pátek 10. července 2015

Termální voda Uriage

Lékárenská značka Uriage má u mě premiéru. Pokud je i pro vás neznámá, doporučuji omrknout blog Áji, která o ní napsala i natočila mnoho materiálu a vlastně i ona mě na Uriage nalákala. Chtěla bych toho vyzkoušet i více, třeba nějaké pleťové krémy, ale čekám, až se trochu uvolní mé zásoby.

Pro začátek jsem sáhla po klasice, kterou je termální voda. Osvěžující stříkátka, to je moje. :-) Tato termální voda má být výjimečná tím, že je izotonická a proniká do hlubších vrstev kůže a skutečně hydratuje. K tomu obsahuje minerální látky a stopové prvky.



Balení je klasické a zakoupíte ho s roztomilou pečetí. Dávkování je také super. Myslím si, že žádná jiná termální voda nemá takhle jemný rozptyl. Je to skutečně jen závan mlhy a nemusíte se bát, že skončíte s mokrým obličejem. Jediné, co mi trošku vadí, tak takový divný závan, který voda nese. Ale budou to zřejmě ty minerály, protože nejvíce mi to připomíná Magnesii.


Samotné účinky všech termálních vod jsou trochu diskutabilní. Jsou hodně nenápadné a hraničí až s placebem. Nicméně já je mám hodně ráda a kromě letního období, kdy mám nějakou v každé kabelce a na každém stole, jedna má celoročně své stálé místo v koupelně. Používám ji denně jako mezikrok mezi odlíčením a krémem. Prostě mi přijde, že to pleti pomáhá a mně to vyhovuje. Ale jak už jsem říkala, vyloženě hmatatelný důkaz pro to nemám. Je to spíše jen pocit. Hodně jsem si oblíbila slavný Serozinc od La Roche Posay, který díky obsahu zinku urychluje hojení pupínků. Uriage mám v sobě zinek také a dokonce i něco navíc.


Přesto mě v prvních dnech vyloženě nenadchla a docela jsem tesknila po Serozinc. U toho mi totiž přijde, že poměrně spolehlivě urychluje hojení veškerých neplech na pleti. To si i zpětně myslím,  že Uriage zase tolik nezvládá. Po zhruba třech týdnech jsem ale mírný rozdíl začala pozorovat i u Uriage. Jestli je tato voda v něčem přeborník, tak je to skutečně hydratace. Netvrdím, že je to nějak zásadní, ale přijde mi, že je pleť taková svěžejší, není náchylná k šupinkám a prostě má o kapku hydratace navíc.



Závěr pro mě osobně je takový, že ty termální vody potřebuji obě. Serozinc na pupínky a celkově zklidnění pleti a Uriage na hydrataci. Klasika, čím víc kravin na poličce v koupelně mám, tím jsem spokojenější. :-) Vy si z toho ale odneste to, co nejvíce oceníte. Mastná pleť určitě La Roche Posay, sušší pleť Uriage. Nebo v létě se více bude hodit Serozinc a v zimě Uriage. A když už jsme u toho, absolutní většina lidí nepotřebuje ani jednu. :-)

Abych ale shrnula dnešní hlavní hvězdu. Termální voda Uriage je uživatelsky příjemná, nedělá nic zlého, příjemně osvěží a v dlouhodobějším horizontu lze pozorovat, že pleti dodává kapku hydratace navíc. Není to věc, kterou musíte nutně mít, ale rozhodně není k zahození. 

Koupíte ji v lékárnách Dr.Max nebo na internetu. Já jsem klasicky kupovala na parfums.cz., velikost 150 ml asi za 180 Kč. 

Znáte značku Uriage? Používáte termální vody?

9 komentářů:

  1. Pleťovou vodu ve spreji momentálně hledám. Včera jsem už šla pro Saloos, ale měli vyprodáno. Uriage jsem nezkoušela, jen se na jejich výrobky vždycky koukám v lékárnách. Pokud hydratuje, tak to je velké plus.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Saloos jsem měla asi dva roky zpátky a byly moc příjemná. Tam jde hodně také i o tu vůni.

      Vymazat
  2. Já u Serozinc žádné účinky neviděla. Vzhledem k tomu, že v létě s tím hojně šplíchám sebe, mimino i přítele, to bych se nedoplatila, tak si kupuju ten obyčejný sprej z Rossmannu.

    OdpovědětVymazat
  3. Tuhle značku znám jen z doslechu, osobní zkušenost nemám. Termální vody používám, klasiku od Avéne a taky pleťové spreje buď Rival de Loop nebo Balea, kromě osvěžení nemám nějaké požadavky, takže si vystačím i s těmi levnějšími alternativami:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Avéne mám taky hodně ráda, aktuálně mám asi tři, abych měla osvěžení doslova na každém rohu.

      Vymazat
  4. Já používám od termální vodu od Balea a je super, tuhle vůbec neznám, ale já to plácám pořád, takže pro mě je pořizovací cena vysoká.. :(

    http://wormake.blogspot.cz/2015/07/must-havecerven.html

    OdpovědětVymazat
  5. Nevím, ale nějak po termální vodě moc netoužím. Ale klidně bych ráda zkusila levnější variantu, třeba Baleu :))

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono v těch levných je prostě jen obyčejná voda. Na letní osvěžení to určitě postačí, ale v Uriage nebo LRP nebo i Avéne je o kapku něco navíc.

      Vymazat
  6. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat