makeup' makeup, krásně sjednotí víčko a zakryje žilky apod. :)

    OdpovědětVymazat