neděle 6. září 2015

Nová rubrika: Oblíbenci měsíce srpna

Tohle je skrz blogerský i youtuberský svět snad ta nejprofláknutější rubrika. A u mě má svoji premiéru po více než třech letech blogování. Když jsem začínala, přišlo mi to tak trochu ulítlé a nedokázala jsem si představit, že bych do každého měsíce dokázala vměstnat oblíbené kousky bez toho aniž by se mi to měsíc následující nezopakovalo. Jenže v poslední době mi to pořád hraje v hlavně a mám spoustu nápadu, co do takové rubriky dát. Postupem času se totiž z mé mini sbírečky vytvořila úctyhodná sbírka a já věci pořád střídám, zkouším novinky, ale také se vracím ke starším věcem. Plus jsem vám slibovala, že začnu více psát i o jiných věcech než těch kosmetických. A proto jsem se rozhodla vpustit oblíbence měsíce i na můj blog.

Chtěla bych ale, aby to byla rubrika veselá a bez svazujících pravidel. Základem bude vždy kosmetika, ale budu náhodně přidávat i další postřehy a věci, které mě v předešlých týdnech bavily. A zcela upřimně, které jsem zvládla nafotit, protože nejsem člověk, co by fotil každou pitomost stokrát denně, byť by se mi to kolikrát na blog hodilo. :-) Taktéž nechci slibovat, že to bude rubrika pravidelná a pokud budu mít nějaký měsíc pocit, že nemám moc co říct, tak ji jednoduše vynechám.


KOSMETIKA

Srpen byl ve znamení slušných veder a podle toho se odvíjela i  kosmetika. Líčení šlo na naprosté minimum a i co se týče mazání, nebyla to žádná sláva. Na druhou stranu jsem si užila produktů, které se mi do jiné části roku nehodí. 

Miluji kouřovky a jsem ochotna kvůli nim stávat každý den. Jenže v minulých týdnech to fakt nemělo cenu a líčení očí jsem srazila na historické minimum. Stíny jsem vynechala úplně a pustila se jen do tužek a linek. Buď jsem dala na celé oko mojí nenápadně hnědou tužku Gosh (01 Silver Rose) nebo novou Rimmel (100 Rose Gold), která je v docela teplém odstínu hnědé, ale k opálenější pleti a sluníčku ladila skvěle. Často jsem si postačila jen s linkou. Buď s třpytivou od Artedeco nebo zlatou od Kiko (na obrázku chybí).


Rty jsem naopak nosila výrazné. Oranžových rtěnek moc nemám, protože mi po většinu roku přijde, že mi nesluší. V létě je mám ale naopak hodně ráda a letos jsem se s nimi mohla skutečně vyřádit. Top letní produkt je pastelka od Bourjois (03 Orange Punch), která je bezedná, protože jsem ji používala fakt hodně, ale stále je téměř plná. Často jsem sahala také po starší verzi Love Lips od Dermacol v červeno - oranžovém odstínu (04 Amour) stvořeném přímo pro mě. A ze zásob jsem vylovila i Color Whisper (440 Orange Attitude) od Maybelline, kterou používám skutečně výjimečně.


S laky na nehty jsem to měla obdobně a užívala jsem si letních barviček. V tomhle směru tedy asi není přesné mluvit o oblíbencích. Já si nehty lakuji zpravidla jednou týdně, a tak těch barev za měsíc zase tolik neprostřídám. Takže přesněji řečeno, tohle jsem měla v srpnu na nehtech: Essie (Sunday Funday), Rimmel (Breakfast in Bed), Rimmel (Instyle Coral), Inglot (389).


S makeupy jsem nedělala žádné experimenty a téměř výhradně jsem používala BB Dream Fresh od Maybelline. Nikdy jim neodpustím, že ho stáhli z našeho trhu. Na léto není lepšího pomocníka. Pleť o chlup vylepší, díky SPF30 ochrání a ještě se nerozteče.


Sprcháče mám otevřené vždy asi tři, ale zmínit vám musím mého naprostého favorita. Obecně si jen výjimečně koupím jeden sprháč dvakrát, ale tento sprchový olej od Yves Rocher mám již asi po čtvrté. Voní jako léto, decentně napění a pokožku nejen zbaví nečistot, ale i lehce hydratuje. Je sice dražší a rychle ubývá, ale stojí za to.


Bi-Oil v mých očích nikdy zásadně nebodoval. Nikdy jsem mu neodpustila, že mi s mojí jizvou nepomohl ani o píď. Proto, když jsem letos dostala malé i nové větší balení, hned jsem jedno dala mamce a druhé si nechala pro strýčka příhodu. A teď si říkám, že jsem si měla nechat obě. Tento olej mě totiž v těch největších vedrech docela zachraňoval. Používala jsem ho na čerstvě oholenou pokožku, což bylo vlastně téměř pořád a také mi vytrhl trn z paty, když mi z horka naskákaly fleky na obličeji a dekoltu. Bi-Oil si s nimi dokázal hravě poradit. 


Svoji reputaci si dokázal napravit i krém Hydraphase Legere od La Roche Posay. Dříve jsme si stěžovala na jeho nízkou hydrataci, což sice stále platí, ale v létě je jakýkoli hutnější krém spíše na škodu, a tak byl tenhle skvělým pomocníkem. Je úžasně lehoučký, rychle se vstřebá a nezanechává ulepený pocit. V létě byl naprosto k nezaplacení a bez problému jsem ho používala na noční péči. Nyní už ho asi přetáhnu spíše na ráno a později vyměním za něco výživnějšího, ale na léto jsem si nemohla přát nic lepšího. A taky miluji to praktické pumpičkové balení.


Přidám i jeden netradiční kousek, kterým je ústní voda. Dontodent je nová privatní značka DM a stojí za pozornost. Miluji tu klasickou ústní vodu, ale tahle letní limitka nemá chybu. Zapomeňte na super hnusné a agresivní vody, tohle chutná jako sladký grepový džus a budete mít co dělat, abyste to nepolkli. :-) Je to hodně netradiční a příjemné zároveň. Nevím, jestli půjde ještě sehnat, ale pokud ji někde potkáte, tak neváhejte. A když ne, kupte si aspoň klasickou verzi, ta je také super a navíc stojí 50 Kč. 


JÍDLO

Nejoblíbenější jídlo v srpnu? Jednoznačně cukety a rajčata. Miluji je tedy po celý rok, ale konkrétně v tomto měsíci dozrávají v našich končinách, takže jsou skvěle dostupné, levné a navíc lépe chutnají, protože se k nám nevlečou kdoví odkud. Kromě toho, že jsou zdravé, tak jdou jednoduše připravit nejméně na sto způsobů.

Moje nejoblíbenější kombinace. Na pánvi podušená cuketa s rajčaty, spojeno kapkou kečupu a na závěr přidaná mozarella a vše dáno na špagety.


Recept od maminky. Cuketa zepečená s tuňákem a sýrem, jak jinak než s pečenými rajčaty a bramborami.


Můj experiment. Vepřové nudličky s dušenou cuketou a rajčaty a k tomu celozrnné těstoviny.


A abyste neřekli, že jím moc zdravě, tak tady je moje oblíbená svačinka. Miluji medovník a úžívala jsem si také posledních jahod, než nám na pár měsíců zmizí z obchodů.


CO ČTU

Po mnoha letech jsem se navrátila k ženským časopisům. Léta mě to moc nebavilo a kupovala jsem si je jen tehdy, když tam byl pěkný dárek (což tedy platí doteď). Jenže od té doby, co sedím v práci u počítače od rána do večera, jsem ráda, když ho můžu doma na chvíli vypnout. A tak jsem musela blogy a vlogy vyměnit za něco hmatatelného. Kupodivu jsem zjistila, že tu a tam jde narazit na rozumný článek a byť jsem si myslela, že o kosmetice mám největší přehled skrz zahraniční blogerky, občas mi něco unikne a dozvím se to až v časopise. Asi si je začnu pořizovat častěji. Na líné víkendy je to ideál. 

Nejraději mám asi Žena a život, kdy za 30 Kč dostanete obstojný obsah. Elle je prostě bible, kterou je radost listovat, ale postačí to jednou za čas. V záplavě nedosažitelného luxusu se inspirace hledá dost těžko. Docela mě překvapil Cosmopolitan, který jsem měla zafixovaný jako časopis pro náctileté. Kupodivu i zde lez najít zajímavé tipy. A zářijová Marianne je povinnost. :-)


Jak se vám tato rubrika líbí? A jaký je váš oblíbený časopis?

13 komentářů:

  1. Super, zes s touto rubrikou zacala! Tvoje recepty vypadaji fakt lakave, dostala jsem na vsechno chut a to nejsem milovnik zeleniny :). Jinak ta ustni voda je proste bomba, jeste k dostani je, takze doporucuji vsem se zasobit :). A BB Maybelline jsem koupila na tvou radu, je to ted velky oblibenec.

    OdpovědětVymazat
  2. Super rubrika. Snad bude kazdy mesiac :) Nic z produktov, ktore spominas som neskusala, ale vyrazne (hlavne oranzove a koralove) ruze som aj ja nosila cele leto. A este farebne ceruzky na oci ;) Jedlo vyzera super. Ja mam velmi rada cuketu a dnes ju budem mat na veceru. Zenske casopisy nekupujem. Iba obcas kvoli darceku, ale len ich prelistujem.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak tohle se ti povedlo, tahle rubrika mě hrozně baví a jsem moc ráda, že ji nyní děláš i ty. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jupiii jsem rada, ze uz i ty jsi zacla s touhle rubrikou. Jidlo vypada skvele.
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Ach, bože, nejvíce mne bouchl do očí ten medovník :D
    Já v létě na kosmetiku nedala vůbec, takže tvůj článek byl teď takové "kosmetické osvěžení" :)
    Marianne mám také, ty kupony mě uhranuly a musela jsem ji mít :D

    OdpovědětVymazat
  6. Rubika se mi Stáni líbí :) Zrovna dnes jsem měli k obědu cuketu, tu já taky můžu.
    Jé a ten medovník ♥. Z časopisů čtu nejraději Cosmopolitan a Ženu a Život, občas si časopisy kupuju. Ty 2 laky od Rimmelu mám doma úplně stejný

    OdpovědětVymazat
  7. Rubrika se mi líbí moc:-) Z těch fotek jídla jsem skoro dostala hlad:-D
    Až budu v dm, mrknu na ty ústní vody, říkám si to už delší čas, protože pořád dokola jedu Listerinky a už mně docela nudí, tak by to chtělo změnu:-)
    Z časopisů pořizuji pravidelně snad jen Cosmopolitan, ostatní koupím jen když mně zaujme přibalený dárek:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na mě jsou Listerine hrozně silné až agresivní. Uvidíš, že tohle je příjemná změna.

      Vymazat
  8. Laky jsou nádherné, zvláště ten Essie:) Takovéhle barvy úplně miluju!<3
    Simushka in Bubblegum

    OdpovědětVymazat
  9. Maybelline BB krém jsem používala před více než třemi lety, kdy tady ještě nebyl dostupný, ale už si moc nepamatuju jaký byl. Vím jen, že jsem ho používala na dovolené, kde jsem byla asi o deset odstínů tmavší a tak mi vyhovoval odstín :D. Rimmel stíny mám taky, ale vůbec je nepoužívám, nějak mi nevyhovují a špatně se mi s nimi pracuje :(. Marianne jsem si koupila taky, jen kvůli kuponům :D. Jinak si časopisy vůbec nekupuju, nějak se nemůžu donutit je přečíst. Vždycky jen proletím fotky.

    OdpovědětVymazat
  10. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  11. Aj ja sa teším z tejto rubriky :) Pretože ty máš z čoho vyberať a máš nám čo ukázať, preto budem dúfať, že to tak bude každý mesiac.
    Čo sa týka jedla a líčenia, mali sme to dosť podobne. Ja som si toto leto skoro vystačila s rovnakým Gosh tieňom (Silver Rose pekne rozžiari oči a držíí), šťavnatými rúžmi a ľahkým makeupom. Akurát nechty som nosila neutrálne, ale keby to tak nebolo, vyhrala by koralová. Ten Essie lak je úplne božský.

    OdpovědětVymazat