pondělí 19. října 2015

Podzimní novinky na rty od Essence

Podzimní update u Essence byl velmi bohatý na produkty na rty. Všechny mě hodně lákaly k vyzkoušení, a tak jsem byla moc ráda, když jsem dostala tuto hezkou sbírku. A jak už to u Essence bývá, testování dopadlo úplně jinak, než jak jsem si plánovala. Věci, na které jsem se těšila, moc neuspěly a naopak jiné kousky zase překvapily.


V nabídce se objevily nové hydratační rtěnky v krásných obalech, velmi oblíbené balzámy v tužce a v poslední době populární rtěnko-lesko-balzámy.

Rtěnky


Na rtěnky jsem se hodně těšila, protože v nabídce jsou dost povedené barvy a navíc ten obal je úžasný. Ve skutečnosti mě však zklamaly. Zapomeňte v tomto případě na slovo rtěnka. Pigmentace je velmi slabá a co jsem zkoušela i další odstíny v drogerii, tak nikdy nedostanete to, co na první pohled vidíte. Má to velmi lehkou, takovou klouzavou konzistenci a svými vlastnostmi je to spíše tónující balzám. Na rtech je to docela příjemné a nevysušuje je to. Výdrž je slabší, s větším napitím či prvním jídlem to mizí. Neříkám, že je to vyloženě špatná věc, ale moje očekávání to nesplnilo a jejich používání mě nebaví. Pokud však toužíte po balzámu v obalu rtěnky, proč ne. Cena je 60 Kč.

Nude odstín 04 Hidden Secret se mi nelíbí vůbec. Vlastně ani nejde moc vidět a přijde mi zbytečné ho nosit. To už si člověk může dát pořádný balzám a efektově to vyjde na stejno.


Barevnější 07Sparkling Miracle je na tom o něco lépe. Na rtech vytvoří příjemnou studenou malinovku, která se v následujících měsících bude hodit. Tu a tam po ní asi sáhnu. Obsahuje jemné třpytky, ale ve skutečnosti nejdou příliš vidět.


Mini balzám


Pastelky jsou stále in a tahle je navíc roztomile malá. Osobně však nejsem příliš velkým milovníkem tohoto balení a proto jsem se na tužku příliš netěšila. Ve finále jsem si ji ale hodně oblíbila a baví mě ze všech novinek nejvíc.

Má úžasnou pigmentaci. Stačí jen letmo nanést v jedné tenké vrstvě a rty se rovnoměrně zabarví. Na rtech je to lehoučké, hodně příjemné. Nezalézá do vrásek, nerozpíjí se. Výdrž tak nějak standardní, po jídle rovnoměrně zmizí. Cena je 60 Kč.

Mám odstín 04 I am charming, což je klasická studená červená. Na tmavších typech by asi tolik nevynikla, ale pro mě je to ta pravá červená, která je sice výraznější, ale dá se nosit každý den. 


Tekutá rtěnka

Jak jistě dobře víte, tyto hybridní věci na rty miluji a používám je ze všeho nejčastěji. Proto jsem se na ni v podobě Essence hodně těšila. A musím říct, že není vůbec špatná.

Překvapila mě pigmentace, která je hodně dobrá. Texturou je hutnější a na rtech tedy lepí. U takhle tmavých odstínů mi to ale ani nevadí, protože jsem si jistější v tom, že to zůstane na místě a nebude se to rozpíjet. Samozřejmě jsem to porovnávala jak s Maybelline, tak s Loreal a každá ta značka je prostě maličko jiná. Maybelline mi přijde nejlepší a nejvíce pečující. Loreal je nejmastnější a jdou tam cítit hodně oleje. Essence mi možná vychází jako nejslabší, ale rozhodně ho nechci hanit. Vyhovuje mi také.

Výdrž je skvělá, to mají všechny jmenované kousky totožné. Ta nejsvrchnější vrstva se sice s jídlem vypaří, ale na rtech zůstane lehoučký rovnoměrný stain a především pocit hydratovaných rtů, které nejsou potřeba ihned něčím přemazávat. Cena je 75 Kč.

Od Essence mám pravý podzimní odstín 06 Make a statement. Je to cihlová barva, ale s podtónem do růžova. Docela nevšední volba, ale přitom klasicky podzimní. Nosím jí v poslední době docela často.


Z novinek mě hodně nadchly mini balzámy v tužce. V nabídce jsou sice jen čtyři odstíny, ale pokud si vyberete, běžte do něj. Za mě je to nejlepší pastelka, jakou jsem zatím vyzkoušela. Baví mě i tekutá rtěnka, ale vím, že to není pro každého. Já tyto textury miluji a Essence vesměs splňuje to, co od lze od těchto produktů očekávat. Pokud vám taková kousky vyhovují, určitě se po nich v drogerii také podívejte. V nabídce je hodně lákavých odstínů.
Zklamaná jsem naopak z rtěnek, které podle mě rtěnkami vůbec nejsou. Je to obyčejný balzám v hezkém obalu a tak nějak mi to nestačí a nebaví mě to. 

Za poskytnutí všech produktů k recenzi děkuji zastoupení eshopu www.kupkosmetiku.cz.

Stihli jste už něco z novinek Essence vyzkoušet?

8 komentářů:

  1. Ještě jsem nic z Essence novinek nezkoušela, ale hodně se mi líbí ty tekuté rtěnky. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Vůbec nevím, co mě láká více, ale po pastelce určo mrknu :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  3. Z těchto novinek mám tekuté rtěnky, neodolala jsem rovnou dvěma odstínům - 01 a 05 a hodně mile mně překvapily, poslední dobou je používám snad pořád:-) A po pastelkách se podívám:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Já zatím odolám, lákají mě tekuté rtěnky a po tvé recenzi popřemýšlím nad tou pastelkou. Rtěnky vypadají dobře, ale nelákají mě, vzhledem k tomu, že to jsou spíš balzámy, to si rovnou můžu koupit třeba melounové Labello. WhiteRose

    OdpovědětVymazat
  5. Ja mam ty rtenky a me prave takove svetle odstiny sednou. Ale i tak si rikam vetsi sytost barev by neuskodila. :)
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  6. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat