pondělí 21. září 2015

Hyaluronová řada od Dermacol

Je to už nějaký pátek zpět, co Dermacol přišel s novou hyaluronovou řadou obsahující micelární vodu, fluid a masku na oči. Nejdříve jsem se na produkty moc netvářila, necítila jsem se jako cílovka, ale pak jsem si řekla, že už přece jen nejsem úplně nejmladší a kapka kyseliny hyaluronové mě nezabije. A dobře jsem udělala, protože jsem našla hned několik oblíbenců. 


Micelární voda

Na tu jsem se těšila nejvíce a opravdu potěšila. Uživatelsky nepřekvapí a nijak se neliší od svých kolegyň. Není parfemovaná, pleť nedráždí, pouze, když se jí víc dostane do očí, umí pálit (bohužel, kyselina hyaluronová do očí nepatří!). Odličuje ale naprosto božsky. Stačí letmé tahy tampónkem a veškerý makeup je pryč. A u očí je to teprve paráda. Takhle snadno jsem je nikdy ničím neodlíčila. Dermacol strčil do kapsy nejen všechny micelárky, ale i dvoufázové odličovače. Fakt škoda, že oči trochu dráždí, a proto, byť bych ráda, nepoužívám ji na tyto partie denně. Není to nic dramatického a obvykle se nestane nic, ale když přece jen nasuju tampónek tekutinou o něco více, tak to umí lehce pálit. Rozhodně to není pro citlivé oči. 



Jelikož je micelárka určena primárně pro sušší a starší pleť, trochu na té mé smíšené lepí. Na druhou stranu, vůbec nevysušuje, na což jsem u micelárek obecně docela háklivá, takže jí to i s klidem odpustím. Micelárku jsem si opravdu hodně oblíbila, a co se odličovacích účínků týče, nemá ve světě micelárek konkurenci. Cena je 179 Kč za 400 ml.


Tónovací fluid

Zde to tradičně ztroskotalo na odstínu. Je jen jeden, takže pravděpodobnost, že vám nesedne, je hodně vysoká. Ale abych byla fér, podtón to má neutrální a barva odpovídá průměrně opálené středoevropance, takže věřím, že to mnoha lidem sedne. Tím spíše, že jde opravdu o letní produkt. Na mě osobně je ale tmavý a byť se snažím ho rozetřít co můžu, nepůsobí na mně přirozeně. 



Fluid je opravdu hodně lehoučký, jednoduše se nanáší i roztírá. Kryje naprosto minimálně, spíš vůbec a trošku mám problém i s tím, že mi pleť nepřijde sjednocená. Ale možná je to tím nepadnoucím odstínem, protože jinak se obecně mluví o tom, že sjednotí hezky. Obsahuje drobné třpytečky. Ty sice vyloženě nejdou na pleti vidět, ale vytváří takový rozjasněný finiš. Což pro moji neustále se lesknoucí pleť také není efekt, který bych vyhledávala.

Líbí se mi SPF 30 a celkově lehoučká textura. Myslím si, že pro starší sušší pleť to může být zajímavý letní produkt. Třeba pro ty, co se nedováží jít nenamalované ani na pláž. Já osobně jsem ale hodně mimo cílovou skupinu a vůbec mi nesedl. Za sebe ho doporučit nemůžu. Cena je 369 Kč za 50 ml.


Hydratační maska na oči

Hodně zajímavým kouskem jsou tyto pásky, které se lepí pod očí. Slibují odstranit otoky, tmavé kruhy a vyhladit jemné vrásky. Opět jsem si nejdříve říkala, že to zase nutně nepotřebuji, ale jen do té doby, než mě jednoho krásného dne zachránily.

Pásky jsou silikonové a hojně napuštěné tekutinou. Na pleti dobře drží, takže nemusíte nutně ležel, ale v klidu se s tím dám sedět u počítače. Doba působení je 15 - 20 minut. Efekt poté hodně závisí na tom, v jakém stavu vaše oční okolí je. Když jsem je použila po prvé, tak mě to na zadek neposadilo. Sice šlo vidět, že je pleť projasněnější a vypnutější, ale nic dramatického. Jenže pak stačila kombinace krátkého spánku a špatného očního krému a já měla modré kruhy a otoky jako už dlouho ne. Zkusila jsem na to tuto masku a najednou se dostavil ten wow efekt. Byla to fakt příjemná změna. Pásky skutečně zmírní otok, oční okolí projasní a vypnou. Samozřejmě je to efekt krátkodobý a za dva dny můžete lepit znovu. Ale jako první pomoc je to dobrý pomocník. 

Osobně masku nepoužívám nijak pravidelně, ale schovávám si ji právě na krizové dny. Dokážu si představit, že si koupím další balení. Cena je 199 Kč za 6 ks. 


Na závěr musím říct, že mě tato řada bavila. Nadšená jsem s micelárky, která odličuje neuvěřitelně snadno. Oceňuji také to, že pleť nevysušuje a odpouštím jí i lehkou lepivost. Netradiční a funkční je také maska pod oči, která krátkodobě dokáže ulevit od všech neduhů, které se pod očima můžou objevit. Nesedla jsem si jen s fluidem, který je na mě tmavý a nelíbí se mi ani výsledný rozjasňující efekt.

K vyzkoušení rozhodně doporučuji micelární vodu, snad jen s výjimkou hodně citlivé nebo mastné pleti. Pokud vás navíc trápí jakékoliv neplechy pod očima, vyzkoušejte i masku.

Za poskytnutí produktů k recenzi děkuji PR Dermacol.

Zkoušeli jste něco z této řady? Který produkt vám nejvíce sedí?

11 komentářů:

  1. Strašně ráda bych vyzkoušela masku na oči, ale bohužel se mi ji doted nepodařilo sehnat :-( Dermacol má dobré micelárky, musím říct, že jsem to vůbec nečekala

    *Jsi krasna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě ty dřívější micelárky vůbec nevyhovovali, tak jsem z této naopak nadšená.

      Vymazat
  2. Jak jsem micelárku viděla v DM, že je to novinka, tak jsem si ji koupila. PŘÍŠERNĚ ale pálí v očích, dala jsem jí ségře, aby ji vyzkoušela a ona mi ji vrátila s tím, že jí taky hrozně v očích pálí. Tak ji budu muset využít na pleť

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že je v tom něco, co se očím moc nelíbí a citlivější jedinci ji nesnesou. Je to ale škoda, protože odličuje fakt božsky.

      Vymazat
  3. Z téhle řady jsem si pořídila micelárku a zatím jsem z ní trochu na rozpacích, štípe mně v očích, pak je mám podrážděné a zarudlé. Je to škoda, protože nebýt tohoto, tak jí nemám co vytknout.

    OdpovědětVymazat
  4. Ja chci vyzkouset hlavne tu micelarni vodu a celkem me zaujala i ta maska pod oci, muze byt rozhodne fajn.
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  5. Z této řady jsem měla pásky pod oči a to je bomba.Mám i fluid a s tím jsem taky moc spokojená.Micelárku jsem ještě nezkoušela a asi nezkusím,když štípe v očích,mám je dost citlivé.

    OdpovědětVymazat
  6. Tohle je pěkná řada. Nejvíce mě zaujala maska na oči. Musím si ji zkusit koupit. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  7. Z této řady mám micelárku a jsem naprosto spokojená. Dokonce mě ani neštípe v očích, takže se asi vyprdnu na kupování odličovačů očí, protože tahle voda je všechny strčí do kapsy. Dokonce u nás v zastrčené drogerce je levnější než v DM nebo v Tetě, a to za cca 129 Kč. Masku na oči marně sháním už nějakou dobu, na netu se všude o ní píše, ale v drogerkách jsem na ni ještě nenarazila. Nechápu :(

    www.simply-pleasures.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. oční maska mě také mile překvapila :) krásně funguje na otoky a projasnění

    OdpovědětVymazat
  9. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat