neděle 10. ledna 2016

Kosmetická statistika (prosinec)

Vítám vás v novém roce. Má diplomka je úspěšně odevzdaná a tímto oficiálně odvolávám krizový režim blogu a vše se vrací do starých kolejí. Musím toho opravdu hodně dohnat, takže se těšte na spoustu článků. 

Dříve než se pustíme do letoších prvních recenzí, musíme dohnat loňské resty. Jedním z nich je i pravidelná statistika, takže jdeme na ni. Prosinec pro mě nebyl lehký, takže šla kosmetika trochu stranou. Naštěstí na mě nezapomněli mí blízcí, takže díky Vánocům se to přece jen dostalo na obvyklá čísla. Byť pravda, je to nejslabší prosinec od té doby, co statistiku vedu. Konkrétně jsem bohatší o 29 novinek a spotřebovala jsem 22 kousků. 

Novinky

Vlastně na sebe můžu být pyšná. Prosinec byl u mě obvykle ve znamení megalomanství, ale letos to je moje naprosto běžná měsíční hromádka, která nemůže nikoho z vás překvapit. 


Tohle jsou veškeré mé nákupy. Na parfums.cz jsem tentokrát nakupovala dárky pro ostatní a sobě přihodila klasickou plátýnkovou masku Missha a vzorek pasty byl zdarma jako dárek. Poté jsem se rozhodla vyzkoušet plátýnkovou masku Rival de Loop a konečně se mi podařilo sehnat můj milovaný mátový gel od Ryor (nechápu, proč ho skoro nikde nemají!).



Tohle už jste viděli. Jsou to kosmetické poklady od poctivého Ježíška, který mi vyplnil celý můj wishlist a ještě přihodil i něco navíc. Začínám pomalu testovat a zatím jsem nejvíce nadšená z makeupu od Astor. 


Další dárečky - tentokrát od Ježíšků v práci. Zatím uschovány do zásob, ale už se na ně také těším.


Tuto hromádku jsem dostala k Vánocům od eshopu kupkosmetiku.cz a tonikum už jsem stihla pomalu celé vypotřebovat.


Tady je takový mix - poslední loňská zásilka od Dermacol. Část nádherného překvapení od beautyville.cz a nakonec stíny NYX taktéž od kolegyň z práce.

Spotřebováno

Rovná dvacítka, to je takové mé minimum. :-) Ale byla jsem velkou část měsíce mimo Prahu, tak se to na mých zásobách trochu projevilo. I když jsem se to snažila dohánět množstvím miniaturek, které jsem měla s sebou u rodičů.


1) Šampón Oliveway - Takový průměr, ale plně mě vyhovovalo 100 ml balení. Sympaticky rychle se to vypotřebuje. :-) Recenze ještě bude.

2) Tělový sprej Avon - Letitá klasika a byť už je tedy poctivě nesbírám jako na střední škole, čas od času si nějaký pořídím.

3) Odličovací gel Eucerin - Jedno z loňských překvapení. Hodně mě vyhovoval. Smyl všechny nečistoty, rychle a snadno se aplikoval a pleť zbytečně nevysušoval. A taky vydržel snad věčnost. Ráda bych si ho pořídila znovu.

4) Antiperspirant Fa - Nevyhovoval mi vůbec. Moc nechránil a navíc mě rozčilovalo, že se člověk při každé aplikaci málem zadusil.

5) Tělový olej Dove - Další objev roku. Supervoňavý a skvělý olej, jehož používání byla jedna velká radost. A hlavně ta vůně!!!

6) Tělové mléko Dove - Také bylo fajn, ale holt olej je lepší.


7) Pleťový krém Yves Rocher - Byla jsem nadšená. Skvěle si sedl s mojí pletí, hydratoval, nelepil, nedělal žádnou neplechu. Možná ho časem pořídím znovu.

8) Ústní voda Elmex - Fakt hnusná. Ta chuť byla tak odporná, až mi z toho trnuly zuby. Nikdy víc.

9) Sprchová pěna Rituals - Pozůstatek s beautyboxů:-) Miluji ji na cestách, protože se neumím umýt bez houbičky, ale tohle udělá pěnu samo, takže to skvěle řeší můj problém. Měla bych si na cestování pořídit další.

10) Micelární voda Avéne - Micelární klasika. Jako každá druhá, takže vesměs fajn, ale není nutné kupovat ji hned znovu.

11) Tekuté mýdlo Balea - Klasika, koupím další.


12) Tělové máslo I love... - Konzistenčně a funkčně super, jen mi zrovna přes Vánoce moc neladila ta vůně manga. Připadala jsem si vždycky jako namazaná ovocným džusem. :-) Ale rozhodně bych ráda tuto značku prozkoumávala dále. 

13) Zubní pasta Elmex - Tahle byla dokonce dětská, ale tak na cesty se to hodí. :-) Ale jinak byla hnusná stejně jako všechny Elmex.

14) Krém treaclemoon - Úžasné krémíčky, které ráda používám na ruce. Je to hezká ozdoba na pracovním stole a navíc jsou i voňavé a plně funkční. Ještě mám v zásobách jeden a pak si budu muset zajet do Neměcka pro další.

15) Čisticí pásky Nivea - Nutnost.

16) Plátýnková maska Missha - Jednoznačně největší loňský objev. 


17) Tonikum Sebamed - Nemám ho moc ráda, protože z něj čpí alkohol, ale miniaturka se na cesty hodila.

18) Olejíček na vlasy Biosilk - Kdysi nejslavnější olejíček. Mám ho ráda, ale spotřebovávám takové věci hrozně pomalu, a tak má doma tucet dalších olejíčků, do kterých se musím pustit. Ale jinak bych si ho klidně koupila znovu.

19) Balzám na rty EOS - Někdo je miluje, jiný nenávidí. Já se řadím do první skupiny a již mám další v zásobě.

20) Korektor Bourjois - To balení mě přivádělo k šílenství, ale korektor sám o sobě byl výborný a přemýšlím, že bych si ho pořídila znovu.

21) BB krém Maybelline - Můj svatý grál, který se u nás již neprodává. :-(

22) Tonikum Lush - Nějak mi vypadlo z detailnějších fotek, ale na první celkové je to ta klasická černá lahvička. Je skvělé a kdyby nebylo tak po čertech drahé, kupuji si hned další balení. 

To byly poslední produkty roku 2015. A byť to jsou měsíc co měsíc šílená čísla, já jsem spokojená. Myslím, že se mi to v posledních měsících dařilo držet v docela pěkné rovnováze a hlavně jsem trošku ubrala ve skupování dekorativní kosmetiky a plně se věnuji té hromadě, co mám doma. Do dalšího roku tedy v tomto směru žádné dramatické změny neplánuji. Mým cílem je vejít se měsíčně ideálně to dvaceti nových kousků a stejný počet vypotřebovat. A samozřejmě se počítá s tím, že to tu a tam trošku ujede a bude toho víc. :-)

Jaká jsou vaše kosmetická předsevzetí pro tento rok?

16 komentářů:

  1. Náhodou, máš spoustu novinek, mě přibylo opravdu jen minimum. A Rituals pěny jsou dokonalé.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Vitaj spat :) Tesim sa na nove clanky. Uz mi chybali ;)Gratulujem k odovzdaniu diplomovky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, mně už ten blog taky hrozně chyběl, tak se těším, že teď na něj budu mít zase čas a energii.

      Vymazat
  3. Make-up od Astoru mám a jsem s ním velice spokojená. Dermacol hruškový sprcháč nemůžu nikde sehnat. Sprcháč Yves rocher jsem měla a byl moc prima. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Plátýnkové masky mi nevyhovují, ale Missha jako značka je dobrá. Make up od Astoru chci vyzkoušet, ale nejsem si jistá odstínem :-(

    OdpovědětVymazat
  5. Z Tvých novinek mně zajímají make-upy, jak ten od Astor, tak ten Dermacol. A z nákupů máme společný sprcháč od YR. Toho BB od Maybelline taky lituji, v létě jsem ještě nějaké sehnala ve výprodeji, ale až dojdou zásoby, tak budu nucena přejít na jiný.

    OdpovědětVymazat
  6. to Lirene tonikum mám vyskúšané a je veľmi príjemné. Dokonca natoľko, že som si ho zakúpila dvakrát. Jediné, čo by som mu vytkla je silná parfemácia, ale naštastie to nijako neovplyvnuje jeho hydratačné schopnosti... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky ho mám hodně ráda, je příjemné a nemám ho naposled.

      Vymazat
  7. To je produktů :-) Některé z nich mám. Naopak deo od Fa mě přijde skvělý, mátový gel není špatný a karibský sen mě tolik nenadchnul.

    OdpovědětVymazat
  8. Tenhle typ článků mám ráda :) já se snažím nákupy omezit a celkem se mi to daří :)

    OdpovědětVymazat
  9. Astor sice moc nevyhledávám, ale ten makeup by nemusel být vůbec špatný :)
    HAUTE BASICS urban decay giveaway

    OdpovědětVymazat
  10. Samé skvělé věci. Než člověk začne psát blog, ani si neuvědomuje, kolik toho za měsíc nakoupí a spotřebuje :-)
    Líbí se mi makeup Astor, zatím jsem na něj neslyšela nic špatného

    OdpovědětVymazat
  11. Ten makeup od dermacolu se stale prodava jen v uk jsem ho videla ja si zase oblibila jeho kolegu v tom zelenkavem ci modrem obalu na smisenou plet.

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  12. Předsevzetí do nového roku si nedávám ani ta kosmetická, ale mám sama u sebe takový pravidlo, že když se mi toho nahromadí víc (po Vánocích, narozeninách), tak si kosmetiku nekoupím do té doby, než to spotřebuji :). Taky mám teď pleťový olej od YR a paráda

    OdpovědětVymazat
  13. Budem sa tešiť na recenziu krému MOA.
    Minulý i tento rok som si dala kozmetické predsavzatia. Nič veľké, ale keďže sa mi stále zväčšovali kozmetické zásoby, musela som konať, takže jedno z predsavzatí je "minúť aspoň 20 lakov na nechty". Minulý rok sa mi to podarilo a tento by to malo vyjsť tiež :D

    OdpovědětVymazat
  14. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat