úterý 7. července 2015

Schauma: Šampón pro lesk

Šampóny, moje oblíbené téma. V poslední době jsem tedy více méně přesedlala na přírodní vlnu, která mi na jednu stranu vyhovuje, nicméně mi tak trochu chybí ten konveční efekt, kdy jsou vlasy po umytí jemné a hlavně lesklé. Proto, když se mi do rukou dostala růžová lahvička, která právě lesk slibuje, byť jsem v koutu duše tušila průser, stejně jsem neodolala.


Moc dobře vím, že mi komplet všechny tradiční šampónové značky moc nevyhovují, protože už jsem je měla x krát a mé vlasy si to pamatují a nemají to rády. Co jsem tak ale vzpomínala, tak Schaumu jsem používala už hodně dávno. Mám ten pocit, že jsem ji v náctileté éře dokonce vyhrála v časopise. :-) Takže jsem to prostě riskla.


Šampón má příjemnou konzistenci, která není ani moc řídká ani moc hustá, dobře se nanáší a celkově je uživatelsky nadmíru příjemný. K tomu všemu sladce voní. Potud jsem naprosto spokojená. 

Efekt ihned po umytí taktéž není špatný. Sice nemůžu tvrdit,  že by vlasy byly nějak extra lesklejší, ale jsou prostě umyté, obstojně jemné a necuchají se. Vlasy to nijak nezatěžuje a nemastí se.


Obstojný efekt mi vydrží celý jeden den. Druhý den už je to trošku boj a musím si pomoct suchým šampónem nebo to prostě přežít s ne úplně ideálním účesem. Není to vyloženě tragédie, že bych vlasy musela mýt denně, ale standardně od šampónů vyžaduji, aby vlasy vydržely v přijatelném stavu dva dny. Schauma zvládá maximálně den a půl. Je to přesně ten efekt, který mé vlasy dělají, když si na nějaký šampón zvyknou. A že moje vlasy mají sloní paměť, protože si očividně na Shaumu vzpomínají a nejsou z ní nadšené.


Pro tento šampón mi sedí jedno slovíčko - průměrný. Není to vyloženě průser a pro nenáročné uživatele nebo prostě jako takový univerzální šampón na prostřídávání je dobře použitelný. Vlasy umyje, jsou hebké a v první okamžik ani ne zbytečně zatížené. Z dlouhodobějšího hlediska ale nepřináší žádné benefity a pokud s vlasy řešíte nějaký problém, taktéž to pro vás nebude to pravé ořechové. Sama ho ze své koupelny nevyhodím, ale používat ho budu spíše sporadicky.

Zakoupíte ho v každé drogerii za cenu kolem 80 Kč za 250 ml.

Za poskytnutí produktu k recenzi děkuji PR Henkel.

Zkoušeli jste šampóny Schauma? Sedí vám?

7 komentářů:

  1. Schaumu moc v oblibě nemám. Od této značky mi celkem vyhovoval jen jeden jediný šampon a to ten na mastné kořínky a suché konečky. :)
    High Heels & the City

    OdpovědětVymazat
  2. Zkoušela a nesedí, jsou pro moje vlasy zcela nevhodné...

    OdpovědětVymazat
  3. Mám ho teď v koupelně i s balzámem ze stejné řady. Líbí se mi vůně, ale lesk vlasů žádný.

    OdpovědětVymazat
  4. Přesně tento šampón jsem zatím neměla, a ani nemám v plánu. Celkově šampóny od Schaumy jsou nic moc.

    OdpovědětVymazat
  5. Schauma sampony mám velice ráda. :))

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  6. Schaumu moc nemusím, nikdy mi nepřirostla k srdci.. :(

    http://wormake.blogspot.cz/2015/07/mini-haul-outfit.html

    OdpovědětVymazat
  7. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat