středa 13. ledna 2016

Oblíbenci za prosinec

Po kratší odmlce se opět vracím k této rubrice, kde vám v krátkosti shrnu, co mi dělalo radost v prosinci. 

Byl to docela netypický měsíc, kdy jsem jeho podstatnou část strávila doma zalezlá psaním, ale stihla jsem také užít si Vánoce v klidu domova. 


Kosmetika
Ta šla dost stranou a líčila jsem se opravdu jen velmi málo. A to zvláště v té druhé polovině měsíce, kdy jsem byla u rodičů a s sebou jsem si sbalila jen následující produkty.


Je to mix mých osvědčených cestovatelských kousků a věcí, které se nanášejí snadno a rychle. Bez BB krému od Maybelline by to nešlo. Taštička Sephora ukrývá čtvery stíny, tvářenku i lesky na rty. Používala jsem z ní ale vesměs jen tu tvářenku. Na líčení očí jsem dost kašlala a obvykle jsem nanesla jen BB krém, pudr, tvářenku, balzám na rty a bylo hotovo. Jo a v prvních dnech i korektor Bourjois, ale pak mi nenadále došel. :-) Když už jsem se líčila více, vyhrály to mé oblíbené třpytivé linky Artdeco a zkouším novou mini řasenku Sephora, která mě ale trochu zlobí, protože se rozmazává. Na rtech jsem měla obvykle jen bezbarvý balzám, občas jsem sáhla po mém oblíbeném rtěnko balzámu od Maybelline. 


Počasí už příliš nepřálo, a tak bylo potřeba náležitě pečovat o místa, která dostávají nejvíce zabrat - obličej, rty a ruce. V poslední době vsázím na balzám na rty Hempz. Rty opravdu skvěle ochrání a jednou mi do konce do druhého dne dokázal vyléčit prasklý koutek. Pleťový krém Hydrance od Avéne jsem již kdysi měla v plném balení. Tehdy jsem ho označila za průměrný, letos mě ale vyloženě sedl. Používala jsem ho ráno i večer a pleti to jedině svědčilo. Musím si ho někdy zase ve větším balení koupit. Na ruce jsem nejčastěji mazala másílko Cuccio, která je úžasně lehké, ale zároveň neskutečně hydratační. A ten pocit vydrží i přes několikero mytí rukou. Fakt paráda.


O antiperspirantu Garnier jsem původně nepsala nic moc dobrého, protože v létě mě spíše štval. Zjistila jsem ale, že nyní mi docela vyhovuje. Má výraznější ,,avivážovou" vůni, která mě v létě vytáčela, nyní ji ale v klidu snesu a navíc zvládá i to zimní, ne tolik náročné pocení. V prosinci jsem se myla především voňavým jablíčkovo vanilkovým sprchovým gelem Yves Rocher. Na fotku jsem vám nastrčila novou lahvičku, kterou jsem dostala k Vánocům. Tu moji jsem již totiž stihla celou vypotřebovat. :-)

JÍDLO
To se v prosinci především blbě fotí, protože je tma od rána až do večera. Jinak to jsou primárně věci na zahřátí. Malý výběř - brokolicová polévka s krutonky a zapečené brambory s vepřovým masem a zeleninou. A k tomu nakládané cibulky, na kterých v poslední době fakt ujíždím a jím je snad ke všemu.



Svíčky
Byla jsem nevěrná Yankee Candle a rozhodla jsem se vyzkoušet jejich největší konkurenci Village Candle. A schválně, kdo na té sklenici pozná rozdíl. Moc jich tam není. :-)


Zatím jsem pálila jen svíci a vyhovují mi dva knoty, protože se to rychleji roztopí. Vůně je to krásná, sytá, ale Yankee to prostě nejsou. Ale rozhodně plánují Village prozkoumávat dál.

Jaké svíčky jste pálili v prosinci vy?

16 komentářů:

  1. Sprcháč od Yves Rocher jsem měla také, už je prázdná lahvička :-))

    OdpovědětVymazat
  2. My jsme spíš na indické vonné tyčinky, svíčky jsem pálila snad dvě. Jo a františky :)

    OdpovědětVymazat
  3. A to já jsem se ještě ke sprcháči YR nedostala, to jsou ty mé nasyslené zásoby:-) Village Candle mně taky láká, rozhodně musím něco vyzkoušet:-)

    OdpovědětVymazat
  4. BB jsem kdysi dáávno měla, když ještě nebyl dostupný v ČR, ale moc mi neseděl. Hodně jsem se po něm leskla. Zbytek jsem nezkoušela, ale ty svíčky mě docela lákají :). Dosud jsem kupovala jen Yankee.

    OdpovědětVymazat
  5. Polévku s krutonky bych si dala hned a pak bych si zapálila svíčky Village candle :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Hmm dala bych si tu polévku s brokolicí :-) Garnier kuličkový tolik zas nemusím, přišlo mi že vůbec nezabraňoval pocení. Sephora taštička stínů, je zajímavý způsob obalu. Svíčky jsem kupodivu letos tolik nepálila, zato voné tyčinky ano.

    OdpovědětVymazat
  7. Já bych si dala brokolicovou polévku s krutonky, krémový polévky já miluju :).

    OdpovědětVymazat
  8. Village Candle jsem ještě nezkoušela, ale na první pohled bych od YC nepoznala rozdíl :D
    Double Infinity by Ella

    OdpovědětVymazat
  9. Tak to já naopak jdu touhle dobou s kosmetikou hodně navrch a někdy se mi stane, že se maluju i několikrát denně :D

    http://lifestylebykej.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Zaujal me ten balzam na rty, popraskany koutek me zrovna trapi a je docela tezke to zahojit, to by clovek nemohl otevrit pusu :) Ale ted uz aspon ani neboli, tak se ho snad brzy zbavim uplne. A ten sprchac od YR vypada skvele a musi vonet uzasne! :)

    OdpovědětVymazat
  11. Zaujal me ten balzam na rty, popraskany koutek me zrovna trapi a je docela tezke to zahojit, to by clovek nemohl otevrit pusu :) Ale ted uz aspon ani neboli, tak se ho snad brzy zbavim uplne. A ten sprchac od YR vypada skvele a musi vonet uzasne! :)

    OdpovědětVymazat
  12. Ja palila prevazne vanocni vune od YC :-)

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  13. Svíčky YC musí krásně vonět.

    OdpovědětVymazat
  14. Vánoční limitka Yves Rocher se moc povedla, já mám vanilkový sprcháč a balzám :)

    Rimmel London Lipstick

    OdpovědětVymazat
  15. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  16. Garnier nejako extra nevonia ani mne, ale je účinný, takže si poviem, že tú arómu prežijem, ja ho už ale používam dlho a spočiatku mi vcelku voňal, ale už sa to nejako zmenilo.
    Bianka

    OdpovědětVymazat