středa 28. října 2015

Péče o citlivou pleť od Yves Rocher

Jsou mi sympatické všechny ty krásně barevně sladěné sady produktů na pleť od Yves Rocher a již léta v nich toužím najít svého oblíbence. Modrá Hydro Végétal určená pro smíšenou pleť má všechny předpoklady k tomu, aby mé pleti vyhovovala. Vyzkoušela jsem z té řady téměř všechno. Nesedlo mi vůbec nic. Zelená Sebo Végétal je na tom ještě hůře a nedošla jsem dál než ke vzorečkům. Žlutá Nutritive Végétal je určena pro suchou pleť a na mě je všechno moc hutné. Takže taky nic.

Když se na jaře objevila novinka Sensitive Végétal, zajásala jsem. Ne že by má pleť byla citlivá, ale očekávala jsem produkty natolik neutrální, že by mi konečně mohly sednout. Pro začátek jsem si vybrala jeden krém a tonikum a pustila se do zkoušení. A konečně to vyšlo.


Začneme tonikem, které je plně funkční a kouzelně neutrální. Voda není nijak parfemovaná, z pleti dokáže stáhnout poslední zbytky nečistot. Nikde nic neštípe, nepálí, a to ani v okolí očí. Pleť je zklidněná, čistá, spokojená.


Trošku bojuji s balením. Pumpičky mám sice obecně nejraději, ale u vodového produktu mi funkční nepřijdou. Respektive, pokud chcete tonikum jen tak šplíchat rovnou na obličej, tak je to v pořádku. Rozptyl je velmi jemný a příjemný. Jenže já tonikum používám tak, že ho potřebuji dát na tamponek a setřít zbytky nečistot. A to je kolikrát lepší to odšroubovat, než zuřivě stokrát stříkat na tamponek, aby byl dostatečně napuštěný produktem. Na druhou stranu, díky tomu ubývá velmi pomalu, a i když má jen 150 ml, vydrží mi stejně dlouho jako jiné 200 ml lahvičky. 



U tonika mě baví ta jeho neutrálnost a jemnost k pleti. Jsem s ním opravdu hodně spokojená, a to natolik, že mám již nachystané v zásobách druhé balení. A to se mi nestává tak často. Cena je trochu vyšší, s obligátní 40% slevou vyjde na 140 Kč, ale to pořád není nic hrozného, takže já osobně si ho budu určitě kupovat i nadále.


U krému se mi stala taková vtipná věc. Dle oficiálního popisu jde o denní krém. Jenže v nabídce je ještě jeden univerzální hydratační a já jsem to v obchodě brala pravděpodobně dost namátkou, pak mi to leželo nějakou chvíli ve skříni, takže se mi tahle informace nějak vypařila z hlavy. Krém jsem tak asi tři týdny používala ráno i věčer a nakonec jsem přešla jen k večernímu použití, protože mi tak prostě sedí víc. Ale jelikož nemá SPF, tak si myslím, že to ničemu zásadnímu nevadí. Tím spíš, když v návodu u denního krému mají, nanášejte ráno i večer. :-)



Krém mě skutečně dostal. Má opět nulovou parfemaci. Respektive něco jemného neurčitého cítit jde, ale je to jen takový lehounký závan ,,ničeho". Konzistenčně je to lehký gel - krém, který se snadno roztírá a rychle se vstřebá. Úplně první pocit je lehce lepivější, ale během pár minut se to poddá a nejedná se o nic zásadního.



Hydratace je přesně tak akorát, kolik má smíšená pleť potřebuje. Zmizely mi všechny šupinky, které zůstaly po lehkých letních krémech, ale zároveň pleť není zatížená. Ten rozdíl šel vidět hned po pár dnech používání a má z toho prostě takový nepopsatelný pocit, že má pleť a tento krém si sedly a patří k sobě. Celkově je pleť prostě spokojená, vyživená, zklidněná. 

Krém by měl působit proti začervenání, ale na to já netrpím, takže nemůžu potvrdit ani vyvrátit.

Jak jsem psala již výše, krém jsem nejdříve používala ráno i večer, ale jelikož mě pod makeupem občas zlobil, přešla jsem jen na používání večer. Nedělal problémy úplně každé ráno, ale co jsem tak vypozorovala, tak u hutnějších hydratačnějších makeupů to bylo v pořádku, ale když jsem vzala nějaký matující, tak se krém uměl loupat a dělat cucky. 

Cena se slevou je cca 250 Kč za 50 ml, což je za krém fajn. Dost možná ho nemám naposledy, i když bych chtěla prozkoušet ještě jeho kolegy ze stejné řady.


Řadu Sensitive Végétal jsem si opravdu zamilovala a plánuji ji prozkoumávat více. Tonikum je funkční, velmi neutrální a myslím si, že hodící se úplně pro každého. S krémem jsem také velmi spokojená a myslím si, že nejvíce bude sedět normální a smíšené pleti. Opět je velmi neutrální, uživatelsky příjemný a pro mě dostatečně hydratační. Když budete mít cestu kolem obchodu Yves Rocher, určitě tuto řadu také prozkoumejte a něco vyzkoušejte.

Máte zkušenost s některými pleťovými produkty Yves Rocher? Která řada vám nejvíce vyhovuje?

8 komentářů:

  1. Krémy od YR jsem ještě nezkoušela, za to ale používám už druhé balení hydratační micelární vody z řady Hydra végétal a mám i čisticí gel z této řady. A pak ještě i momentálně používám odličovací vodu s chrpou a dvoufázový odličovač :). Zrovna včera jsem tam byla a jako dárek k nákupu jsem dostala sprchový gel s vůní karamboly a ta teda je krásná

    OdpovědětVymazat
  2. S pleťovými produkty YR mám zkušenost jen s maskou Pure system, ta je výborná, teď jsem si k ní přikoupila i pleťovou vodu a péči proti nedokonalostem, tak jsem zvědavá, jak se osvědčí.

    OdpovědětVymazat
  3. Na krem jsi me hodne nalakala. :)
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  4. U YR si také toužím najít svého oblíbence, zatím marně. Gratuluju k 900 odběratelům. To mi zní jako sen

    Jsi krasna

    OdpovědětVymazat
  5. Díky za tip :) já jsem si ted koupila modrý hydratační, jsem s ním spokojená,rozdíl jde určitě poznat, hydratuje výborně. Vydrží dlouho, a tak o tomto růžovém přemýšlím, že si ho koupím na jaro/léto.. ještě jsem uvažovala o žlutém,ale díky této rezenci si koupím růžový, děkuju :)

    OdpovědětVymazat
  6. Krém jsem měla ve vzorečku, je opravdu příjemný. :) A ten informační šum je zvláštní, to je fakt. :)

    OdpovědětVymazat
  7. YR kosmetiku miluji,jsem jejich věrný zákazník.Chválím jemné parfemace krémů užasné mají šampony a veškerou péči o vlasy, heřmánková řada je také dokonalá a makeup už jiný nepoužívám.Momentálně ujíždím na jejich lacích na nechty a z německa jsem si přivezla už i novou vánoční limitku která zde bude v prodeji od 16.11 a je užasná všem moc doporučuji. :)

    OdpovědětVymazat