pondělí 13. července 2015

Odličovač očí Bourjois

Další recenze na odličovač očí je tady dříve než se dalo čekat. Sotva jsem dodělala můj poslední pokus Garnier, ihned jsem sáhla po další novince. Volba tentokrát padla na dvoufázový odličovač od Bourjois. Miluji tonikum od této značky, a tak jsem se rozhodla prozkoumat i jeho kolegy. Někdy později si povíme i o odličovacím mléku, ale to zatím čeká v mých železných zásobách, až na něj dojde řada.

Co je velkým plusem tohoto odličovače, je velikost. Nechápu, proč je zvykem dělat odličovače očí v pidi lahvičkách. Většinou je mám hodně rychle pryč. Lahvička Bourjois má 200 ml, a to je hned veselejší. 


Tento odličovač slibuje odstranit i voděodolný makeup a údajně není mastný. Což si vzhledem k jeho dvoufázovému složení tak trošku protiřečí, ale nevadí. Před použitím je tedy nutné ho klasicky protřepat.



Jak je to tedy s tou mastnotou? Musím říct, že docela dobře. Je samozřejmě o něco mastnější než jednosložkový odličovač, od toho tam ten olej taky je. Ale ve srovnání s jinými olejovými odličovači je na tom docela dobře. Můj oblíbený Yves Rocher je rozhodně výrazně mastnější. Bourjois mi v tomto ohledu vyhovuje. Mastnoty je tam přesně tolik, aby šlo vše dolů, ale abych po odličování viděla více než jen mastný opar.

Tím se dostáváme k tomu nejdůležitějšímu, jak Bourjois odličuje. Opět je to velmi slušné skóre, byť v tomhle ho pro změnu Yves Rocher trumfl. Chrpový odličovač od YR je prostě nejlepší na světě, s tím se nedá nic dělat. A samozřejmě se k němu plánuji i vrátit. Nicméně, nebála bych se Bourjois označit hned za jeho následovníka. Přijde mi lepší, než všechny ostatní odličovače, co jsem zatím zkoušela. Stačí chvilku přidržet tampónek na oku a všechno jde hezky dolů. Pouze u některých odolnějších líčidel je potřeba jemně přitlačit, ale nic dramatického. 

Stejně tak můžu potvrdit, že je k očím citlivý, nedráždí je a nepálí. Také není vůbec nijak parfemovaný.


Co se odličovačů očí týče, jsem velmi náročná a na nic jiného byste u mě nenašli tolik negativních recenzí. Bourjois nicméně zabodoval. Yves Rocher sice z trůnu nesesadil, ale drží si čestné místo hned za ním. Opravdu vyzdvihuji praktické velké balení, příjemnou texturu, citlivost k očím a více než dobré odličovací schopnosti. Pokud vás také malé odličovače rozčilují, Bourjois můžu vřele doporučit.

Kupovala jsem ho na parfums.cz za cca 200 Kč, což vzhledem k téměř dvojnásobné velikosti, než bývá u odličovačů zvykem, není nic dramatického. 

Zkoušeli jste tento odličovač?

9 komentářů:

  1. Tento odličovač jsem nezkoušela, ale zrovna na dnešek mám naplánovanou recenzi na micelárku od této značky, a ta mě také zaujala. Takže bych v budoucnu moc ráda vyzjoušela více odličovacích prodktů od Bourjois:) Stejně tak bych se asi měla podívat na tvůj oblíbený chrpový odličovač:)

    OdpovědětVymazat
  2. Já se na něj chystám a jsem ráda, žes moje rozhodnutí podpořila! :)

    Zrzavá katastrofa

    OdpovědětVymazat
  3. Tento odličovač jsem nezkoušela a vypadá celkem dobře. :)

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  4. Já taky používám odličovač od YR a jsem s ním moc spokojená. Přiznám se, že Bourjois péče mě příliš neláká..

    OdpovědětVymazat
  5. Odličovač jsem nezkoušela, ale chci zkusit jiné výrobky od téhle značky. Mně vyhovoval odličovač očí od Mixy a zatím nemám potřebu to měnit.

    OdpovědětVymazat
  6. Nezkoušela jsem, jediné, co z pleťové kosmetiky od téhle značky doma mám je vitaminové tonikum, ale určitě se nechám nalákat i na tenhle odličovač, případně další produkty:-) Ten velký obsah je fajn, odličovače spotřebovávám rychlým tempem, takže velký obsah jen ocením:-)

    OdpovědětVymazat
  7. Tento odličovač jsem ještě nezkoušela, ale je fajn, že je ve větším balení. Teď mám odličovač očí Niveu a jak mi dojde, tak se poohlídnu po jiném. Možná zkusím ten z YR. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  8. Na Tvoje doporučení jsem si koupila odličovač od YR. Už ho mám spotřebovaný a nepřišel mi moc mastný na to, že byl dvousložkový, přišel mi spíš sušší. Ten modrý od Garnieru byl mega mastňák.

    OdpovědětVymazat
  9. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat