pondělí 7. září 2015

Nové gelové laky Essence

Konečně se dostávám k dlouho chystané recenzi o nových lacích Essence. Tedy ehm...nových, na pultech obchodů jsou asi od března, ale znáte mě, někdy se testování protáhne. Tím spíš, že jsem pro vás chtěla připravit souhrnný článek a popsat vám všemožné variace, jak s těmito novinkami naložit. A jelikož to snad ve všech případech drželo neskutečně dlouho, chvíli trvalo, než jsem to vše prostřídala.


Pro Essence to byla velká novinka. Rozloučili jsme se se starými laky, které neměly dobrou pověst a nahradili je nováčci The Gel nail polish. K tomu byl představen nový podklad a hlavně top coat slibující gelový vzhled i dlohotrvající výdrž. Pustila jsem se do testování a níže najdete výčet všemožných variant, jak vzájemně mezi novinkami, tak v kombinaci s laky jiných značek. Výdrž laku je individuální a dost záleží na jeho kvalitě nebo na tom, jak manuálně náročnou má kdo práci. Nedržte se proto striktně počty dnů, které uvádím sama za sebe, ale zaměřte se na jednotlivé rozdíly, které u různých variací uvádím a adaptujte na své nehty.


Laky na nehty 
Na ty jsem byla zvědavá snad nejvíc. Zlepší se nebo ne? Stejná zůstala lahvička i širší štěteček. Ten je fajn a vyhovuje mi, jen stejně jako tomu bylo v minulosti, ne ve všech lahvičkách je štěteček rovně střižený a občas jim to ujede. Já mám 5 barev a jen u 3 je to v pořádku. To je docela škoda, protože když je to celé nakřivo, tak se to potom i hůř lakuje. Jinak tekutina je o poznání hustější a dobře se nanáší. U sytějších odstínů dokonce postačí i jedna silnější vrstva. Co se schnutí týče, trochu se to liší odstín od odstínu. Většinou je to taková klasika. Nejvíce mě zlobil asi zelený, do kterého se mi podařilo udělat rýhu i po dvou hodinách. Výdrž je dobrá a rozhodně tady jde vidět velký pokrok. Ty předchozí se loupaly téměř hned, tady barvy vydrží 3 - 5 dnů a poté se začínají šoupat špičky. Za mě spokojenost.



Base Coat
Tohle je docela divná tekutina s ještě divnějšími vlastnostmi. Není to ani moc tekuté ani hutné, ale stejně se to divně táhne. Nanést jde ale naštěstí docela jednoduše. Do nehtů se jakoby vcucává a zanechává hrubější matný finiš. Občas se mi také zdá, že nehty lehounce pálí. Ale vždy jen chvíli po aplikaci a poté to mizí. Divně smrdí. Ne že by laky obecně voněly, ale je to prostě takový netypický smrad. Schne docela dlouho. Pokud se použije dohromady s top caotem, tak to není takový problém, ale pokud dáte jen base coat a barvu, tak to celé schne o poznání déle. Na výdrž barevného laku sám o sobě nemá vliv. Jak budu psát níže, jako součást celého ,,gel systému Essence" mi přijde prospěšný a používám ho ráda, ale pokud hledáte jen podklad pod barevný lak, tak si raději vyberte něco jiného.


Top Coat
Tohle je největší hvězda. Je dokonalý po všech stránkách. Je hodně hutný a po nehtu ho musíte nechat jakoby rozlét. Zanechá super lesklou a trochu silnější vrstvu, zcela totožně jako skutečný gel. Co mě překvapuje ze všeho nejvíc, tak neuvěřitelně rychle schne. Na to, jak je hutný a vždy pod ním máte ještě několik další vrstev podkladu a barevného laku, tak to dokonale zaschne kouzelně rychle. Do pár minut jste z nejhoršího venku a za půl hodiny už s tím na 100% nehnete. Kromě toho, že nehet s gelem velmi pěkně vypadá, tak ho dokonale vytvrdí a odolává veškerým nástrahám. Můžete dělat naprosto cokoliv, ale ničím do toho neuděláte rýhu, neoboucháte ho a nezačnou se vám šoupat špičky ani po hoře umytého nádobí. Celková výdrž je závislá na volbě podkladu i barevného láku viz níže, ale obecně se nedostanete pod 5 dnů dokonale upravených nehtů bez jidiného škrábance. Dost lidí se mě ptalo, kde si nechávám nehty dělat, takže skutečně budí dojem gelových nehtů.


Base Coat + Barevný lak + Top Coat
Nejlepší výdrže jsem docílila vždy použitím všech tří komponentů. Vynechat top caot je naprosto bezpředmětné, ten bez dikskuze obstará největší práci. Nicméně si myslím, že byť base coat sám o sobě příliš neexceluje, tak je přece jen potřeba a tak nějak k sobě dokáže další vrstvy přichytit a jako celek to funguje. Výdrž 7 dnů je naprosto standard. Po této době se mi stane, že se ošoupou špičky u nehtů, které mám nejvíce poškozené (hlavně levý ukazováček a prostředníček), ale třeba u malíčků zůstává lak neporušený. Spíše než ošoupané špičky vás začnou štvát odrosty. Někdy se také stane, pokud nenanesu top caot až do okrajů, tak se lak začne ze strany loupat. Ale je to důsledek spíše lajdáckého lakování než aby byl špatný samotný produkt. Můj rekord je 9 dnů, ale obvykle sundávám právě po tom týdnu, kdy mám chuť na novou barvu. 

lak Essence vs. lak jiné značky
Essence samozřejmě uvádí, že celé je to funkční pouze s jejich laky. Jenže jsem nemohla jinak, než to testovat i na jiných značkách. Došla jsem k závěru, že byť volba barevného laku se na celkové výdrží podepíše, tak je docela jedno, o kterou značku jde. Důležitá je jeho kvalita a výdrž, kterou zvládne sám o sobě. Pokud jsem volila laky, které samy zvládnou kolem 4 dnů, nikdy nebyl problém, aby se v kombinaci s base a top caotem dostaly k hranici 7 - 9 dnů. Pokud jsem sáhla po laku, která sám o sobě začne dělat neplechu třeba po jednom nebo dvou dnech, tak se celé dílo začalo kazit zhruba pátý den.Což je ale pořád dobrá zpráva, protože se tak stávají nositelné i ty laky, které jsem kvůli jejich nulové výdrži nenosila. 

Base Coat + Barevný lak
Jak jsem psala již výše, tahle kombinace není příliš šťastná. Podklad sice zabrání tomu, aby se nehet nezabarvil, ale nepomůže mi s jeho výdrží. Když se vezme v potaz, že se o něco hůře lakuje i schne, jako base coat ho obecně nedoporučuji.

Barevný lak + Top Coat
Jsem lenoch líná, takže vynechání podkladu mi nedělá větší problém. Tahle kombinace funguje velmi dobře a dokáže držet v závislosti na kvalitě barevného laku 5 - 6 dnů. Je to super výsledek, ale mám pocit, že v kombinaci s base coat to může být o chlup lepší. 

Nyní malá přehlídka nových odstínů laků Essence.

04 our sweetest day
Neměla jsem na něj moc náladu, ale myslím si, že jeho čas přijde. Bude to krásná zimní barva. Je to nenápadná růžová se spoustou stříbrného shimmeru. Foceno bez top coatu a výdrž sama o sobě byla 5 dnů. Lakoval se i sundával dobře.



11 ever young
Já a červené laky, to nikdy nepůjde dohromady. Podle mě je to nejnudnější barva, kterou na nehtech můžete mít. A je mi úplně jedno, že si absolutní větší myslí opak. :-) Nechala jsem si ho, protože v lahvičce na mě působil, že půjde trošku do růžova. Ale není tomu tak, je to typická červená, ve které se necítím dobře. Foceno s top catem, vydržel 6 dnů. Samostatně jsem ho netestovala. Lakoval se i šel dolů skvěle.



21 a whisper of spring
Můj jasný favorit, i když jak název napovídá, nejlepší je právě na jaře. Tohle je prostě moje barva. Krémovky obecně moc nemusím, protože mi často dělají neplechu, ale v kombinaci s top coatem to není problém. Vydržel oněch rekordních 9 dnů a sklidil mnoho komplimentů. Samostatně jsem ho netestovala. Lakoval se i sundával na jedničku.



25 prince charming
Naprosto nádherná barva, kterou nosím moc ráda, ale bohužel tento lak mě hodně zlobil. Je až moc hutný, špatně se nanáší a velmi pomalu schne. Nakonec jsem ho nechala jen na focení a dala dolů, protože než stačil plně zaschnout, měla jsem ho samou rýhu. Foceno s top caotem, výdrž jsem bohužel netestovala. 


43 girl's best friend
Jestli něco miluji víc než fialovou, tak jsou to třpytky. Tohle je úžasné a netradiční spojení zlato zeleného shimmeru a stříbrných třpytek. Ve dvou vrstvách sice plně nekryje, ale to mi nevadí. Líbí se mi moc a rozhodně ho budu nosit častěji. Testován bez top coatu, výdrž 4 - 5 dnů. Lakuje se dobře, i když doporučuji ho spíše naťupkat, sundávání je menší peklo, jak už je u takových laků dobrým zvykem, ale jde to i bez alobalu.



Vydalo to na pěkně dlouhý článek, a tak vám v krátkosti shrnu, co si z toho máte odnést:

 - nové laky Essence jsou výrazně lepší než jejich předchůdci. Jsou hustější, takže se lépe lakují a i samy o sobě skvěle drží.

- největší hvězdou je top coat, který rozhodně potřebujete. Dobře se lakuje, rychle schne a vytvoří dokonalý finiš. Nehet je plně chráněn, vydrží naprosto cokoliv a vy si můžete v klidu nehty lakovat jednou týdně.

- base coat sám o sobě není velký hit, ale pro dotvoření dokonalé výdrže ho doporučuji. Manikúra tak vydrží neskutečně dlouho.

Laky vyjdou na 45 Kč, base a top coat na 75 Kč.


Za poskytnutí všech produktů k recenzi děkuji zastoupení eshopu www.kupkosmetiku.cz.

Máte již tyto laky vyzkoušené? Jak jste spokojení vy?

12 komentářů:

  1. Ta fialova barva je nadherna a ty trpytky jsou uzasne. No ja mam zatim jen cervrny odstin, jelkkoz si do prace nehty lakovat nemohu, tak se tesim na vanoce na dvoutydenni volno a budu lakovat. :))
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Laky Essence jsem měla docela ráda vždycky. Moc si nehty nelakuju a od laků toho moc nečekám :-) Novinky vypadají skvěle

    Jsi krasna

    OdpovědětVymazat
  3. Na ten top coat jsi mě nalákala, hned, jak dostanu dovolenou nějakou tu vycházku, si pro něj zaběhnu. S laky si k sobě zase postupně nějak najdeme cestu a base coat... no, uvidíme :))

    Zrzavá katastrofa

    OdpovědětVymazat
  4. Já měla doma delší dobu dva odstíny těchto laků, ale nepoužívala jsem, protože jsem čekala, až si k nim dokoupím base coat a top coat, abych to měla kompletní, ty už konečně mám a už je mám i na nehtech a celkové dojmy jsou zatím víc než dobré:-) Každopádně, určitě se nespokojím jen s dvěma odstíny, líbí se mi jich víc:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak s tou červenou jsem na tom stejně, taky mě nebaví. Zato různé vínové a do fialova můžu, takže podzim si s nima užiju :) Taky jich pár mám a jsem spokojená, i s nadlakem.

    OdpovědětVymazat
  6. Výdrž 9 dnů?! Tak to budu muset vyzkoušet (když si vzpomenu, že klasický lak od essence mi teď vydzří s bídou 3 dny). Co se barviček týká nejvíc se mi líbí ten světlonce fialkový

    http://www.lilia-valo.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  7. Mám pár odstínů a překvapilo mě, že jsou celkem dobré :)
    HAUTE BASICS

    OdpovědětVymazat
  8. Dokonalá růžová od Essence je 09 #lucky. Na nehtech vypadá dokonale a vůbec nenudila, společnost mi dělala celé léto.

    OdpovědětVymazat
  9. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  10. Fialkový je krásny, ale na moje obrovské počudovanie ma zaujal práve prvý Our Sweetest Day - podobné odtiene sa mi síce páčia vo fľaštičkách a na cudzích nechtoch, na sebe ich neviem mať dlhšie ako dva dni, no tento vyzerá taaak peknúčko...

    OdpovědětVymazat
  11. Já mám doma dva tyto laky :-) jeden je červený a ten drží jako ďábel, asi až po šesti dnech se mi teprve začaly olupovat špičky nehtů. Druhý je takový béžový a u něj to tedy není taková sláva, takže asi bude taky trochu rozdíl odstín od odstínu :-) jinak jsem teda velmi spokojená....

    http://potesenimalezrzky.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat