neděle 14. února 2016

Mix mini recenzí - Avon, Lush, Ziaja

Jedním z mých blogových předsevzetí je recenze více spojovat. A to nejen proto, že jinak nestíhám referovat o produktech včas, ale také, že tento formát článků vás baví daleko více. Přece jen jsou věci, o kterých je samostatný článek zbytečný a vystačíme si s odstavcem.

Mix je více či méně náhodný, což se odráží i v různorodých fotografiích. Ty vždycky fotím s aktuálními dekoracemi, jenže článek ve finále píšu klidně i o pár měsíců později. Vůbec jsem to neplánovala, zjistila jsem to až při editování fotek, ale dnes je to opravdu různorodá směska. Užijete si velikonočního zajíčka, letní listí i podzimní dýně.Chybí už jenom vánoční stromeček. :-)


Odličovací gel a pleťová maska Avon

Na masku a čisticí gel s bílým čajem od Avonu jsem se hodně těšila, protože zrovna řada Planet Spa patří k těm zdařilejším.  Bohužel to úplně nedopadlo.

Začněme odličovacím gelem, který není zase tak špatný. Víte, že jsem s těmi recenzemi pekelně pozadu, takže aktuálně už v něm mám jen zbyteček, což je důkaz, že použitelný je. 

Konzistenčně je to typický gel, vůně je směs avizovaného čaje a alkoholu. Odličovací schopnosti jsou více méně průměrné a dost záleží, jak pečlivě a v kombinaci s čím ho používáte. Pokud jen prsty, tak na pleti umí něco zůstat. Pokud například vezmu kartáček, je to lepší a pryč je, dá se říct, vše. Pleť samotnou to nedráždí, jen bezprostředně po smytí trochu pne. Nicméně z dlouhodobějšího hlediska to zásadněji nevysušuje. 

Nejvíce mi vadí, že štípe v očích. A to si ho vůbec do očí dávat nemusíte, pálení se dostaví vždy, když je gel jen v jejich blízkosti. 

Celkově prostě takový průměr a spíše jen pro otrlejší pleť. Citlivkám to moc vyhovovat nebude. Jak už jsem říkala, spotřebovala jsem ho, ale znovu ho určitě nechci a doporučit ho také nemůžu. Cena plus mínus kolem stokoruny.



Maska je průser jako hrom. Jedná se o slupovací masku, která slibuje pleť povzbudit a dodat jí energii. Víte, že já si na složení zase tolik nepotrpím, ale tady jsem se zarazila i já. Přijde mi, že to jsou jen základní složky, aby produkt držel vůbec pohromadě, ale nemá to jedinou přidanou hodnotu. Tedy až na extrakt na posledním místě.


Co se účínků týče, tak nějak to koresponduje s tím složením. Neskutečným způsobem z toho čpí alkohol a nanášení je hodně nepříjemné. Zhruba do deseti minut to na obličeji zatuhne a vy hmotu můžete pohodlně sloupnout. Poté už vás čeká jen vysušená a podrážděná pleť. Nic víc.

Masku jsem zkoušela jen dvakrát, ale ten výsledek byla natolik tristní, že už to nikdy nechci opakovat a poletí to do koše. Cena opět kolem stovky. (PR produkty)

Tonikum Lush

Pleťovou vodu od Lushe jsem chtěla hrozně dlouho, ale nějak jsem se nemohla smířit s tou cenou. Úplně původně jsem chtěla verzi Tea Tree, pak jsem slyšela dobré ohlasy na Breath of fresh Air, ale nakonec jsem odešla s Eau Roma. Neptejte se. :-)

Nechala jsem se na ni ukecat z toho důvodu, že je nejvíce hydratační, což jsem na zimu potřebovala. Voda úžasně voní. Je to směs růží a levandule, ale přesto je to velmi decentní a příjemné.

Já tonikum používám jako poslední krok péče, a to jak ráno, tak i večer. Ráno bylo úplně skvělé. Večer mám trochu větší nároky, protože by mělo dočistit poslední zbytečky, které na pleti zanechala předchozí odličovadla. V tomhle byl Lush spíše průměrnější a jsou i tonika, která to zvládnou lépe. 


Přesto mi voda vyhovovala. Dodala pleti potřebnou vláhu, zároveň nelepila. A ta vůně byla velmi pozitivní a minimálně ráno dokázala vždy zvednout náladu. Ráda bych si pořídila další balení. Jen pořád bojuji s tou cenou. 100 ml lahvička stojí 185 Kč a vydržela mi asi tři týdny. Větší balení vyjde o něco výhodněji, ale pořád je to drahý špás. Tím spíše, že dobrá tonika se lehce dají sehnat i pod sto korun za 250 ml. 

Oční krém Ziaja

Oční krémy od Ziaja jsou velmi chváleny, a tak když jsem jednou omylem odjela k rodičům bez očního krému, byla to v drogerii první volba, jak sáhnout po něčem levném, ale přitom dobrém. 

Konzistenčně je to lehčí krém téměř bez parfemace. Roztírá se i vstřebává velmi dobře. Nicméně účinky byly veskrze průměrné. Na jednu stranu mi přišlo, že je možná malinko hutnější než bych potřebovala, na druhou stranu, při dlouhodobějším používání mi přišlo, že to není úplně ono a očnímu okolí něco scházelo. 


Přes Vánoce, když jsem s ním opět cestovala, se mi podařilo ztratit víčko. A jelikož se mi to nechtělo někam přelívat a bála jsem se, že se to brzy zkazí, rozhodla jsem se to barbarsky vymazat jako krém na celý obličej. V tomto případě musím říct, že to vůbec nebylo špatné. Panovaly zrovna mrazy a pleť a byla naprosto spokojená a plně hydratovaná.

Takže jako oční krém nic moc, ale kdybyste sháněli cestovní balení pleťového krému, asi bych to úplně nezatracovala. :-) Cena je kolem 70 Kč, což není žádná tragédie ani pro tento způsob použití.


Dnes to nebylo úplně jásající. S výjimkou masky jsou sice všechny věci funkční, ale nejsou to vyloženě žádné pecky. Byť teda pleťová voda Lush je fajn, ale tu cenu jí neodpustím. 

Máte vyzkoušený nějaký z těchto produktů? Jak sedí vám?

12 komentářů:

  1. Na čistící gel a masku od Avonu jsem se dívala v katalogu a přemýšlela jestli to risknout, ale vyprdla jsem se na to, protože poslední dobou nejsem s ničím na pleť od Avonu spokojená a rozhodla jsem se už nic neobjednávat. Jak vidím tak jsem udělala dobře a o nic nepřišla:) Od Lushe jsem měla už 2x Tea tree water, nedávno jsem vypotřebovala to větší balení a ulovila ho v povánočním slevách, kdy se to vážně vyplatilo. Také je mi vždy líto za ni dávat plnou cenu, když za to můžu mít stejně velkou Biodermu.. Ale dost jsem si ji oblíbila, pomáhá mi hlavně v létě, ale s akné už si neporadí:/

    OdpovědětVymazat
  2. Já si řadu s bílým čajem oblíbila, ale je fakt, že gel v očích štípe. Masku jsem si ale zamilovala, skvěle se mi slupuje a výsledky také fajn, mě vyhovuje.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  3. Mám masku od Avonu s minerály z Mrtvého moře a ta je výborná. Tuhle slupovací jsem neměla a asi ani mít nebudu :-) Ziaja- tu značku mám ráda, viz moje spotřebováno za minulý měsíc, ale oční krém jsem neměla.

    Giveaway

    OdpovědětVymazat
  4. Tu vodu od Lushe ti závidím. Já si tm nedávno pořídila mou první věc - bomba do koupele. Zatím jsem ji nepoužila, mám ji schovanou ve skříni, ale bože, ta její vůně je něco neskutečného :)

    Kosmetický wishlist 2016

    OdpovědětVymazat
  5. Petrželkový oční krém mám taky a už se na něj moc těším :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Mně přijde, že snad všechny slupovací masky čpí po alkoholu a vysušují pleť, proto už si je víceméně nekupuju. Výjimkou u mě byla maska od Rival de Loop.

    OdpovědětVymazat
  7. Kúpila som si tú masku od Avonu a tiež som bola trochu sklamaná, čakala som, že to bude fakt bomba pre pleť, no až také úžasné to nebolo.
    Bianka

    OdpovědětVymazat
  8. Mám čistící pleťový gel s bílým čajem a taky mu nějak nemůžu přijít na chuť, nevoní mi a celkově na něm není nic, kvůli čemu bych si ho oblíbila. Masku ze stejné řady logicky ani nemám chuť pořizovat, ale jinak mám řadu Planet Spa hodně ráda.

    OdpovědětVymazat
  9. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  10. Pleťová voda Lush vypadá skvěle, i když souhlasím, že ta cena je dost vysoká, ale s tím se už u téhle značky musí počítat, no :) Jinak s péčí od Avonu moc zkušeností nemám, poslední dobou se obracím raději k přírodní kosmetice, ale měla jsem od nich hydratační krém na obličej Nutra Effects a ten jsem měla hodně ráda a přemýšlím, že si ho koupím znova :)

    Lovely imperfections | Weleda giveaway

    OdpovědětVymazat
  11. Konkrétně tyto výrobky vyzkoušené nemám. Ale z řady Planet Spa z Avonu mám doma masky 2. Jednu slupovací, která na pleti chladí, v pohodě jde pak hezky sloupnout, ale s pletí nedělá absolutně nic. A pak mám ještě jednu hydratační a ta je fajn

    OdpovědětVymazat
  12. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat