pátek 7. srpna 2015

Letní kosmetičtí oblíbenci aneb co mi právě dělá radost

Doufám, že vás tím létem, které je snad v každém mém článku, nezačínám štvát. Dnes totiž budeme pokračovat a byť se prázdniny přehouply do své druhé poloviny, ještě stále nekončím a pár letních kousků mám v zásobě.


Dnes to bude tradiční čtvrtletní představení produktů, které aktuálně hodně používám, ráda bych vám o nich něco řekla, ale na druhou stranu nic z toho není na samostatný článek, proto jsou takhle po kupě. Stejně tak se snažím tento článek ladit pozitivně, přece jen jsou to věci, které používám ráda. Ale ne vždy to jde naplánovat a i dnes se mi tam zatoulal jeden černý Petr.

Balzám na rty EOS

Eos balzámky mě stále baví. Jeden jsem již dodělala, tak jsem si na léto pořídila citronovou variantu s SPF 15. Je sladký a osvěžující zároveň a k tomu rty chrání. Mám ho v poslední době stále při sobě. Dobrou zprávou také je, že tyto balzámy jsou konečně dostupné i u nás, a to konkrétně v DM. Byť tedy v omezeném množství a zrovna citron se sem neprobojoval.

Rozjasňovač Inglot

Tento kousek jsem koupila ve výprodeji. Namísto 500 Kč mě vyšel jen na 150 Kč. Bohužel jsem neměla možnost vyzkoušet tester, a tak jsem automaticky sáhla po nejsvětlejší variantě. Těšila jsem se, že jej budu multifunkčně využívat, ale to bohužel nejde. Celé je to naprosto minimálně pigmentované a rozdíly mezi jednotlivými barvami nejsou patrné. Takže použití jako stínu fakt padá a ani jako tvářenka se to neosvědčilo. Je to jen a pouze nenápadný rozjasňovač s teplým letním podtónem. Dokáže to na tvářích vykouzlit decentní rozjasněný nádech. V poslední době jsem si ho docela oblíbila, ale jsem ráda, že jsem kupovala ve slevě, protože za původní cenu by se fakt nevyplatil.

Rtěnka na rty Maybelline

Jeden z nejslavnějších odstínů Coral Tonic. Mám ji doma už více než rok, ale nosím ji výjimečně. Je na mě opravdu hodně výrazná a musím na ni mít vyloženě chuť. Začátkem července mě ale docela zachraňovala. Léčila jsem zánět oka, takže jsem jej nemohla líčit a potřebovala jsem odvést pozornost na jinou část obličeje. Coral Tonic to zvládl na jedničku. Rtěnka je jinak trochu sušší a vždy ji spíše kombinuji ještě z balzámem. Jinak je fakt hezká, chytá rovnoměrně a má i slušnou výdrž. 

Korektor Maybelline

Další legenda, ke které já osobně nemám tak vřelý vztah jako většina. Dlouho mi ležel úplně ladem, protože ho mám v tmavším odstínu, než je potřeba. Jenže v létě přece jen o něco tmavší makeupy nosím a v kombinaci s mými jinak téměř bílými korektory to není úplně ono. Byla jsem ráda, že jsem mohla použít právě Maybelline. Pod oči je na mě pořád tmavý, ale pupínky umí zakrýt bravurně a hlavně drží. Pořád koketuji s tím, že si ho musím koupit v lepším odstínu. Na druhou stranu mi ale trochu vadí to balení Na jedno otočení vám houbička nasaje korektor asi tak na týden a nepřijde mi to zrovna dvakrát hygienické.

Termální voda Avéne

Léto bez této lahvičky si umí představit málokdo. Ani já nejsem výjimkou a letos jsem měla rovnou dvě menší a jedno velké balení. Je to příjemné ochlazení a také zklidnění pro spálenou nebo třeba jen čerstvě oholenou pokožku. 

Mýdlo Lush

Lush mě pořád láká, ale vždy když vejdu do jejich obchodu, tak to ztroskotá na těch uhozených cenách. Po Vánocích jsem však ve slevách ulovila mýdlo Ice Blue. Obsahuje mátu a mořskou sůl, a tak jsem ho cíleně nechala na léto. Voní fakt krásně. Tak svěže a energicky. Ale to je tak všechno. Je hrozně tvrdé, špatně po těle klouže a mám pocit, že i vysušuje. Moc mě nebaví, takže ho mám aktuálně pouze vystavené v koupelně, kde hezky voní. A to je tak asi jediné, co mu jde. Je to v pořadí již několikáté mýdlo Lush, které mě nezaujalo.

Jakého letního oblíbence používáte aktuálně vy?

11 komentářů:

  1. Taky jsem rtěnku v odstínu Coral Tonic měla, ale byla na mě až moc výrazná, a to jsem si myslela, že mám výrazné rtěnky ráda. A mýdla od Lush voní hezky,ale na tělo jsou podle mě k nevyužití, prostě vysušují, a na ruce je to docela drahá sranda.

    OdpovědětVymazat
  2. Máš hezký oblíbence.Já mám v létě nejraději sprchu a teď u mě vede nový sprcháč od Baley.A ten jejich nový olejíček na rty s vůní kokosu je boží.

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkní oblíbenci ;) Já teď v létě tíhnu nejvíc ke sprše, takže oblíbenci se týkají jí. Po citronovém a mandarinkovém gelu od Dermacolu jsem v drogerce sáhla po ovocném gelu liči a guava od Lilien, což je značka, kterou jsem zatím míjela, a jsem fakt překvapená, jak nádherně hydratuje, vyživuje a voní. Dalším miláčkem je pak baleácký peeling Citron a podmáslí, což je limitka, a mám v plánu si ještě aspoň jeden dokoupit do zásoby;), je prostě suprový.

    www.simply-pleasures.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Jak mně EOSy dřív nechávaly chladnou, tak pak jsem si objednala rovnou tři varianty a jsem z nich unesená, dokonce tak moc, že se chystám rozšířit sbírku:-D Tenhle citronový mám a je super:-)
    Jinak mám zkušenost s termální vodou Avéne, taky mám dvě velikosti balení, to malé nosím s sebou v kabelce a pak doma mám vždy i balení velké.

    OdpovědětVymazat
  5. Termálnu vodu používam celoročne, ale v lete jej spotreba ohromne stúpa. Väčšinou mám zásobu Vichy, no teraz sa mi zišli dve malé balenie Avéne, tak sa špliecham nimi.
    Rúž Coral Tonic mám dlhšie na virtuálnom zozname, avšak nikdy mi nenapadne ho hľadať v drogérke. Pritom je to skvelá letná farbička. No a korektor, ten by som tiež rada vyskúšala. Mala som xy možností ho kúpiť v Nemecku, ododala som, a teraz ho tak veľmi chceem :D

    OdpovědětVymazat
  6. Ten rozjasnovač je moc hezký, a korektor Maybelline si budu muset konečně pořídit :). Já ted miluji tonovací krém od bareMinerals.

    OdpovědětVymazat
  7. Termální vodu Avene mám taky ráda:) Inglot rozjasňovač je nádherný, škoda, že jinak využít nejde.

    OdpovědětVymazat
  8. Rtěnku Coral Tonic jsem si také zamilovala :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  10. Už jsem v DM taky eos balzámky zahlédla a byly tedy hned dost vyprodané

    OdpovědětVymazat