neděle 24. ledna 2016

Nejhorší kosmetika 2015

Dnešní článek bude poslední tečkou za minulým rokem. Pozitivní shrnutí jste si mohli přečíst minulý týden. Teď se ještě zaměříme na ty kousky, které u mě nezabodovaly. Ale musím říct, že jich ve finále není mnoho a rubrika s objevy byla daleko nabitější. Naštěstí.



Krémy Karin Herzog

Tato luxusní krabička v sobě ukrývala pekelné tubičky. Krémy byly na můj vkus velmi agresivní. Pleť mě po nich svědila, vyskákaly mi pupínky a ještě byla vysušená. Krémy nakonec dopotřebovala mamka, které naštěstí docela vyhovovaly. (RECENZE)

Sprchový olej Eucerin

Chtěla jsem na sprchování něco trochu hydratačnějšího, ale tudy cesta nevedla. Ne že by to svými učinky nebylo dobré, ale naprosto příšerně to smrdělo. Byla to hrozně silná květinovo mýdlová vůně a opravdu se to nedalo vydržet. Nakonec jsem to musela vypotřebovat na mytí rukou, protože dávat si to na celé tělo mě fakt nebavilo.

Oční krém Laidbare

Tuto značku mám velmi ráda, bohužel oční krém opravdu neumí. Byl natolik lehoučký, že nejdřív nedělal vůbec nic a postupem času bylo oční okolí velmi vysušené. Nakonec jsem ho vymazala jako krém na ruce. (RECENZE)

Rozjasňovač Dermacol

Tohle multifunkční ,,něco" také nefungovalo. Na tvářích to udělalo mastné nic a poté se to vypařilo. Vlastně ani nevím, jestli se mi to doma ještě někde válí, nebo už jsem to vyhodila. (RECENZE)

Rtěnka Avon

Na novou texturu rtěnky jsem se opravdu těšila, chytla jsem i skvělou barvu, jenže to prostě nefungovalo. Na rtech to cuckovalo a během dne je dokázalo spolehlivě vysušit. (RECENZE)

Pudr TheBalm

Zařadit sem musím i tento super slavný pudr. Nějak jsem ho nedokázala docenit. Byl hrubě namletý, prášil a ubýval kosmickou rychlostí. Matoval velmi průměrně. Za ty peníze opravdu nestojí. (RECENZE)

Šampóny z drogerie

Letos jsem udělala velký pokrok v mé péči o vlasy a přišla jsem na to, že musím primárně hledat šampóny, po kterých mě nesvědí hlava. Nemusí být striktně přírodní, nicméně nejhůře u mě dopadli konvenční značky z drogerie a teď už vím, že se jim musím obloukem vyhýbat. Nesedl mi ani krásně blyštivý Gliss Kur (RECENZE) ani růžová Schauma (RECENZE).

Krém na nohy Burgit

Tohle není příliš známá značka a možná bude i dobře, když zůstane neobjevena. Krém byl naprosto příšerný. Velmi tekutý, smrděl a kůži na nohou vůbec nepomohl.

Krém Bioderma

Bohužel jsme si neskamarádila ani se slavným matujicím krémem od Biodermy. Ať už jsme ho nosila samostatně nebo kombinovala naprosto s čímkoliv, prostě se loupal a mé pleti neprospíval. (RECENZE)

Tělové mléko Avon

Tohle bylo také peklo, které by se dalo popsat jako směs silikonu a alkoholu. Hrozně to smrdělo a na pokožce vytvořilo kluzký neprodyšný a nepříjemný film. O hydrataci nemohla být řeč. (RECENZE)

CC krém Bourjois

Tohle se týká jen makeupu, korektor je tady omylem, protože nemám tyto produkty vyfocené samostatně. Tenhle makeup mi opravdu nesedl. Na mé pleti neseděl, pořád cestoval, loupal se, leskla jsem se po něm, prostě ne a po pár použitích šel do světa. (RECENZE)

Stíny Essence

Je to už takové nepsané pravidlo, že Essence se pravidelně umístí jak v tom nejlepším, tak i nejhorším výběru. Letos mě nejvíce naštvalo tohle quattro stínů, které absolutně vůbec není pigmentované a nejde kloudně použít. (RECENZE).

Jakého kosmetického hříšníka jste v minulém roce potkali vy?

30 komentářů:

  1. Tak přemýšlím, co bylo v loňském roce nejhorší a těžko vybrat. Možná kokosový olej na vlasy, který mi je naprosto odrovnal. :D
    Fairychain

    OdpovědětVymazat
  2. Prekvapilo ma, že Ti púder od theBalm nesedel. Ja mám veľmi mastnú pleť a považujem ho za jeden z najlepších, hoci poznám aj veľa naozaj lacnejších alternatív. A s tým Eucerin olejom súhlasím, tá parfemácia je otrasná...
    Owl Heaven

    OdpovědětVymazat
  3. Ja bych mezi nejhorsi prpdukty rozhodne zaradila pletovou vodu SebaMed, ktera byla silene citit alkoholem a oci me z ni palili, i kdyz jsem se jim vyhybala. Obecne mi tahle znacka neni zrovna dvakrat sympaticka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím říct, že tato pleťová voda mi taky nesedí, toho alkoholu je tam přespříliš.

      Vymazat
  4. Ja bych mezi nejhorsi prpdukty rozhodne zaradila pletovou vodu SebaMed, ktera byla silene citit alkoholem a oci me z ni palili, i kdyz jsem se jim vyhybala. Obecne mi tahle znacka neni zrovna dvakrat sympaticka :)

    OdpovědětVymazat
  5. Pěkný článek,nic z toho jsem nezkoušela a ani po přečtení nechci :)

    OdpovědětVymazat
  6. Šampon Schauma-souhlas, šampon Gliss kür mi vyhovuje. Moje peklo? Ani nevím.....

    OdpovědětVymazat
  7. Měla jsem oba šampony, ten od Gliss Kur byl opravdu trága, nevím, jak to dokázal, ale snad po žádném šamponu jsem nikdy neměla tak hrubé vlasy a ten od Schaumy sice hezky voněl, ale lesk dodat nedokázal.

    OdpovědětVymazat
  8. Se šamponem Gliss kur naprosto souhlasím, měla jsem ho a rozhodně mě nenadchnul. Celkově mi nevyhovuje ani Syoss, po kterém se mi mastí vlasy. Jinak velké propadáky se u mě v poslední době nevyskytnuli.

    OdpovědětVymazat
  9. Chápu nechut k Sexy mama i výrobkům z Avonu. Naopak CC Bourjois je pro mě objev roku a mám ho v top produktech

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za mě je CC Bourjois taky jednička, jednoznačně jeden z nejlepších, co jsem kdy vyzkoušela!

      Vymazat
    2. Já jsem z toho byla hrozně zklamaná. Hodně lidí ho chválí, ale s mojí pletí se nějak nedokázala dohodnout. :-(

      Vymazat
  10. Tak já naštěstí tolik špatných produktů neobjevila. A růžovou Schaumu jsem naopak dala do oblíbenců, tak mi skvěle sedla.
    Giveaway / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  11. Ja som vyskúšala asi 2-3 druhy Schauma šampónov a ani jeden mi nesadol ,ale aspoň pekne voňajú :)

    Bio súťaž

    OdpovědětVymazat
  12. Super článok, budem vedieť, čomu sa vyvarovať. :D

    http://nicolland.blogspot.co.at

    OdpovědětVymazat
  13. Ten pudr the Balm mě mrzí, chtěla jsem si ho pořídit.. :/ ale musím říct, že i Cabana Boy kterou mám, je hrubě namletá a malinko práší.. A s Avon rtěnkou jsem já osobně byla relativně spokojená :) Není to nic extra, ale takový průměr.. :) Mě vloni docela naštvala Nivea a její řada pro barvené vlasy, obzvláště lak na vlasy, který mi je slepil a dělal hrudky.. :/

    Nikola Mills

    OdpovědětVymazat
  14. Stáni, ty mi bereš nápady! :D Také jsem plánovala udělat i článek o tom nejhorším :D Na(ne)štěstí tam bude něco jiného.. :D Některé položky mne docela překvapily, u jiných jsem jen přikyvovala.. :)

    OdpovědětVymazat
  15. Naprosto souhlasím se sexy mama, mě připadal taky uplně k ničemu, pak jsem ho ztratila .)

    OdpovědětVymazat
  16. Mým propadákem je pleťová voda na normální až smíšenou pleť od Oriflame taková ta jejich nová love nature zelená řada. Ve složení jsem alkohol nenašla, takže jsem se radovala, ale po jeho použití mi pleť tak divně brněla a měla jsem pocit, že mi vysušuje. Jednou za čas ho jednou nebo dvakrát použiji a dojdu ke stejnému závěru. Další propadák je mléko od Cienu. V krámu mi to přišlo v pohodě, ale doma když jsem se s ním chtěla namazat, tak jsem cítila jen čistý alkohol ... fuj hrozný smrad ... No nějaké výrazné propadáky asi nemám. Spíš věci, které mi ani nezaujaly, ani nejsou příšerné. Takové .. nějaké.

    OdpovědětVymazat
  17. Novy design se ti povedl. :-)
    Jinak ja jsem se sampony Schauma celkem spokojena. Jinak nic vic jsem nezkousela a u me co mi nesedlo ty jo tak to ani nevim.

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  18. Šampon Gliss kur nevyhovoval ani mě. Měla jsem po něm vlasy takové těžké a rychle se mastily. V minulém roce jsem taky narazila na kosmetiku, která se mi nelíbila. Největší zklamání pro mě byl přírodní BB krém od Alterry.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  19. Tiene od Essence ma nikdy moc nelákali, ale nedávno som si kúpila ich novú paletku a musím povedať, že má niečo do seba :) Kika - Blog for smile

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že ty jejich nové paletky jsou super, to se s tímto děsným quatrem nedá ani srovnat.

      Vymazat
  20. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  21. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  22. (^^^ můj první komentář se asi neodeslal, a tudíž druhý nedával tak úplně smysl, takže znovu :D)
    Super článek! Ten Eucerin mi zrovna nevadil, tyhle parfemace snáším v pohodě. Za mě kosmetická katastrofa jednoznačně fix na obočí od Catrice (myslím) v nějakém blond odstínu, hned po použití vypadal v pohodě, pak jsem jela za kamarádkou, a ona Proboha proč máš zelený obočí?? :D Takže tak. A taky EOS balzám na rty, bohužel jsem patřila mezi ty, kterým se po něm objevila dost děsná a nepříjemná vyrážka na rtech, která se mi ještě vrací, takže ten letěl do koše.

    OdpovědětVymazat
  23. Keď uvažujem nad prepadákmi minulého roka, neviem si na nič spomenúť. Je pravda, že niekoľko vecí mi nesadlo, ale väčšinou sa aj takýmto produktom snažím nájsť nejaké využitie (ak sa dá) a nakoniec ich predsa nejako spotrebujem :)

    OdpovědětVymazat
  24. Ja som bola tiež sklamaná z Oleja Eucerin, pokožku síce hydratoval, ale smrdel.
    Bianka

    OdpovědětVymazat